Şimdi Ara

1.0 tsı ile 100 kmde 15 lt yakıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
6.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Allizzwell27

Civic rs aracım var .Bahsettiğiniz koşullarda 7 litreyi geçmez . 1.5 turbo 182 hp
    İnsanın altındaki arabayı övmekten başka bişey değil bunlarınki dostum. Yani az yakıyor demek için çik ciddi makas olması lazım arada.

Ben 5.5 sene atmosferik benzinli araba kullandım 80küsur bin ortalaması 7.2-7.3 dü 1.6 117 bg tek kişi ben kullandım

Şuan 1.5 dizel kullaniyorum yine aynı koşullarda tek kişi kendim kullanarak 30.000km de 5.3-5.5 arası yakıyor arada 2 lt fark var 2 litre fark var neredeyse %30 az yakmış oluyor dizel ki bu koşullarda az yaktı diyebilecek bi pozisyon doğuyor.

Gidip 1.2-1.0 TSİ bişey alsam yine atmosferik gibi yakardı Mtv avantajı hariç bir getiririsi olmazdı Tsi ın. Bu mtv avantajıda geniş planda turbo motorun potansiyel masrafları düşünüldüğünde göz ardında bırakılabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pro-black kullanıcısına yanıt
    Benzinli araç olup dizelden az yakıyor diyen kimseye inanmam.

• haqueim H kullanıcısına yanıt
    20 25i geçtim, 8in üstünde paylaşan görmedim. Ama dizelden az yakıyor diyen çok gördüm. Asıl sıkıntı burada.

• 1.25 rio m var atmosferik.2014 de aldım 0 olarak 2013 model.69000 de tüketim 5.3 genelde şehir içi ortalama hiç sıfırlamadım.Araç 1050 kg.
    Tüketimde ağırlıkta önemli.
    Ekonomik masrafsız bir araç istiyorsanız alın 1.2 1.3 atmosferik bakımlarıda ucuz,vergiside ucuz..Mtv ödedim yeni 168 tl.Trafik sigortası 600,kasko 900.Gene çok para bence ama hiç yoktan iyidir.
    Bu ülkede arabaya fazla para dökmeyin benden söylemesi.
  • VW ile ilgili yazmamak için kendimi çok zor tutuyorum, bu gibi konular beni yazma konusunda acayip tahrik ediyor
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Komşunun amcanın araçtır. Araç sahibi olsa bilirdi. O aracın şehirdisi 7.3 yakması icin 130-140 sürülmeli en az.

• 5.0 tdi v10 tiguanımla şehir içi 2,2 yakıyorum. Sizin araçta sıkıntı var bence o 0.2 tsi.

• quote:

Orijinalden alıntı: pro-black

1.2 Tsi Dsg Jetta 2016 model

26.000 km de alındığından beri hiç sıfırlanmayan yol bilgisayarı 7.3 lt gösteriyor.

Araba standart bir kullanıcı tarafından kahir ekseriyet Bursa-Gemlik arası kullanılıyor yani duble yol şehir dışı trafik.

Yani şimdi eli vicdana koyun siz söyleyin azmı yakıyor.

Denklik olsun diye
    Bugün C sınıfı 1.6 eski teknoloji atmosferik Civic sedan otomatik alsak ida bu koşullarda bundan taş çatlasın 0.5 litre fazla yakar o koşullarda.

Tsi lar biraz şişmiş balon.
    bide artılamışlar ya

• Benim Focus 1.6 benzinli otomatik aracimda yolbilgisayarı 10.4 gösteriyor. Aracım en çok şehir içinde kullanıldı. (<70 km/sa) Şehir dışına nadiren çıktım. Şehir dışina çiktiğimda şu depoyu tam doldur sıfırla sonra tekrar tam doldur yöntemiyle hesaplayinca 8.1 gibi bir değer çıktı. Tabi tek sürücüye aldım bu değeri. Şehir içi ise genellikle tek kişi bazen dört kişi. Çok yakıyor sanırım ama fazla kullanmadığım için şimdilik dayanıyorum. 2015 Ocaktan beri kullanıyorum (sıfır almıştım) Şu an 23000 km'yi geçtim. Dizel olsa veya lpg bu sefer az yakıyor diye daha çok kullanirdim sanırım. Artık LPG değil de elektrikliye dönüşüm yaptırırım herhalde.😃

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironeagle -- 13 Ocak 2019; 16:37:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.6 dizel multijet 120 ps düz vites Egea aracım; uzun yolda 4.5 litre şehir içi ise 7/8 litre yakıyor. Bu yakıt fiyatlarıyla ortalama bir aracın km başına maliyeti 45 kuruş civarındaysa normal geliyor bana göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5A1BF912D

Komşunun amcanın araçtır. Araç sahibi olsa bilirdi. O aracın şehirdisi 7.3 yakması icin 130-140 sürülmeli en az.
    Aracın 105hp 8v oldugunu da, yag yaktıgını da bilmiyordur. Motorun 2010 dan kalma, bızım bahsettıgımız motorların 110hp 16v olarak revıze edılmıs oldugunu da bılmıyordur. Zor valla cahıllık zor

Not: aracım atmosferık motorlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 13 Ocak 2019; 17:2:52 >
  • yksln kullanıcısına yanıt
    Turbosunu kullanmayınca atmosferik kadar az yakar işte. 1.0tsi kağnı gibi kullanınca 1.0atmosferik kadar yakar. Avantajı istediğin zaman 1.0 atmosferik ekonomisi alırsın istediğin zaman da daha yüksek gücü, torku alırsın.

Turbonun asıl olayı performans. Ekonomisini ancak bizim şakşakçılar abartır. Wltp verilerine göre tüketimleri az değil.

Nedc verilerine göre 1.0tsi polo 1.0atmosferikten az yakıyorken wltp verilerine göre çok yakıyor. Avrupa daha doğru gerçekçi olması sebebiyle wltp ye geçti. Nedc verilerine en yakın wltp değerleri sunan motorlar atmosferikler oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nguas

1.0 motor az yaksa nolur 1.0 arabamı olur yahu? bisiklet bile geçer 1.0 motoru

Koşarak geçerler 1.0 motoru. 90 km hız görebiliyonuzmu o motorla
    O kadarda abartma istersen :)

1.0 tsi rahatlıkla 200 km/h üzeri hızlara çıkarken çoğu 1.4 , 1.5 dizeller 190'ı zor görüyor.

• quote:

1.2 Tsi Dsg Jetta 2016 model

26.000 km de alındığından beri hiç sıfırlanmayan yol bilgisayarı 7.3 lt gösteriyor.

Araba standart bir kullanıcı tarafından kahir ekseriyet Bursa-Gemlik arası kullanılıyor yani duble yol şehir dışı trafik.

Yani şimdi eli vicdana koyun siz söyleyin azmı yakıyor.

Denklik olsun diye
    Bugün C sınıfı 1.6 eski teknoloji atmosferik Civic sedan otomatik alsak ida bu koşullarda bundan taş çatlasın 0.5 litre fazla yakar o koşullarda.

Tsi lar biraz şişmiş balon.
    Valla otomatigini bilmem ama manuel civic sehir disi 5.8-6 litre, sehiriçi 7-7.5 yakiyor. 2010 model, 1.6, manuel, premium.

• Konu troll de Tsi ya da başka turbo araçları dip gaz basıp kullanırsınız baya yakar o yüzden kullanmasını bilmek lazım çok fazla gereksiz yere ivmelenme yapmazsanız yakıt tüketimi düşük olur.Kıyasladığınız 1.6ların 0-100leri genelde turboların gerisindedir.Siz farkında olmadan boş yere gazlıyorsunuz.
  • 10 bin maaş buraya gidiyor yani?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: besttrr

Valla otomatigini bilmem ama manuel civic sehir disi 5.8-6 litre, sehiriçi 7-7.5 yakiyor. 2010 model, 1.6, manuel, premium.

Alıntıları Göster
    hocam senin civic yine çok yakıyormuş.benim asx uzun yolda 89-90 a sabit gidersem Bursa-B.esir Bursa-Erdek arası 4,7 ye kadar düşüyordu 100-110 gidersem 5,5 fiks
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    2016 makyajlı kasa. Onlar bluemotion motorlar. Az yakar.

Kendi kullandığı araç degil. Otomobil formunda takılmayı biliyor ancak otomobilinin yol bilgisayarını okumayı bilmiyor. Bu ancak kendi otomobili değilse mümkün olabilir.

Zaten az kafası çalışsa hiçbir aracın 26 bin km, 100 bin km vs ölçüm yapmadığını anlar.

• quote:

hocam senin civic yine çok yakıyormuş.benim asx uzun yolda 89-90 a sabit gidersem Bursa-B.esir Bursa-Erdek arası 4,7 ye kadar düşüyordu 100-110 gidersem 5,5 fiks

Alıntıları Göster
    bu yaz asx ile 4 yetişkin ağzına kadar dolu bagaj sonuna kadar açık klima ile istanbul - antalya - tekirdağ arasını 'toplamda' 1.5 depo benzin sarfiyatıyla tamamladım. ortalama 5.5 idi antalya'ya gidişte dönerken tırmandık tabi tekirdağ'da 6.2'de durdu benzin ışığı yaktı evin önünde...
  • Ağam bizimle eğleniyir. 😉

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.