Şimdi Ara

1.0 Tsi Octavia Nasıldır ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
5.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslında akibetini ben de merak ediyorum
    Dediğiniz gibi yüksek km.lerde kullanan hiç yok.Herhalde ben Türkiye'deki en yüksek km.deki araç sahibiyim.
    Şimdilik bir sıkıntı yok.Yağ eksiltme v.s. gibi bir durum hiç olmadı.Ara ara bakıyorum.Zaten yağ uyarı ışığı da var.
    Sarsıntılı çalışma konusu biraz göreceli.Ben bu araca Multijet dizel motorlu bir arabadan geçmiştim.O da yeterince sarsıntılı olduğundan bana bir fark yok gibi gelmişti.Sonra arkadaşın 1.2 TSI Leonuna binmeye başlayınca benim aracın ilk çalışmasının sarsıntılı olduğunu fark etmeye başladım.
    Leon ilk çalışmalarda ve start-stop çalışmalarında çok pürüzsüz çalışıyor,neredeyse sıfır sarsıntı.Bizimki ona göre biraz sarsıntılı.Ancak o konuda da şöyle bir gelişme oldu;bildiğiniz gibi servisler Castrol Edge Professional 5W-30 LL diye bir yağ kullanıyorlar ve bu yağı öve öve bitiremiyorlar.Aracın garantisi bitince ben hemen Mobil 1 ESP 5W-30 yağa geçtim.
    Hem motor iyice sessizleşti,hem çekiş biraz daha arttı hem de sarsıntı azaldı.
    Ben bunu daha önce başka başlıklarda da yazmıştım.Bu motor varken gidip de 1.6 dizel motorlu araç alınmaz.Aradaki farka değmez.Boşu boşuna fazladan para ödüyorsunuz.Zaten VW de 1.6 dizel motoru üretimden kaldırdı galiba.
    Şimdilik tek beni düşündüren ilerleyen km.lerde motorun şimdiki gibi devam edip etmeyeceği.İnşallah bu şekilde devam ederiz.200 K km.ye kadar kullanmayı düşünüyorum.Daha önce satmam herhalde.
    Başkaca sorunuz olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

• Takoz Recep kullanıcısına yanıt
    Buyrun.
    İsterseniz daha da var.Gönderebilirim.

1.0 Tsi Octavia Nasıldır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkrn

Arkadaşım 3 yıldan ve 115k den fazladır sorduğun arabayı kullanıyorum.Yukarıdaki yorumlara bakma.
    Adam arabaya hiç binmemiş 1.0 motor gitmez yokuş çıkmaz,4 kişilik aileye uymaz v.s.gibi gayet klişe ezbere yorumlar yapıyorlar.Bırak onlar cahilliğin kör kuyularında boğulsunlar.
    Sorun olursa sorabilirsin.
    Gidiş olarak da yakıt olarak da 1.6 TDIdan çok farklı olmayacak onu söyleyeyim.Zira TDI öyle az yakan dizellerden biri değil.dCi ya da PSA dizelleri gibi az yakmıyor zaten VW 1.6 dizeli.
    O nedenle rahat ol.
    Her yıl 2 kere çocuğu üniversiteye bırakmak ve almak için Maraş-İstanbul yolu yapıyorum.tek yön 1000 km.
    Ayrıca her hafta işim gereği Maraş-Mersin gidip geliyorum.Arada Denizli ya da Konya gidip geliyorum.
    3 yılda araba 115km yol yaptım.Daha çok uzun yol gittiğim için biraz veri yazayım.
    Tek kişi şehirler arası 3,8-4,3 lt/100 km. 4 kişi ful bagaj 4,4-4,8 lt arası yakıyor.Yol durumuna klima ve hız göre değişir.Ben genelde sakin kullanırım.Otobanda 100-130 arası kullanırım.Ortalama hız Mersin ya da Konya gidişlerinde genelde 88-94,İstanbul gidişlerinde 96-100 civarında oluyor
    Mersin,Adana gibi düz şehirlerde 6lt.yi zor geçer(Ort.hız 30-33km).Sabah akşam sıkışık trafiğe girsen 6,5 lt olur.Daha yüksek zor.Maraş gibi yokuşu bol bir şehirde de 6,5 lt civarında geziyor.İstanbul şehir içi çok farklı bir durum.Köprü trafiğine girmezsen ki ben gittiğimde girmemek için işimi ayarlıyordum,7,7,5 lt zor geçersin.Artık arabayı ezberledim.
    Başkaca soracakların varsa cevaplarım.
    1.0 tsi uzun yolda 3.8 litre mi yakıyor? Valla çok şaşırdım yıllardır benzin üretiyor demişlerdi bize.

• Şahsi olarak 1.0 dsg Fabia kullanıyorum.işyerinde 1,5 dizel otomatik megane ve 1.6 dizel otomatik passat kullanıyorum.Performans anlamında eksisi yok 1.0 tsi motorun.Anca yakıt olarak az yakmıyor.Daha ağır olan Megane ortalamsı 5,5 litre,fabianın ortalaması 6,5 litre şehir içinde.Sakin trafiksiz kullanımda 4,5 falan oluyor ama gece trafik yokken :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceycey1103 -- 30 Haziran 2020; 11:34:21 >
  • Takoz Recep kullanıcısına yanıt
    Şu yorum için teşekkürler, hiç tartışmaya gerek yok.
  • Yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ceycey1103

Şahsi olarak 1.0 dsg Fabia kullanıyorum.işyerinde 1,5 dizel otomatik megane ve 1.6 dizel otomatik passat kullanıyorum.Performans anlamında eksisi yok 1.0 tsi motorun.Anca yakıt olarak az yakmıyor.Daha ağır olan Megane ortalamsı 5,5 litre,fabianın ortalaması 6,5 litre şehir içinde.Sakin trafiksiz kullanımda 4,5 falan oluyor ama gece trafik yokken :)
    Dizel Megane in 5.5 yaktığı yerde 1.0 TSI nin 6.5 yakması ciddi başarıdır hocam ağırlığa bakmayın ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdiğiniz bilgiler için sağ olun hocam. Dizel kullanıcısı olarak gelecek zamanlarda yıllık az km yapmayı planlıyorum şunu merak ediyorum; Kısa mesafede ne yakıyor? Mesela ben her kış belirli bir dönem kısa mesafe(8-9 km vs.) kullanıyorum aracı, 1.6 crdi ile 7.2-8.5 litre arası oluyor. Tsi de ne olur bu durum?
  • brkrn B kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler...

• dizelle aradaki 1-2 litre farkı amorti edecek kadar çok km yapmıyorsanız performans açısından sıkıntı olmaz. ama üstteki arkadaş gibi 3 yılda 115k km yapacaksanız kesinlikle uzak durun

hesabını da yapalım hemen:
    100 km de ortalama 6 benzin yaksa 115k kmde 6900 litre benzin yakar, bugünün fiyatı ₺6.23'ten 42987 lira benzin parası ödenmiş. eğer araç dizel olsaydı ve ortalama 4.5 litre motorin yaksaydı, 5175 litre dizel yapar, bugünün fiyatı ₺5.78'den 29911 lira dizele harcayacaktı.
    ve bu 13 bin liralık fark sadece 3 yılda oluştu
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkrn

Arkadaşım 3 yıldan ve 115k den fazladır sorduğun arabayı kullanıyorum.Yukarıdaki yorumlara bakma.
    Adam arabaya hiç binmemiş 1.0 motor gitmez yokuş çıkmaz,4 kişilik aileye uymaz v.s.gibi gayet klişe ezbere yorumlar yapıyorlar.Bırak onlar cahilliğin kör kuyularında boğulsunlar.
    Sorun olursa sorabilirsin.
    Gidiş olarak da yakıt olarak da 1.6 TDIdan çok farklı olmayacak onu söyleyeyim.Zira TDI öyle az yakan dizellerden biri değil.dCi ya da PSA dizelleri gibi az yakmıyor zaten VW 1.6 dizeli.
    O nedenle rahat ol.
    Her yıl 2 kere çocuğu üniversiteye bırakmak ve almak için Maraş-İstanbul yolu yapıyorum.tek yön 1000 km.
    Ayrıca her hafta işim gereği Maraş-Mersin gidip geliyorum.Arada Denizli ya da Konya gidip geliyorum.
    3 yılda araba 115km yol yaptım.Daha çok uzun yol gittiğim için biraz veri yazayım.
    Tek kişi şehirler arası 3,8-4,3 lt/100 km. 4 kişi ful bagaj 4,4-4,8 lt arası yakıyor.Yol durumuna klima ve hız göre değişir.Ben genelde sakin kullanırım.Otobanda 100-130 arası kullanırım.Ortalama hız Mersin ya da Konya gidişlerinde genelde 88-94,İstanbul gidişlerinde 96-100 civarında oluyor
    Mersin,Adana gibi düz şehirlerde 6lt.yi zor geçer(Ort.hız 30-33km).Sabah akşam sıkışık trafiğe girsen 6,5 lt olur.Daha yüksek zor.Maraş gibi yokuşu bol bir şehirde de 6,5 lt civarında geziyor.İstanbul şehir içi çok farklı bir durum.Köprü trafiğine girmezsen ki ben gittiğimde girmemek için işimi ayarlıyordum,7,7,5 lt zor geçersin.Artık arabayı ezberledim.
    Başkaca soracakların varsa cevaplarım.
    Bu arabanın maraş gibi yokuşu bol bi yerde şehir içi 6.5 yakması mümkün değil

Bende maraştayım şehir içi 10 litreyi düşmüyor,6.5 nasıl yaktırıyorsunuz söyleyin bizde deneyelim.

• Uzun yolda 3.8 litreyi nasıl yaktırıyorsa öyle yapıyordur. 2000 rakımdan sıfıra
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

1.0 motor ne yahu yokuş bile çıkamazsınız o motorla valla kaza falan yaparsınız uzak durun
    Almadan ve binmeden önce ben de yokuş çıkmaz diyordum ama 4 kişi full bagajla dağın tepesindeki köyüme çıkıyorum. Hiç cekmemezlik de etmiyor

• Üç dört aydır kullanıyorum. 4 kişilik aile için çok uygun bir araç. Hem iç hacmi hem bagaj hacmi. 1.0 gitmez diyenlere de aldırmayın. Bal gibi de gidiyor. Ben 1650 km uzun yolda 5.3 lt yakarak geldim. Şehir içinde ortalama 7 civarı.

• 1.6 TDI'dan 1.0 TSI'a geçilmez, düşülür. Bayır aşağı kontak kapatan kronik benzinci TSI kullanıcıları sıkıysa 20 bin, 30 bin km uzun dönem verisi paylaşsın. Devir kesicide üç silindir vızıltısını çekerek giderseniz performans farkını hissetmezsiniz ama günlük kullanım devirlerinde fark bariz. Kimse kendini kandırmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC7AB336F -- 1 Temmuz 2020; 11:27:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC7AB336F

1.6 TDI'dan 1.0 TSI'a geçilmez, düşülür. Bayır aşağı kontak kapatan kronik benzinci TSI kullanıcıları sıkıysa 20 bin, 30 bin km uzun dönem verisi paylaşsın. Devir kesicide üç silindir vızıltısını çekerek giderseniz performans farkını hissetmezsiniz ama günlük kullanım devirlerinde fark bariz. Kimse kendini kandırmasın.
    Haddi len ordan.

• Ankara’da en yokuşlu yerlerden birinde oturuyorum , 1.0 golf var 2 senedir . Sakin kullanırım , ortalamam 6.5-7 litre . Uzun yolda tek başıma isem ve 100 le gidiyorsam 4-4.5

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.6 Tdı leondan 1.0 TSİ golf e geçtim , bi sıkıntı yaşamadım .
    Bu forumun arabalar ile ilgili herhangi yeri gibi bu konu da komediye dönmüş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Ziya buraların trolüdür hocam ciddiye alma

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.