Şimdi Ara

1.0 dsg yakit tuketimi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
187
Cevap
4
Favori
12.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni 1.0 TSİ motor biraz farklı özellikle kamiq ve aronada tüketimi yüksek. Bende leon var 1.0 TSİ diğer aracım kamiq ondan 1.5 litre Fazla yakıyor. Servise gitmelik durum yok tüketim böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafik var trafik var şimdi 30 40 kmh hızla yoğun ama hiç duraksamayan trafikte sürmeye yoğun trafik deyip burada 30kmh ortalama hızla paylaşılan tüketimin bir anlamı yok. Dur kalk yapmazsan zaten hiç bir araç çok yakmıyor. Burada 5-6 -7 litrelere itiraz eden kullanıcıların kastettiği trafik zaten bol dur kalklı trafik. Yoksa yol full araç olsun ama trafik hiç durmasın bu trafik değil. Aracı sabitle 35kmh ilerle kaç yakacak ki ?

• Tekirdag sehir ici kisa mesafe seat ibiza 1 dsg

1.0 dsg yakit tuketimi

Tekirdag istanbul git gel ve istanbul ici aksaray maslak arasi git gel.

1.0 dsg yakit tuketimi

Arac daha 7 bine yaklasti tuketimler nasil?

Bu veride istanbul cikisinda sifirladim tekirdaga kadar sehir disi ortalamasi…

1.0 dsg yakit tuketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 3 Eylül 2021; 17:0:37 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Yeni 1.0 TSİ motor biraz farklı özellikle kamiq ve aronada tüketimi yüksek. Bende leon var 1.0 TSİ diğer aracım kamiq ondan 1.5 litre Fazla yakıyor. Servise gitmelik durum yok tüketim böyle.

Suv oldugundan ruzgar direnci falan filan mi hocam.

• vetenes kullanıcısına yanıt
    Kamiq kaç km de ? Leon kaç km de ?

• Şehir içinde rüzgar direnci pek etki etmez. Şehir dışı 120 üzeri hızlarda çok farkeder.

Klimayı kapatıp denediniz mi? 1.2 tsi de de klima çok etkiliyor gibi yorumlar okumuştum. Bir akşam çıkıp klimasız deneyin. Hatta klimanın yakıta ne kadar etki ettiğini aynı şartlarda teste alsanız faydalı olabilir.

@UberJager Hocam siz klima etkisini test etmiş miydiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Şehir içinde rüzgar direnci pek etki etmez. Şehir dışı 120 üzeri hızlarda çok farkeder.

Klimayı kapatıp denediniz mi? 1.2 tsi de de klima çok etkiliyor gibi yorumlar okumuştum. Bir akşam çıkıp klimasız deneyin. Hatta klimanın yakıta ne kadar etki ettiğini aynı şartlarda teste alsanız faydalı olabilir.

@UberJager Hocam siz klima etkisini test etmiş miydiniz?

Hocam dun aksam trafik pek yoktu ama aksam serinligi oldugundan klimayi acmadim ort. 5.3 litreye kadar indi. Klimanin yakita etkisi bence de cok fazla. Herkes yarim-bir litre farkeder demis ama bence yari yariya gibi geldi bana.

• Bir de klima arabayi kastiriyor. Kucuk hacimli motorlarda klima pek verimli calismiyor.

• gazeteci63 G kullanıcısına yanıt

Kamiq 8 bin leon 16 bin. Ama aldığımdan beri böyle km ile alakalı bir durum değil ne yazık ki :)

• vetenes kullanıcısına yanıt
    :) o zaman aerodinamik yapıdan kaynaklanan bir durum

• OXMOXTOX O kullanıcısına yanıt
    Şanzıman oranları farklı olduğundan olabilir mi ? Bir sonraki denemeniz de vitesi otomatikte değilde manuele alıp kendiniz değiştirir dener misiniz ( evet çok saçma otomatik araba da manuel kullanmak ama en azından önceki sürüş tarzınıza ve hangi yolda kaçıncı vites seçimine siz karar verin bı deneyin bakalım ne çıkacak )

• Sierre34 kullanıcısına yanıt

Sizin aracı buradaki arkadaşlara verseniz aynı güzergah şehir içi 6,5 lt; şehir dışı 5 lt yaktırırlardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: rryzen

Şanzıman oranları farklı olduğundan olabilir mi ? Bir sonraki denemeniz de vitesi otomatikte değilde manuele alıp kendiniz değiştirir dener misiniz ( evet çok saçma otomatik araba da manuel kullanmak ama en azından önceki sürüş tarzınıza ve hangi yolda kaçıncı vites seçimine siz karar verin bı deneyin bakalım ne çıkacak )

Tamam hocam manuel de kullanayim. Tecrubemi burada paylasirim.

Yani belki hiçbirsey çıkmaz ama aklıma başka bir yol gelmedi genel olarak herşey yazılmış gibi

• needacar kullanıcısına yanıt

İstanbul gibi trafiğin yoğun olduğu şehirlerde ve benim rotamda oldugu gibi komsu ilçeler arasi , orta ust yoğunlukta trafiğin oldugu , isikli/kavsakli yani birçoğumuzun hergun karşılaştığı surus koşullarında , 8'in altına inebilen olduğunu pek zannetmiyorum. Ben tahmin ederek aldığımdan hayal kırıklığına uğramadım. Ancak çevre yolunda nispeten sakin saatlerde kullanılıyorsa biraz daha düşük cikiyordur pektabi. Genel olarak naif bir sürüş karakterim oldugundan paylaştığım verilerin gerçekçi olduğunu söyleyebilirim.

• gazeteci63 G kullanıcısına yanıt

Aerodinami değil de motor ve şanzıman kaynaklı biraz. Biraz daha farklı Dsg şanzıman ben pek beğenmedim açıkçası.

Golf ve fabia 1.0 da klima çalışıp çalışmadığı hiç belli olmuyor. Ben fark edemedim en azından. Hatta yakıtta bile.

klimayi auto mod kullanmazsanız klima aracın start-stop sistemini iptal ediyor. Buda 10-15 km ortalama hızlı trafikte 1-2 litre etkiliyor. sadece bunu fark ettim klima ile ilgili.

eco modu varsa onda kullanın. Yakıt düşecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5A1BF912D

Golf ve fabia 1.0 da klima çalışıp çalışmadığı hiç belli olmuyor. Ben fark edemedim en azından. Hatta yakıtta bile.

klimayi auto mod kullanmazsanız klima aracın start-stop sistemini iptal ediyor. Buda 10-15 km ortalama hızlı trafikte 1-2 litre etkiliyor. sadece bunu fark ettim klima ile ilgili.

eco modu varsa onda kullanın. Yakıt düşecektir.

Hocam ben de yakit farkettiriyor kesin. Ortalama 8 litre yaktigi zaman vay be bugun az yaktim diyorum😃

• Klima oto mod ile ilgili yanlisiniz olabilir. Ben cogunlukla manuel'de kullanıyorum. Start-stop normal calisiyor.

• Bu kadar çok yakması normal değil, dsg çok yaktırmaz, sorun bence lastik basınçları olabilir. Fabrikanın önerdiği lastik basınçlarına uyun.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.