Şimdi Ara

07.06.2008 i350 için PDACLAN imzalı En İyi Rom Kullanım İçin Hazır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
8.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Klael'in anlattığı şekilde yapılırsa '' Power Management'' çalışmıyor.

Yani CPU hızını kendiniz ayarlayamıyorsunuz.

Custfile'daki bir iki dosya gerekiyor bunun için

Ancak onları da ayrıca yarın upload ederim

Böylece Klael'in dediği gibi sadece .nb0 dosyası ile rom yenilenebilir.

Bu arada Rusya'dan bir haber ,

Rus bir rom yazarı i350'nin karşıya az ses gitmesi, geç gitmesi gibi tüm sorunlarını çözmüş.

Bugün yarın yayınlayacakmış rom'u.

Anında başarabilirsem sizinle paylaşırım.
  • Yeni rus romunu indirdim

Ancak:

Dial Skin ve Keyboard layout rusça

eğer bunları değiştirmeyi bilen var ise paylaşırsa sevinirim.

Bu arada cihazın Pagepool'unu nasıl değiştirdiğimizi çözdüm.

nb0 dosyasında

"0000600000000000F06B19807CC01980"

string'ini hexedit.exe adlı program ile bulup

"0000400000000000F06B19807CC01980"

yapıyoruz veya tersi.

Böylece pagepool'u istediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz.
  • 19212 ROM'da sesin karşıya az gitmesini önlemek için gerekli ayarlar hazır gelmiyor. Bunun için SKTools ile servisleri açıp Overdub player ve answering machine'i durdurmak gerekli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: beklen

Yeni rus romunu indirdim

Ancak:

Dial Skin ve Keyboard layout rusça

eğer bunları değiştirmeyi bilen var ise paylaşırsa sevinirim.

Bu arada cihazın Pagepool'unu nasıl değiştirdiğimizi çözdüm.

nb0 dosyasında

"0000600000000000F06B19807CC01980"

string'ini hexedit.exe adlı program ile bulup

"0000400000000000F06B19807CC01980"

yapıyoruz veya tersi.

Böylece pagepool'u istediğimiz gibi ayarlayabiliyoruz.

Dialskin için bazı alternatifler var ama bunlar genelde 3G için. Çünkü bizim cihaz dünya üzerinde VGA ekranlı olup da 3G desteklemeyen tek cihaz :D Bazıları iyi kötü çalışıyor ama denemek lazım.

Buradaki linkten bazıları denenebilir:http://www.zombienexus.net/portal/GL_Display.asp?SEC=3&EntryID=464

Keyboard layout da bence pek önemli değil, Resco veya VGAkey gibi başka programlar kulanılabilir.

Beklen Rus ROMda özel bir avantaj gördün mü?

• Arkadaşlar orjinal romdaki (i350-V5.00.D8-ENG) custfile ile I350-19199-en sayılı romdaki custfile dosyaları birebir aynı. Ancak kurulurken;
    CUSTFILE VERIFY
    FAIL
    hatası veren romdaki custfile (bunda da 51 Mb kullanılabilir alan kalıyordu) yukarıdakilerden farklı. Bu durumda custfile olarak i350-V5.00.D8-ENG ve
    I350-19199-en romlarındaki custfile'ı kullanmak daha uygun olurmu? Fikirlerinizi paylaşırsanız seviniriz..
    İyi çalışmalar....
  • Beklen rom u hangi programla edit ediyorsun? Eğer kullanışlı (tavsiye edebileceğin) bir programsa biyerlere upload edip link verirsen sevinirim.
    Bende bu rom işine sarmaya başladım galiba :)

Bu arada 212'yi orjinal custfile ile yüklemeye başlıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcant -- 8 Haziran 2008; 1:49:53 >
  • Ozcant

dostum hexedit.exe diye bir programla edit ediyorum

google'da aratırsan hemen bulursun

Bence hiç custfile yükleme

gereksiz birçok program yükler ve hafızadan yersin

ekte gönderdiğim dosyadaki cab'larin

14.17. ve 34. romu yükledikten sonra kur yeter.

Klael

Dostum rusça rom'u yüklemedim istersen aşağıda linki var denemek isteyen için

Rusça rom linki:

http://rapidshare.com/files/120460706/wm61_korand_i350_v2_clean_19212.7z.html

rapid_share

Bu da custfile'in ayriştirilmiş hali

http://rapidshare.com/files/120919302/custfile.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beklen -- 8 Haziran 2008; 11:27:16 >

• Teşekkür ederim beklen,
    Arkadaşlar bu rom sanki bana bir önceki romun son verileninden (19585) daha yavaş geldi sizler neler düşünüyorsunuz?
  • Arkadaşlar cihazımızı bir muhteşem özelliğini daha keşfettim

İGO8 ÇALIŞMIYOR

Gariban i350'mizin hafızası yetmiyorrrr.

Ne yaparsam yapayım olmadı, hep hafıza hatası verdi

Alalı 6 ay olmadan yeni bir programı çalıştıramamak mutlu etti beni sizlerle paylaşmak istedim.
  • ozcant ben 19212'yi çok daha hızlı buldum açıkçası. Hatta bir ara kullandığım ve hızlı bulduğum 19199'dan da hızlı gibi.

beklen iGo8 işine ben de bozuldum şimdi. pdaclan'da birileri ekstra RAM takmakla ilgili bişeyler yazmışlar ama detayları anlayamadım.
  • Klael istersen sen de dene,

belki ben bir yerde hata yapıyorumdur ama

24 mb boş hafıza varken denedim

yine yetmedi hafızası

e ben vga ekran aldım program kullanamıyorum

neyse ya benim isyankar damarım kabardı yine

kusuruma bakmayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Klæl

ozcant ben 19212'yi çok daha hızlı buldum açıkçası. Hatta bir ara kullandığım ve hızlı bulduğum 19199'dan da hızlı gibi.

beklen iGo8 işine ben de bozuldum şimdi. pdaclan'da birileri ekstra RAM takmakla ilgili bişeyler yazmışlar ama detayları anlayamadım.

Ram takmayıda başarabilirseniz direk alıcam bu aleti, zaten almamamın tek sebei ramin az olması yoksa gerisi süper cihazda.
    SD mi DDR mı acaba, eski PDA lardan sökülüpte takılabilirse nasıl olur acaba, çinliler yaparsa kendi forumlarında sizde burda deneyin bence..

Şu cihaza fabrika üretimi 128 ram taksalardı kapış kapış giderdi.

• Açık söyleyeyim benim bu cihazın içini açıp da RAM takmaya cesaretim yok. Son zamanlarda teknolojiye çok para harcadım, üstüne bu i350nin ekranını kırdım bana 270 YTL'ye mal oldu, içime oturdu.

Eğer bu cihazı bozarsam Nokia 1110 falan alıp idare etmem gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klæl -- 9 Haziran 2008; 0:30:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Klæl

Açık söyleyeyim benim bu cihazın içini açıp da RAM takmaya cesaretim yok. Son zamanlarda teknolojiye çok para harcadım, üstüne bu i350nin ekranını kırdım bana 270 YTL'ye mal oldu, içime oturdu.

Eğer bu cihazı bozarsam Nokia 1110 falan alıp idare etmem gerekir

Haklısın bazen ipin ucunu kaçırıp kullanmadığımız şeylerede para harcayabiliyoruz, gerçi senin ekranı kırıp 270 YTL ekstradan para vermen çok büyük talihsizlik olmuş. Cihaz şuan 700 + 270 =970 YTL ye gelmiş sana.
    Neyse gelelim RAM olayına, RAM entegrelerini görebilsek DDR veya SD olarak, internette sökmüş biri olsa yada çinliler sökse bizde aynı bacak sayısından RAM bulupta takabiliriz cihaza laptop tamircileri filan takabiliyor, Normal DDR ramlarden entegreler sökülüp takılabilir, ramler ucuz çokta pahalı değil lakin bu işle uğraşmak için G-smart i350 nin aşığı olmak gerekiyor, yoksa temmuz ayında filan Touch Diamondlar Türkiyeye gelecek bu yeni cihazlardan sonrada artık i350 ye dönüş olmaz artık.

• Arkadaşlar vga bir dial skini olan var mı içinizde?
  • Aslında olan varsa bende rica ederim

quote:

Orjinalden alıntı: beklen

Arkadaşlar vga bir dial skini olan var mı içinizde?
  • VGA Dial Skin

Arkadaşlar kendim deneyip emin olmadan paylaşmak istemedim o yüzden biraz geç oldu. 3G falan diyor ama bizim cihazda normal çalışıyr ve siyah renkli, bence gayet şık.

http://rapidshare.com/files/121725067/wm6_blackextra_3g_dialpad_vga.cab.html

rapidli link.

Bu da i350de görüntü:

07.06.2008 i350 için PDACLAN imzalı En İyi Rom Kullanım İçin Hazır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klæl -- 11 Haziran 2008; 20:27:46 >

• Saol Klael, Klavyen dert görmesin :)

Arkadaşlar bu arada Rusya'dan Korand isimli bilinen bir rom yazarı

i350 için sesin karşıya az gitmesi ve geç gitmesi sorunlarını düzelttiğini iddia ettiği bir rom yayınladı

Gereksiz tüm programların kaldırıldığı bu rom'da hız da iyi yine 19212 build'i kullanılmış

Paylaşmak bana düşer

Yanlız rom'u kurduktan sonra ekte verdiğim dosyadaki cablari de kurun yoksa hands-free çalışmıyor ve rusça karakterler çıkıyor

Rom Linki:

http://rapidshare.com/files/121066418/wm61_korand_i350_v2_1_clean.7z.html

rapidli tabii

Bu da ekteki bahsettiğim dosyalar

Kolay gelsin

http://rapidshare.com/files/121733144/korandromfix.rar.html

• beklen sen deneyebildin mi bu Korand ROMu? özel bir artısı var mı başka?

Bu arada bu son ROM'da, yani pdaclan'ın son ROMunda sesin az gitmesine neden olan servisler durdurulmamış. SKTools ile overdub ve answering machine durdurmak lazım, belirgin bir iyileşme oluyor bildiğiniz gibi...
  • Teşekkürler Klael. Çok makbule geçti..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.