Şimdi Ara

1.0 Tsi Octavia Nasıldır ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
5.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.0 TSI kesinlikle alınabilir ekonomik bir benzinli motor,performansı da gayet yerinde yani o açıdan performans problemi yaşatan bir motor değil.Otopark youtube da testini yaptı ayrıntılı olarak,izleyip fikir sahibi olabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep aklımda bu araç da benzin şimdiden oldu 7 liraya kışa 10 olur nasıl alıp binek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • brkrn B kullanıcısına yanıt
    93 km/h ve şehiriçi?
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    1.6 dizel a3 ve 1.0tfsi a3 var 2018 sportback aynı paket araba abimle aynı anda aldık 1.0tfsi her türlü daha performanslı ve güçlü hissettiriyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.0 motoru beğenmeyen arkadaşlar ın altında en azından 2 litrelik bir makina vardır umarım.

Devlete katkınız tartışılmaz gencolar devam :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeliCingene

1.6 dizel a3 ve 1.0tfsi a3 var 2018 sportback aynı paket araba abimle aynı anda aldık 1.0tfsi her türlü daha performanslı ve güçlü hissettiriyor
    hangi devir aralıkların da, daha güçlü hissettiriyor.
    bilmediğimden soruyorum.
  • Bu hafta cumartesi İstanbul'a gidiyorum.Bir hafta sonra dönerim.Dönünce istediğiniz zaman buluşup sizinle tur atarız.
    O zaman gözünüzle görüp şahit olursunuz nasıl bir sürüşle 6,5 lt yaktığını.
    İster misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkrn

Bu hafta cumartesi İstanbul'a gidiyorum.Bir hafta sonra dönerim.Dönünce istediğiniz zaman buluşup sizinle tur atarız.
    O zaman gözünüzle görüp şahit olursunuz nasıl bir sürüşle 6,5 lt yaktığını.
    İster misiniz?
    Benim için çok iyi olur,yakıt konusunda muzdaribim, ya ben yanlış sürüyorum ya da aracımda sorun var diye düşünmeye başlamıştım.

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Altta bir foto var.
    Bu foto bu salı akşamı çekildi.
    Salı sabahı yani 30 haziranda maraşta evden çıktım,Mersine'e gittim.Akşama kadar Limanda işlerimi hallettikten sonra yaklaşık 30 km sıkışık olmayan ama bol ışıklı şehir içi trafiginde kullandım ve akşam fotoda görülen saatte tekrar maraşa döndüm.Tüm bilgiler fotodaki gibi.
    Maraş yaklaşık 600 mt rakımda,Mersin deniz seviyesinde.

1.0 Tsi Octavia Nasıldır ?

• Tamam,bana da uyar.Dönünce mesaj yazarım. Buluşuruz.
    Video da çekersiniz.Buradan da yayınlarsınız.Tereddütte olanlar için de iyi bir referans olur.
  • Fell on Black Days F kullanıcısına yanıt
    Kısa mesafe herkese göre değişir.Nasıl bir trafikte ve nasıl yol koşulunda.İstanbul'daki gibi dur kalk trafiğinde pek kullanmadım bilemeyeceğim.Tabiki mevsime,klima kullanımı ve ağırlığa yol durumuna göre değişir.Sadece kendi kullanımı söyleyebilirim.Kışın Maraş'ta sabahları 0-3 derece civarında sıcaklıkta ve 3+3 km.git gel kullanımı yapıyorum bazen ve
    şehir içinde 6,8-7,5 civarı yakıyor.
  • 1.0 motor octavia kasasını nasıl çekiyor anlamıyorum.
    Bu kadar düşük motorlu araçları kullananlara da anlam veremiyorum. Benim için 1.2 bile soru işaretidir. Amaç yakıt sorunsalı ise kendini kanıtlamış, cep dostu ideal 1.4 motorlu araçlar piyasada çok sayıda bulunabilir. Acayip cidden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • willyyyyy W kullanıcısına yanıt
    sana cevap olarak 2 foto atıyorum.yanlış hesap yaptığını anlarsın inşallah

ayrıca her yıl 1.5 ya da 1.6 dizele ödenen fazla mtvyi de hesaba katmamışsın.onu da hesaplaman lazım.
    Son olarak ben bu aracı alırken fiyatı atmosferik Astra ve Corolla ile hemen hemen aynıydı.Ve dizeliyle arada 17.000 fiyat farkı vardı.Bunları da hesaba katman lazım.

• 2016 1.2TSI DSG 110beygir Skoda Fabia kullanıyorum. 1.2ler bildiğiniz üzere 4 silindir. 1.0lar da 3 silindir. Şehir içi yakıt tüketimim (Ortalama hızım 18km!) 4 yıldır 9.5ltnin altına hiç düşmedi. Ayrıca klima açtığında arabada genelde tek olmama rağmen bariz güç düşüşü yaşıyorum. Yıllık bakımlara da ortalama 7.500km.de bir yetkili servise gidiyorum yıl doldurmamdan dolayı. Aracımda da bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Şu an 29.500lerdeyim. Performans anlamında turbo motorun da etkisiyle hiç bir problem yaşatmıyor bana. Ama basarsanız içiyor benzini.

Fabia'da bunları yaşayan birisi olarak 1.0 ve 3 silindirli Octavia'da neler yaşayacağınıza pay biçebilirsiniz.
    Saygılar.
  • brkrn B kullanıcısına yanıt
    sadece uzun yol kullanıyorsanız benzinle 4.8 yakan araba motorinle 3.5 yakardı bu sefer de yine aynı hesap. mtv farkı da yıllık 900 lira. arabayı 3-5 yıl sonra elden çıkartacaksanız tabii ki 17k fark verilmez de araç fiyatlarının ha bire arttığı piyasada üstüne koyup 3 yılda bir araç yenilemek baya zor iş.
  • firat1337 F kullanıcısına yanıt
    Şehir içinde dediğiniz rakamlar daha mantıklı. Ben TDi ile 30km hız ortalama ile 5 litrenin altını göremiyorum. Ağır trafik olduğunda 6 litrelerde geziyorum.
  • willyyyyy W kullanıcısına yanıt
    Gönderdiğim fotoları tekrar incelemeni öneririm.
    Sadece uzun yol kullansam ortalama hız orada görünen mi olur sence?
    Ayrıca hayatımda hiç dizel kullanmamış birisi değilim.12 yıl 3 farklı model dizel araba kullandım.sürüş tarzım aynıydı
    ve hiçbirisinde 3,5 ortalama tüketim olmadı.Şu anki hiç bir dizel araçta da uzun dönem 3,5 lt/100 km ortalama tüketim tutturulabileceğini sanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkrn

Altta bir foto var.
    Bu foto bu salı akşamı çekildi.
    Salı sabahı yani 30 haziranda maraşta evden çıktım,Mersine'e gittim.Akşama kadar Limanda işlerimi hallettikten sonra yaklaşık 30 km sıkışık olmayan ama bol ışıklı şehir içi trafiginde kullandım ve akşam fotoda görülen saatte tekrar maraşa döndüm.Tüm bilgiler fotodaki gibi.
    Maraş yaklaşık 600 mt rakımda,Mersin deniz seviyesinde.

Yokuş aşağı inmedikten sonra 3.8 litre filan hayalden başka birşey değil. Drivvo programı ile yakıt takibi yapın derim.

Bu kadar düşük tüketimlere ulaşmak için hangi teknikler uygulanıyor gayet iyi biliyorum. Uzun yola çıktıktan sonra tüketimi sıfırlayıp benim arabam bu kadar yakıyor diyerek sadece kendini kandırırsın. 182 ps araba ile aşağı yönlü yolda bende 4.3 litre yaktırıyorum ama test pilotu gibi sürmedikten sonra düz yolda böyle birşey olmaz.

Kaldı ki konuda başka tsi motor kullanıcıları Fabia ile daha fazla tüketim sağladığını söylüyorlar. Trafiğe hiç girmeden tüketim kasarak olabilecek en düşük tüketimi yakaladıktan sonra aracım bu kadar yakıyor demek pekte inandırıcı olmuyor. Hepimizin altında araç var C sınıfı benzinli bir aracın yakabileceği en düşük, ortalama ve en yüksek değerleri tahmin edebiliyoruz.

• avrupadaki gibi bedavaya 1.0 araba almadıkça 1.0 kullanmanın anlamı yok.
    Arabayı uzun yıllar elinde tutmak istiyorsan minimum 1.3 dizel ideali 1.6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 2 Temmuz 2020; 21:31:41 >
  • kendin passat 2.0 kullanıyorum 1.0 octavia kullandım benim kalibrem değil emme getmiyi etmiyi diyenler yalan söylir gayet de gidiyi

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.