< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1.0 dsg yakit tuketimi (8. sayfa)
-
-
Fabrikanın önerdiği lastik basınçlarını kullanmanız gerek. Yakıtınız normale inecektir. yol tutuşunuz da artacak daha güvenli sürüş gerşekleştireceksiniz. Her zaman fabrikanın önerdiği lastik basıncını kullanın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 5 Eylül 2021; 16:11:22 > -
Hocam fabrika ayarlarinda araba inanilmaz sert. Bu seat markasi bu araclari niye bu kadar sert yapiyor anlam veremiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladığım kadarıyla aracınızda lastik yanakları ince, köfte köfte 15 inç janta alışmışsınız, illaki sert gelecek. Bunun seatla ilgisi yok aracınız en alt segment crosover. neticede bsuv araca 17 inç jant kullanıyorsunuz. Zaman geçtikçe alışırsınız. ya da jantı küçültme yoluna gidebilirsiniz. hem ayranım dökülmesin hem jantım büyük olsun derseniz olmaz. Iyi geceler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: UssuzTrafik var trafik var şimdi 30 40 kmh hızla yoğun ama hiç duraksamayan trafikte sürmeye yoğun trafik deyip burada 30kmh ortalama hızla paylaşılan tüketimin bir anlamı yok. Dur kalk yapmazsan zaten hiç bir araç çok yakmıyor. Burada 5-6 -7 litrelere itiraz eden kullanıcıların kastettiği trafik zaten bol dur kalklı trafik. Yoksa yol full araç olsun ama trafik hiç durmasın bu trafik değil. Aracı sabitle 35kmh ilerle kaç yakacak ki ?
35 km hızlarda hız sabitleyiciyi açsanız düzlükte 2-3lt falan gösterir ama yokuş falan denk gelirse artar tabi.
Kalan kullanımlarla 35km ortalama hızla akıcı trafikte ortalama tüketim 5lt civarında olur herhalde.
Ama bu değerler gayet sakin akıcı trafikler için geçerli olur.
Biraz da dur-kalk olursa 6-6,5lt lerle yolculuk sonlanır. Bu 6-6,5lt değerleri sakin kullanımlarımda elde ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanKartaL84 -- 9 Eylül 2021; 11:31:55 >
-
-
Tekirdag da egim cikip iniyorsun hep birde araba 6500 kmlerde bu nedenle diye dusunuyorum genelde yumusak arac kullanirim. Allah kazadan beladan korusun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 9 Eylül 2021; 16:1:33 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
golf etsi, sehir ici (istanbul) değer varmi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kimiferhatAnladığım kadarıyla aracınızda lastik yanakları ince, köfte köfte 15 inç janta alışmışsınız, illaki sert gelecek. Bunun seatla ilgisi yok aracınız en alt segment crosover. neticede bsuv araca 17 inç jant kullanıyorsunuz. Zaman geçtikçe alışırsınız. ya da jantı küçültme yoluna gidebilirsiniz. hem ayranım dökülmesin hem jantım büyük olsun derseniz olmaz. Iyi geceler.
Evet yastık yanakları bayağı İnce ama konforu çok düşürüyor maalesef
Fethiye'den İzmir'e polo 1.0 dsg ile sabah erkenden yola çıktım. İki kişi ve eşya yok. Bu araç sıkıştırınca yakıyor. Kimse kimseyi kandırmasın. İçiyor. Akşam tekrar İzmir'den Fethiye'ye döndüm. O kadar sakin kullandım ki beni geçmeyen kalmadı. Ort hızım 90 - 100 km/s. Dönüş yolunda ort tüketim 5.6 litre oldu.
Edit: Dsg hemen yediye atıyor. Bu konuda çok ısrarcı 7 ile yokuşta gitmeye çalışıyor. Arada manuel kullanıyorum zira vites yükseltmem için ekrandan uyarı yapmaya devam ediyor. Devir kalmamış 7'ye at diyor. Bu yüzden sakin kullanımda 1.0 ile dsg'nin uyumunu hiç beğenmedim. Daha önce dizel otomatik Fluence ve dizel otomatik A3 aracımız vardı. Motor şanzıman uyumlarında böyle bir sıkıntı yoktu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 11 Eylül 2021; 2:12:8 > -
E tec nedir yahu... hybrid deniyor fakat hybrid lafini haketmiyor...yakin zamanda olmayacak varmi var diye yapilan bir sistem.adam akilli hybride gecseler gam yemicem...ekleyemediler toyota 1.8 hybridler gibi tsi lere elektrikli motoru.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ateca orneklemesi size..Ankara içi sakin kullanım arada derede tabiki gazlamalar var,boyle araba mi kullanilir filan diye.en son benzin aldiktan sonra 6.4.tabiki ben cok fazla trafige girmiyorum.eskisehir yolu Etimesgut sincan..Yer yer trafikte sıkışık kaldigim sa oluyor tabiki.Sehir dışı 100 filan sakin gidersem 5.kusur lere iniyor.4. yilim atecada
quote:
Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit
Ateca orneklemesi size..Ankara içi sakin kullanım arada derede tabiki gazlamalar var,boyle araba mi kullanilir filan diye.en son benzin aldiktan sonra 6.4.tabiki ben cok fazla trafige girmiyorum.eskisehir yolu Etimesgut sincan..Yer yer trafikte sıkışık kaldigim sa oluyor tabiki.Sehir dışı 100 filan sakin gidersem 5.kusur lere iniyor.4. yilim atecadaO zaman benim arabam bozuk. Ya da ayni sartlarda arkadasimin t-roc u var. 27 km/s ortalama hizla 8.9 litre gosteriyor. Anlayamadim. Bu yakitla ben bu arabayi kapimda tutmam. Bu arada sizin ort. Hiziniz kac?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OXMOXTOX -- 11 Eylül 2021; 9:14:19 >
quote:
Orijinalden alıntı: RoyWalshFethiye'den İzmir'e polo 1.0 dsg ile sabah erkenden yola çıktım. İki kişi ve eşya yok. Bu araç sıkıştırınca yakıyor. Kimse kimseyi kandırmasın. İçiyor. Akşam tekrar İzmir'den Fethiye'ye döndüm. O kadar sakin kullandım ki beni geçmeyen kalmadı. Ort hızım 90 - 100 km/s. Dönüş yolunda ort tüketim 5.6 litre oldu.
Edit: Dsg hemen yediye atıyor. Bu konuda çok ısrarcı 7 ile yokuşta gitmeye çalışıyor. Arada manuel kullanıyorum zira vites yükseltmem için ekrandan uyarı yapmaya devam ediyor. Devir kalmamış 7'ye at diyor. Bu yüzden sakin kullanımda 1.0 ile dsg'nin uyumunu hiç beğenmedim. Daha önce dizel otomatik Fluence ve dizel otomatik A3 aracımız vardı. Motor şanzıman uyumlarında böyle bir sıkıntı yoktu.
Hemen 7ye atma durumundan araci boguyor. Bence sport modda bir de kullanin vitesi daha gec atiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Ateca orneklemesi size..Ankara içi sakin kullanım arada derede tabiki gazlamalar var,boyle araba mi kullanilir filan diye.en son benzin aldiktan sonra 6.4.tabiki ben cok fazla trafige girmiyorum.eskisehir yolu Etimesgut sincan..Yer yer trafikte sıkışık kaldigim sa oluyor tabiki.Sehir dışı 100 filan sakin gidersem 5.kusur lere iniyor.4. yilim atecadaSizin sartlarda 1.0 turbo b segmentler 5 litre ile geziyor hocam. Sizinki sehir ici degil
32 arac bosken veya dusuk hızlarda. arac dolu veya yuksek hızlarda 38psi. ortalaması 35psi.quote:
Orijinalden alıntı: OXMOXTOX
Lastik basinclarim onler 34 arkalar 32. Fabrikaya gore onler arkalar 38 diyor. 38 yaptigimda birak bobrek tasini saclarim bile dokuluyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam benim ortalama hizim daha yuksektir 25 den ama kac olduğunu bilemiyorum emin olun dikkat etmedim.Araciniz ibizadan ağır, yuksek hızda da ruzgar direnci yuksek oldugu icin ondan da fazla yakacaktır.
Tabi ankara da eskisehir yolu vs akiciyaa tam şehir ici diyemeyiz..ancak bakanlıklar,sincan, etimesgut, Gölbaşı guzergahlarina devamli gidip geliyorum.buradaki deger 6.4 du
bu durum sadece polo da var sanırım ,ayrıca 1500 devire kadar turbo boşlugu var.genelde sport modda kullanmak gerekiyor.
-
quote:
Hocam benim ortalama hizim daha yuksektir 25 den ama kac olduğunu bilemiyorum emin olun dikkat etmedim.Araciniz ibizadan ağır, yuksek hızda da ruzgar direnci yuksek oldugu icin ondan da fazla yakacaktır.O agirlikla hiziniz yuksek olmasi gerekiyor aynen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X