Şimdi Ara

1.0 Tsi Octavia Nasıldır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
5.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkaşlar , 1.6 TDI 2015 Jetta aracımızı sattık şimdi yerine 1.0 Tsi octavia ambition almayı düşünüyoruz 2.el 1.0 Tsi Motor ile Octavia deneyimleriniz nasıldır acaba ? 1.6 TDI den sonra performans olarak sorun yaşarmıyız ? 4 Kişilik bir aileyiz.

• 1.0 golf sahibiyim. Bir kere bu araba şehir içinde az yakmıyor başta bunu bilin. Çoğu kişi yokuş aşağı salıp, yada 80 ile kamyon arkasında gidip pompa ölçümü yapmıyor ve insanları yanıltıyor. Fabrika verisinden daha az yani 3.8 yakanlar gelmiş çünkü 🤣

Performans ise hacmine göre iyi yani artık bir çok marka düşük hacimden yüksek güç alıyor. Tabi hacmine kıyasla iyi öyle uçup kaçmasını fln beklemeyin

Ben uzun vadede guvenemedigim için değiştirmeyi planlıyorum. Ustam da biraz fazla yağ eksilttigini söylemişti
    Arkadaşım 3 yıldan ve 115k den fazladır sorduğun arabayı kullanıyorum.Yukarıdaki yorumlara bakma.
    Adam arabaya hiç binmemiş 1.0 motor gitmez yokuş çıkmaz,4 kişilik aileye uymaz v.s.gibi gayet klişe ezbere yorumlar yapıyorlar.Bırak onlar cahilliğin kör kuyularında boğulsunlar.
    Sorun olursa sorabilirsin.
    Gidiş olarak da yakıt olarak da 1.6 TDIdan çok farklı olmayacak onu söyleyeyim.Zira TDI öyle az yakan dizellerden biri değil.dCi ya da PSA dizelleri gibi az yakmıyor zaten VW 1.6 dizeli.
    O nedenle rahat ol.
    Her yıl 2 kere çocuğu üniversiteye bırakmak ve almak için Maraş-İstanbul yolu yapıyorum.tek yön 1000 km.
    Ayrıca her hafta işim gereği Maraş-Mersin gidip geliyorum.Arada Denizli ya da Konya gidip geliyorum.
    3 yılda araba 115km yol yaptım.Daha çok uzun yol gittiğim için biraz veri yazayım.
    Tek kişi şehirler arası 3,8-4,3 lt/100 km. 4 kişi ful bagaj 4,4-4,8 lt arası yakıyor.Yol durumuna klima ve hız göre değişir.Ben genelde sakin kullanırım.Otobanda 100-130 arası kullanırım.Ortalama hız Mersin ya da Konya gidişlerinde genelde 88-94,İstanbul gidişlerinde 96-100 civarında oluyor
    Mersin,Adana gibi düz şehirlerde 6lt.yi zor geçer(Ort.hız 30-33km).Sabah akşam sıkışık trafiğe girsen 6,5 lt olur.Daha yüksek zor.Maraş gibi yokuşu bol bir şehirde de 6,5 lt civarında geziyor.İstanbul şehir içi çok farklı bir durum.Köprü trafiğine girmezsen ki ben gittiğimde girmemek için işimi ayarlıyordum,7,7,5 lt zor geçersin.Artık arabayı ezberledim.
    Başkaca soracakların varsa cevaplarım.
    Hala 1.0 motor cekmez,gitmez,yokuş cıkmaz diyenler var.hayret ediyor insan.Arkadas bunlar turbo benzinli,torku yuksek araclar.1.0 dediginiz araç 1.6 atmosferik motorlara kafa tutuyor.hatta daha iyi performans veriyor.yakıtıda daha ekonomik.ögrenin artık şunu!Hacmi büyük motor daha güclü olacak diye bi düz mantık yok artık.gecti o işler
  • Performansı yakın hatta 1.0 bir tık daha iyi ama yakıt olarak 1.5 - 2 Lt daha fazla yakar onun haricinde octi güzel araç, alınır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Bu mesaj silindi.
    O zaman piyasadaki tüm 1.6lt atmosferik benzinliler ve turbo dizeller de bitik.

Cunki bu motor bunların hepsinden daha performanslı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.0 motor ne yahu yokuş bile çıkamazsınız o motorla valla kaza falan yaparsınız uzak durun

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

1.0 motor ne yahu yokuş bile çıkamazsınız o motorla valla kaza falan yaparsınız uzak durun
    Aynen hocam. 3,8 lt v6 motorlu clio niye almaz bunlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 29 Haziran 2020; 15:48:38 >
  • 1.6 Dizelden, 3 silindirli 1.0 Motor + 4 kişilik aile, bence performans olarak sorun yaşarsınız.
    tabi yüksek devirde kullanmazsanız.
  • 1.0 tsi motorla güç olarak 1.6 tdi'ın bir farkı yok ikisini de kullanıyorum. tsi ayrıca gayet ekonomik bir motor dizele hiç gerek yok
  • Sorduğunuz araç ve motor hakkında bir bilgim yok.
    Sizin yerinizde olsam bazı kullanıcıları tenzi ederek hiç kullanmadıkları deneyimlemedikleri Arabalar için sağdan soldan duyma klişe lafları yazan kişilere sorarak araç almadım ve almam.
    İlla internetten görüş istiyorsanız Skoda veya octaviaya özel forumlara sormanızı tavsiye ederim.

• 1.6 tdi ile arasındaki hissedeceğin en büyük fark sessizlik olur. Diğer açılardan benzer araçlar. Yakıt olarak ş.içi ş.dışı 1lt fazla yakar.

• 1.6 dan aşagı motora binilmez ...aslında ideali 2.0
  • deniz006 kullanıcısına yanıt
    Gördüğüm en esaslı yorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TexasRanger

Sorduğunuz araç ve motor hakkında bir bilgim yok.
    Sizin yerinizde olsam bazı kullanıcıları tenzi ederek hiç kullanmadıkları deneyimlemedikleri Arabalar için sağdan soldan duyma klişe lafları yazan kişilere sorarak araç almadım ve almam.
    İlla internetten görüş istiyorsanız Skoda veya octaviaya özel forumlara sormanızı tavsiye ederim.
    Haklısınız ancak çevremde bu motor hakkında bilgisi olan biri yok malesef.
  • Yoğun şehir içi kullanacaksanız sorun olmaz sanırım.
    O araca o parayı verene kadar bir çok alternatif var.

• oguzcan244 O kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım 3 yıldan ve 115k den fazladır sorduğun arabayı kullanıyorum.Yukarıdaki yorumlara bakma.
    Adam arabaya hiç binmemiş 1.0 motor gitmez yokuş çıkmaz,4 kişilik aileye uymaz v.s.gibi gayet klişe ezbere yorumlar yapıyorlar.Bırak onlar cahilliğin kör kuyularında boğulsunlar.
    Sorun olursa sorabilirsin.
    Gidiş olarak da yakıt olarak da 1.6 TDIdan çok farklı olmayacak onu söyleyeyim.Zira TDI öyle az yakan dizellerden biri değil.dCi ya da PSA dizelleri gibi az yakmıyor zaten VW 1.6 dizeli.
    O nedenle rahat ol.
    Her yıl 2 kere çocuğu üniversiteye bırakmak ve almak için Maraş-İstanbul yolu yapıyorum.tek yön 1000 km.
    Ayrıca her hafta işim gereği Maraş-Mersin gidip geliyorum.Arada Denizli ya da Konya gidip geliyorum.
    3 yılda araba 115km yol yaptım.Daha çok uzun yol gittiğim için biraz veri yazayım.
    Tek kişi şehirler arası 3,8-4,3 lt/100 km. 4 kişi ful bagaj 4,4-4,8 lt arası yakıyor.Yol durumuna klima ve hız göre değişir.Ben genelde sakin kullanırım.Otobanda 100-130 arası kullanırım.Ortalama hız Mersin ya da Konya gidişlerinde genelde 88-94,İstanbul gidişlerinde 96-100 civarında oluyor
    Mersin,Adana gibi düz şehirlerde 6lt.yi zor geçer(Ort.hız 30-33km).Sabah akşam sıkışık trafiğe girsen 6,5 lt olur.Daha yüksek zor.Maraş gibi yokuşu bol bir şehirde de 6,5 lt civarında geziyor.İstanbul şehir içi çok farklı bir durum.Köprü trafiğine girmezsen ki ben gittiğimde girmemek için işimi ayarlıyordum,7,7,5 lt zor geçersin.Artık arabayı ezberledim.
    Başkaca soracakların varsa cevaplarım.

• brkrn B kullanıcısına yanıt
    Üstad bu motor benim de çok merak ettigim bir motor ve sizin gibi 100bin km üzerinde kullanana da hiç denk gelmedim. Yüksek km lerde akıbeti merak edilen bir motor. Ben de golf 1.0 comf bakındım ama bu motorun stabilite olarak emin olamadım. Acaba motorun çalışması ilk günkü gibi mi? Yağ eksiltme yaşadınız mı? Ben bu motoru polo da test etmiştim biraz fazla titreşimli huzursuz gelmişti, sizi titreşim seviyesi rahatsız etti mi? Şimdiden tesekkurler...

• brkrn B kullanıcısına yanıt
    Üstad bu motor benim de çok merak ettigim bir motor ve sizin gibi 100bin km üzerinde kullanana da hiç denk gelmedim. Yüksek km lerde akıbeti merak edilen bir motor. Ben de golf 1.0 comf bakındım ama bu motorun stabilite olarak emin olamadım. Acaba motorun çalışması ilk günkü gibi mi? Yağ eksiltme yaşadınız mı? Ben bu motoru polo da test etmiştim biraz fazla titreşimli huzursuz gelmişti, sizi titreşim seviyesi rahatsız etti mi? Şimdiden tesekkurler...

• Düz bir yerde yaşıyorsanız size aracınızı aratmaz. Yakıt olarak da performans olarak da benzerdir ( Dizel gibi gaza rahat yüklenirseniz 1-2- litre fark edebilir). Ama yokuşlu bir yerdeyseniz dizel kadar "ekonomik" kullanamazsınız.

Düz bir yerde yaşıyorsanız ve tapa gaz gitmek gibi bir huyunuz yoksa bakım olarak da ekonomi olarak da çevreye verdiği zarar olarak da dizelden iyidir.
  • 1.0 golf sahibiyim. Bir kere bu araba şehir içinde az yakmıyor başta bunu bilin. Çoğu kişi yokuş aşağı salıp, yada 80 ile kamyon arkasında gidip pompa ölçümü yapmıyor ve insanları yanıltıyor. Fabrika verisinden daha az yani 3.8 yakanlar gelmiş çünkü 🤣

Performans ise hacmine göre iyi yani artık bir çok marka düşük hacimden yüksek güç alıyor. Tabi hacmine kıyasla iyi öyle uçup kaçmasını fln beklemeyin

Ben uzun vadede guvenemedigim için değiştirmeyi planlıyorum. Ustam da biraz fazla yağ eksilttigini söylemişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takoz Recep -- 29 Haziran 2020; 18:55:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Takoz Recep

1.0 golf sahibiyim. Bir kere bu araba şehir içinde az yakmıyor başta bunu bilin. Çoğu kişi yokuş aşağı salıp, yada 80 ile kamyon arkasında gidip pompa ölçümü yapmıyor ve insanları yanıltıyor. Fabrika verisinden daha az yani 3.8 yakanlar gelmiş çünkü 🤣

Seni bu forumda yaşatmazlar söyleyeyim

Buradaki 1. Kural arabanın yaktığının 2 lt altını söylemek

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.