Şimdi Ara

05-2012 FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPAÑA SANTANDER 2012 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
312
Cevap
1
Favori
7.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: loko

Massa gidecekse yerine Valentino Rossiyi alsınlar.Massa dan ve gelecek Aday Webber den daha iyi olacagı kanısındayım.İşin Show yönünüde iyi yapar Vale.

Önümüzdeki sezon Webber ve Massa'yı şu anki koltuklarında göremeyeceğimiz kesin gibi. Hatta Massa Spa'yı dahi göremeyebilir. Massa'nın koltuğu için ilk aday Sergio Perez, plasede Webber var.
    Kulislerde Red Bull için adı en çok geçen kişi de Kamui Kobayashi. Bence pek iyi bir seçim olmaz gibi.
    Kovalainen'e büyük takımlarda bir şans daha verilmesi gerektiğine inananlardanım. Ama padoklarda Diresta'ya da özel bir ilgi olduğu biliniyor.
    Ayrıca 26 yaşındaki Grosjean'da 2. formula1 şansında kötü başlasa da toparlayarak çok iyi pilot izlenimi veriyor. Özellikle startlarda çok agresif. 2013'te olmazsa 2014'te değerlendirilecektir.

• quote:

Massa gidecekse yerine Valentino Rossiyi alsınlar.Massa dan ve gelecek Aday Webber den daha iyi olacagı kanısındayım.İşin Show yönünüde iyi yapar Vale.

Kaçırmış olabilirim, Valentino Rossi hiç Formula1 aracı test etti mi?
    Formula1'e gelmesini ben biraz ütopik buluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: odyle

quote:

Kaçırmış olabilirim, Valentino Rossi hiç Formula1 aracı test etti mi?
    Formula1'e gelmesini ben biraz ütopik buluyorum.

evet Ferrariyi denemişti ve ilk günkü Turların ardında Schumacher ile arasında 2.5-3 saniye vardı.Potansiyel var yani.
  • Rossi, F1 gelmezse F1'e buyuk bir iyilik yapar.
    kobayashi RBR de iyi olur ama Webber in yaptığından pek fazla ne yapabilir merak ederim.
    Webber, RBR de devam etmeli.
    Perez, Ferrari için olabilir sanırım.
    di resta rüştünü ispatlıyor. aynen devam.
    en çok hulkenberg i takip ederim. bakalım.
    halihazırda en beğendiğim pilotlar hami, rosberg, alonso, raikkonen ve perez benim nazarımda.
  • Red bull koltuklarının durumu bu seneki şampiyonluğa bağlı. Sampiyon olamazlarsa vettel de webber de gider. Bu durumda vettel in ferrariye geçmesi mümkün diye düşünülebilir ama alonsonun ferraride ağırlığı büyük. Arkasında güçlü sponsorlar var başta santander olmak üzere.alonso da vetteli onaylamaz, onun yaninda istediği orta seviye bir pilot olacaktır. Ama belli de olmaz, bakarsınız seneye alonso ve vettel takim arkadasi olmuşlar. Red bull sampiyon olamazsa webber in f1 hayatı biter gibi gözüküyor, kendine zor takım bulur.

Mclarende de benzer bir durum var.hamilton bu yıl şampiyonluk alamazsa yolunu ayirir. Button bir sure daha kalır.
    Kesin birşey var ki ferrari bu yıl şampiyonluk alamazsa massa kesin yolcu. Alonso sampiyon olursa bence massa kalır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende şöyle bir problem de var. Bir pilotun faniyim. düşünüyorum da o gittikten sonra f1 den zevk alirmiyim. Takım da tutmuyorum. Ne yapıcaz ilerde bilmiyorum.

• Bu pistte kim nedir belli olacak bence en azından tek turda hızlı araç bu pistte belli olur artık en azından genel tablo ortaya çıkar. Lastik aşınması büyük bela olacak gibi.
  • yarışta yağmur gözüküyor hava raporuna göre. Umarım araçların performansını net görebiliriz.
  • tam araçların ne olduğunu anlayacaktık ama bu hafta yine yağmur gözüküyor.

catalunya'da yağmurlu bir yarış hatırlamıyorum sanırım, yine de eğlenceli olabilir.

pole için mclaren ve redbull çekişir diye tahmin ediyorum.
  • Catalunya yağmurda daha zevkli olur. Kuru havalarda pek zevkli yarışlar çıkmıyor bu pistte.
  • Lotus'un iki pilotuyla da bu yarista sansli olacagini dusunuyorum. Bahreyn'de gorduk ki yaris performansinda RedBull ve Mclaren'in gerisinde degiller. Hatta belki biraz ileride bile olabilirler.
    Geride kalan 4 yarista 4 farkli takim ve pilotun kazandigini gormustuk. Bu kez Lotus kazanirsa 5.farkli takim ve pilot olacak, sabirim bu tarihte ilk olur.
    Pole'ü Mclaren kazanir diye dusunuyorum, ancak yarista ve pitte bir turlu isler yolunda gitmiyor. Yaris tempolari stabil degil. Bu yuzden yarisi kazanabileceklerini sanmiyorum. Yine de hersey olabilir. Hamilton uzerindeki gecen yildan kalma ölü topragini atmak isteyecektir.
    Ilk antremanlarda umut vadeden Alonso P2'de geride kaldi. Yine de olasi bir yagmurun ve evsahipliginin avantajiyla kendisine ust siralarda yer bulabilir.
    Sezona kotu basladigi dusunulen Vettel Bahreyn'i kazanarak hem sampiyona liderligini hem de onun icin cok onemli olan moral elde etti. Arac yine hizli gorunuyor. Lotustan sonra galibiyet adayimdir.
    Webber P1 ve P2 de aracin ayarlarinin tam olarak istedigi seviyede olmadigini soyledi. Dolayisiyla Seb'in 0.6 sn gerisinde kaldi. Pazar gunu yine 4.luk icin savasacaktir. Podyum zor gorunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: optimus 1

Bende şöyle bir problem de var. Bir pilotun faniyim. düşünüyorum da o gittikten sonra f1 den zevk alirmiyim. Takım da tutmuyorum. Ne yapıcaz ilerde bilmiyorum.

Iki takim arkadasi arasinda rekabetin en ust duzeyde ve acimasiz oldugu bir sporda pilot tutmak daha mantikli bence de.
    Ben cocukken Trt'de spor haberlerinin sonunda "... gp'yi Mclaren'den Brezilya'li Ayrton Senna kazandi" diye cok kisa bahsederlerdi. Kazananin Senna oldugunu duydugumda icten ice sevinirdim. Farketmeden ve yarisi izlemeden taraftari olmustum. Öldügünü duydugumda cok üzüldüm ama 94 dunya kupasini Taffarel'li Dunga'li Romario'lu Brezilya kazanip kupayi gozyaslari icerisinde Ayrton'a adiyoruz dediklerinde üzüntüm ve saygim daha bir pekişti.
    Universite baslarinda Hakkinen'ciydim. Sonrasinda ise asi çocuk, Montoya yi tutmaya basladim. Yarislari takip etmem ve dergi almaya baslamam bu döneme denk gelir.
    Bir turlu isinamadigim, Ferrari ve Schumi'nin ozellikle 2004 dominasyonu beni F1 den sogutsa da Sebastian Vettel tekrar isinmama yol actu. 2009'da Ali Sami Yen stadinda yaptiklari pilotlar futbol maci sonrasi tesadufen karsilasmistik. Mutevazi ve samimi haliyle sempatimi kazandi, basarilar da arkasinda gelince taraftari oldum.
    Ancak gecen sezondan cok fazla keyif alamadigimi belirtmek isterim, Seb'in rekorlar kirmasi haricinde hicbir sey ozel degildi. Bu sezonki gibi rekabetci yillar seyir zevkini cok daha arttiriyor.

• P3 simdi sonuclandi. Vettel, Maldonado ve Kobayashi'nin onunde en hizli isim oldu. 4. tabiki Mark... ;)
    Ancak antremani 16.bitiren Hamilton 1. ve 2.sektorlerin en hizlisiydi. Bu turunda son sektorde sanirim trafikte oyalanip cok zaman kaybetti. Button'inda son sektorun en hizlilarindan biri oldugu dusunulurse, pole mucadelesi McLaren ve Vettel arasinda gececek gibi...
    Ayrica Grosjean yakit basincinin kaybolmasi nedeniyle hic zaman turu atamadi.
    Sauber'ler Maldonado ve Torro Rosso hem sertte hem de softta cok iyi goruntu cizdiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odyle -- 12 Mayıs 2012; 13:34:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimus 1

Red bull koltuklarının durumu bu seneki şampiyonluğa bağlı. Sampiyon olamazlarsa vettel de webber de gider. Bu durumda vettel in ferrariye geçmesi mümkün diye düşünülebilir ama alonsonun ferraride ağırlığı büyük. Arkasında güçlü sponsorlar var başta santander olmak üzere.alonso da vetteli onaylamaz, onun yaninda istediği orta seviye bir pilot olacaktır. Ama belli de olmaz, bakarsınız seneye alonso ve vettel takim arkadasi olmuşlar. Red bull sampiyon olamazsa webber in f1 hayatı biter gibi gözüküyor, kendine zor takım bulur.

Mclarende de benzer bir durum var.hamilton bu yıl şampiyonluk alamazsa yolunu ayirir. Button bir sure daha kalır.
    Kesin birşey var ki ferrari bu yıl şampiyonluk alamazsa massa kesin yolcu. Alonso sampiyon olursa bence massa kalır.

Cok futbolvari bir yorum olmus. Futbolda takımların kadrosunda büyük degisim olmazsa performans pek fazla sapma göstermez ama f1de tek bir kural bile herseyi değiştirir. futbolda ofsayt bile kaldırılsa takımlar arası güç dengesi cok degismeyecektir.
    Bu sene Red bull'un gecen seneki dominasyonu gösterememesi ne vettel'in ne webber'in sucu. Hadi mark neyse de vettel'le yollar niye ayrılsın. Onun yerine kim geçecek ki.
    Keza Mclaren Hamilton'dan iyisini mı bulacak.
    Bir enteresan yorum da Alonso şampiyon olunca massa niye kalsın. Göbekleri bağlı mi

• Hamilton P3'te 1. ve 2. sektor sonunda Vettel'in en iyi dereceyi yaptigi turdan 0.15 sn daha hizliyken son duzlukte onundeki Raikkonen ve Karthikeyan'dan etkilenerek yavasladi ve 16. iyi dereceyi yapabildi. Pole icun en az Vettel kadar sansli oldugunu soyleyebiliriz
    P3 le ilgili bir diger ilginc not ise Mercedes'in diger takimlarin aksine dolu depoyla tur atarak siralama degil, yaris simulasyonu yapmasi oldu.
    Siralamalar baslamak uzere, keyifli seyirler...
  • Karthikeyan %107'nin altında kaldı.
  • bir aksilik olmazsa mclaren 150. pole'ü hamilton ile alacak gibi. p1 de hamilton en yakın rakibine 0.7 sanyie fark attı. button ise hamilton'dan 1 saniye yavaş.

şu lastik meselesinden dolayı "button daha iyi pilot" diyen insanlar var
  • iyi ki canagi rtl ye cevirmisim, idmantv gures yayini veriyor :D
  • ohohoh maldonado uçtu, button webber q3 te yok :D
  • Massa yine elendi

Button ve Webber ise günün sürprizleri oldu herhalde.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.