Şimdi Ara

Jetta 1.6 Tdi vs Astra 1.4T Rolling

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
1
Favori
7.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Volkswagen Jetta 1.6 Tdi 2016 model Yazılımlı araç çok uzun zamandır ısrar ediyordu kendileri ve her defasında dizelin hız için değil güç için olduğunu anlatmaya çalıştım arkadaşlara ama maalesef en sonunda uygulamalı olarak gösterdim lütfen dizel sahibi arkadaşlar Turbo benzinlilere kafa tutacaksanız en az 2.0 dizel olsun.

60 km hızla kalkış yaptık kendileri o hızda vites ve devir tutturuyormuş. Bende 180 üzeri hızlarda 3 kez en az 3 saniyelik ayağımı gazdan çekip tekrar bastım trafikten dolayı

Jetta 1.6 Tdi Manuel vites + Yazılımlı
    Astra 1.4T Otomatik Vites orjinal

Video ya müzik koymak istedik konuşmalardan dolayı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 28 Ağustos 2018; 22:44:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 2.0 diesel’ de geçemiyor ki :)

Sizinki yine iyi 1.6T İnsignia’ya gelen geçen kafa tutmaya çalışıyor. Sonra fark açılıp ilerde tekrar yakalayınca camı açıp “abi bu kaç beygir” “reis nasıl gittin öyle ya” diyenler mi dersin üstüne kıran mı dersin suratı beş karış olan mı :) model çok.
    250 hp civarı 3.0 lt hacimli dizele binin sonra benzinli bir araca binmezsiniz.
    Aynı tadı, ivmelenme hazzını veren turbo benzinli araçların ne yaktığı ortada.
    işte bunlar hep ezik 1.6 dizelleri güya yazımlayıp turbo benzinli araçlara kafa tutanlar yüzünden oluyor. şimdi o yazılımı yapan vatandaş bu araba 140 - 150 beygir oldu kimse seni tutamaz diye gazlamıştır vatandaşı.
    BekirARSLAN kullanıcısına yanıt
    BekirARSLAN demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

Full depo 350 lira ile 110-120 arası bende 800 km yol yapıyorum uzun yolda dizel ile benzinlinin pek bir farkı yok biri 4 litre diğeri 5 litre yakıyor. Dostum işin varsa yıllık 30 bin üzeri yapıyorsan zaten dizel almalısın ama yılda 10 bin yapan adama dizel saçmalıktır. Avrupa da yavaş yavaş şehir merkezlerine dizel araç girişini yasakliyorlar.

Birde dizel aracın bakımları daha ağır tamir ücretleri çok yüksek oluyor. Benzin ve dizelin birbirlerine karşı avantajları ve dezavantajları var.

Bireysel kullanıcının binek otomobillerde 2.0 dizel ve üzeri hacimli araçların alması yasaklanmalı bence

Güç isteyen 1.6 Turbo benzin almalı ekonomi isteyende zaten 2.0 altı dizel alabilir.
    350 tl ye 800 km den sonrasini okuma geregi duymadim.

ayni km yi 100 tl fazla vererek gidiyorsun ve arada fark yok diyorsun.

• 2.0 diesel’ de geçemiyor ki :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyelim ülkede benzin ve dizel araçların km de yaktığı kuruş miktarı aynı. (Yani dizel benzinden epey pahalı ama az yaktığından sebep genede km de benzinle aynı yakılıyor). Dizel araçla benzinli araç arasında da fark olmasın diyelim. Kaç kişi dizel araba alır?

Benzin her yönden gerek konfor gerek performans çok iyi. Dizel daha iyi diyen traktör sürsün.

• kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Dizel binek araçlar yasaklanmalı sadece ticari amaçlı araçlar dizeller kullanılmalı bireysel satışlar acilen durdurulmalı hem sağlığımız hemde doğanın korunması için.

• BekirARSLAN kullanıcısına yanıt
    Tamamen katılıyorum.

Tasarruf odaklı olacaksa da bence lpg kitlerinin motorla uyumu daha da geliştirilip daha güvenli hale getirilse şehir içinde hiç yoktan dizel için alternatifli olur.

Ama günümüzde hybrid yaygınlaşıyor. Bu yüzden lpg işi mantıksız tabiki. Belki 15 sene önce civarı olabilirdi. Günümüzde zaten Dizeller benzinliye nazaran pahalı. Hybrid araçlar en mantıklısı. Bizim ülkede eb yaygın kullanılan Toyotanın 1.8 hybridi olduğu için pek satmıyor. 1,6 hybrid olsaydı adım başı hibrit görebilirdik. Millet mtvden kaçıyor.

• 250 hp civarı 3.0 lt hacimli dizele binin sonra benzinli bir araca binmezsiniz.
    Aynı tadı, ivmelenme hazzını veren turbo benzinli araçların ne yaktığı ortada.
    işte bunlar hep ezik 1.6 dizelleri güya yazımlayıp turbo benzinli araçlara kafa tutanlar yüzünden oluyor. şimdi o yazılımı yapan vatandaş bu araba 140 - 150 beygir oldu kimse seni tutamaz diye gazlamıştır vatandaşı.
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    2015 model 258 HP mercedes s350 kullandım 1 ay boyunca patronundu araç çok güzel 3.0 dizel bastın mı gidiyor eyvallah kabul ediyorum ama 240 dan son bayılıyordu ama bugün 1.6 yada 2.0 Turbo benzinli araçlar 250 km üzeri hızlara çıkıyor rahatça...

Hala benzinli şunu bunu yakıyor diyorsunuz da 2.0 Turbo benzinli ile 3.0 Turbo dizel yakıtları neredeyse eşit 1 ay kullandım araç 10 litre yakıt tüketimine sahipti uzun yolda zaten 120-140 arasında 7 litre altına hiç düşmedi benzinli 2.0 Turbolarda en fazla 8 yakıyor o hızlarda

Şunu kabul edin artık dizel performans için değildir. Eğer öyle olsaydı performans araçlarının çoğu dizel olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 29 Ağustos 2018; 0:19:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1,6 vvti corolla vs 1,4 TSI Golf
    8 yıl önce açıldı
    Golf 1.0 TSİ Vs Civic 1.6
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı araçtan bende de var lpg takılı.özellikle 4000 devirden sonra çok tatlı bir torku var kesinlikle çok keyifli ama anlık yakıt ekranında 35 40lt leri görmek de cabası tabiiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WWalker -- 29 Ağustos 2018; 0:30:37 >
  • Yazılımlı 136hp Astra j ile sizin 140hp nin üstünden geçerim. 150 lik fr ile 180 e kadar kafa kafaya gidiyoruz. 165 lik insignia aynamda kayboluyor. Araç 1495kg. K kasa olsa ne olurdu

Tarih öncesi 105lik tdi ile kapışmışsınız. Accent blue ile falan kapışsanız size konum atardı eleman.

Kanalda benzer vs videoları var. Merak edenler bakabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 29 Ağustos 2018; 0:34:18 >

• yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Insignia ağır bir araç ve kafamı kurcalayan şeyler o video da... 150 lik fr sizi yemiş bide kafa kafaya diyorsunuz o video yu 3 kez izledim sizden daha geç gazlamaya baslamis muhtemelen devir bandını tutturamadı buyrun sizinde 1.6 dizel aracınızı ısırmak isterim

Kabul edin 1.4 Turbo stok araçlara yazılımlarla kafa tutmaya çalışıyorsunuz

• WWalker kullanıcısına yanıt
    Aynen gazı kokledigim an 39 litre diyor 3,500 devirden sonra koparmaya başlıyor atmosferikden devşirme Turbo olduğu için daha bi tatlı atmosferik tadında Turbo keyfi veriyorlar

• BekirARSLAN kullanıcısına yanıt
    Aynı anda bastık daha uzun pati çekti leon. Araçlar arasında 250kg dan fazla ağırlık farkı var. Ayrıca benzinli ve dizel motorların karakterleri farklı.

Ben leon beni geçmedi demedim ki. 180 e kadar kafa kafaya gittik diyorum anlaşılmıyor mu? 250kg leon a ağırlık koyalım bakalım ne oluyor. J kasa eski şasiye sahip.

Ayrıca leon DSG. İnsandan hızlı vites geçişi var.

180 e kadar başa baş gitmek gayet iyi.

Sizin araç ile deneme yakıt israfı olur. Aracınız At6 olduğu için aynada kaybolur. 165 lik insignia sizin aracı yiyor zaten denedik. Denediğimiz hemde manueldi.

Edit: insignia nın ağırlığına baktım. Benim arabadan 50kg dafha hafif. Siz eski insignia ile karıştırdınız heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 29 Ağustos 2018; 1:12:41 >
  • Bu konuyu görünce bundan iki sene once civic fb7 aracimla 122 hp lik şurokko tokatlamıştım o geldi aklıma.

• Sizinki yine iyi 1.6T İnsignia’ya gelen geçen kafa tutmaya çalışıyor. Sonra fark açılıp ilerde tekrar yakalayınca camı açıp “abi bu kaç beygir” “reis nasıl gittin öyle ya” diyenler mi dersin üstüne kıran mı dersin suratı beş karış olan mı :) model çok.

• S40 1.6 d de yazilim varken 0-100 u 8.5- 9 saniye civari yuruyordu trafikteki bi cok guclu araci epey sikistirabilecek bi makinaydi ama stage 2 olmasinsan supheleniyordum cunku surekli turbo palleri yirtiliyordu iyi bi sanziman kombinasyonu ile dizeller kendinden 10-15 hp guclu turbo benzinlilerle ortak yuriyebilir dizelin devir dezavantajini iyi ayarlanmis verimli bir sanzimanla cozebilirseniz tabi

Fakat gercekten hava kirliligi olayi bilinirken dizelin bu kadar yatirim yapmasi tamamen kapitalist ureticilerin sonunu bildigi bi oyundu

• bu vw kullanıcılarını tokatlamak kadar güzel bir his yok
  • Video ya koyduğunuz müzik yüzünden sonunda araçları kullananlar inip birbirlerine sarılıp ağlayacak sandım.

• Jetta sahibi boşuna ümitlenmiş tabi ki Astra geçer. Görmüyor musunuz aracın dikiz aynasından tespih sallanıyor, direk +15 hp eğer cam şişedeki de cevşen ise yoldan çıkmadığına dua etsin.

• Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Cam sisedeki cevsen değil parfüm almış babam geçen hafta illa takacam iyi tak dedim adam tespihde taktı kıyamadım çıkarmaya duruyor öyle :)

• Hadi canim atmosferik araçla 122 lik tsi araca yaptınız

Fb7 civic sahibi arkadaşım bir kez denedi öylesine hemen geri çekti gidiyor abi seninki diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 29 Ağustos 2018; 3:6:27 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.