Şimdi Ara

07.06.2008 i350 için PDACLAN imzalı En İyi Rom Kullanım İçin Hazır (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
8.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: avnenger

Klæl hocam benim aklıma takılan bir kaç nokta var cevaplayabilirsen sevinirim.

Touch Commander in bir önceki versiyonunu bir türlü evaluate moddan çıkartamadım yeni versiyonunu yükledim. ama sanki eskisi daha güzel duruyor gibi. Ve fazla ram yediği için iGO6 da bile sıkıntı yapıyor. Siz nasıl yaptınız onu?

Ekran görüntüm şu şekilde

Bu rom güncelleme işini yaparken hafıza kartının içinde başka dosya olmaması gerekir mi? yani sadece rom dosyasını kopyalayıp kırmızı + yeşil + power tuşuna mı basıyoruz? (bir önceki denememdeki başarısızlıktan kaynaklı yoğurdu üfleme içgüdüsü var)

Son olarak da, NoData programını yeni telefonda ne yaptıysam çalıştıramadım! .NET 2.0 yüklemeye çalışıyorum "zaten yüklü" diyor. NoData yı açarken sanki framework dosyası eksikliğindenmiş gibi hata veriyor. 3.5 yükledim bu sefer hata değişti ama yine açılmadı program bir anlam veremedim. Başka hiç bir programda bu türden bir hata almadım. Neden olabilir acaba?

Touch commander kurduktan sonra kurulum dosyasıyla birlikte gelen dll dosyasını da programın kurulu olduğu yere koyman gerek. Ben genelde o ara beta versiyonları kullanıyordum, onlarda evaluate problemi pek olmuyordu. ama uzun zamandır Touch Commander kullanmıyorum, minimum RAM tüketimi için sadece PDC diye bir saat programı var onu kullanıyorum.

ROM için ben SD kartta başka dosyaları kaldırmıyorum, sadece yeni ROM dosyasını karta atıp tuş kombinasyonunu yapıyorum. Ama eğer ROM custfile ve radio ROM gerektirmeyen bir ROM ise önceden kalan bu tür dosyaları karttan siliyorum.

NoData için, şu an hangi ROM kurulu? Eğer son Koran ROMu ise onda sanırım bir .NET sıkıntısı var, ben de sorun yaşadım, araştırıyorum. Eğer birşey bulursam yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klæl -- 28 Ekim 2008; 12:13:48 >

• touch commander için dll dosyasını da değiştirdim ama bir türlü yapamadım en sonunda şimdiki versiyonu kullanmaya başladım. tek sorun çok ram yemesi sendeki programı bana ulaştırabilirsen çok sevinirim.

şu anda kurulu rom v5.00.D8 yani orjinal gelen rom.

az önce telefonun full yedeğini aldım ne olur ne olmaz diye. rom güncellemesi yapacağım bakalım inşallah bu sefer de uçmaz telefon...
  • quote:

touch commander için dll dosyasını da değiştirdim ama bir türlü yapamadım en sonunda şimdiki versiyonu kullanmaya başladım. tek sorun çok ram yemesi sendeki programı bana ulaştırabilirsen çok sevinirim.

Bendeki program sadece saati gösteriyor, başka hiç bir fonksiyonu yok. Burada bulabilirsin:

http://project.ionized.googlepages.com/pdc

Touch commander istiyorsan bence sadece home plugin kur, diğer bileşenleri kurma, hatırladığım kadarıyla ayrı ayrı kurulabiliyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klæl -- 28 Ekim 2008; 13:46:01 >

• rom update yaptım fakat; custfile logo ve preinstall dosyalarında "FILE NOT FOUND" yazdı, GPS firmware searc den sonra file not found yazdı... bunları yazması doğal mı?

Bu arada ben rom u beğendim, eskiden 49MB görülen ram şu an 51,11MB görünüyor. İlk açılışta 26,63MB boş ram ile geldi cihaz. Sizlerde durum nasıl?

Depolama ise 142,24mb VE SADECE 2,43MB ı dolu. (wwe input kurulu)

Açılış grafikleri hoşuma gitti, g-smart yazısı ve uzaylı göz yerinde GIGABYTE yazan bir grafik ve sonrasında da windows logosu geliyor.

dial skin güzel olmuş ama orjinalin grafikleri daha güzeldi. ama sanırım bu haliyle daha az ram yiyor.

SMSfix denen program hoşuma gitti, benim çok eski siemens telefonumda bile vardı bu özellik, o telefonu sattığım günden beridir hep eksikliğini duyduğum bir özellikti. iyi oldu yeniden kavuştuğum.

Şimdi gelelim orjinalinde olup da benim şu anda aradığım özelliklere...
    GPS tracking programı bana çok lazım bir program çünkü sürekli kullanıyorum nereden bulabilirim?
    windows tuşuna basınca açılan ve profil seçtiğim menü gitmiş bu işi başka yapabileceğim bir yer var mı?
    mesajlar menüsünde MMS görünmüyor?
    telefonun aldığım son full backup ında bir sürü mesajım vesaire vardı onları nasıl geri yükleyebilirim?

spb backup yüklü geliyordu güzeldi şimdi tekrar yüklemek gerekecek

• quote:

rom update yaptım fakat; custfile logo ve preinstall dosyalarında "FILE NOT FOUND" yazdı, GPS firmware searc den sonra file not found yazdı... bunları yazması doğal mı?

Bu arada ben rom u beğendim, eskiden 49MB görülen ram şu an 51,11MB görünüyor. İlk açılışta 26,63MB boş ram ile geldi cihaz. Sizlerde durum nasıl?

Depolama ise 142,24mb VE SADECE 2,43MB ı dolu. (wwe input kurulu)

Açılış grafikleri hoşuma gitti, g-smart yazısı ve uzaylı göz yerinde GIGABYTE yazan bir grafik ve sonrasında da windows logosu geliyor.

dial skin güzel olmuş ama orjinalin grafikleri daha güzeldi. ama sanırım bu haliyle daha az ram yiyor.

SMSfix denen program hoşuma gitti, benim çok eski siemens telefonumda bile vardı bu özellik, o telefonu sattığım günden beridir hep eksikliğini duyduğum bir özellikti. iyi oldu yeniden kavuştuğum.

Şimdi gelelim orjinalinde olup da benim şu anda aradığım özelliklere...
    GPS tracking programı bana çok lazım bir program çünkü sürekli kullanıyorum nereden bulabilirim?
    windows tuşuna basınca açılan ve profil seçtiğim menü gitmiş bu işi başka yapabileceğim bir yer var mı?
    mesajlar menüsünde MMS görünmüyor?
    telefonun aldığım son full backup ında bir sürü mesajım vesaire vardı onları nasıl geri yükleyebilirim?

spb backup yüklü geliyordu güzeldi şimdi tekrar yüklemek gerekecek

ROM yüklemede verdiği hata mesajları normal, sorun yok.

RAMin 51 MB olması pagepool'un 6 MB'dan 4 MB'a düşmüş olması, bütün acwan ROMları da böyledir, 2 MB kazandırıyor. Açılışta hem RAM hem ROM fazla olması bu ROMun çok temiz olmasından, hiç bir ekstrası yok.

Bu yüzden GPS tracking, Easytouch menu ve SPB Backup da yok. Her ikisini beklen'in daha önce verdiği Custfile içeriğinden bulup kurabilirsin. MMS de orada var. Ama profil için onu kullanmak bence tuşu boşuna kullanmak olur, üstteki ses ikonuna tıklayıp profil değiştirebiirsin. Veya ses tuşlarından birine basıp sonra Dpad ile yine titreşim vs seçebilirsin. Daha da iyisi, AEbuttonplus kullan derim, onun actions menüsü ile BT, WiFi aç/kapa yapar, titreşime geçer ve bir sürü başka şeyi yaparsın.

Ek olarak backup için PPCPIMBackup öneririm, çok sade ve işe yarar bir program. Takvim, rehber, mesajlar, mailler ve istediğin klasörleri yedekleyebilirsin. Dotfred diye bi adam yazıyor, nette kolayca bulursun.

• 2.4 ROM'u kurduktan sonra bana gonderilen SMS mesajlarinin gelmedigini farkettim. SIM'de bulunana mesajlari da telefona aktaramiyorum. Benzer problemlerle karsilasan var mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: berkanozden

2.4 ROM'u kurduktan sonra bana gonderilen SMS mesajlarinin gelmedigini farkettim. SIM'de bulunana mesajlari da telefona aktaramiyorum. Benzer problemlerle karsilasan var mi?

Bende böyle bir sorun yok...
  • bu 2.4 rom unu kurdum, ancak bi kaç sorum var. önceki romlarda gprs vs ayarlarını yapan égprs settings" diye bi şey vardı ve audiomixer vardı bunları nerden buluabilirim, ve bu romda mms e dair herhangi bi şey bulamadım :S sorun bende mi yoksa hakkaten mi yok? ve eger yoksa bu mms işini nasıl cozecem?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cenkozgen

bu 2.4 rom unu kurdum, ancak bi kaç sorum var. önceki romlarda gprs vs ayarlarını yapan égprs settings" diye bi şey vardı ve audiomixer vardı bunları nerden buluabilirim, ve bu romda mms e dair herhangi bi şey bulamadım :S sorun bende mi yoksa hakkaten mi yok? ve eger yoksa bu mms işini nasıl cozecem?

beklen'in daha önce yayınladığı custfile içinde hepsi var...
  • Custfile dosyası:

http://rapidshare.de/files/40856081/custfile.rar.html

rapid link

İçindeki metin dosyasında hangi cab dosyasının ne için olduğu yazıyor.
  • Yanlız muhtemelen bu custfile'daki birçok program çalışmayabilir bu yeni rom'da

en azından cpu management ve wise talk çalışmıyor

3. parti programlar ile halletmenizi öneririm sorununuzu
  • merhaba,
    Başta Klæl ve beklen olmak üzere, bu konuda tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ederim. Gerek bu telefonu almadan önce, gerekse aldıktan sonra bu bilgilerin bana çok yardımı oldu.

i350 iki hafta önce elime geçti ve sanırım herkesin de yaptığı gibi telefonu bir dakika bile yalnız bırakmadan bugüne kadar geldim. İlk hafta, telefonu üstündeki rom ile kullandım, bir çok program denedim. Sonra memory sorunu nedeniyle, beklen arkadaşımızın son olarak burada yayınladığı rom'u (korand_i350_wwe_2_4) kurdum. Gerçekten çok farketti ve hoşuma gitti. Ancak sanırım kurduğum diğer programlar nedeniyle dialpad'i kaybettim ve bir de arayanın kim olduğunu göremez oldum. Bu nedenle daha temiz bir kurulum olması için bu son rom'u tekrar kurmak istedim. Ama bugün korktuğum oldu ve tamir edilmesi için servise bıraktım çünkü en son rom yükleme çabam sırasında telefonu resetleyin dediğinde telefon yeniden açıldı ancak logo ekranında takıldı. Engineering mode denen şeyi yapmaya çalıştım ama o mode'a girmedi bir türlü; bir de bataryayı çıkarıp uzun süre bekledikten sonra açmayı denedim, yine olmadı.

Okuduğum kadarıyla hem bu forumda hem de yurtdışı forumlarında bu tarz bir sorunla karşılaşanlar olmuş, ve servis sayesinde sorunları giderilmiş. Ancak benim merak ettiğim şey, yine rom yüklemeye çalışsam bu sorunla karşılaşmamam için ne yapmalıyım? Çünkü korkarım servisten gelen rom'daki memory sorunu yine devam edecek ve bu son rom gerçekten çok başarılıydı. Bu arada en son başarılı rom yüklememden sonra, rom dosyası mini sd kart üzerinde kalmıştı ve onu yenilemeden veya kontrol etmeden tekrar romu yükleme denememin sorun oluşturmayacağını düşünüyorum. Çünkü rom yükleme sırasında ekranda tüm normal uyarılar vardı ta ki yeniden başlayana kadar.

• @fornaxfx

Ben bir çok ROM kurmama rağmen bu sorunla karşılaşmadım, sanırım şanslıyım.

Benim aklıma gelen sebep pilin yetersiz gelmiş olması. ROM kurulumundan önce en az %50-60 olduğundan emin misin?

Bir de aynı ROMu kullanacak ise yeniden kurulum yapmana gerek yok, cihaz kapalı iken Windows ve OK tuşlarına basılı tutarak aç. Bu işlem hard reset atar ve çok kısa sürer.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Klæl

@fornaxfx

Ben bir çok ROM kurmama rağmen bu sorunla karşılaşmadım, sanırım şanslıyım.

Benim aklıma gelen sebep pilin yetersiz gelmiş olması. ROM kurulumundan önce en az %50-60 olduğundan emin misin?

Bir de aynı ROMu kullanacak ise yeniden kurulum yapmana gerek yok, cihaz kapalı iken Windows ve OK tuşlarına basılı tutarak aç. Bu işlem hard reset atar ve çok kısa sürer.

ah sorma :) sorun olunca hard reset olayını farkettim, ama artık çok geçti.

ilk kez rom kurduğumda batarya olayına dikkat etmiştim, bu sefer de %90 iken başladım, başlamadan hemen önce de elektriğe taktım.

bu arada dün servise verdim, tahminen ne kadar sürer servisten çıkması?
  • i350 ye orjinal rom yükleyince gps calışmıyor
    19591en romu yükleyince gps calışıyor
    orjinal romda gps icin ne yapmak lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: omerbaba06

i350 ye orjinal rom yükleyince gps calışmıyor
    19591en romu yükleyince gps calışıyor
    orjinal romda gps icin ne yapmak lazım

ROM kurarken CUSTFILE klasörünü ve .bif uzantılı dosyayı da karta attın mı? Bazı custom ROMlar dışında .bif uzantılı dosya olmadan GPS çalışmaz.
  • CUSTFILE
    Bootlogo
    EJ3ENG500D8.nb0
    Juno-mux-N-A1.0536_32M.bif

bu dört dosyayı sd karta kopyalayıp normal yükleme yapıyorum
    gps calışmıyor
  • Custom ROMları denedin mi? Onlarla da çalışmıyorsa cihazda problem olabilir.
  • GIGAi350_WM6.1_V10_B20273

bu rom dada gps calışıyor
  • PDAclan'dan acwan WM6.5 ingilizce versiyonu yayınlamış. Ama çok yavaş olduğunu ve açılıştaki RAMin 10 MB'dan fazla olmadığını söylüyor.

Ben kurmayı düşünmüyorum ama isteyenler için rapid bir ROM linki:

http://rapidshare.com/files/200084494/350_21159_EN.rar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klæl -- 19 Şubat 2009; 21:22:11 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.