Şimdi Ara

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.649
Cevap
12
Favori
141.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

iki araca da sahibim kardeşim 2015 DCI Fluence var 1.2 TSI her türlü daha az yakıyor. Ayrıca Leon dan Fluence ye geçince yemin ederim kendimi kamyon kullanıyormuşum gibi hissediyorum. Tamamen şirketler ve mümessiller için yapılmış dengesiz bir araç...

Alıntıları Göster
    bence siz sakın mercedes ve bmw kullanmayın...

fos fosda bunları yaşayabiliyorsanız.

başlıkları düşünemiyorum

mercedes varken başka araba alınmaz

bmw bir sürüş abidesi gerisi yalandır

Allah akıl fikir versin şehir içi değerlerle ego tatmini..

• Mr.Mechanic kullanıcısına yanıt
    Dün bi turan mı tuareg mi yanından uçarak geçtim (120 ile) . Oda galiba en az ne yakarım diye 90(175) ile gidiyordu.

Bu arada aynı yolda arkasında sadece V6 okuyabildiğim biri de o kar yağışının arasında yanımdan uçarak geçti. Bunların V6 sı var mıydı Türkiye'de?

( Not buradaki gönderme alıntı yaptığım üyeye değil konu sahibin ve aynı zihniyette olanlaradır. )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer bir ortamda 10 kişi doğru olanı izah edip de bunun yolu budur diyorsa ve o ortamda 1 kişi ille de benim dediğim doğru diyorsa o kişiden uzak durun.Şimdi bakıyorum da 15 sayfalık konu içinde konu sahibinin bilgisiz,gösteriş merakı ve görgüsüzce hala aracını savunmasına karşın söylediklerinin elle tutulur yanı olmadığını forumun %90'ı mesajları ile ortaya koymuş.Hala diretmenin benim dediğim doğrudur demenin mantığı nedir anlamıyorum.Ya kardeşim seninle beraber(konu sahibi) bir tane tsı fanatiğiyle iki kişi bir olup 100 kişiye karşı mesaj yazıyorsunuz.Konuştukça batıyor ve rezil oluyorsunuz ama hala fütursuzca millete laf yetiştiriyorsunuz.Altı üstü 1.2 tsı aracınız var kimsenin bilmediği alamadığı kullanmadığı bir araba da değil.Bu görsüzlüğün lüzumu nedir anlamıyorum.Bakın miletin de arabası varma sizin gibi yalan söylemiyor.14. sayfada onatba nikli arkadaş tsı motorun ne yaktığını tarafsızca yazmış.Amerikayı yeniden keşfetmenin mantığı da yok.

• 1.2 Tce otomatik kullanıcıyım performans olarak kesinlikle sıkıntısı yok araç 5 kişi klima açık herhangi bir çekiş sıkıntısı oluşmuyor yakıt kullanıma gelecek olursak şehir içi yaz aylarınde 6.5 6.8 arası şehir dışı 5.5 ama kış aylarında şehir içi şuan 7.7 7.9 arası değişiyor.Herhangi bir yağ yakma sorununa yok şuanda.
  • Merhabalar. Bir TSI kullanıcısı olarak araçtan ben de memnunum. Yakıt olarak da memnunum. Aracı ilk aldığımda 8-9’dan aşağı düşemezken, şu an akan trafikte 5-5.5 arası ort. Görmeye başladım. Hatta sürati biraz arttırırsam 4-5 arası seyrediyor. Geçen gün kecioren’den sincan’a gittim ortaya çıkan veriler bu:

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız

4.9’a kadar düşmüştü hatta ama biraz yoğunlaşan trafikte 5.3 oldu. O anda fotoğrafı çektim.

Yeter ki devrinde kullanın. Yakıt ortalaması kendi kendine düşüyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ydn06 -- 6 Ocak 2019; 11:22:25 >

• bir tsi kullanıcısı olarak, dizel km çok yapılacaksa her zaman hesaplıdır.

Tsi kullanıcısı zaten dizel kullanıcısı kadar fazla km yapmaz.

Her ikisinin de kendine göre avantajları var.

Keşke kendi motorumuzu üretmiş olsaydık ve bunu konuşsaydık.

Tsi ile normal kullanım yaparsanız sizi üzmez.

Ayda 300 km yol yapıyorum. Benim gibi adama tsi gider.

Ayda 1500 km üstü yapan da gidip dizel alır.

Ortada yarışacak bir şey yok.

İhtiyaç ve şartlar bunu belirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 6 Ocak 2019; 11:40:1 >
  • ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt
    Sizin gibi 1.2 TSI a binmeden işkembe den sallayanlara aracın ne yaktığını uzun dönem ve kısa dönem yakıt verileri resimini paylaştım. Her 100 kişiden 10 u aracı kullanan ne yaktığını nasıl gittiğini bilen diğer 90 i da sizin gibi Fiat reno kullanan bilgisiz kişiler

• ydn06 kullanıcısına yanıt
    Böyle kısa mesafeli deneme sürüşleri pek bi anlam ifade etmez gerçek uzun dönem verisi için. Deneme sürüşü bu en az ne yakıyor ona bakarsın, ben de yapıyorum arada

Bu da benim 1.6 dizel otomatik ile deneme sürüşüm, ortalama hızımız aynı. Sizin araç 1.2 polo sanırım, yaklaşık 150-200 kg de fazlalığı var benim aracın.

1.0 ve 1.2 tsi motor vergi avantajıyla ve daha ekonomik olmasıyla çok yol yapmayanlar için atmosferiğe göre mantıklı seçim ama yapılan yol arttıkça anlamını kaybediyor bence, atmosferik+LPG veya dizel gerekli oluyor.

• wetout kullanıcısına yanıt
    Bu da bir alternatif olabilir ama en az yakan ve deneyimim olduğundan 1.2 ve altı motor olarak TSI motoru örnek verdim

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Araç Seat Leon 1.2 TSI DSG

50 60 km için 3.7 lik veriler de var

3500 km Uzun dönem verisi 6.1 lt

50 lt 1 depo Antalya şehir içi 800 km rahat gidiyor. Tabi burada aracı insan gibi kullanmak önemli olan. Apaçi gibi araç kullanan benzin dizel farketmez 500 km de depoyu bitirir.

İstanbul trafiğinde 5 km lik yolu 45 dk alırsın 10 lt yakar o istisnadır. Her gün o şekilde yol alan zaten otobüs kullansın.

• rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Rotaya, yola göre değişir işte

1.2 tsi 3.7 yaktıysa dizel 2.8-2.9 yakar. Ki benim de 2.9 görmüşlüğüm var.

Dediğim gibi yılda 7-8 bin km yapsaydım tsi alırdım, fazlasına yaramaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan ne tsi miş..140 la gitte yakita bak..ama dizelde 180le git yine ayni yakmiyor

• Bulsam bildin bir testi var 30 kadar aracin hangi hizda ne kadar tükettiğini belirlemisler.Dizel ile yarsmasi mumkun degil.

• Çok da uçmamak lazım benim tdi son depo ortalaması 7.7 lt.

• quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Sizin gibi 1.2 TSI a binmeden işkembe den sallayanlara aracın ne yaktığını uzun dönem ve kısa dönem yakıt verileri resimini paylaştım. Her 100 kişiden 10 u aracı kullanan ne yaktığını nasıl gittiğini bilen diğer 90 i da sizin gibi Fiat reno kullanan bilgisiz kişiler
    Ben sana iki aracın da hangi hızlarda hangi güzergahta ne kadar yaktığını ve kilometreye yaktığı yakıtın kuruş hesabını da göstersem sen gene bildiğini okursun çünkü kusura bakma ağır trolsün kardeşim.Aracı kullanan 10 kişi diyorsu da senden başka aracı kullananlar bile senin kadar sallamıyor.Onlar bile daha insaflı yorum yapmış.14. sayfada onatba nikli arkadaşın tsı motor ile ne yaktığını yazdığı mesajı oku.
  • Tsi motorlu araba ile 5.3 4.8 yaktığını söyleyenler olmuş. Akan trafikte freni fazla kullanmadan bu değerler yakalanır zaten. Bende 1.6 atmosferik astra var, sincandan ankara merkeze 5.0 4.9 ortalamalarla gidip geldiğimi bilirim, yeter ki trafik olmasın bir de hava soğuk olmasın. Akıcı kullanım teknikleri ve cut off (gaz kesme) yöntemiyle frenleme uyguladıktan sonra ister atmosferik ister turbo benzinli olsun bu değerler elde edilir. Dizel ise, 150 160 km hızların üstü hariç her türlü litre bazında % 30 civarı az yakacaktır. Kendi arabam benzinli olmasına rağmen bunun böyle olduğunu iyi biliyorum.
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Uzun dönem verisini de paylaşırım 1-2 gün içerisinde. Yanılmıyorsam 1500 km civarı uzun süreli yakıt ortalamam 6.5 falandı. 7 yoktur ama eminim fotoğrafını çekince paylaşırım alıntılayarak. Bunun da ana nedeni aracı devrinde ve sert yapmadan kullanmak. Fakat yukarıda da söylediğim gibi aracı ilk aldığımda 8-9'dan aşağı görmüyordum. Motora yavaş yavaş alışınca ortalamam da haliyle düştü.

Bence TSI keyif, dizel ekonomi için tercih edilmeli. Ancak bana göre bu ekonomi öyle aman aman bir fark doğurmadığı için TSI tercih etmek daha mantıklı geliyor. Ama bu ihtiyaca, beklentiye ve mantığa göre değişir. 1.6 TDI alıp 500 lira fazladan vergi ödeyip, bir de olası bakımları için benzinliye göre daha fazla sıkıntıya girebilme riskine karşın 1.2 TSI alarak aradaki yakıt parası farkını buna saydım. İkisini ölçüp tarttığımda gerek kullanım zevki, gerek motorun sessizliği, gerek bakım konusundaki ekonomisi, gerekse internetten araştırdığım kadarıyla motorun dizele göre az problem çıkarması(aracı almadan önce polo büyüksün grubuna katılıp sorunları gözlemlemiştim, tdi'lerden yana daha çok şikayet olduğunu görmüştüm) vs. beni TSI'ye yöneltti.

Fakat her insanın düşüncesi bir değildir. Adam belki de sert kullanım seviyordur, gaza kökledikçe köklemek istiyordur, rampada vites küçültmek istemiyordur, hatta dizelin motor sesinden bile hoşlanıyordur ona bir şey diyemem. Zira her insanın beklentisi ve isteği farklı. Eh ben de isterim 150-160 basmayı ama.. Cezalar bu kadar ağırken, iki gişe arasında dahi deli gibi takip ediliyorken.. Artık sürat yapmayı artık mantıksız buluyorum. 90, bilemedin 100 bilemediniz 110 yeterli geliyor. Haliyle TSI beni üzmüyor. Ancak dedim ya herkesin düşüncesi farklıdır. Ben şimdilik memnunum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ydn06 -- 6 Ocak 2019; 13:44:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: etusch

Dün bi turan mı tuareg mi yanından uçarak geçtim (120 ile) . Oda galiba en az ne yakarım diye 90(175) ile gidiyordu.

Bu arada aynı yolda arkasında sadece V6 okuyabildiğim biri de o kar yağışının arasında yanımdan uçarak geçti. Bunların V6 sı var mıydı Türkiye'de?

( Not buradaki gönderme alıntı yaptığım üyeye değil konu sahibin ve aynı zihniyette olanlaradır. )

Yanından uçarak geçtiğin aracın 90 km ile gitmesi niye hemen yakıt tasarrufuna bağlanıyor acaba?
    Ne biliyorsun belki adamın canı sakin gitmek istedi, belki arabada anası babası hanımı vs.. var ondan da yavaş gidebilir...

Misal ben, annem babam veya eşim varken 90 km’yi geçmiyorum sakin gidiyorum..

Dizel, benzin konusunda ise şunu diyebilirim ki babadan görme dizelciyim..
    Kim ne derse desin dizel az yakar çok gider..
    Herhangi bir baktığım araç benzinliyse direk elerim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: onatba

Valla arkadaşlar 1.2 tsi dsg golf(2015)(195 lastik) ve 1.6tdi dsg leon(2015)(205 lastik)var. Sorunuz varsa alabilirim.
    2 arabayıda zaman zaman şehir içinde benzer güzergahlarda aynı performansta kullanıyorum. 1.2 tsi dsg golf7 klima hep açık olduğu zaman çok rahat 9.3-9.5lt u buluyor. Ortalığı velveleye vermek istemem ama şehir ici dur kalkli ve çok yokuş inmeli çıkmalı yerlerde seyahat ortalaması olarak 12lt dahi gormuslugum var.
    Golfte ortalama 9.5lt yaktigim guzergahta leon ile 6.3 - 6.5lt civarını buluyor. Bunda en önemli etken güzergahta sürekli yokuş inip çıkıyorum. Leonda ne kadar seri atik dur kalkli trafikli rotada inişli çıkışlı guzergahta kullanırsam kullanayim yakıt 7lt üzerine çıkmıyor.
    Uzun yolda leon ile 450km yol gidip 135km ortalama hız yapmisligim var (acil durum sebebiyle - gece vakti - boş yol - tam gaz), 7.3lt ortalama yaktı.

Uzun yolda 120-130 civari gittiğimde leon 5 lt civarına düşüyor. Eğer leona 3.5lt 4.0lt yaktırmak isterseniz sabit 80 90 la 7. Viteste gittiğiniz zaman anlık değerler 2.8lt ye kadar düşüyor.

Golf de uzun yol 80 90 civarı giderseniz zor ihtimal olmakla beraber 5.5lt görme şansınız var. Ancak genel olarak 6-7lt nin altına inmek zor.

Golfte uzun yolda(400-500km) hızlı seyahat etmedim hiç dolayısıyla kesin bilgi veremiyorum. Ancak kısa mesafe 120km/sa otoban kullanımlarında ortalama 7lt civarında yakıyor.

Şimdi bu anlattıklarımdan yola çıkarak çevre açısından 9.5litre benzin yakmakmi sizce daha çevreci bir tutum olur yoksa 6lt mazot mu bir düşünün derim.

Gelgelelim 1.6tdi in zararlarına.
    250nm tork devir bandina dagilmis durumda ve gerçekten fazla fazla yetiyor ve aracın dinamizminden vede klasik dizel motorların kompresyon gerginliğinden, sert ve ani gaz tepkisinden ve dsg ile nitekim daha az uyumlu ve daha az konforlu olmasindan dolayi arabada basdıkça basasınız geliyor. Buda size illaki senede 1 trafik cezası olarak geri dönüyor.

Aynı güzergahlarda leonu kullandığımda oldukça atik ve gergin sürüyorum fakat ne hikmetse 1.2tsi golf e geçince bir anda melekler gibi sakin ve huzurlu kullanmaya başlıyorum.
    Daha önce başka bir markanın gene hem dizelini hemde benzinlisini kullandığımda bende gene aynı etkiyi yarattığını farkettim. Dizeli daha atik, gergin ve performanslı kullanırken, benzinli motorlu araçları daha sakin ve huzurlu kullandığımı farkettim. Bunada kendi kendime dizel anksiyetesinin diye isim taktım. element uydurdum. Genel olarak gözlemlerimde dizel araç şoförlerinin istemsizce araçlarını daha seri kullandıklarını farkettim ama tabi bu tamamen benim gözlemim, benim uydurmam.

Aradaki fiyat farkı muhabbetlerine gelince dizeli alırken pahalı alip satarkende pahalı satıyorum dolayısıyla fiyat farkına değmez yorumlarını kaale almıyorum.

Eğer maddi durumunuz benzin masrafına müsaitse turbo benzin motorlu araçları tercih etmek daha konforlu sessiz sakin ve huzurlu bir secim olacaktır.

Eğer kafam rahat olsun heryere düşünmeden arabayla gidebileyim, yeri geldigindede rahat rahat basayım, yokuşları vites küçülmeden rahat rahat çıkayım, ara hızlanmalarım ve sollamalarım fişek gibi olsun diyorsanızda elektrikli araclar cikincaya kadar dizelden vaz geçmeyin.

Eğer optimum yaşamaya kafayı takmış biriyseniz aynı arabayla aynı hızda aynı güzergahta daha fazla yakıt yakmak sizi fazla rahatsız ediyorsa dizel araç mantıklı bir secim olabilir.
    Eğer az yakma takıntınız pek yok ise benzinli araç daha makul bir secim olacaktır.

Yakında dizel hibritler piyasaya çıkacaktır, işte o zaman kartlar yeniden dağıtılacak. :)
    Tarafsız anlatmak isterken, benzinli aracın şehirlerarası yakıtını epey bir fazladan söylemişsiniz siz de. 80-90 1.2 TSI 5.5 litre demişsiniz, 4 litrenin bile altında yakabiliyor. 120 km/h 1.2 TSI 7 litre demişsiniz 120 sabit 5.5 - 5.8 litre yakıyor bu motor.

4 yıldır 1.6 TDI Skoda Octavia ve 8 aydır 1.2 TSI Leon, daha öncesinde 1 yıl 1.2 TSI 90 hp Polo sahibi olarak yazıyorum,

Bu kış aylarında soğuk motorda, yeni çalıştırıp şehiriçine girdiğinizde, 1.6 TDI motor 9 litre civarında yakarken, 1.2 TSI'da 12 litre altına düşmüyor.

Motor sıcakken şehiriçi, 1.6 TDI'ın 7 lt yaktığı yerde 1.2 TSI'ın tüketimi de 8.5-9 litre civarı oluyor. Ortalama hızınıza ve gaza basış stilinize göre şehiriiçi 2şer litre daha az yaktırmak mümkün, ama gerçekçi veriler değil.

İki aracı da aynı rotada 1'er gün ara ile denedim.

Maslak Opet - Çatalca arası, otobandan 90-95 ile.

Maslak Acıbadem Hastanesinin orada sıfırlandı, o yüzden 3 km'lik bir fazlalık var. Oradan Çatalca'ya, otobanda 90-95 ile gelmiştim.

Dizel'in 3.2 yaktığı yerde 1.2 TSI'da 3.8 litre yakıyor.

Çatalca'dan Sirkeci Feribot' kadar, fotoğrafı Çatladıkapı sosyal tesislerinin önünde kırmızı ışıkta durduğumda çekmiştim.

1.2 TSI 3.8 litre.

Yine aynı rota, Çatalca - Sirkeci Feribot arası. 1.6 TDI 3.5 litre. (ortalama hızın dizelde daha yüksek olmasının sebebi, daha çok 80-85 ile gitmiş olmam, benzinli ile 70-75 civarında gitmiştim.

Bunlarda 39 km/s'lik ortalama hızlar ile ortaya çıkan karma tüketimler, aradaki fark uzun süreli kullanımda 0.8 litre.

Yılda 20 bin km üzeri yapmayan insanlar için dizel aracın mantıksız olduğu gerçeği doğru. Kışın geç ısınması büyük olumsuzluk. 1.2 TSI motor çok daha sessiz ve yumuşak bir çalışma karakterine sahip, dizeldeki gibi alt devir ölülüğü titreşimi yok. 6. vites 1.400 devirde huzurla gidebiliyor.

Performans olarakta, 1.2 TSI Motor performansı 170'e kadar 1.6 TDI'dan daha iyi. 170'den sonra 1.6 TDI daha atak.

1.6 TDI 105 bg 1300 kglik Octavia ile 215 yaptığım yolda, 1.2 TSI 110 bg 1200 kg'lik Leon 207 km/s yapabildi.

E5'te yarım litre civarı olan tüketim farkı, otobanda 120-130 gidiyorsanız, şehirlerarası olan tüketim farkı 1.5 litreleri de bulabiliyor. Yüksek hızlara çıkıldığında aradaki fark benzinli alehine 2.5 3 litrelere kadar da olabiliyor.

• Aracım d segment 1500 kilo üstü

Marka model yazmıyorum

1.6 turbo dizel kullanıyorum aldığım güne şükürler olsun.

Araba neymiş anca gördüm.

Dağ bayır her ortamda sürdüm 0 ile 120 arasında beni memnum ediyor. Yasal hızların dışına pek cikmam 120 üstü onun için önemli değil.

Yakıtı üzmüyor. Yakıtı İstanbul içinde kışın kış lastiğiyle 10 litre 11 litre civarında trafikten ötürü 13 km/s ortalamada bu yakıtları görüyorum. Yazın yaz lastiğinde 8 -9 arası oluyor klima açık ve aynı trafikte yine.

Arabayı genelde tek başıma sürmüyorum içinde en az 3 kişi oluyor genelde. Bu yüzden ağırlığı 1800 kilo üstünde oluyor.

Memlekete gidince trafik sorunu kalmıyor huzura eriyorum. 7 litre civarı oluyor klima açıkken.

Bu arabaya 1.0 tsi gitmez yada yakıt manyağı olur.

Benim kullandığım araca ufak motor olarak ancak dizel gider. Ha benzinli için de 1.6 filan lazım.

Ufak motorda tercihim dizeldir. 2.0 üstünde ise tercihim benzinli olur. Arabamın euro normlarina uygun olmasına gereken filtrelerin temiz ve bakımlı olmasına dikkat ediyorum. Bakımsız kara duman araçlardan değildir benim turbo dizelim. Öyle bir durum olursada hemen müdahale eder düzeltiririm. 13500 km olmuş aracım egzozu tertemiz. Elimi içine soktuğunda kararip çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 6 Ocak 2019; 14:14:52 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.