Şimdi Ara

1.0 - 1.2 TSI varken dizel almak mantıksız (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.649
Cevap
12
Favori
141.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    e ben de diyorum ki sen de senin 20 yasindaki arabayi 5.0 turbo zannediyosun

fiyatlar nasil denk olabilir? sifirini zaten gec. ikinci el desen biri yasli olacak biri genc. neresi denk fiyatlarin?

kabul et etme, su andaki durum bunu gerektiriyor. dusuk hacim+turbo. sanki bitek burada satiliyor gibi konusuyorsun kucuk motorlar icin

ne kadar dayaniksiz onu anlat, tahminden oteye gitmiyor yazdiklarin. 100 bini gecince biten kac arac biliyorsun mesela? belgeleriyle alalim ama

ben zaten 1.6 turbo kullanicisiyim, ama kucuk hacim gercegini anlatmaya calisiyorum sana. bunu bmw de yapiyor (1.5+turbo) merso da yapiyor (1.3+turbo). konu tsi degil yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

Hatta benzin üretirdi tabi. Varsa böyle bir değer buyrun paylaşın.

Alıntıları Göster
    Konu sahibinde kesin vardır daha düşük tüketim ama uzun mesafe değildir tabii.

Bunlar kimlik gibi düşük tüketim taşıyorlar. Dağın tepesinden salar, 3-4 litre tüketim yakalar, gerçek gibi paylaşırlar. Ankara adana, Ankara Kocaeli paylaşırlar ama zıttını imkanı yok göremezsiniz bu forumda. Tek kişi klima kapalı görürsünüz ama 4-5 kişi klima açık göremezsiniz. Yemez çünkü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Japoncu yine kuduruyor

Onlarca resim var binlerce km ortalaması.Goremiyor çünkü amacı belli. Başkalarınin yorumlarına salca oluyor bol bol.

Daha 1.2 ve 1.4 tsi arasında şehir içi 1 litre fark olduğunu bile bilmeyen biri.Bir de iki motora aynı diyor. Cahillik işte. 1.4 tsi 8 litre yakmış çok yakıyor diyor. Zaten fabrika değeri 6.9.Birak da 1 litre fark olsun. Ama anlayacak biri değil maalesef.Kendi kendine takılıyor tsi konularında.Yazik.

• Red_Devils_ kullanıcısına yanıt
    Geçen laf vurayım derken komik duruma düşürmüştür kendini, o yüzden mi cevap yazamıyorsun? Dedikoducu kadınlar gibi arkadan yazıyorsun.

Soldaki 1.2 tsi dsg golf, sağdaki 1.4 tsi golf. 6.9a nereden baktın bilmiyorum ama sahtekar vw genelde düşük yazar, 6.9 zor

https://i.hizliresim.com/6a9153.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 19 Ocak 2019; 18:31:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cseyfe

evet kadikoy besiktas modada oturup kaymagi biz yiyoruz :)

yasin kac bilmem ama eskiden kolaydi 2.0 araba almak
    Oncelikle yasim profilimde yaziyor.Merak ediyorsaniz bakabilirsiniz.

İki ben karsi tarafa hep siz diye hitap ederim aynen size yaptigim gibi.Ayni hassasiyeti karsi taraftan bekledigim gibi ki,sizin arkadasiniz degilim.

Uc 2lt motorlarin kolaylikla alindigi bolca kullanildigi bir cografya hicbir zaman olmadi bu cografyaki bundan sonrada dusen oran ile artacak bu istatistik.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 20 Ocak 2019; 10:54:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cseyfe

e ben de diyorum ki sen de senin 20 yasindaki arabayi 5.0 turbo zannediyosun

fiyatlar nasil denk olabilir? sifirini zaten gec. ikinci el desen biri yasli olacak biri genc. neresi denk fiyatlarin?

kabul et etme, su andaki durum bunu gerektiriyor. dusuk hacim+turbo. sanki bitek burada satiliyor gibi konusuyorsun kucuk motorlar icin

ne kadar dayaniksiz onu anlat, tahminden oteye gitmiyor yazdiklarin. 100 bini gecince biten kac arac biliyorsun mesela? belgeleriyle alalim ama

ben zaten 1.6 turbo kullanicisiyim, ama kucuk hacim gercegini anlatmaya calisiyorum sana. bunu bmw de yapiyor (1.5+turbo) merso da yapiyor (1.3+turbo). konu tsi degil yani
    Senin kullandığın 1.6 turbo motor şu sürekli tahrik hatası veren, su kaçıran, basınç ventili sorunu olan, vanos arızası yapan motor değil mi?

Daş gibi motor kullanıyorsun maşallah. En az 1 milyon km gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Geçen laf vurayım derken komik duruma düşürmüştür kendini, o yüzden mi cevap yazamıyorsun? Dedikoducu kadınlar gibi arkadan yazıyorsun.

Soldaki 1.2 tsi dsg golf, sağdaki 1.4 tsi golf. 6.9a nereden baktın bilmiyorum ama sahtekar vw genelde düşük yazar, 6.9 zor

https://i.hizliresim.com/6a9153.png
    Hahaha ne zaman küçük düştüm hadi kanıtla bakalım. Ne içtin yine. Bir de hani beni dikkate almıyordun ne oldu.

Her tsi konusunda yeterince cahilliğin ortaya çıkıyor.

Aç volkswagenin sitesini bak bakalım ne yazıyor teknik kısmında. Sen nasıl bir fanatiklik ya gitmiş arabalar.com dan bulmuş bir değer onu savunuyor.

Aç bak siteyi bir zahmet resim atamiyorum site hata veriyor. Yine atmayı deneyecem merak etme. Neyse sana bu kadar rezillik yeter japoncu.

• binekarac.vw.com.tr
    Volkswagen Golf Modelleri ve Fiyatları
    https://binekarac.vw.com.tr/tr/modeller/golf.html

Buradan teknik özelliklere gir görürsün.

Demekki neymiş sallama ile olmazmış bu işler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_Devils_ -- 19 Ocak 2019; 18:53:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Şehiriçi tüketim 70’e cc kurup çevreyolunda gitmekle olmaz. ;)

Bir de gerçek şehiriçi tüketimi paylaşayım:

Golf 7 1.4 TSI DSG 125

Kısa mesafeli sürüşlerde ve yoğun sayılabilecek bir trafikte herhangi bir motorun bu kadar yakması doğaldır. Motor hacmi küçük diye şehiriçinde 6 litreyi geçmez, 7 litreyi geçmez filan diyenler İşkembeden sallıyor.

Bunlar üstün termal verimliliğe sahip, miller ya da atkinson döngüsü ile çalışan özel motorlar değil. En az yakan motor iddiasının bir temeli yok ama maşallah buradaki fanlar kendini en az yakan en üstün özellikli motora sahip zannediyorlar.

Hatta bazıları iyice saçmalıyor 1.0 tsi şu kadar yakıtı geçmez filan diyor. 1.0 tsi dediğin motor bir çok araçta var ve her birinin ağırlığı dolayısı ile tüketimleri farklıdır. Adamlar bindikleri 1120 kg araba ile rakip firmaların 1300-1400 kg arabalarını kıyaslayıp düşük tüketimi tsi motorun başarısı zannediyorlar. Halbuki o araca çok yakıyor dediğin araçtaki motoru da koysan aşağı yukarı aynı miktarda yakıt tüketir.

Hele birde termal verimliliği yüksek, miller ve ya atkinson döngüsü ile çalışan bir motor koysan daha da az yakar. Kullandıkları aracın en büyük özelliğinin hafif olması olduğunu bir anlayamadılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Kısa mesafeli sürüşlerde ve yoğun sayılabilecek bir trafikte herhangi bir motorun bu kadar yakması doğaldır. Motor hacmi küçük diye şehiriçinde 6 litreyi geçmez, 7 litreyi geçmez filan diyenler İşkembeden sallıyor.

Bunlar üstün termal verimliliğe sahip, miller ya da atkinson döngüsü ile çalışan özel motorlar değil. En az yakan motor iddiasının bir temeli yok ama maşallah buradaki fanlar kendini en az yakan en üstün özellikli motora sahip zannediyorlar.

Hatta bazıları iyice saçmalıyor 1.0 tsi şu kadar yakıtı geçmez filan diyor. 1.0 tsi dediğin motor bir çok araçta var ve her birinin ağırlığı dolayısı ile tüketimleri farklıdır. Adamlar bindikleri 1120 kg araba ile rakip firmaların 1300-1400 kg arabalarını kıyaslayıp düşük tüketimi tsi motorun başarısı zannediyorlar. Halbuki o araca çok yakıyor dediğin araçtaki motoru da koysan aşağı yukarı aynı miktarda yakıt tüketir.

Hele birde termal verimliliği yüksek, miller ve ya atkinson döngüsü ile çalışan bir motor koysan daha da az yakar. Kullandıkları aracın en büyük özelliğinin hafif olması olduğunu bir anlayamadılar.

1300 kusur kiloluk jetta 1.2 tsi bmt ile 6.8LT ortalama tutturuyorum cok rahat bu kis gunlerinde. Ortalama hizim 31km. Bursa şehir ici işe 5km git 5 km gel, haftasonu şehir içi gezmeleri şeklinde. Işkembeden sallama yok. Ustelik vw babamin markasi da degil..

• Herkes neden sadece wag tsi motorları hedef alıyor. Fordun 1.0 litre ecoboost, reno dacia 0.9 turbo motor var. İnanın bana merak ettiğim için soruyorum. Ford ve reno neden hedefte değil. 😊

• Red_Devils_ kullanıcısına yanıt
    Orada yazan teknik özellikler 1.2 tsi zamanında daha düşüktü. 1.2tsi,1.4tsi 125, 140 150hp hepsi birbirine yakındı. Bunu gayet iyi biliyorsun aslında ama haksız duruma düşmemek için kabul etmeyeceksin.

Bazı markalar emisyonu düşürmek için tüketimi arttırmak zorunda kaldı. O yüzden 1.4 tsi nin şimdiki ve 1sene önceki fabrika verileri aynı değil. 1.2tsi ile arasında fazla fark yok, 1 litre hiç yok.

Bu dediklerimi iyi bildiğinden eminim ama işine gelmeyebilir.

1.4 140hp olan 2013,2014 yılında 4.7 ortalama fabrika verisine sahipti. Şimdi daha ekonomik diye lanse edilen 1.5 150hp versiyonu wltp ile 7.1oldu. o ayrı bir soru işareti.

• Onları babasının malı gibi savunan kimse olmadığı için :) gerçi babasının malı olsa yine bu kadar savunmaz bunlar :) tıp biliminde araştırılması gereken bir durum bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 19 Ocak 2019; 20:37:50 >
  • quote:

Onları babasının malı gibi savunan kimse olmadığı için :) gerçi babasının malı olsa yine bu kadar savunmaz bunlar :) tıp biliminde araştırılması gereken bir durum bence.
    Bizim 4 ileri Subaru'nun garajda cekilmis 10 litre tuketim fotosunu koy da cildirsin Ti es aycilar

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Bu kadar ezik hissetmene gerek yok aslında. Konuyla ne alakası var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

1.6 civic mi

K24 blok accord var 2'de 80 dilerse 1.8 TSI'a kadar hepsine yolda delik açabilirim, denemesi bedava

Alıntıları Göster

• quote:

Bu kadar ezik hissetmene gerek yok aslında. Konuyla ne alakası var?
    Bir an gaza geldim bu ti es aycilar yuzunden. Atlayalim subaru'ya soyle 5 ten 3 e cekelim pardon 5. vites yoktu 4 ten 3 e cekelim yan yan cikalim gorsun ti es aycilar beeeee

• tafo0911 T kullanıcısına yanıt
    Forumda açtığım Civic Rs tüketim konusuna bakabilirsiniz. 100 kg daha ağır ve 50-55 hp daha güçlü araçla çok daha beter trafik şartlarında uzun dönem tüketim verim 29 km ortalama hızda sizinkine benzer tüketim sağlıyor.

Tsi motor çok yakıyor benim aracım az yakıyor vs demiyorum. Bu tüketimler zaten normal diyorum. Ancak buradaki arkadaşlar kendisini tsi motorun en düşük tüketime sahip motor olduğuna inandırmış.

Aynı kişiler turbonun üstün ve yeni bir teknoloji olduğuna da inanıyor. Tüm bu algı tesadüfen oluşmuş da değil. Tamamen firmaların reklam çalışmalarının eseri olup gerçekle bir bağlantısı bulunmuyor.

Ne turbo daha verimli bir teknoloji ne de tsi en az yakan motor. Bu gerçeği kabullenmeden yola çıkınca maalesef bu konudaki gibi tsi motorların dizel kadar hatta dizelden az yaktığına inanıp sayfalar dolusu boş boş tartışma yaşanıyor.

Vw'in tüketimi düşürmek için özellikle çalıştığı belli. Araçlar rakiplerine oranla genelde daha hafif, şanzımanlar çok kademeli ve oranları iyi ayarlanmış, start stop sunuluyor, turbo beslemeli ancak düşük hacimli motları tercih ediyor böylece sakin kullanımda oldukça düşük tüketimler elde edilebiliyor. Ancak bu düşük tüketim zannedildiği gibi tsi motorun bir başarısı değil komple bir üretim stratejisinin ürünüdür.

• 1.2 derken 1.4 125 lige geçtik. Şimdi 140 ve 150 diyorsun. Biraz daha gidersen golf r a geceriz.

Neyse 2015 te aracımi alırken katolog verileri ile şimdiki değerler aynı. Hem 1.2 nin hem de 1.4 125 ligin.4 yıl boyunca bir farklılık göremedim.

Rica etsem üstadım bana o yıllardaki tüketim değerlerinin resimlerini atar mısın? Ama resmi site olacak. Gidip sonra ne idugu belli olmayan siteler atma.Sonra zor durumda kalıyorsun. Madem birsey dedin altını dolduralım dimi.

Bir de ben şuan Fransız tenekesi Peugeot kullanıyorum. Istesem gidip golf falan alırdım. Ama babamın malı değil vw. Yani işime gelip gelmemesi ile alakası yokmuş dimi ustad.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Bir an gaza geldim bu ti es aycilar yuzunden. Atlayalim subaru'ya soyle 5 ten 3 e cekelim pardon 5. vites yoktu 4 ten 3 e cekelim yan yan cikalim gorsun ti es aycilar beeeee

Alıntıları Göster
    Eğer 4 ten 2 ye de cekersek ortada ne gt ne de gti kalır. Tokat manyağı yaparız. Böylece tsi ya gerekli cevabı vermiş oluruz. Bir daha da ağızlarini açamazlar bence tsi ciler.

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.