|
Bildirim
|
Aynen hocam. 3,8 lt v6 motorlu clio niye almaz bunlar?
|
1.0 golf sahibiyim. Bir kere bu araba şehir içinde az yakmıyor başta bunu bilin. Çoğu kişi yokuş aşağı salıp, yada 80 ile kamyon arkasında gidip pompa ölçümü yapmıyor ve insanları yanıltıyor. Fabrika verisinden daha az yani 3.8 yakanlar gelmiş çünkü 🤣
Performans ise hacmine göre iyi yani artık bir çok marka düşük hacimden yüksek güç alıyor. Tabi hacmine kıyasla iyi öyle uçup kaçmasını fln beklemeyin Ben uzun vadede guvenemedigim için değiştirmeyi planlıyorum. Ustam da biraz fazla yağ eksilttigini söylemişti |
Bu arabanın maraş gibi yokuşu bol bi yerde şehir içi 6.5 yakması mümkün değil
Bende maraştayım şehir içi 10 litreyi düşmüyor,6.5 nasıl yaktırıyorsunuz söyleyin bizde deneyelim. |
Arkadaşım 3 yıldan ve 115k den fazladır sorduğun arabayı kullanıyorum.Yukarıdaki yorumlara bakma.
Adam arabaya hiç binmemiş 1.0 motor gitmez yokuş çıkmaz,4 kişilik aileye uymaz v.s.gibi gayet klişe ezbere yorumlar yapıyorlar.Bırak onlar cahilliğin kör kuyularında boğulsunlar. Sorun olursa sorabilirsin. Gidiş olarak da yakıt olarak da 1.6 TDIdan çok farklı olmayacak onu söyleyeyim.Zira TDI öyle az yakan dizellerden biri değil.dCi ya da PSA dizelleri gibi az yakmıyor zaten VW 1.6 dizeli. O nedenle rahat ol. Her yıl 2 kere çocuğu üniversiteye bırakmak ve almak için Maraş-İstanbul yolu yapıyorum.tek yön 1000 km. Ayrıca her hafta işim gereği Maraş-Mersin gidip geliyorum.Arada Denizli ya da Konya gidip geliyorum. 3 yılda araba 115km yol yaptım.Daha çok uzun yol gittiğim için biraz veri yazayım. Tek kişi şehirler arası 3,8-4,3 lt/100 km. 4 kişi ful bagaj 4,4-4,8 lt arası yakıyor.Yol durumuna klima ve hız göre değişir.Ben genelde sakin kullanırım.Otobanda 100-130 arası kullanırım.Ortalama hız Mersin ya da Konya gidişlerinde genelde 88-94,İstanbul gidişlerinde 96-100 civarında oluyor Mersin,Adana gibi düz şehirlerde 6lt.yi zor geçer(Ort.hız 30-33km).Sabah akşam sıkışık trafiğe girsen 6,5 lt olur.Daha yüksek zor.Maraş gibi yokuşu bol bir şehirde de 6,5 lt civarında geziyor.İstanbul şehir içi çok farklı bir durum.Köprü trafiğine girmezsen ki ben gittiğimde girmemek için işimi ayarlıyordum,7,7,5 lt zor geçersin.Artık arabayı ezberledim. Başkaca soracakların varsa cevaplarım. |
1.6 Dizelden, 3 silindirli 1.0 Motor + 4 kişilik aile, bence performans olarak sorun yaşarsınız.
tabi yüksek devirde kullanmazsanız. |
Seni bu forumda yaşatmazlar söyleyeyim
Buradaki 1. Kural arabanın yaktığının 2 lt altını söylemek |
Hala 1.0 motor cekmez,gitmez,yokuş cıkmaz diyenler var.hayret ediyor insan.Arkadas bunlar turbo benzinli,torku yuksek araclar.1.0 dediginiz araç 1.6 atmosferik motorlara kafa tutuyor.hatta daha iyi performans veriyor.yakıtıda daha ekonomik.ögrenin artık şunu!Hacmi büyük motor daha güclü olacak diye bi düz mantık yok artık.gecti o işler
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 29 Haziran 2020; 15:48:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takoz Recep -- 29 Haziran 2020; 18:55:22 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |