Şimdi Ara

1.0 dsg yakit tuketimi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
4
Favori
12.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yok o kadar yukseklere cikmiyorum😃. Vitesleri 2500 devirden asagi atmiyordum. Arona bunu sport modda yapiyor. Ne bileyim manuel daha zevkli bir kullanisi vardi bu dsg cok suni bir surus sagliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt

Koltuk altindakileri biliyorum hocam aşagida oldugundan cok etkili degil. Ortada bir unite olsa mukemmel olurdu. Tabi cogu b sinifinda yok birkac model disinda.

• quote:

Orijinalden alıntı: OXMOXTOX

Yok o kadar yukseklere cikmiyorum😃. Vitesleri 2500 devirden asagi atmiyordum. Arona bunu sport modda yapiyor. Ne bileyim manuel daha zevkli bir kullanisi vardi bu dsg cok suni bir surus sagliyor.

Gaz pedalına daha az basmayı deneyin, viterleri 1500-2000 gibi daha düşük devirlerde atacaktır.

Gaza daha fazla bastığınızda da vitesi 3500-4000 gibi daha yüksek devirlerde atacaktır.

Gazı köklerseniz 6000-6500 lere kadar vites atmayacaktır.

Hatta gaz pedalının altındaki kickdown tuşunu bastıracak kadar köklerseniz motoru koruyacak şekilde olabilecek en yüksek devirde en düşük vitese düşürecektir.

Hocam normal gaza basiyorum devir gostergesine bakiyorum 2000de vitesi atiyor.

• valla yakıt az yaksın diye ayağımın altında yumurta var gibi hassas kullanacaksam, o aracı hiç kullanmam daha iyi,aslan besliyorsan yemini düşünmeyeceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: OXMOXTOX

Koltuk altindakileri biliyorum hocam aşagida oldugundan cok etkili degil. Ortada bir unite olsa mukemmel olurdu. Tabi cogu b sinifinda yok birkac model disinda.

Bir de "araç içi havalandırma modu" nu denediniz mi hiç?

Klima soğuk hava vermeye başladığında araç içi moda geçerseniz dışarıdaki sıcak havayı alıp soğutmak yerine araç içindeki zaten soğutulmuş olan havayı döndürmeye başlayacak ve araç içini daha çabuk soğutmuş olacaktır. Adana gibi bir yerde işe yarayabilecek bir durum. Balıkesir'de çok da ihtiyaç duymadım 1-2 defa açmışımdır sadece onu da dışarıdan koku gelen yerlerde açıyorum genelde.

• p4ozgur kullanıcısına yanıt
    1.0 araba aslan degil ki ama?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: p4ozgur

valla yakıt az yaksın diye ayağımın altında yumurta var gibi hassas kullanacaksam, o aracı hiç kullanmam daha iyi,aslan besliyorsan yemini düşünmeyeceksin.

Dip gaz yapıp 10 saniye sonra frene basacaksanız bir anlamı kalmıyor hocam. O yüzden şehir içinde ayağınızla gaz pedalı arasında o yumurtayı hissetmeniz gerekebiliyor.

Ancak düzlüğü ve boşluğu gördünüz yapıştırdığınızda gitmem demeyen bir araç bunlar da.

Aslan örneğini iyi verdiniz. Aslan da yakalayamayacağı gereksiz av için koşmayı pek sevmez. Ama yakalayacaksa da var gücüyle basar kovalar. Turbolu araçlar bu yönden benzer yani doğru örnek 1.0 dsg yakit tuketimi 

Ilk once o tusa basiyorum hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: -FoundeR-

1.0 araba aslan degil ki ama?

Yüksek devirlerde ve güç grafiğinde aslan gibi hocam, ne eksiği var ki? Düşük devirlerde de gayet kuvvetli araçlar. En azından atmosferik motor gibi keyfi gelene kadar yatan bir motor değil.

1.0 guzel goturuyor arabayi ama biri bana aslan deyince aklima 0-100'u en azindan 5-6 saniye olan bir araba geliyor. Mesela bu performans arabalrina binenlerin cok yakittan dem vurmasini mantikli bulmuyorum ama 1.0tsi tercih edenler icin yakit tasarrufu onemli bir tercih parametresi ve araba fazla yakarsa şikayet etmeleri olağan karsilanmali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -FoundeR- -- 1 Eylül 2021; 11:38:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba

Bende h.sonu eşimle birlikte 2 araç peş peşe istanbul karasu yolculuğu yaptık aynı yerden yakıtı aldık iki aracı da fulledim ve yola çıktık aynı hızlarda birlikte geldik

Benim aracım 1.6 TDI Leon(2018) Ondaki araç 1.0 Tsi Polo(2020) ve yakıt tüketimi iki araçta ta aynıydı şok oldum gerçekten

Benzinli araç dizel araçla aynı yakıt tüketimini yaktı hatta benden 0.1 puan da düşük

hızımız da 100-120 arasıydı

Soldaki Polo Sağdaki Leon

1.0 dsg yakit tuketimi

• quote:

Orijinalden alıntı: -FoundeR-

1.0 guzel goturuyor arabayi ama biri bana aslan deyince aklima 0-100'u en azindan 5-6 saniye olan bir araba geliyor. Mesela bu performans arabalrina binenlerin cok yakittan dem vurmasini mantikli bulmuyorum ama 1.0tsi tercih edenler icin yakit tasarrufu onemli bir tercih parametresi ve araba fazla yakarsa şikayet etmeleri olağan karsilanmali

O tarz bir performans aracı ile tabi kıyaslanmaz ama şehirler arası yola çıktığınızda birçok aracı rahatlıkla üzen bir araç 1.0 tsi. Sakin kullanırsanız da tasarruf edilebilecek bir motor.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurBatur

Merhaba

Bende h.sonu eşimle birlikte 2 araç peş peşe istanbul karasu yolculuğu yaptık aynı yerden yakıtı aldık iki aracı da fulledim ve yola çıktık aynı hızlarda birlikte geldik

Benim aracım 1.6 TDI Leon(2018) Ondaki araç 1.0 Tsi Polo(2020) ve yakıt tüketimi iki araçta ta aynıydı şok oldum gerçekten

Benzinli araç dizel araçla aynı yakıt tüketimini yaktı hatta benden 0.1 puan da düşük

hızımız da 100-120 arasıydı

Soldaki Polo Sağdaki Leon

Araçların ikisi de otomatik miydi hocam?

Bu arada sizin Trip 228,2km, eşinizin 227,2km.

Aracı biraz ileriden alıp getirdiyseniz ortalamadaki 0,1lt fark da oradan kaynaklanmıştır belki.

Güzel bir kıyaslama olmuş hocam, elinize sağlık.

evet ikisi de otomatik

• OnurBatur kullanıcısına yanıt

Degerler guzel. Karsilastirma icin tesekkurler.

• parker48 kullanıcısına yanıt

Balayında eski aracımla gelmiştim Antalya'ya 2019 Ağustos tarihinde. 1.4 HDi motorlu bir 207 vardı. Yine az yakıyordu dediğim civarda 6yı geçmiyordu. Leon ile gitsem 7yi bulur aynı trafikte ama 8 ve üzeri yaktıranlar aracına eziyet ediyor..

• 1.0 tsi Polo 2021 manuel ist şehir içi 86km, ort hız 34km yol süresi 2 saat 24dk. yol boyu klima açık. 100/5.4lt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpioleo -- 1 Eylül 2021; 16:31:21 >
  • Scorpioleo kullanıcısına yanıt

Manuel az yakiyor zaten hocam

• Yağmurlu bir İstanbul sabahı , tipik agir trafik şartlarında tuketim .

1.0 dsg yakit tuketimi

1000km'si sehirlerarasi yuksek surat olmak üzere uzun sure ortalaması.

1.0 dsg yakit tuketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 3 Eylül 2021; 9:25:23 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.