Şimdi Ara

09. DH Şarkı Yarışması (Kazanan: Cry Wolf - Şarkılar 7. Sayfada) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
604
Cevap
1
Favori
9.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: JAMESx

quote:

Orijinalden alıntı: muratonline

quote:

Benim de değişik bir önerim var...
    Şarkıların yanında kliplerede puan verilebilir ama klip puanlaması değişik bir şekilde ve şarkıların esas puanına az derecede etki edecek şekilde olmalı.
    mesela benim aklımdaki klip puanlama sistemi şu şekilde; 0 ve 9 arasında 3'nin katları; 3-6-9 sonrasında her kullanıcının puanları toplanınca tek basamaklı bir sonuç çıkacak ve bu sonuç puanın 3'de 1'i esas puan olarak şarkının esas puanına eklenecek....
    mesela bir şarkı var ve bu şarkının klibine verilen puanlar;
    9 puan
    3 puan
    6 puan
    3 puan

hepsi 21 puan ediyor ve bu puanın 3'de 1'i; 21/3=7 puan ediyor bu puan şarkının aldığı esas puana eklenir.

Bu puanlama sisteminde klip puanının şarkının esas puanına çok az etki etmesi göz önüne alınmıştır. Dileyen başka bir puanlama sistemi önerebilir ve şarkıların esas puanına etkisi biraz daha azaltılabilir. Fakat burada asıl önerim kliplerinde puanlanmasıdır.

Euphoria mümkünse herkesin düşüncelerini almak isterim çoğunluk katılır mı bu öneriye nasıl bakar ve senin düşüncen?

Bence klip yarışması değil şarkı yarışması katılmıyorum

Evet şarkı yarışması tabii ki bu nedenle klibin alacağı puan; şarkının esas puanına çok az etki etmektedir çünkü burada asıl şarkılar yarışmaktadır fakat kliplerinde etkisini es geçmemek gerekir diye düşünüyorum. hadi ama

Zaten puanlama yaparken klibin etkisi oluyor ayrıyeten bi puan artırımına gerek yok bence, ayrıca @MerTurgoN'un dediği gibi her şarkının klibi yok. İlla klip çekilen şarkımı seçmemiz lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratonline -- 24 Kasım 2012; 17:36:50 >

• bence klip puanlaması gereksiz bir şey
  • Klip puanlaması gereksiz. Her şarkının klibi olmayabiliyor. Tek bir resim üzerine koymuşlar şarkıyı. Son şarkım öyleydi mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retired guy -- 24 Kasım 2012; 18:06:32 >
  • Klip puanlamasına katılmayanlar peki kliplerin şarkı puanından ayrıca olarak puanlandırılmasına olumlu bakarmısınız?
    Şayet bu şekilde kabul ederseniz; her kullanıcı kliplere puan vermek zorunda olmayacak, isteyen puan verir istemeyen vermez ama sonuç olarak en fazla puanı alan klip en başarılı klip olarak belirtilir.
    Yani en iyi şarkının yanında en iyi klipte belirlenmiş olacak ve bunların puanları birbirinden tamamen ayrı şekilde değerlendirelecek... şarkının puanı klibin puanını, yada klibin puanı şarkının puanını hiç bir şekilde etkilemeyecektir. Bu açıdan bakıldığında bence bir sakınca yok sonuçta şarkıların esas puanlarına etki etmeyecek ve istemeyenler kliplere puan vermeyecek bir zorunluluk yok. En başarılı klip tamamen yarışmaya biraz daha eğlence katmak amaçlıdır yoksa yarışmanın temel amacı şarkı yarışması tabii ki bu nedenle klip puanlamada bir zorunluluk yok

• ^Bu şekilde daha güzel olabilir. Tamamen gönüllülük esaslı.
  • quote:

Klip puanlamasına katılmayanlar peki kliplerin şarkı puanından ayrıca olarak puanlandırılmasına olumlu bakarmısınız?
    Şayet bu şekilde kabul ederseniz; her kullanıcı kliplere puan vermek zorunda olmayacak, isteyen puan verir istemeyen vermez ama sonuç olarak en fazla puanı alan klip en başarılı klip olarak belirtilir.
    Yani en iyi şarkının yanında en iyi klipte belirlenmiş olacak ve bunların puanları birbirinden tamamen ayrı şekilde değerlendirelecek... şarkının puanı klibin puanını, yada klibin puanı şarkının puanını hiç bir şekilde etkilemeyecektir. Bu açıdan bakıldığında bence bir sakınca yok sonuçta şarkıların esas puanlarına etki etmeyecek ve istemeyenler kliplere puan vermeyecek bir zorunluluk yok. En başarılı klip tamamen yarışmaya biraz daha eğlence katmak amaçlıdır yoksa yarışmanın temel amacı şarkı yarışması tabii ki bu nedenle klip puanlamada bir zorunluluk yok

kliplerin şarkılardan bağımsız puanlanması güzel fikir

• Gönüllülük esası daha iyi
  • Gönüllülük esasına göre o zaman sistem şu şekilde işleyebilir...
    Kişi sayısı sınırı belirlenir mesela 6 olabilir. Kişi sayısı sınırına göre, en başarılı klibin seçilmesi için; en az 6 kişinin kliplerede puan vermesi beklenir çünkü 5 kişi ve aşşağısı çok az olduğundan hem gereksiz bir uygulama olur hem de puanlar eşit sonuçta kalabilir vs. bu nedenle 5 kişi ve aşşağısında bir katılım olursa en iyi klip seçimi yapılmaz. (fakat verilmiş olan puanlar gösterilir)
    puanlama ise şu şekilde; 3 puan, 6 puan, 9 puan
    Euphoria sana da uyarsa bu sistem(seni çok yormayacaksa) uygulanması güzel olur
    Ayrıca;Katılımcı kişi sayısı sınırı yukarıya da çekilebilir, bu sınırın yarışmadaki video kliplerin sayısına göre belirlenmesi daha uygun olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAMESx -- 24 Kasım 2012; 20:04:42 >

• quote:

Gönüllülük esasına göre o zaman sistem şu şekilde işleyebilir...
    Kişi sayısı sınırı belirlenir mesela 6 olabilir. Kişi sayısı sınırına göre, en başarılı klibin seçilmesi için; en az 6 kişinin kliplerede puan vermesi beklenir çünkü 5 kişi ve aşşağısı çok az olduğundan hem gereksiz bir uygulama olur hem de puanlar eşit sonuçta kalabilir vs. bu nedenle 5 kişi ve aşşağısında bir katılım olursa en iyi klip seçimi yapılmaz. (fakat verilmiş olan puanlar gösterilir)
    puanlama ise şu şekilde; 3 puan, 6 puan, 9 puan
    Euphoria sana da uyarsa bu sistem(seni çok yormayacaksa) uygulanması güzel olur
    Ayrıca;Katılımcı kişi sayısı sınırı yukarıya da çekilebilir, bu sınırın yarışmadaki video kliplerin sayısına göre belirlenmesi daha uygun olacaktır.

Perşembeye kadar bi düzene sokarım şunu kafamda, yarı final şarkılarıyla birlikte duyururum. Dediğin gibi en az altı, yedi kişilik bi katılım olursa uygulayabiliriz.

• Ben normal puanlamanın dışında kliplerin şu şekilde oylanması taraftarıyım. En başarılı 5 klibe 5-4-3-2-1 şeklinde puan verilir, puanlar normal oylamaya dahil edilir.Böylece kliplerin oylaması şarkıların oylamasına dahil olmasına rağmen çok büyük bir etki etmez, 5 tane klibi oylamak da oylamacıları yormaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: tinki vinki

Ben normal puanlamanın dışında kliplerin şu şekilde oylanması taraftarıyım. En başarılı 5 klibe 5-4-3-2-1 şeklinde puan verilir, puanlar normal oylamaya dahil edilir.Böylece kliplerin oylaması şarkıların oylamasına dahil olmasına rağmen çok büyük bir etki etmez, 5 tane klibi oylamak da oylamacıları yormaz

1 puan olsa bile klipler şarkı oylamasına dahil edilmemeli bence
  • Bu arada yarı final işinin her yarışmada kesinleşmesi üzerine uygulamak istediğim bir yöntem var.
    Bundan sonra direkt finalde yer alacak kişiler önceki yarışmanın kazananı ve ben olacağız. Kendimi de finale koymak istiyorum çünkü bu kadar emek sarf edip yarı finalde elenmek ve finali de organize etmek pek hoş olmazdı. Yine de itirazınız varsa, hoş karşılamazsanız tartışmaya açık bir konudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Euphoria*

Bu arada yarı final işinin her yarışmada kesinleşmesi üzerine uygulamak istediğim bir yöntem var.
    Bundan sonra direkt finalde yer alacak kişiler önceki yarışmanın kazananı ve ben olacağız. Kendimi de finale koymak istiyorum çünkü bu kadar emek sarf edip yarı finalde elenmek ve finali de organize etmek pek hoş olmazdı. Yine de itirazınız varsa, hoş karşılamazsanız tartışmaya açık bir konudur.

peki hocam önceki yarışma kazananı ve sizin dışınızdaki katılımcılardan kimlerin finale kalacağı nasıl belirlenecek puanlama mı olacak
  • quote:

Ben normal puanlamanın dışında kliplerin şu şekilde oylanması taraftarıyım. En başarılı 5 klibe 5-4-3-2-1 şeklinde puan verilir, puanlar normal oylamaya dahil edilir.Böylece kliplerin oylaması şarkıların oylamasına dahil olmasına rağmen çok büyük bir etki etmez, 5 tane klibi oylamak da oylamacıları yormaz

Klip puanlarının şarkı puanlarına eklenmesi çok daha güzel olurdu tabii ama bazı şarkıların klibi olmuyor bu nedenle klip puanlarının şarkı puanlarına eklenmesi doğru değil. Klip puanları bu nedenle ayrı olarak değerlendirilmeli.
  • quote:

Bu arada yarı final işinin her yarışmada kesinleşmesi üzerine uygulamak istediğim bir yöntem var.

Madem finale direk katılıyorsun, eurovision finaline direk katılan referans ülkeleri gibi sen de korkunç şarkılarla yarışmalara katıl ki ambians gerçekci olsun

Şaka bir yana senin dışında ilk 10'un doğrudan finallere katılımına devam edilmesi taraftarıyım.Eğer sende ilk 10 içinde isen 11.'nin doğrudan finale katılmasını uygun görüyorum.(10+euphoria)

• quote:

quote:

Madem finale direk katılıyorsun, eurovision finaline direk katılan referans ülkeleri gibi sen de korkunç şarkılarla yarışmalara katıl ki ambians gerçekci olsun

Şaka bir yana senin dışında ilk 10'un doğrudan finallere katılımına devam edilmesi taraftarıyım.Eğer sende ilk 10 içinde isen 11.'nin doğrudan finale katılmasını uygun görüyorum.(10+euphoria)

+1 ilk 10 uygulaması daha mantıklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

sen ve ilk kişi direk finale kalabilir fakat ilk 10 kişi çok abartı olur bence iyi olmaz... en fazla 3-5 kişi direkt finale kalmalı...
  • Bu arada lenkanın video klibi illüminati simgeleriyle dolu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JAMESx -- 24 Kasım 2012; 23:27:26 >
  • quote:

quote:

sen ve ilk kişi direk finale kalabilir fakat ilk 10 kişi çok abartı olur bence iyi olmaz... en fazla 3-5 kişi direkt finale kalmalı...

Sadece önceki yarışma kazananı ve Euphoria* elemeden geçmeyerek finale katılsın.Toplamda gruplardan finale çıkabilecek kişi sayısı 13+2 olsun ya da 10+2.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.