Şimdi Ara

0w40 mı 5w40 mı 10w40 mı 15w40 mı? Cevabı burada (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
4
Favori
20.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Didimde oturuyorum yazın hava 40 dereceyi görüyor kışın ise en fazla -5 oluyor sizce ne kullanayım
  • Aracınızın kılavuzunda yazan yağlardan herhangi birini kullanabilirsiniz.

Diyelim ki 0w40, 5w40 ve 10w40 tavsiye ediliyor. Şu an kış mevsiminin en soğuk zamanındayız o yüzden bu yağlardan ilk numarası en küçük olanı seçiyoruz yani 0w40.

Yazın yağ değişimi yapacaksanız ilk numara çok fark etmez son numara fark eder. Yani 0w40, 5w40 ve 10w40'dan istediğinizi koyun. (en kalitelisinden olmak şartıyla)

İki şeyi asla es geçmeyin:

1. Aracın kılavuzunda tavsiye edilen özellikler. (Ör: 5w40 ACEA A3 vb)
    2. Piyasada bulabileceğiniz en kaliteli yağ, yağ filtresi ve hava filtresini kullanmak.

Bunlara uyarsanız %99 sorun yaşamazsınız.
  • arda4 kullanıcısına yanıt
    Araç için önerilen yağ olarak 5w-30, 5w-40 ve 10w-40 söyleniyor. İzmir dışına çıkmayan bir araç olduğu için 10w-40 Castrol Magnatec çok sorun oluşturmaz sanıyorum. Biraz zor çalışıyor ama aküden mi kaynaklanıyor yoksa kurum mu kapladı acaba gaz kelebeği anlam veremedim.
  • Muhtemelen hava sıcaklığından.

Hava soğuyunca akünün etkinliği azalıyor. Hele bir de eski aküyde hepten düşüyor. (çok büyük ihtimalle bundan)

Yağın tahin pekmez kıvamına geldiğinden bahsettik. Her ne kadar İzmir çok aşırı soğuk olmasa da 1-2 derece gibi düşük sıcaklıkları görmek mümkün.

Son olarak aracın kilometresi yüksekse (130-140000km) veya çok fazla marş basılan bir araçsa (sürekli şehir içinde kullanılan) marş motorunun kömürleri de aşınmıştır.
  • bence oralar için 5w-40 idealdir diye düşünüyorum. Kullanım klavuzunuza bakarak aracınızın hangi özellikte yağı istediğini seçin. Orada hem spesifikasyonlar hemde yağ aralığı yazıyordur.

örneğin opel corsa'm için dexos 2 onayı istediği yazıyor. 0w 30 , 0w40 , 5w30 , 5w40 kullanılabilir diyor. Bu araca şimdi atıyorum 10w 40 koyarsak cinayet olur Ona göre yağları araştırıp desteklediği özelliğe göre bir yağ bulup koyun
  • quote:

Orijinalden alıntı: musty578

Servis kitapçığı 150 bine gelince şu yağı koyun demiyor 300 bine gelince bunu koyun demiyor ama elbette kanallar geniş olacağı için farklı yağ seçimi yapmalıyız bana kalırsa 80 bin km kadar kitaba bakın sonra bakmaya gerek yok

Bana göre en önemlisi ilk çalışma ilk çalışmada motor ve yağ soğuk olacağı için hızlı akışkanlığı 0 30 mu sağlar

Mobil 1 5 30 sehir efsanesine dönmüş durumda herkez reklamını yapıyo nedense sanki diğer yağlar çöp ben memnun kalmadım vuruntuyu artırdı ilk çalışmadaki şimdi ne kullansam diye düşünüyorum

Ses olayınada anlam veremiyorum kalın yağ motor sesi ne daha iyi gelmezmi bütün boşlukları doldurduğu için

Kaliteli yağ ve yağ filtresi kullanılırsa, yağ değişim aralığına dikkat edilirse sektirilmezse motor tertemiz pırıl pırıl kalıyor.

Uyduruk yağlar çok kısa sürede özelliğini yitiriyor motoru tam anlamıyla korumadığı gibi kurum vs yaparak kanalları daraltıyor ve daha bir dünya soruna yol açıyor:

APetroleumServiceyoutube
    Kendall Taxi Teardown
    https://www.youtube.com/watch?v=zxmD4QYZ8LU

Evet bu bir reklam ama gerçeklik payı da var. Bazı motor yağlarının temizleme özelliği bazılarına kıyasla oldukça fazla.

Aracınız ne marka olursa olsun tavsiye edilen özellikteki en kaliteli motor yağını kulanın.

• Merhabalar konuyu hortlatmis gibi oldum fakat yağ konusunda baya bi kafam karıştı tum yorumları okudum bir fikir sahibi oldum fakat genede fikrinizi öğrenmek isterim simdi benim aracim 2000 model skoda octavia 1.6 aracı yeni aldim bundan once 10w40 kullanilmis yasadigim şehir eskisehir aracim 134 bin km de kullanma klavuzunda ve 500 00 502 00 501 01 ve acea a2 veya a3-96 onaylı yağları kullanmayı tavsiye ediyor sae normundan bahsetmemisler bu durumda secimi iklim sartlarina gore bu onayları olan yağlarımı secmeliyim ornegin motul 6100 serisi 10w40 yagi koyduk arabayi alınca vw 502 00 onayı mevcut mesela ayni 502 00 onayı liqui moly toptan 4100 5w40 yağ da da mevcut sizce hangi viskozite de yağ daha verimli olacaktır yorumlardan sonra 5w40 faha mantıklı gibi duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 benzinli accent era var yağ ne almalı İstanbul da araç, 200bin km de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısaca yanıt vereyim.

Mümkün mertebe aracın kılavuzunda yazan yağı kullanın.

VW onayı olan yağları kullanırsanız iyi olur. Ama bulunduğunuz yerde vw onaylı yağı bulamıyorsanız, başka markalara yönelin.

Şunu da belirteyim, motor yağında kalitesini ispatlamış markalar belli. (Castrol, Motul vb)

Alacağınız yağın kalitesi çoğunlukla fiyatıyla orantılı. Hem ucuz olsun hem de kalitesi belli bir seviyede olsun diyorsanız Petrol Ofisi'nin yağlarına bakabilirsiniz. Pek çok firmanın standartlarını karşılıyor ve tam sentetik.

"Yaaa nasılsa aracın kilometresi yüksek, ne fark eder ki?" demeyin. Bana güvenmeyin, taksicilere gidin sorun. Adamlar 500000-900000km kullanıyorlar, rektifiye yaptırıp yine kullanıyorlar.

OTO TAMİRCİMyoutube
    Motor Yağ Degişimi Aşılırsa ? Motor Yağın'da Neden Kalite Seçmeliyiz ? Yağ Pompası Nedir ?
    https://www.youtube.com/watch?v=HvMRGRiYjnw

• Arda bilgi için saolasın seneler geçmiş ama hortlatmak istedim. Benim araç kataloğu 10w30 ve 5w30 tam sentetik yağ önermiş. Malum bunlar piyasada yok. Akdeniz şehrinde yaşıyorum. Bizim burada ustalar 10w40 basıp yolluyor. Aracım Hyundai accent 1.5 crdi 2004 model. 156 bin km var. 5w40 yağ kullanmamda bir sakın var mıdır?
  • Petrol ofisinde 5w30 mevcut:

m.n11.com
    Petrol Ofisi Maxima XT 5W-30 Motor Yağı 4 LT (ÜRETİM TARİHİ 2020) Fiyatları ve Özellikleri
    https://m.n11.com/petrol-ofisi-maxima-xt-5w-30-motor-yagi-4-litre-P272857718

Ve PO yaglari Turkiyenin hemen her yerinde bulmak mumkun (mesela PO istasyonlari)

Baska markalarda da 5w30 mevcut tabii. Shell, Castrol, Opet vs vs.

Dolayisi ise 5w40 kullanmaniza gerek yok. Ne fiyat avantaji var ne de 0w30 gibi kara kis yasanan yerlerde gorebileceginiz akiskanlik avantaji var.

Elbette 5w40 koyabilir kullanabilirsiniz. Bazi yaglar (dusuk akiskanliktan oturu) sorun da cikarmayabilir. Ama sorun da cikabilir (ust kapak, egzantrik arizalari gibi) bence kullanmayin.

İnternetten ben yag aldim, hic bir sorun olmuyor. Ha kargocu ustun gayret sarf ederek siseyi patlatabilir onu da zaten hemen anlayabilirsiniz, almadan iade edersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.