Şimdi Ara

1.0 Tsi Octavia Nasıldır ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
5.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    b8 kasa 1.6 tdi dsg passatla bile 3.8 litre gördüm daha hafif bir araçla daha da altı mümkün
  • willyyyyy W kullanıcısına yanıt
    Yaptığınız karşılaştırmada dizel-benzin farkı var. Düz bir yolda benzinli bir araç ile 3.8 bile hayal ki daha altı mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 3 Temmuz 2020; 9:33:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: willyyyyy

b8 kasa 1.6 tdi dsg passatla bile 3.8 litre gördüm daha hafif bir araçla daha da altı mümkün
    benzinli motorlar boyutuna bakmaksızın fazla yakıyorlar dizellere karşı.
    sen okadar büyük arabayla 4yakarsın onlar küçük hatchbacklerle 6litre yaktıklarında sevinirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 3 Temmuz 2020; 9:58:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski araçlarım 1.6 TDI Golf 6 ve A3 Sedan idi. Yakıt tüketimim yaklaşık 6-6.5 arasındaydı. Yeni aracım 1.0 TSİ Polo yakıt tüketimim şehir içi dışı karışık 6.5 lt. 4 gibi bir rakam asla elde edemedim. Ama kasa ağırlık farkları var. Dolayısıyla aynı kasada 1-2 lt arası TSİ ın fazla yakacağını düşünüyorum.

Performans olarak golf ve A3 dizelle hemen hemen aynı,.
  • Çekmez gitmez diyenler TSI kullanmayanlardir.Yakit konusunda ise gaza basarsan uzebilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Seat leon 1.0 bakanlıklar-etimesgut 25 km güzergah.ortalama 3.8 idi park ettiğimde.ters yönde 4.2.hayal değil aslında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowOfSpirit -- 3 Temmuz 2020; 10:38:5 >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    İşte bizim mücadele etmemiz gereken düşünce tarzına tipik bir örnek.
    Türk insanının en beğenmediğim tarafı; her konuyu bilmesidir.
    Araca bindiğinizi ya da uzun süreli kullandığınızı zannetmiyorum.Ama kesin yargıda bulunuyorsunuz
    Sizi inandırmak gibi bir şeyi başarabileceğimi sanmam.Çünkü eski bilgileriniz böyle bir şeyi kabul etmeye engel oluyor.O nedenle sonuna kadar kabul etmeyeceksiniz,bunu biliyorum.
    Sadece şunu söylemek istiyorum
    1-Sizin bildiğini söylediğiniz tekniklerin hiç birisini bilmiyorum.Dolayısıyla da uygulayamam
    2-VW araçlarında (en azından benim kullandığım araçta)tüketimi istediğin zaman sıfırlayamıyorsun.
    Sistem şöyle çalışıyor;
    3 adet tüketim bilgi ekranı var
    a-Uzun dönemli- 100 saatlik kullanımdaki ort.hız,tüketim ve km.yi gösteriyor
    b-Yakıt aldıktan sonraki bilgiler ekranı- depo her açıldığında sıfırlanıyor
    c-Başlangıçtan itibaren menüsü
    Belli bir saat araç kapalı kaldıktan sonra (sanırım 3 saat) sürüş bilgileri sıfırlanıyor
    Ve sonra tüm kayıt sıfırdan başlıyor.
    Son olarak kendimi kandırmak pek yaptığım bir şey değildir.Belki yüz kezden fazla aynı yolu gidip geldim.Defalarca yol bilgisayarı ile depo ölçümü karşılaştırması yaptım.Yukarıdaki mesajlarda uzun dönem tüketimi,şehir içi tüketimi ve seyahat tüketimleri fotoları paylaştım.Bu fotolardan onlarca var.
    Burada bahsedilen ve senin itiraz ettiğin tüketim için istesem de yol bilg.verisini sıfırlayamam.Öyle bir seçenek yok.
    İnanıp inanmamak size kalmış yine de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkrn -- 3 Temmuz 2020; 17:50:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: brkrn

İşte bizim mücadele etmemiz gereken düşünce tarzına tipik bir örnek.
    Türk insanının en beğenmediğim tarafı; her konuyu bilmesidir.
    Araca bindiğinizi ya da uzun süreli kullandığınızı zannetmiyorum.Ama kesin yargıda bulunuyorsunuz
    Sizi inandırmak gibi bir şeyi başarabileceğimi sanmam.Çünkü eski bilgileriniz böyle bir şeyi kabul etmeye engel oluyor.O nedenle sonuna kadar kabul etmeyeceksiniz,bunu biliyorum.
    Sadece şunu söylemek istiyorum
    1-Sizin bildiğini söylediğiniz tekniklerin hiç birisini bilmiyorum.Dolayısıyla da uygulayamam
    2-VW araçlarında (en azından benim kullandığım araçta)tüketimi istediğin zaman sıfırlayamıyorsun.
    Sistem şöyle çalışıyor;
    3 adet tüketim bilgi ekranı var
    a-Uzun dönemli- 100 saatlik kullanımdaki ort.hız,tüketim ve km.yi gösteriyor
    b-Yakıt aldıktan sonraki bilgiler ekranı- depo her açıldığında sıfırlanıyor
    c-Başlangıçtan itibaren menüsü
    Belli bir saat araç kapalı kaldıktan sonra (sanırım 3 saat) sürüş bilgileri sıfırlanıyor
    Ve sonra tüm kayıt sıfırdan başlıyor.
    Son olarak kendimi kandırmak pek yaptığım bir şey değildir.Belki yüz kezden fazla aynı yolu gidip geldim.Defalarca yol bilgisayarı ile depo ölçümü karşılaştırması yaptım.Yukarıdaki mesajlarda uzun dönem tüketimi,şehir içi tüketimi ve seyahat tüketimleri fotoları paylaştım.Bu fotolardan onlarca var.
    Burada bahsedilen ve senin itiraz ettiğin tüketim için istesem de yol bilg.verisini sıfırlayamam.Öyle bir seçenek yok.
    İnanıp inanmamak size kalmış yine de
    Bana göre de optimum şartlarda ve test pilotu gibi araba kullanıp aracının düşük tüketim yaptığını çevresine inandırmaya çalışan düşünce yapısı ile mücadele etmemiz gerekiyor.

Sizinle birebir aynı aracı arkadaşım kullanıyor, aynı motorlu yani 1.0 tsi Polo'da iş arkadaşımda var. Bilmediğim bir halt ya da uzay teknolojisi filan değil yani.

Düşük tüketim tekniklerini bilmeden yani ekonomi kasmadan 3.8 litre tüketim sağladığınızı söylüyorsunuz buna kendiniz inandınız mı?

Aynı güzergahta gidiş ve dönüş yaparken depo ve tüketim karşılaştırması yapıp konuya eklerseniz 3.8 litre yaktığına inanabiliriz.

Tüketim ekranı birebir tutuyor filan çok inandırıcı gelmedi. Yakıt aldığınız firma ve benzin içindeki katkılar, hava filtresinin doluluk oranı, hatta lastik basıncınız gibi bir çok şey tüketim miktarının değişmesine ve ekran sapmasına yol açabiliyor. Her zaman yeni bakım yaptırmış halde, lastik basınçları tam ve ideal sürüş ile kullanıyorsanız orasını bilemem tabi.

Aracınız şehiriçi 6 litre yakıyormuş ya aracınız gelin benim kullandığım güzergahda 10 litrenin altına düşün elinizi sıkıp tebrik edeceğim. Ana caddelerde 60-70 km hızla akmaya şehiriçi denilmiyor malesef.

• Kardeşim seyahatten döndüm.
    Halen şehiriçi tüketimi ile ilgili sürüşüme katılmak isterseniz bana özelden yazın müsait bir zamanda buluşalım.
  • Hala 1.0 motor cekmez,gitmez,yokuş cıkmaz diyenler var.hayret ediyor insan.Arkadas bunlar turbo benzinli,torku yuksek araclar.1.0 dediginiz araç 1.6 atmosferik motorlara kafa tutuyor.hatta daha iyi performans veriyor.yakıtıda daha ekonomik.ögrenin artık şunu!Hacmi büyük motor daha güclü olacak diye bi düz mantık yok artık.gecti o işler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywolf35 -- 11 Temmuz 2020; 22:9:51 >
  • Arkadaş arabadan motordan anlamam ama 1.0 motor dahi olsa bu araçlarda turbo yok mu.? Bnm bildigim bu araçlar Atmosferik değil o kadar kötü olmamasi lazim.

• brkrn B kullanıcısına yanıt
    Ben de çok merak ettim 1.0 octavia tüketimini. Haftaya maraştayım, bir tur atalım, tüketime bakalım vaktiniz olursa. Dilerseniz xv ile de kıyaslayabiliriz tüketimleri. Xv nin az yakma iddiası yok ama kıyaslamış oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mightywolf35

Hala 1.0 motor cekmez,gitmez,yokuş cıkmaz diyenler var.hayret ediyor insan.Arkadas bunlar turbo benzinli,torku yuksek araclar.1.0 dediginiz araç 1.6 atmosferik motorlara kafa tutuyor.hatta daha iyi performans veriyor.yakıtıda daha ekonomik.ögrenin artık şunu!Hacmi büyük motor daha güclü olacak diye bi düz mantık yok artık.gecti o işler
    Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Hacimde sadece son hız biraz etkili olur.

• 3 sene önce araç alırken 10 kişiden 9'u aynı şeyi söylüyordu. Şimdi 3-4'e kadar düştü. Yavaş yavaş azalarak bitecekler hocam az daha sabır

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Olur.problem değil. hangi gün size uyar bildirin ona göre buluşalım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.