Şimdi Ara

07.06.2008 i350 için PDACLAN imzalı En İyi Rom Kullanım İçin Hazır (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
8.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ancak o zaman ingilizce patch'i olmadığı için sildim pdaclan'a döndüm.

Şimdi ekte verdiğim dosyalar ile rom'un sorunu kalmıyor. Hem de tam ingilizce oluyor.

Açıkçası sonra da tekrar rom yüklemeye üşendim.

Ancak Rusya'daki kullanıcılar hepsi özellikle ses kalitesi ile ilgili pozitif yorumlar yapmışlar.

Bu korand denilen arkadaş sadece overdub player'i kapatmamış bir de herkesten gizlediği bir patch filan

uygulamış.

Denemek için para istemiyoruz :)

Deneyen olursa paylaşsın.

Aslında zamanı olan için keyifli bir aktivite rom denemek bence
  • Hocam ben ROM denemeyi çok severim, bunu da haftasonu denerim ama önden bir sorayım dedim

Yalnız her ROM kurma sonrası cihazı istediğim hale getirmek yaklaşık 2 saatimi alıyor

Zaten hangi programları kullandığımı da ve ayarlarını da detaylı bir şekilde paylaşmaya çalışacağım yakında.
  • Klael hocam tam benim kafadansın,

ancak beni biraz baydı cihaz için çıkan tüm romları denemek

sanırım bir süre bu PDACLAN 19212 romu ile idare edeceğim.

• Arkadaşlar Rus ROMunu dün gece kurdum. Karşıya giden ses açsından bir fark var mı henüz çok emin değilim ama answering machine ve customer listening servisleri bu ROMda hiç yok. Ama bunları kaldırmanın RAM miktarına bir faydası olmamış anladığım kadarıyla. Overdub player ise yerinde duruyor ve çalışır durumdaydı, ben bunu durdurdum.

Hız olarak pdaclan 19212 ile eşdeğer buldum. Açılışta welcome head splash ekranı bunda geliyor, pdaclan'da gelmiyor. Bu sabah telefon çaldığında telefonu açtım ama ses gelmedi. Sonra geri aradım yine ses yoktu. Soft resetle düzeldi, bir daha olmadı şimdilik.

CPU profile bunda da çalışmıyor.

pdaclan 19212 kullananların bu ROMa geçmesi için bence bir sebep yok.
  • Arkadaşlar overdub player'ı nasıl durduruyoruz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tovbe35

Arkadaşlar overdub player'ı nasıl durduruyoruz?

SK Tools açtıktan sonra sol softkey'e tıklayarak kategorileri açıyoruz. Burada maintenance seçince açılan listede services var. Servislerde overdub player bulduktan sonra sol softkey'den açılan menüden stop diyoruz.

Yalnız SK Tools demo durumunda olursa tüm servisleri göstermez, mutlaka serial girilmiş olmalı.
  • Arkadaşlar,

Cihazımızı kullanırken kolaylık sağlayacak programların anlatımını ve ayarlarını bir word dosyasında ekran görntüleri ile toparladım. Programları da ayrıca rapid bir linkte veriyorum.

İçinde bazılarımızın çok iyi bildiği şeyler de olabilir ama bir çok kişinin işine yarayacağını umuyorum. Aşağıya tam metni ekliyorum ancak ekran görüntüleri ile görmek için word dosyasını indirin.

Anlatım dosyası:http://rapidshare.com/files/124524569/i350.doc.html

Programlar:http://rapidshare.com/files/124522080/Programlar.rar.html

Görülen plugin Touch Commander. Aslında benim en çok beğendiğim plugin HTC Home’dur, ama VGA’da çalışmıyor. Touch Commander ise onun çok iyi bir taklidi. Bu program sadece plugin de değil, HTCler’deki cube, parmakla kaydırma (finger scroll), büyük ikonlu start menü vs bir sürü özelliği var ama ben bir tek today plugin kullanıyorum. Web adresiwww.touch-commander.com
    Yeni nesil HTC cihazlardaki diğer önemli özellik de bildiğiniz gibi parmakla kaydırma. Ben bu özelliği eski cihazımda hep kullandım ve çok kullanışlı bulurum. Bu özelliği diğer cihazlarda kullanmanın bence iki yolu var. Birincisi Touch Commander’in finger scroll özelliğini aktif hale getirmek. Bu durumda, kenarda scroll bar görülen her ekranda parmakla yukarı aşağı hareket edebilirsiniz. Ama malesef çok da stabil çalışmıyor, birdenbire ekranın en sonuna veya en başına gidiveriyor bazen. Ama yine de denemenizi tavsiye ederim. Bir de Ftouch SL diye bir program var ama o da sorun çıkarıyor ben de.
    İkinci yol ise bunu sağlayan programları ayrı ayrı kullanmak. Ben bu scroll özelliğine en çok ajanda, web browser ve dosya yöneticisinde ihtiyaç duyuyorum. Ajanda için WebIS Pocket Informant kullanıyorum ve onda bu özellik kendiliğinden var:

Ekranda görüldüğü gibi touch mode aktif olursa yön tuşlarına ihtiyaç kalmıyor pek.

Dosya yöneticisi olarak da Resco Explorer 2008 kullanıyorum, onda da bu özellik var. Program kurulduktan sonra hangi modda kullanmak istediğinizi soruyor, touch seçerseniz bu şekilde görünür:

Eğer touch commander’ın scroll özelliğini açarsanız bu programlarda touch özelliğini kapatın, yoksa kullanmak zorlaşıyor.
    Web browser olarak Netfront kullanıyorum, sayfaları normal bir PC gibi açıyor ve parmakla sayfada dolaşmak mümkün. Opera 9.5 de başarılı ama her iki program da fazla RAM istiyor. Netfronttan bir görüntü:

Cihazımızın en büyük eksikliklerinden biri softkey olmayışı, bunun için hep ekrana dokunmamız gerekiyor. Bundan kurtulmak ve bazı ek fonksiyonlar da elde etmek için AEButtonplus programını kullanıyorum.

Seçtiğim ayarla softkey yerine yön tuşlarını kullanıyorum. Tek bir klik tuşun normal görevini yapıyor, biraz uzun basılı tutarsam softkey’e basmışım gibi çalışıyor. Bunun için yukarıdaki listeden ilgili tuşu seçtikten sonra ekranın alt yarısında bulunan yere dokunuyorsunuz ve bir menü geliyor:

Burada en üst satırda handle by AEBPlus seçip alt satirlarda gerekl ayari yapıyoruz. Program single press, double press, tripple press ve long press için ayrı ayrı görev atayabiliyor. Double ve triple press pek kullanışlı değil açıkçası. Sol ve sağ ok tuşlarını softkey olarak atayınca (tek klik için yine yön tuşu fonksiyonunu seçmek gerekiyor yoksa çalışmıyor) kısa basışlarla softkey özelliği kullanıp ekrana dokunmaktan kurtuluyoruz. Ama örneğin sağa ve sola fazlaca gitmek istediğinizde ok tuşuna uzun basamıyorsunuz tabi ki, bunun yerine kısa kısa çok defa basıyorsunuz, bu da dezavantajı.
    Ayrıca ses tuşlarına ek fonksiyon atadım. Ses azaltma tuşu çekili tutulunca WiFi kapatıp/açıyor. Ses açma tuşu ise titreşime geçiriyor veya çıkarıyor. Uzun basma için gerekli süreyi ayarlayabiliyorsunuz, ben 200 ms seçtim, böylece hızlı kullanım mümkün.

Ek olarak start tuşuna basılı tutunca programın actions menüsü geliyor ve oldukça kullanışlı:

Bu ekranda pil ve hafıza durumu ile birlikte bazı kısayollar kullanılabiliyor. Kısa yollar program içinden özelleştirilebiliyor. Start tuşuna basılı tutunca açılan menü için tuş listesinde üstlerde bulunan yani parantez içinde hold yazan tuşa ayar yapın, diğerine ayar yaparsanız düzgün çalışmıyor. Ayrıca cihazın settings menüsündeki normal tuş ayarlarında bu tuşu boş bırakın, aşağıdaki gibi:

Bu ekranda cihazımızın en önemli sorununa da biraz çözüm olan bir şey görüyorsunuz. Oxios hibernate, RAMi temizleyip yer açan bir program. OK tuşuna basılı tutunca çalışacak şekilde ayarladım. iGo çalıştırmak için yetecek hafızayı açamıyor ama bazen işe yarıyor.
    Aşağıdaki ayarlar da tuşların çalışma hızını belirliyor, burayı biraz kurcalayıp kendinize uygun bir ayar seçebilirsiniz.

Klavye olarak Resco kullanıyorum, tek elle kullanım için iyi bir çözüm ama baş parmak tırnağının uzun olması lazım 

Aslında HTC Touch Diamond klavyesi bazı açılardan daha iyi ama onun VGA vesiyonunu bulup deneme fırsatım olmadı, sadece bir pdaclan ROMunda kullanmıştım.

Chazdaki diğer sorun olan karşıya az ses gitmesini iyileştirmek için bazı servisleri durdurmak işe yarıyor. Bunun için SKTools kullanmak gerekiyor. Burada Category ekranında Maintanance seçip oradan servisleri açmak gerekiyor.

Answer machine ve overdub player durdurulursa ses iyileşiyor.

E-mail için ise FlexMail kullanıyorum. Bu programı yeni kullanmaya başladım ama şimdiye kadar neden haberim olmadı bilmiyorum. Program cihazı biraz zorluyor ama oldukça kullanışlı.

Bu programla Gmail’de push özelliğini kullanabiliyorsunuz. Daha doğrusu program PCdeki outlook gibi çalışıyor, bu sayede size gelen bir mail anında cihaza ulaşıyor. Bunun cihazda yeni bir e-mail hesabı oluştururken IMAP4 özelliğini seçiyorsunuz ve accounts ayarında yine IMAP4 ayarlarını açıp Use IDLE mail check if available seçili yapıyorsunuz. Tabi bu arada ne kadar GPRS verisi kullandığına hemen bakmadım, SPB GPRS monitor ile bakmak lazım.

Program varsayılan SMS programı haline getirilirse, mesaj geldiğinde açılan uyarı penceresinde varsa gönderenin resmi de görünüyor.
    Bir de cihazın ekran çözünürlüğünden azami şekilde yararlanmak isterseniz RealVGA diye bir program var. 96 dpi seçerseniz ekran görüntüsü aşağıdaki gibi oluyor, ama bazı programlar bu moda çalışmıyor, örneğin iGo.

Bu programı bulabileceğiniz link:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=327830
    (Üyelik gereklidir.)
    Cihazda tuş kilidi olarak S2U2 kullanıyorum. Bu da çok RAM istiyor ama çok şık görünüyor :D

Bu programla normal today ekranında gördüğünüz okunmamış mesaj sayısı, takvimdeki randevular, hava durumu gibi her bilgiyi görebilirsiniz. Mesela sağ altta görülen ikon flexmaildeki okunmamış mail sayısı, yani onunla da entegre olabiyor. Ek olarak S2P adında, yine aynı geliştiricinin yaptığı müzikçalarda çalan şarkının adını ve album art’ını gösterebiliyor. Programın linki:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=381588
    Son olarak hırsızlığa karşı kullandığım bir progam var, eye on thief.
    Bu program arka planda çalışıyor ve eğer yabancı bir SIM kart takılırsa belirlediğiniz numaraya istediğiniz bir mesajı atabiliyor.

Menüsünde set SMS list seçip,mesaj gönderilmesini istediğiniz numaraları yazabiliyorsunuz. Güvenli olabilmesi için programın kısayolu programs menüsünde görünmüyor, kurduktan sonra Resco gibi bir dosya yöneticisi ile Program Files altından bulmanız lazım.

• Süper bir katılım,

eline sağlık Klael
  • Klael harika bir paylaşım olmuş. Eline sağlık yine..
  • Klael hocam,

iki soru izin verirsen :)

1. Hangi task manager'i kullanıyorsun?
    2. Tüm bu programlar ile kaç mb boş hafızan kalıyor?

Saygılar
  • izin ne kelime hocam :)

İhtiyaç duyarsam AEButtonplus'ın task managerini kullanıyorum, actions menüsüne eklenebiliyor. Ama genelde program sonlandırma yapmıyorum direk soft reset atıyorum :)

Hafıza açılışta 18,3 MB
    Pocket Informant çalıştırınca 15,4'e düşüyor.
    Üstüne FlexMail de açarsam 9,6 :)

Ama flexmail'in dehşet bir data transferi yaptığını farkettim, bir günde 1.6 MB gibi. Sadece manuel sync yapmak lazım.

Anlatımımı çok detaylı yapmadım, soruları olan varsa lütfen sorsun, cevaplarım.

Bu arada Touch Commander'a alternatif bazı today pluginler var, onlardan da bahsedeceğim, başka fikirleri olan varsa lütfen paylaşsın.
  • Arkadaşlar bu custom ROMların bir problemini farkettim.

Bluetooth kulaklıkla konuşurken ses kaltesi çok çok düşük, hem giden hem gelen ses böyle. Bazen hiç anlayamıyorum yada anlaşılamıyorum. Denemek için orijinal ROMu kurdum, ses daha iyi.

Ayrıca bu ROMun performansının baya iyi olduğunu farkettim, acwan'in son ROMu kadar hızlı :) Sadece RAM 2 MB daha düşük.

beklen bu arada sen acwanin verdiği diamond klavyeyi denedin mi? Ben kurduğum zaman çalıştı ama ilk soft resette kilitlendi ve hard reset gerekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klæl -- 12 Temmuz 2008; 10:57:38 >
  • Bluetooth kulaklık sesi bende orjinal romlar da dahil olmak üzere baya zayıf gelmişti.

O yüzden bir köşeye atmıştım :)

Diamond touch keyboard'i senin pdaclan'daki yorumlarını okuyunca yüklemedim

bu arada PDAVIET yeni bir rom çıkarmış

en önemli özelliği cpu profile olayı normal
    yani 520 mhz'e sabitleniyor

sitenin linki:

http://www.pdaviet.net/showthread.php?t=29054
  • quote:

Orjinalden alıntı: beklen

Bluetooth kulaklık sesi bende orjinal romlar da dahil olmak üzere baya zayıf gelmişti.

O yüzden bir köşeye atmıştım :)

Diamond touch keyboard'i senin pdaclan'daki yorumlarını okuyunca yüklemedim

bu arada PDAVIET yeni bir rom çıkarmış

en önemli özelliği cpu profile olayı normal
    yani 520 mhz'e sabitleniyor

sitenin linki:

http://www.pdaviet.net/showthread.php?t=29054

Evet ama seninde sitede yazdığın gibi sorunlu bir rommuş.

Bluetooth konusunda ise bende Beklen'in yaptığı gibi yaptım :) Orjinal rom'da bile ses kalitesi çok düşük olduğu için kulaklık kullanmıyorum.

• Arkadaşlar BT kulaklıkta ses kalitesi özellikle acwan ROMlarında son derece kötü, ama orijinal ROMda ve pdaviet ROM'unda idare ediyor.

Bu son ROMun dial screen'i Diamond'dan alınma ve görsel olarak harika. Ama sanırım çok RAM yiyor. Soft reset yapıp iGo çalıştırıyorum, sonra bir telefon falan gelirse iGo direk memory full hatası veriyor. Aslında bu ROMda PP 6 değil de 4MB olsaydı çok rahat kullanılırdı.

Bir de bu adam dialer'ı tamamen değiştirmesine rağmen speakerphone'u arızalı bırakmayı nasıl başardı merak ediyorum :)
  • Klael aynen dediğin gibi

bir de adama mesaj atıyosun işte şu sorun var diye tınmıyor bile

neredeyse son 3-4 romun hepsinde speakerphone çalışmıyor ve hepsinde yazdım ben bunu

ama zerre umursamıyor

tabi ki umursamammak hakkı da o zaman neden rom yapıyorsun be adam derler

bir de son romunda bağış yapın falan demiş ki beni iyiden iyiye bozdu

neyse saygılar
  • Bu pdaviet ROMunda uyku modundan çıkamama sorunu var arkadaşlar, günde en az bir kere yaşadım.

Bunda eğer performans modu seçersem cihaz 624 MHz'de çalışıyor, en azından hack master öyle diyor. Bu nedenle 2 güne yakın gidem pil bir günü zor tamamlar hale geldi.

Bence denemeyi düşünenler vazgeçsin, pek iyi bir ROM değil.
  • merhaba arkadaslar
    ya bu romların en ıyısı hangısı kafayı yıcem pdavietin son romunu yukledım probler bıtmıyo bı turlu off!!
  • bide bu sktools un serialini verecek arkadas warsa sevınırım
  • SERİALİ BULDIM :d
    BI SORUNUM DAHA VAR TELEFON CALIPTA ACTIKTAN SONRA KONUSMAK ICIN BAYA BEKLEMEK GEREKIYO NE YAPMAK LAZIM ACABA???
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.