Şimdi Ara

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.649
Cevap
12
Favori
141.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • isterse yakıt üretsin. dsg olduğu sürece yanına yaklaşmam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam 1 yıl oldu 1.2 golf alalı 2014 model 192 km hıza çıkabildi. Uzun yol olarak 1050 km yol yaptım tokat edirne arasını ortalama 4,8 lt ortalama yakaladım. Şehir içi 7-7,5 lt yakıyor bu araç

şimdi zurnanın zırt dediği yere gelirsek benim bulunduğum yer küçük şehir zorlarsam 6 LT ortalamasını yakalarım. Sürekli dip gaz kullanırsam 12 LT rahatlıkla gösteriyor. Bu aralık kullanıcıya göre değişir dizelin güzel yanı zorlasan 8 LT anca görür. İstanbul gibi yoğun trafiği olan dur kalk yapan birisi 8 lt altına düşemez.

aracın en güzel yanı atmosferik gibi bayılmıyor dizelin aynısı .

yok yük binsin gitmez, çekmez öyle bir şey yok

dizele göre artıları da eksileri de var lakin korkacak kadar değil
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Yahu Korkuteli ne uzanan 3 şeritli yokuş yukarı yoldan bahsediyoruz değil mi. 128 lik 1500 kg lik cee'd ile 185 km hız yaptım ben o yolda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırak mantıklı olup olmadığını alacak kişi karar versin. Sen deneyimlerini yazarsın, böyle düşünüyorum diyebilirsin ama ne zamandan beri insanların alım satım kararlarına, akıllarına karışmayı kendine hak görüyorsun? Üslup tahrik edici olunca konu da bir yere varmıyor...
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Bu kadar dürüst olduğunuz için taşlayabilir sizi tsi ci fanatikler. Normal kullanımı paylaşmamanız, kasıntı veriler paylaşmanız gerekiyor onlar için.
  • DSG var diye binmem diyene saygi duyarım. Ama yok 8 lt yakıyor yok yağ yakma masrafı var yok 190 sabit ne yakıyor diyen adamla muhatap olmaya gerek yok..

• Bakalım vw yol bilgisayarında yakıt miktarını olduğundan düşük göstermiş diye bi skandal çıkacak mı?

Olursa şaşırır mıyım ? Ben şaşırmam.

• 80-90 la gidip uzun yolda benzinli arabayla 5.5 yakan adama İnan’ların yorumlarını eleyin direk. Araba kullandıkları yok.

80-90 la 16v atmosferik motorlar bile 4 litre yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 5 Ocak 2019; 22:54:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: etusch

Bakalım vw yol bilgisayarında yakıt miktarını olduğundan düşük göstermiş diye bi skandal çıkacak mı?

Olursa şaşırır mıyım ? Ben şaşırmam.
    Korkma cikmaz. Tsi ilk denememde aldigim yakit ile ortalama tuketimimi hesapladigimda yol bilgisayarindan 0.01 fazla cikti.

Sen kendin bakacaksin hondana 11 litre altina dusebiliyormusun diye..

He bide tüplüdür o şimdi. Avm lerde ayrıcalıklısınız hadi hadi :D

• quote:

Orijinalden alıntı: pbmax

Onca sey saymışsın,

Günün sonunda sen reno ya ben vw biniyorum ...

Alıntıları Göster
    Dizel icon clio fiyatına aldığın benzinli aracı icon ile aynı donanıma eşitlemek için ekstra 12bin TL opsiyon alman gerekirken sen kendini cidden böyle mi avutuyorsun. Olsun sen vosvosa biniyorsun
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Doğru bakımları kendim yapıyorum. 300 lira dışarı da sanayi de. Ben 150 liraya işi bitiriyorum. Youtube da “ Oto Lite ” adlı bir kanalım var. Fırsat olunca aç bak bişeyler öğrenirsin.

Ayrıca 99 bomboş corollaya yerine 2000 dopdolu bir Megane 1 tercih ederim.

• Evet benim civic tüplü. Litre olarak da 11 in de üstünde yakıyor. Hem de çok eski teknoloji atmosferik motorlu. AVM lere de giriyorum kimsenin ruhu bile duymuyor

• şu vw bi de hybrid yapsa şu tsi Polo'yu -3.6 görmek işten bile değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 5 Ocak 2019; 23:45:23 >
  • rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Evet aynı yoldan bahsediyoruz sadece düz olan bir bölümde hız yapabilirsiniz. Yolun ilerisinde virajlar başlıyor korkuteline kadar hız yapacak uygun yol yok. Antalya Kepez arası da virajlı. Ee Korkuteli'ne kadar nasil 175 ile gidiyorsunuz. Ben sabit 100 km ile çıktım çoğu yerde limitlerde döndüm virajları. Birlikte çıktığımız çoğu araba arkamdan gelemedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Evet aynı yoldan bahsediyoruz sadece düz olan bir bölümde hız yapabilirsiniz. Yolun ilerisinde virajlar başlıyor korkuteline kadar hız yapacak uygun yol yok. Antalya Kepez arası da virajlı. Ee Korkuteli'ne kadar nasil 175 ile gidiyorsunuz. Ben sabit 100 km ile çıktım çoğu yerde limitlerde döndüm virajları. Birlikte çıktığımız çoğu araba arkamdan gelemedi.
    Hocam şimdi senin arabada kapılar dandik. Kapının sesi tok olunca arabanın esnemesini azaltıp adeta bir roll cage etkisi yaratıp 175 ile viraj alabilmeni sağlıyor.

• Bazı tsi ci arkadaşlar gerçekten coşmuş. Bu ne tsi sevgisiymiş arkadaş, vay vay vay...

Bende de 2015 Volkswagen 1.2 tsi Polo var bu arada. Aracımdan çok memnunum. Ama çıkıpta "dizel almak gereksiz" diyecek kadar fanatik değilim.

Yılda yaklaşık 6-7 bin km yaptığım için benzinli tercih ettim. Sakin kullanımda ve uzun yoldaki 1.2 tsi arabamın yakıtından da çok memnunum. Ama yılda 20 bin km ve üzeri yol yapıyor olsaydım mutlaka dizel araç alırdım.

Dizel araçların en güzle yanı sadece uzun yolda değil, şehir içi kullanım şartlarında da benzinliye kıyasla çok daha az yakıyorlar.

Benim polodan örnek vereyim, sırf en düşük ne yakacak diye test ettim, uzun yolda 90km civarında bir hızla sağ şeritten tın tın giderek yaklaşık 200km lik bir yolda 4,6 lt ortalamayı yakaladım. Ama bu demek değildir ki bu araba hep bu kadar az yakıyor.
    Şehir içi dur kalk trafiğe girince istediğim kadar narin kullanayım, anında 8lt lere çıkıyor tüketim.

Aynı segmentteki dizel araçlar normal kullanımda benzinliden her türlü daha az yakıyor. Çok km yapan insanlar için dizel hala en mantıklı tercihtir, nokta.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.