Şimdi Ara

1.0 tsı ile 100 kmde 15 lt yakıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
6.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 100-200bin tl ye arac aliyosunuz sonra benzinlikciden korkuyosunuz sizinkide ismi ?

Sahsenben 100-200bine araba alacak olsam 100km de 20 litre yaksin hic umrumda olmaz buyuk bi zevkle bagirtira bagirtira giderdim.Sonucta o kadar parayi arabaya verecek kisinin evine soyle bi 10bin tl giriyodur en az gelipte asgari ucretli o kadar para biriktirip alcak degilya...
  • Arkadaş bu motor eğimsiz düz yol ve akan trafik kombinasyonuyla 6-7 litreleri görebiliyor. Fakat benim gibi güzergahında sürekli yokuş ,dur kalk trafik ve trafik ışıkları varsa 10 -15 litreleri görebiliyor özellikle motor soğukken.

Sıfır 1.2 TSI DSG polo 1 sene kullandım ve sattım, şimdi 1.0 TSI DSG golf kullanıyorum yakıt değerleri benim güzergahında aynı.

Yani TSI motorlu araç düşünen arkadaşlar bence kullanacakları güzargahlarda imkan varsa araçları test etmeliler,burada yazılanlara bakıp bir kanıya varmak büyük yanılgı olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

hocam senin civic yine çok yakıyormuş.benim asx uzun yolda 89-90 a sabit gidersem Bursa-B.esir Bursa-Erdek arası 4,7 ye kadar düşüyordu 100-110 gidersem 5,5 fiks

Alıntıları Göster
    Dikkatli kullanmadigim rakamlari yazdim, yoksa dikkat etsem sehir disi 5.5, sehir ici 6.3 u gormuslugum var ama o sekilde kullanmayi sevmiyorum.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Comand bey senle zotiac otomobil formunun nadide trollerisiniz.

Turbo egzoza bağlıdır. Turbo bir araçta turboyu kullanmamak icin ikinci bir egzoz lazim. Değişken kanat geometrili turbolarla turbonun maksimum basıncını ürettiği devir 2000 devrin altına inmiştir günümüzde. Bu yüzden modern dizel ve benzinli araçlarda turbo boşluğu hissetmezsin.

• inanırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tsi övücülerle tsi dövücüler çıkmış meydaneee, hayde bre pehlevanlar!!! bakalım önce kimin sırtı yere gelecek

Yıllardır bıkmadınızya şu "benimki daha az yakar" muhabbetinden, valla bravo

Bakın vosvos cephesi bu işe ne demiş :

1.0 tsı ile 100 kmde 15 lt yakıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

İnsanın altındaki arabayı övmekten başka bişey değil bunlarınki dostum. Yani az yakıyor demek için çik ciddi makas olması lazım arada.

Ben 5.5 sene atmosferik benzinli araba kullandım 80küsur bin ortalaması 7.2-7.3 dü 1.6 117 bg tek kişi ben kullandım

Şuan 1.5 dizel kullaniyorum yine aynı koşullarda tek kişi kendim kullanarak 30.000km de 5.3-5.5 arası yakıyor arada 2 lt fark var 2 litre fark var neredeyse %30 az yakmış oluyor dizel ki bu koşullarda az yaktı diyebilecek bi pozisyon doğuyor.

Gidip 1.2-1.0 TSİ bişey alsam yine atmosferik gibi yakardı Mtv avantajı hariç bir getiririsi olmazdı Tsi ın. Bu mtv avantajıda geniş planda turbo motorun potansiyel masrafları düşünüldüğünde göz ardında bırakılabilir

Alıntıları Göster
    Yapardi ederdi ile olmuyor iste o isler , alip kullanmadan atip tutmayin..

• Kullanlar bilgilendirebilir mi ?

1.0 tsi bmt dsg 110 hp 0-100 9.9 sn bence cok normal bi değer

1.4 tsi bmt dsg 125 hp 0-100 9.1 sn bu da güzel bi değer

Yıllık mtv farkı yanlıs bakmadiysam 640 tl.

Yakıt tüketimi fabrika verisi ikisinin arasında ortalamada 0.3-0.4 lt biz diyelim 0.5 litre fark var.

İkinci el de bizim milletin önyargısı belli 1.0 neden alınır ? Senelik 640 tl için mi ? Az para değil tabi de ilerde satarken eksi olarak dönmesi daha da sıkıntı.

Alanlar neden aldı buna bakmadı mı onu merak edıyorum ben mi yanlıs hesapladım.

• WSniper10 W kullanıcısına yanıt
    Alırken 15-20bın tl fark var. Mtv arasında da 900 e yakın fark var

• Bide tiesaycılar sadece yol bilgisayarı verisine bakıyor sanırım. Pompada rahat 1 litre farkettiğine eminim. Kaldı ki yıllardır sayısız sahtekarlığa imza atmış bir firma

• quote:

Orijinalden alıntı: WSniper10

Kullanlar bilgilendirebilir mi ?

1.0 tsi bmt dsg 110 hp 0-100 9.9 sn bence cok normal bi değer

1.4 tsi bmt dsg 125 hp 0-100 9.1 sn bu da güzel bi değer

Yıllık mtv farkı yanlıs bakmadiysam 640 tl.

Yakıt tüketimi fabrika verisi ikisinin arasında ortalamada 0.3-0.4 lt biz diyelim 0.5 litre fark var.

İkinci el de bizim milletin önyargısı belli 1.0 neden alınır ? Senelik 640 tl için mi ? Az para değil tabi de ilerde satarken eksi olarak dönmesi daha da sıkıntı.

Alanlar neden aldı buna bakmadı mı onu merak edıyorum ben mi yanlıs hesapladım.
    alırken 6.000 tl daha pahalı. bankaya koyduğunuzda yılda 1.000 tl yakıt bedavaya gelir.
    her sene 700 tl fazla vergi verilecek.
    yapılan kilometreye göre her sene 500-1000 tl fazla yakıt
    daha fazla trafik sigortası, daha fazla kasko ve daha fazla bakım parası ödenecek. Ayrıca 1.0 tsi motor sesi çok daha güzel.

eğer kısıtlı maaşla çalışan biriyseniz 1.0 almak daha mantıklı ama maaş seviyeniz daha iyi ise aradaki fark verilip 1.4 alınır. Ben şahsen ev kredisi ödediğim için golf 1.0 tsi Mmanuel araştırıyorum, kredim olmasaydı 1.4 tsi manuel alırdım. ekstra beygir gücü ve bağımsız süspansiyonlar için o fark verilir. zaten satarken biraz daha pahalıya satarsınız o parayı geri alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 14 Ocak 2019; 9:43:12 >

• Sen emın olmaya devam et, tum hayatını varsayımlar ustune yasa. Bız zamanında tum hesapları yaptık. Ozellıkle opel ve fıat evlere senlıktır

Bu da atıstırmalık durust japonumuz

BBC News Türkçe
    Mitsubishi: 25 yıldır hile yapıyoruz
    https://www.bbc.com/turkce/ekonomi/2016/04/160426_mitbushi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 14 Ocak 2019; 10:43:27 >

• Arkadaşlar konuyu toparlama amacı ile bu mesajı yazma gereği hissettim çünkü saolsun forumdaşlarımız darmadağın etmiş konuyu.

Öncelikle 2005-2011 magane 2 1.5 dci
    2011-2013 megane 3 1.5 dci
    2013-2017 astra J 1.3 cdti
    2017-2019 ( aktif aracım) 1.0 Leon DSG kullanıcısı olarak 1.0 tsi motor hakkındaki görüşlerimi belirtecek olur isem;

Öncelikle şehirler arası kullanımda, 110-140 bandında ne çok basarak, ne de ekonomik giderek yapılan Ank-Bodrum testlerinde ortalama olarak 5.6 lt/100 km normal bir değer olarak karşımızıa çıkıyor. Klimanın açık olmasıda bu değeri etkileyeceğini belirtmek isterim.
    Şehir içi kullanıma gelecek olur isek; eğer ki dur kalk yaparak 10 km yol gidecekseniz, yani 1. ve 2. viteslerde sürekli dur kalk yapacak iseniz aracın ortalaması 9 lt/100km olacaktır. Fakat sabah aracı çalıştırıp 1-2 km trafikte kalmak koşulu ile daha çok 50-60 km/h hızlarla seyir edeceğiniz bir trafik ile ( çoğunlukla hafif eğimler olan düz bir yolda) işe giderken 12 km ortalamanız yaklaşık 5.6 lt/100 km olacaktır. Aynı yolun trafiksiz dönüşü ise kendi tecrübelerim sonucunda 90-100 km/h hızlar ile 5.2 lt/100 km olarak görülmüştür( test amaçlı 82 sabitlemesi ile gidilen 23 km yolda 4-4.2 lt ortalama görülen zamanlarda oldu) . Yazın bu rakamların bir tık altı, kışın ise bir tık üstü kullanımınıza ve trafiğe göre değişiklik gösterebilmektedir.
    Performansına gelecek olur isem, kesinlikle çok akıcı ve seri bir performansa sahip olduğunu söylemekle beraber, ekonomi motoru olduğu için ilk gaz alma tepki süresinin biraz geç olduğunu bilmenizde yarar var. Bunların haricinde aklına takılan bir soru olan arkadaşlarıma içtenlikle yardım edebilrim. Hepinize iyi günler diliyorum.

• allah aşkına birisi beni aydınlatsın.

uzun yolda 150-160 ' la giderken kaç yakıyor bu 1.0 TSİ motorlar ?

ben hayatımda hiç 90 ile veya 110 ile yol bitirmedim cahilliğime verin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allizzwell27

Civic rs aracım var .Bahsettiğiniz koşullarda 7 litreyi geçmez . 1.5 turbo 182 hp
    Hocam sizin arabanızın motoru muadillerine göre çok baba bir motor. Civic alirsam kesinlikle bu bu motordan alicam insallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: SirrealsQ

allah aşkına birisi beni aydınlatsın.

uzun yolda 150-160 ' la giderken kaç yakıyor bu 1.0 TSİ motorlar ?

ben hayatımda hiç 90 ile veya 110 ile yol bitirmedim cahilliğime verin.
    Hocam 150-160 sabitleyip hiç gitmedim ama 7-8 lt arasında gezer diye düşünüyorum aktif ivme uygularsan
  • istanbul içinde tdi dsg golf 11 yakıyordu satıp rahatladım. bir depo ile 400 km bile zor görüyordum.
    tsi ile 6-7 yakanlar hiç inandırıcı değil
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.