Şimdi Ara

0km. 147-civic sedan veya 2006 156,2004 A3?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
4.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • alfa kullanmadm bılmıorm ama tipi guzel hb olarak ..

obur fıkrımde civic hocam yenı kasayıda kullandm gercekten keyıflı bı araç ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: 147BLACK

quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

civic 9.5snde 100e çıkar.İyi bir pilotaj ister.Ayrıca bir depo ile 800km gider.Vtec'in ne olduğunu bilmeden honda yorumu yapmayın.Honda 120HPlik alfayı ezer biçer.Hatta doğrar kıyma haline getirir.Janjan'ın dediği gibi.10 senelik motor o.

10 senelik makine olması neyi değiştirirki?Koskaca Alfa Romeo halen kullanıyor. Hem V-TEC kaç senelik bir teknoloji. Çok çok mu yeni?
    Kısa oranlı şanzıman var ve hepsinden önemlisi Alfa Romeo çok daha sert süspansiyona sahip. Tamam bütün yolu içeri alıyor pek konforlu değil ama kısa oranlı şanzıman ve sert-yere iyi basan süspansiyon ile gücü çok daha iyi yola aktarıyor.
    Honda yumuşak süspansiyon ve ASR olmayınca yüksek torku yere tam veremiyor.Direksiyon ise fazla yumuşak.
    Yaniii...Çok çok iyi pilotaj lazım. Ayrıca daha hafif bir araç olduğunuda hatırlatırım.
    Yakışına ve sorunsuzluğuna bir diyen yok.
    Japon araçlarını çok severim.
    Alman ve Fransız araçlarını pek sevmem.
    Toyota, Mazda, Honda, Subaru vs hep sevdiğim markalar. Alfa almasam veya satsam olası alabileceğim markaların başında geliyor saydıklarım.
    Ama konu Alfa olunca iş başka tabi.

krdesm 05 kasa civic kendı kategorısındeki butun 1.6 araçlardan daha seridir .. bu kagıt ustunde bole oldugu gibi gerçektede boyledir en az 60 araçla kalktım bu yıl ıcerısınde ve profosyonelce pistte kalktım kendim bu işin içindeyim draglara katılıyorum prof. olarak baska aracım ıle .. ynı anlatmak ıstedıım bız bu kalkısları profosyonelce yaptık .. dediin toyota ve alfa ılede kalktık hatta 1.6yı geç 2.0 alfalarla kalktım 99 2000 model aracıma smdıye kdr en yakın performansı gosteren corolla 05 kasa oldu ortalama 2.5 boy geride kalarak .. Palio Sporting 120 hp ilede 10 kere kalktım başbaşa gittim ıkımızde her yarışta birbirimizi en fazla yarım boy olarak takıp edebıldık .. civic 9.2 saniyede 100 e cıkıyor aklında soru ısaretı kalmasın .. neyse fazla konustum ben aslında bunları solemek ıstemıyorum ama bole seyler yazınca ınsanlara yanlıs bılgı verdıınızden yerımde duramadım konusmayla olmaz ben kendımden eminim gelin tanışalım soru ısaretı kalmasın kafanızda izmirde olan varsa karşıyakadayım mavişehir sports ınternatıonal isteyen gelıp tanısabılır benımle .. iyi geceler

Ayrıca 2007 7-8 Nisan da yapılacak olan İzmir Rallysine katılıyorum orayada gelirseniz benimle tanısabılırsınız ama daha onceden ulasın lutfen ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anshered -- 27 Şubat 2007; 2:17:47 >

• verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum tartışmalar faydalı sonuçlar çıkarmama yardımcı oluyor..bilgilerinizi paylaşmanız beni mutlu etti..fakat bir de kafama belki kızacaksınız "ulan o kadar yazdık boşuna mı?" diyeceksiniz ama kesinlikle öyle değil,2008de geleceği söylenen golf VI takıldı..daha önce de söylediğim gibi eylülde araba almayı düşünüyordum sizce yeni golfü beklemeli miyim??fiyatan şüphem var ve tabii ki ne zaman geleceği de soru işareti benim için..bilgisi olan veya fikir vermek isteyenlere teşekkürler şimdiden..saygılar..
  • alfa olsun senin olsun gerisini bosver
  • Bayileri teker teker dolaş.
    Aklindaki arabalarla test sürüşü yap. eşinden dostunda ödünç al.
    Olmadı en çok hoşuna gideni 1 günlüğüne kirala 70-80 milyona mal olur...
    Temel beklentilerini netleştir ve ondan sonra tekrar forumda yaz. Daha detaylı bilgiler alabilirsin...

Her marka ve modelin iyi ve kötü tarafları var.

alfa diğer markalara göre bariz olarak daha çok tüketir. Yakında kasanın değişeceğini tahmin ediyorum.
    Yedek parça ve servisi daha az dır. 2. elde değer kaybı daha fazladır.

Yeni kasayı bilemem ama civicin yol tutuşu çok iyi değildir. yüksek güç üretir belki ama çok yüksek devirlerde...

audi belki kaliteli olabilir ama çok pahali, pahalılığın bir kısmı imajdan geliyor.

astra var gol var, megane var, yakında fiat linea çıkıyor (alfa da fiatın markası...)

Yeni golf ne zaman gelir bilmem ama fiyatı eskisinden ucuz olmayacaktır.

tüm markaların servis/bakım fiyaları üç aşağı beş yukarı aynıdır. Yani biri 200 YTL olur öbürü 300.
    Lakin bakım aralıkları 10000 ile 20000 km arasında değişir.
    Dolayısıyla bakım maliyetleri çok faklı olabilir.
    Daha neler var neler. Mesela 175 lastik 90 YLT'dir, 205 lastik 170 YTL. Birine kış lastiği takarsın 360 YLT diğerine 780 YLT...

arz ederim...

• Alfanın ikinci eli yok al bi Civic rahat et motoru da sorunsuz.Karizması da yerinde.Alfa bi arıza verse4-5 ay yurtdışından parça gelmesini bekliycen.Civic zaten sorunsuz bi araç .99 civic 1,4 motorlu 15 milyar en az donanım bi üst sınıf full+full 99 156 aynı fiyat.Cebim önemli diyosan Hondadan şaşama.Para bolsa A3 Alfayı tokatlar sınıfının en iyi yol tutuşu ve işçiliğine sahiptir.Tasarımı da 10 numaradır.Performansı vasat yalnız 1,6 102 hp eski tip 8 subap motoru var.Bunun dışında süper.Ama Yeni Civicteki karizma hiçbirinde yok bence
  • Hocam beklerim diyosan Golf VI en iyi seçim Tasarımı Audi gibi karizma olmuş.Onu andırıyo.Üstelik Çok güçlü mOtorlarla geliyo.2,0 170hp dizel mesela commonrail ile gelcek.Yol tutuşta Civic dahil hepsinden üstündür.147 tam bi ölü yatırım olur bence yalnız yeni Golfün fiyatları biraz yüksek olabilir beklersen ve biraz daha money eklersen GOLF VI derim yok bana hemen araba lazım dersen al bi Civic rahat et.2004 A3'e gerek yok zaten 4 ay sonra 4 yaşında olcak onu kafadan ele+motoru 8 valve çok yakar az kaçar imaj var sadece.Son Sözüm Golf VI LEGENDS NEVER DİE JUST CHANGE SHAPE

• 3-5milyar fazla olsun italyan olsun.

git her ikisini de test et.
    sonra da alfayi al.
    zaten alfayi almaya kara vermis olacaksin.

yaslandiginda honda vs. alirsin.

AROCa uye olmayi da unutma..
  • alfaromeo güzel araba gerçektende .. bende alacaktım bu forumda yazılanları okuyunca ..sonra bir abimizi aradık ..rallici ve otomobil sektörünün duayenlerinden birisi..güzel hoş araba ama türkiyenin arabası değil dedi.. altından gelen tıkırtılar çok fazla dedi.. sürekli sorun çıkartan mekaniği var dedi.. vazgeçtim .. benimde kanıma giriyorlardı bu alfacılar :)

biçimli güzel hoş araç ama türkiyenin arabası değil.. alfa147 nickli arkadaşın arabası güzel gerçektende alfa147 ..otobanda gördüm çok hoş tipli araba ama alfa romeo .. hep otobanda bineceksen al ama şehir içi için uygun değil ..

alfa romeocuların kanına girmesine izin verme ..benide yakacaklardı bunlar ..son bir hamle ile kurtuldum almadım :)

ayrıca bu forumdaki araba tavsiyelerine bkcak olursan evin önüne 100 e yakın araba çekmen lzım :)
    ama o 100 arabadan birisi mazda 3 sport olsun veya golf olsun .. bunlar güzel arabalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 26 Nisan 2007; 6:39:35 >

• Arkadaşım Alfa ile serilikte yarışırım diyen herkes gelsin kapışalım Alfa çok seridir ve sınıfındaki hiç bir araç başedemez, Alfanın tek zayıf yanı ilk kalkışıdır. Ama 60-100 km hızlanmasında hiç bir araba kapışamaz. İlk kalkışta geçilse bile ilk hız düşürülen yerde karşısındaki arabayı alt edecektir. ALFA kullanan bilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: anshered

quote:

Orjinalden alıntı: 147BLACK

quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

civic 9.5snde 100e çıkar.İyi bir pilotaj ister.Ayrıca bir depo ile 800km gider.Vtec'in ne olduğunu bilmeden honda yorumu yapmayın.Honda 120HPlik alfayı ezer biçer.Hatta doğrar kıyma haline getirir.Janjan'ın dediği gibi.10 senelik motor o.

10 senelik makine olması neyi değiştirirki?Koskaca Alfa Romeo halen kullanıyor. Hem V-TEC kaç senelik bir teknoloji. Çok çok mu yeni?
    Kısa oranlı şanzıman var ve hepsinden önemlisi Alfa Romeo çok daha sert süspansiyona sahip. Tamam bütün yolu içeri alıyor pek konforlu değil ama kısa oranlı şanzıman ve sert-yere iyi basan süspansiyon ile gücü çok daha iyi yola aktarıyor.
    Honda yumuşak süspansiyon ve ASR olmayınca yüksek torku yere tam veremiyor.Direksiyon ise fazla yumuşak.
    Yaniii...Çok çok iyi pilotaj lazım. Ayrıca daha hafif bir araç olduğunuda hatırlatırım.
    Yakışına ve sorunsuzluğuna bir diyen yok.
    Japon araçlarını çok severim.
    Alman ve Fransız araçlarını pek sevmem.
    Toyota, Mazda, Honda, Subaru vs hep sevdiğim markalar. Alfa almasam veya satsam olası alabileceğim markaların başında geliyor saydıklarım.
    Ama konu Alfa olunca iş başka tabi.

krdesm 05 kasa civic kendı kategorısındeki butun 1.6 araçlardan daha seridir .. bu kagıt ustunde bole oldugu gibi gerçektede boyledir en az 60 araçla kalktım bu yıl ıcerısınde ve profosyonelce pistte kalktım kendim bu işin içindeyim draglara katılıyorum prof. olarak baska aracım ıle .. ynı anlatmak ıstedıım bız bu kalkısları profosyonelce yaptık .. dediin toyota ve alfa ılede kalktık hatta 1.6yı geç 2.0 alfalarla kalktım 99 2000 model aracıma smdıye kdr en yakın performansı gosteren corolla 05 kasa oldu ortalama 2.5 boy geride kalarak .. Palio Sporting 120 hp ilede 10 kere kalktım başbaşa gittim ıkımızde her yarışta birbirimizi en fazla yarım boy olarak takıp edebıldık .. civic 9.2 saniyede 100 e cıkıyor aklında soru ısaretı kalmasın .. neyse fazla konustum ben aslında bunları solemek ıstemıyorum ama bole seyler yazınca ınsanlara yanlıs bılgı verdıınızden yerımde duramadım konusmayla olmaz ben kendımden eminim gelin tanışalım soru ısaretı kalmasın kafanızda izmirde olan varsa karşıyakadayım mavişehir sports ınternatıonal isteyen gelıp tanısabılır benımle .. iyi geceler

Ayrıca 2007 7-8 Nisan da yapılacak olan İzmir Rallysine katılıyorum orayada gelirseniz benimle tanısabılırsınız ama daha onceden ulasın lutfen ..

Arkadaşım Alfa ile serilikte yarışırım diyen herkes gelsin kapışalım(aracında modifiye olmayan ve drag yarışı gibi 3-5 km'lik yarış yapmayan) Alfa çok seridir ve sınıfındaki hiç bir araç başedemez, Alfanın tek zayıf yanı ilk kalkışıdır. Ama 60-100 km hızlanmasında hiç bir araba kapışamaz. İlk kalkışta geçilse bile ilk hız düşürülen yerde karşısındaki arabayı alt edecektir. ALFA kullanan bilir. Bu arada Honda Civic VTEC'i olan arkadaşımın benim arabamı sürerken gördüğü serilik karşısına oha dediğini belirtmek isterimki kendisi senin gibi DRAG lara katılır ama draglarda kullandığı araba Civic'i değil modifiyeli Astra'dır, Civic'e güvenilmez nerede ne yapacağı belli olmaz lafıda ona aittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venieri -- 13 Mayıs 2007; 3:01:53 >

• Değerler ..................Megane Golf Astra 307 Stilo Audi3 Focus 147
    60-100 km/s(4. vites) 11.1 ....11.5 11.5. 11.8 13.5 11.0 12.8 .. 9.9

Civic'in verilerini bulamadığımdan koyamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venieri -- 13 Mayıs 2007; 3:11:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: enoman

Alfanın ikinci eli yok al bi Civic rahat et motoru da sorunsuz.Karizması da yerinde.Alfa bi arıza verse4-5 ay yurtdışından parça gelmesini bekliycen.Civic zaten sorunsuz bi araç .99 civic 1,4 motorlu 15 milyar en az donanım bi üst sınıf full+full 99 156 aynı fiyat.Cebim önemli diyosan Hondadan şaşama Para bolsa A3 Alfayı tokatlar sınıfının en iyi yol tutuşu ve işçiliğine sahiptir.Tasarımı da 10 numaradır.Performansı vasat yalnız 1,6 102 hp eski tip 8 subap motoru var.Bunun dışında süper.Ama Yeni Civicteki karizma hiçbirinde yok bence

buyur buradan yak kulaktan dolma bilgiler gel beri beri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForteVeloce -- 14 Mayıs 2007; 17:09:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: enoman

Alfanın ikinci eli yok al bi Civic rahat et motoru da sorunsuz.Karizması da yerinde.Alfa bi arıza verse4-5 ay yurtdışından parça gelmesini bekliycen.Civic zaten sorunsuz bi araç .99 civic 1,4 motorlu 15 milyar en az donanım bi üst sınıf full+full 99 156 aynı fiyat.Cebim önemli diyosan Hondadan şaşama.Para bolsa A3 Alfayı tokatlar sınıfının en iyi yol tutuşu ve işçiliğine sahiptir.Tasarımı da 10 numaradır.Performansı vasat yalnız 1,6 102 hp eski tip 8 subap motoru var.Bunun dışında süper.Ama Yeni Civicteki karizma hiçbirinde yok bence

şimdiye kadar kaç tane alfa kullandın , 147 ile civicin neresini kıyaslıyorsun bi 147 ye bin bide civic e bin farkı gör kalkış her şey demek değildir .147 civicten 200 kg. daha ağırdır.hızlanması daha yavaş olabilir ama konforu , yol tutuşu kısacası her şeyiyle alfa üstündür. alfa yı a3 le kıyaslanabilir. zaten ikinci el diye bir şey kaldımı ki. 4 5 ay hangi parçasını ner de bekledin çok merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi name159 -- 14 Mayıs 2007; 22:12:03 >

• 25 000 YTL ye temiz 2006 147 alınır mı?
  • hocam muhabbet nerdeyse 2 sene oncesinde kalmis sen tarihlere bi bak istersen
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.