Şimdi Ara

0km. 147-civic sedan veya 2006 156,2004 A3?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
4.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bak dikkatli ol, alfa alırsan bir da başka arabaya binemezsin.
    ya da binersin ama bindiğin her arabaya küfredersin.

ayrıca dağılıyormuş, yok parçası yokmuş, çok yakıyormuş muş muş.
    kulaktan dolma bilgilerle gelmeyin arkadaşlar.
    alfa'da ufak tefek sorunlar olur sadece, asla yolda bırakmaz, asla sürüş güvenliğini etkilemez.
    ustanı bulursan eğer çok ucuza ve hemen yaptırırsın.

40 milyara eğer sıfır düşünmüyorsan 2004-2005 156 2.0lt. selespeed alabilirsin.
    ama senin yaşın ufak gibi, 147 de yakışır kardeşimize...
  • alfa alacaksan ikinci el almayı düşünebilirsin.
    çünkü alfa , ikinci el fiyatları ile sıfırı arasında çok fark olan markalardan biridir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: neroman

bak dikkatli ol, alfa alırsan bir da başka arabaya binemezsin.

alfa'da ufak tefek sorunlar olur sadece, asla yolda bırakmaz, asla sürüş güvenliğini etkilemez.

Dağılıyor evet
    ustalarıda iyi değil.
    çok yakıyor çokta ii gidiyor.
    Ufak tefek değil baya sorun çıkartıyor.
    Yolda bırakırmı bırakmazmı sahipleri söylesin.
    ben kullandığımda 146 yolda bırakmadı ama
    elektronik sorunları araçtan bıktırdı
    servislerdede tofaşa bakan adam bakmaya kalkınca olanlar oldu
    araç hepten bozuldu
    2.elide ölüdür.

• bence bunların arasında fiyat/ performans olarak honda civic sedandır.
    hem motor bakımından ( VTECH 125 bg) en iyisi.Hemde 2. elde honda avantajını yaşarsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CYBORG00TR

quote:

Dağılıyor evet
    ustalarıda iyi değil.
    araç hepten bozuldu
    2.elide ölüdür.

Ne dağılıyor ne de çok yakıyor.

bence sen 156 ya da 147 kullanmamışsın.

gitmeyen arabalar 1-2 l az yakıyor diye alfa yı çok yakıyor ilan edenler.

arabadan anlamayanlar.

her araba yolda kalabilir.

146 zaten çok eskide kaldı.

onu konuşmak yerine 147 den bahsetmek daha uygun.zaten konuda 147 soruluyor.

147 gerek yol tutuş,gerek performans olarak ilk çıktığında rakiplerinin hayal edemeyeceği seviyelerdeydi.

şimdi anca yetiştiler ki 149 çıkınca bakalım ne yapıcaklar.

• almanyadaki bir tanidiğimizin 2004 model alfa 156 2.0 selespeed i bizde kalmisti bir süre. araçta esp olmamasina rağmen inanilmaz bir yol tutus var frenleri mukkemmel 220 - 0 testi yaptim ben boyle duran arac henuz gormedim (bmw haric ) motor performansi harika ve tiptronik olmasina ragmen izmirde sehir ici 13 lt yakmisti koskoca yaklasik 1.5 tonluk araba.. bence alfalar verdiği performansa göre az bile yakiyor... benimde ilk tercihim verdiğin listeye göre alfa ondan sonra a3 ve 207 gt olurdu
  • sorunsuz olsun diyorsan honda ya da a3, yol tutuş istiyorsan alfa.
  • alfa ile viraja girdiğinde rayda gidiyormuşsun gibi gelir.
    2.0lt düz vites 156 ortalama 11lt yakar. ne çok hassas ne de tam gaz ama ikisini de yaparak.
    asılırsan artar tabi.
    yok ben basmayacam dersen (ki zor ) düşürürsün tüketimi.

bu millet yıllar boyu kuş serisine bindi, 10-12 lt yakan bu arabalar hala kullanılıyor.
    dağılıyor diyen arkadaş kaç tane alfa dağıttı merak ettim. alfa dağıtacak kadar alfa'ya binmiş bir arkadaşın bu lafları etmesi mümkün değil, çarpılır valla.
    kaldı ki konumuz 156 ve 147. 146 üretimi 98'lerde durmuş, 90'ların başındaki teknolojideki bir arabadır.
    var mı şimdi bu forumda birisi, çıkıp da 92 model mercedes'im var, alfa kadar da hor kullandım ama tık demedi diyen.
    bakın mercedes diyorum.

zaten ben yazımda da dedim: "ustasını bulursan". bi dolu usta var. ustadan ustaya da fark var.
    lastiklerin tork bezinden gelen sesi ön takımlardan geliyor deyip aks bilyalarını komple değiştiren usta da var.
    mevzu adamını bulmak...

• herkese teşekkürler arkadaşlar, verdiğiniz fikirler gerçekten beni etkileyecek..ve şu ana kadar sölediklerinizden şunu çıkardım;
    alfa yol tutuş ve performans bakımından baya iyi..çok yakar yakmaz onu pek takmıyprum açıkçası..fakat kafamı kurcalayanlar yaptığı sölenen ufak tefek(!) arızalar..her araç arıza yapar genelde her markanın da vardır belli arızaları ama alfanın bu kadar adının çıkması kafamı kurcaladı arkadaşlar..ve %80 alfa %20 honda civic diyorken 50-50ye geldi diyebilirim..çünkü 40 milyar verip araba alıyorsun ve servisten çıkamıyorsun..Abartı oldu biraz fakat gerçekten insan zevkle arızasız binmek istiyor..arızalar tam olarak nedir yani tabi bilinmez alacağım aracın neresinde ne çıkacak da alfa genelde ne şekilde sorun çıkarabilir..

quote:

teşekkür ediyorum..yaşım 23..

quote:

149 ne zaman çıkacak ve fiyat ne olur??bilgi varsa paylaşırsanız sevinirim..teşekkürler..

quote:

bence bunların arasında fiyat/ performans olarak honda civic sedandır.
    hem motor bakımından ( VTECH 125 bg) en iyisi.Hemde 2. elde honda avantajını yaşarsın.

honda herzaman sevdiğim markalardan biri olmuştur..motoru gayet iyi,kasa yeni geldi,ikinci eli de fena değil bunlar hondayı öne çıkarıyor anladığım kadarıyla..

• alfa'nın en çok çıkarttığı sorunlar şöyledir;

- salıncaktan ses gelmesi: bence 2 sebebi var
    1. salıncak elemanları zayıf. çözüm: orjinal salıncakta burçlar değişebiliyor. en fazla 6 ayda bir 100 ytl'ye burç çaktırırsın, 6 ay daha ses yapmadan gidersin.
    2. alet süper yol tutuyor, iyi gidiyo diye herkes yüklenir, salıncak elemanları çabuk yorulur. çözüm: aynı.

- varyatör. çözüm: 2 senede bir değiştirirsin. 200 milyona mal olmaz bile.

- çok eski modellerde dashboard'dan ses gelmesi. çözüm: söktürürsün, daha sağlam bir şekilde tekrar takarlar, bütün boşlukları doldururlar, araya ses kesici elemanlar da takarlar, sesi keserler.

adamlar kaç sene önce twinspark demişler, çift buji koymuşlar. honda dediğin daha yeni yaptı
    bu arada babamda CRV var, 70 milyarlık araba bir senede bu kadar ses yaparsa 40 milyarlık civic'ı düşünemiyorum.
    gerçi 2 arkadaşımda civic var, biri 2001 ki o arabasından çok memnun, cidden çıt yok.
    biri 2003, o memnun değil. honda motoru iyidir ama alfa kadar iyi değildir. alfa'dan sonra en iyi kapatan motor honda'nındır ama alfa'dan sonra...

• quote:

- varyatör. çözüm: 2 senede bir değiştirirsin. 200 milyona mal olmaz bile.

varyatör problemi tamamen çözüldü.servis ile görüşebilirsin.

zaten biliyorsun problem sadece ilk çalıştımada kendini güzel sesi ile belli ediyor
  • evet motor soğukken sadece...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

quote:

Orjinalden alıntı: CYBORG00TR

quote:

Dağılıyor evet
    ustalarıda iyi değil.
    araç hepten bozuldu
    2.elide ölüdür.

Ne dağılıyor ne de çok yakıyor.

bence sen 156 ya da 147 kullanmamışsın.

gitmeyen arabalar 1-2 l az yakıyor diye alfa yı çok yakıyor ilan edenler.

arabadan anlamayanlar.

her araba yolda kalabilir.

146 zaten çok eskide kaldı.

onu konuşmak yerine 147 den bahsetmek daha uygun.zaten konuda 147 soruluyor.

147 gerek yol tutuş,gerek performans olarak ilk çıktığında rakiplerinin hayal edemeyeceği seviyelerdeydi.

147 ye binmesem içim gam yemicek
    147 arkadaşımda vardı, vardı diyorum araba ve arkadaşım yok artık!
    Aracı limitlerinde zorlardı
    ii gidiyor çok yakıyor.
    giden araba yer benzini hakkıdır.
    sorun çıkartır. dizaynı iidir. yol tutuşu NORMALDİR, Süper birşey demesin kimse.
    Frenleride NORMALDİR, onada çok iyi diyemez kimse.
    Maltepe uni.den arkadaşım öldü o araç ile hala acısını taşıyoruz sendenmi öğreneceğim aracın huyunu suyunu!
    bu olay üstünden 2.5 hafta geçti bilen bilir kazayıda zaten pendikte oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 27 Ocak 2007; 0:29:07 >

• Başınız sağolsun...
    Evet bir insanın ölmüş olması hiç hoş bir şey değil ama ne yazık trafik kazalarından her sene binlerce insan kaybediyoruz.
    Aracın Alfa Romeo olması bu araca karşı anlaşılan seni biraz duygusal bir duruma getirmiş.
    Ama her sene ölen binlerce insanın içinde bulundukları araçların çetelesini tutmaya imkan yok.
    En sağlam korunaklı yolcu otobüslerinde bile insanların başına kaza esnasında bir şeyler gelebiliyor.
    Fakat ülkemizdede özel üniversite gençliğinin spor otomobillere ve hıza olan, araçları limtlerde kullanmaya olan düşkünlüğü biliniyor.Ankara'da yaşıyorum ve Bilkent, Başkent ve Atılım üniversitlerinin çocuklarının Eskiehir yolu, Konya yolu ve İncek yolunda yaşadığı kazalar meşhurdur.

Araç seçmeye yardımcı olunan bir başlıkta önerilerimizi otomobillerin özelliklerini geçerli örnekler vererek sürdürsek iyi olacak galiba.
    Bende 147 kullanıyorum.
    Son 3 senedir her gün canımı bu araç içinde taşıyorum ama limitlerde kullanmak veya kullanmamak benim kişisel tercihim olarak duruyor.Ki genelde çok kullandığım için yakıt sarfiyatı odaklı sakin kullanmaya dikkat ediyorum.
    Bir de trafikte özellikle kalabalıkta insanları zorlarcasına otomobil kullananlardan hoşlanmadığım için çok limitli ve performanslı kullanmamaya çalışıyorum.
    Kişisel tercihlerle araçların genel verilerini birbirine katmasak iyi olur.
    Trafikte adam sıkıştıran makas atan selektör yapan hiç Alfa Rome'cu görmedim. Ama düşük motor gücüne rağmen trafik cambazlıkları yapan bir çok araç var. Özelliklede HAFİF TİCARİ ARAÇ tabir edilenler.
    Herşeyin aksine "entellektüel insanlar!!!" olduklarına inandığım "gerçek Alfistilerin" sağduyulu sürüş yaptıklarına inanıyorum.

• ciborg alfacıların hepsi öğle kullanır dememişki. arkadaşı aracı zorluyomuş fazla güvenerek ve anlattığı olmuş. üzücü. dediği yol tutuşunun çok üst olmadığı.
  • Zaten miladını doldurmuş ve üzerinde 10 yıllık bir motor taşıyor.. 147 yi listeden çıkart derim bir zamanlar benimde hayallerimi süslerdi 2.0 selespeed modeli özellikle ama günümüzde daha mantıklı araçlar var diye düşünüyorum Civic Sedan hoş bir tercih olur zaten fabrika verisi olarak 147'den performanslı fakat çok daha ekonomik gözüküyor, 2. eli de daha rahat..
  • Yahu iyide bahsettiğimiz araç 1.6 segmentindeki bir araç.
    Kalkıpta süper spor otomobil almıyoruzki.
    Mucize beklemek bir seviyeden sonra ne kadar doğru???
    Limtilerde kullanırsan bütün araçların yol tutuşuda fren performansıda düşer. Ynai ortalamanın altına doğru itilir...
    Ben aracın yol tutuşunu şehir içi kullanırken bir çok araca değişmem. Frenleride çok sert ve iyi performanslı.
    En basitinden aynı evde yaşadığım kardeşimde 206 annemde Civic var.
    İkisinide kullanıyorum ara sıra ama karşılaştırdığımda hem yol tutuş hem de freneaj olarak çok daha üstün olduğunu biliyorum.
    Fakat kalkıpta 1.6 olarak satılan spor bazlı bir aile arabasını süper spor otomobillerle veya daha üst segmentteki araçlarla karşılaştırmak doğru değil.

Veya üstteki örnekteki gibi limitlerde kullan sonrada her fırsatta mucize bekle. Olmayıncada iyi değil gayet normal deyip işin içinden çık.

• quote:

Orjinalden alıntı: Janjan

Zaten miladını doldurmuş ve üzerinde 10 yıllık bir motor taşıyor.. 147 yi listeden çıkart derim bir zamanlar benimde hayallerimi süslerdi 2.0 selespeed modeli özellikle ama günümüzde daha mantıklı araçlar var diye düşünüyorum Civic Sedan hoş bir tercih olur zaten fabrika verisi olarak 147'den performanslı fakat çok daha ekonomik gözüküyor, 2. eli de daha rahat..

Honda'nın fabrika verilerine güvenmek ne kadar doğru bilemiyorum. Şehir dışı yakış değeri olan 5,5 litreyi senelerce gazetelerde bu araç 5,5 litre yakar diye reklamlarda verdiler. Eh sen birde şehir içi dur kalk değerini ver reklamada görelim.
    Bir üst mesajda yazdığım gibi. Annemde 2003 Civic var.
    Fabrika verisine 9.5 saniye der katolog(modifiyesiz 1.6 motor,aile arabası, 110 beygir ve 9.5 saniye. haddi canım). ALfa'nınkine 10.5 saniye...Civic'te kullanıyorum 147'de.
    Arada bariz bir fark var akselerasyon olarak. Civic güçlü motoruna rağmen yola o torku aktarmaktan aciz.Yumuşak süspansiyon vs.. Eh yeni Civiclerin artan beygir gücüne rağmen artan boyutlarını ve ağırlığınıda unutamak lazım.
    Zaten ALFA'nın kitapçığında yazarki. 0-100 değeri soför artı bir yolcu artı bir miktarda yükle beraber yapılan şekildedir.
    Diğer araçlarınkinde ise sadece şoför varken ve bir miktarda yük 0-100 değeri veriliyor.
    Ekstra 2. yolcu ile olan bir hızlanma ile sadece şoför olan hızlanma değerinin karşılaştırması var.
    Evet eski bir makine TWIN SPARK ama halen segmentinde iyi güç üretenlerden birisi.

Mantık olayına gelirsek. Eh o konuda katılırım. Gerçekten daha mantıklı bir çok araç var. Ama 147 almak içinde zaten mantığını bir kenara koyuyorsun.
    Sevdim seni bir kere başkasını sevemem diye başlayan bir tribün tezahüratı var. Aynen o hesap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 147BLACK -- 27 Ocak 2007; 1:44:41 >

• Fabrika verilerinin şaşması normal tabi ki ama kesinlikle kolpa-sıkış-abartı değerler olamaz yani burda dünya devlerinden bahsediyoruz.. Onun dışında benim bildiğim sürücü + yolcu + 20kg yük bir prosedürdür zaten diye biliyorum da detaylarını bilmiyorum..

Twin spark zamanında zaten en verimli makineydi sesi de öyleydi de fabrika verisi 8.2lt tüketim çok.. Renault motoru 1.6 115hp 152nm 6.8lt olarak açıklamış mesela yani ne bilim Focus 6.4lt Civic de 6.9 falan diye hatırlıyorum.. ama bir konuda bende sana tamamen katılıyorum alfa alan adam mantık düşünmemeli duygularını takip etmeli
  • Açıkcası bu DH forumlarını takip etmeden önce Alfa kullanıyorum ve diğer 1.6'lardan daha çok yakıyorum diye üzülüyordum.
    9 litre şehir içi yakış değerim var.
    Diğer bir çok 1.6 aracında şehir içi benzer değerlere imza attığını görünce epey bir moralim yerine geldi.
    Sadece artık LPG'li ve DİZEL'leri kıskanıyorum o konuda.
    1.4'lerin bile benzer değerlere imza attığını okuyorum.
    Hatta PALIO ile 13 litre değer yazmışlar.
    İşin aslı yol bilgisayarları söylüyor gerçekleri, fabrika verileri değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 147BLACK -- 27 Ocak 2007; 1:52:41 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.