Şimdi Ara

Jetta 1.6 Tdi vs Astra 1.4T Rolling (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
1
Favori
7.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ciddi kedi

Sizinki yine iyi 1.6T İnsignia’ya gelen geçen kafa tutmaya çalışıyor. Sonra fark açılıp ilerde tekrar yakalayınca camı açıp “abi bu kaç beygir” “reis nasıl gittin öyle ya” diyenler mi dersin üstüne kıran mı dersin suratı beş karış olan mı :) model çok.
    Bir keresinde bir bmw 520d ( e 60 kasa ) beni ışıklarda baya taciz etmişti. 1-2-3 artık dayanamadım.

60-170 roll yaptık, aradaki farka taksi 0.75 ₺ para isterdi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 29 Ağustos 2018; 7:2:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FC5 1.6 125 Civic CVT ile FR Leon 125 HP Manuel kapıştık nevşehire giderken. (Yol düzdü) (İkimizin araçta boş tek sürücü)

Hiçte öyle uçma kaçma gibi bir durum olmadı.

Benim CVT 6.300’e kitlendi. Zaten CVT de kasnak bir kitlenince araba ciddi yürüyor. Abartısız söylüyorum 210 a kadar yan yana hızlandık. 212’den sonra o öne geçti çünkü cvt gazı kesiyor. Manueller gidiyor ama CVT gitmiyor.

Rampa olsaydı belki o rahat alırdı. Torkundan dolayı. Ama düzlükte iki oomobilde 125 hp güç üretiyor. Kısaca kafa kafaya gittik.

• Bu tür testleri araçların şoförlerini değiştirip bir de öyle yapmak lazım.

Rampası bol yerdeyseniz dizel rahatlığı diye bir şey var inkar edilemez. Doğayı kirletmesi, bakım masrafları ve de yüksek hızlarda benzinden daha düşük performanslı olması da negatif yönleri sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Diyelim ülkede benzin ve dizel araçların km de yaktığı kuruş miktarı aynı. (Yani dizel benzinden epey pahalı ama az yaktığından sebep genede km de benzinle aynı yakılıyor). Dizel araçla benzinli araç arasında da fark olmasın diyelim. Kaç kişi dizel araba alır?

Benzin her yönden gerek konfor gerek performans çok iyi. Dizel daha iyi diyen traktör sürsün.
    dizel ve benzinli araç fiyatları birbirine yakın olsa kaç kişi traktör sesli dizel araç alır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xweser X kullanıcısına yanıt
    Ülkemizde dizel yakıt olarak daha ucuz bu yüzden araçlar pahalı olmasına rağmen millet alıyor. Bu yüzden araç fiyatları yakın olsa herkes dizel alır. Önemli olan yakıttan tasarruf etmiyor olması. Bunun içinde benzinin 7 lira olduğu yerde dizelin 9 lira civarı olması gerekiyor. Ben zaten bunu yukarda belirttim bir daha neden sordunuz anlamadım?

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

Hadi canim atmosferik araçla 122 lik tsi araca yaptınız

Fb7 civic sahibi arkadaşım bir kez denedi öylesine hemen geri çekti gidiyor abi seninki diye
    E-5 te sol şeritte 100-110 km lerde seyrederken önümde olan şurokkoya selektör yaptım fakat sağa geçmedi. Bende yol vermeyince sağdan geçeyim dedim fakat arabayı sağ şeride almamla onun gazlaması başladı tabi bende direk vites küçülterek basmaya başladım. Yavaş yavaş geçmeye başladım onu fakat dediğim gibi hızımız yarış başladığında 100 kmlerdeydi. Eğer sıfırdan kalkış olsaydı geçerdi beni. Bizim milletimizin anlamadığı birşey var. Hondalar drag değil roll arabasıdır.

• Dizelin tork'unun verdiği hisse aldanıyorlar. Dizeller hızlı olsaydı bütün spor otomobiller dizel olurdu.

• kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Avrupada Golf'ün turbo doğalgaz TGI versiyonları var. Artık bu da geride kaldı tamamen elektrikli modellere yöneliyor tüm firmalar.
  • Benim transitle denemek lazim astrayi

Alaca rampasinda icinden gecer transit 200ps 470nm

• quote:

Orijinalden alıntı: individual

2.0 diesel’ de geçemiyor ki :)

320d ya da s60 d4 geçer sanki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Tamamen katılıyorum.

Tasarruf odaklı olacaksa da bence lpg kitlerinin motorla uyumu daha da geliştirilip daha güvenli hale getirilse şehir içinde hiç yoktan dizel için alternatifli olur.

Ama günümüzde hybrid yaygınlaşıyor. Bu yüzden lpg işi mantıksız tabiki. Belki 15 sene önce civarı olabilirdi. Günümüzde zaten Dizeller benzinliye nazaran pahalı. Hybrid araçlar en mantıklısı. Bizim ülkede eb yaygın kullanılan Toyotanın 1.8 hybridi olduğu için pek satmıyor. 1,6 hybrid olsaydı adım başı hibrit görebilirdik. Millet mtvden kaçıyor.

Sırf o araç için kanun çıkardılar diye biliyorum. 1.6 la aynı vergiyi ödüyor olmaları lazım. Türkiye de üretildiği için yaptılar galiba.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Trident682 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz durum ötv de oldu. Chr hybrid sahipleri 2500 mtv ödüyor şuan. Facebook gruplarından sorabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Azstek

320d ya da s60 d4 geçer sanki?

Alıntıları Göster
    0’dan kalkarsa muhtemelen geçerler. Opel’lerin ilk kalkışları kötü.

Ama rolling’de şartlar değişebilir. 100-200 arası süre önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 29 Ağustos 2018; 17:40:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

250 hp civarı 3.0 lt hacimli dizele binin sonra benzinli bir araca binmezsiniz.
    Aynı tadı, ivmelenme hazzını veren turbo benzinli araçların ne yaktığı ortada.
    işte bunlar hep ezik 1.6 dizelleri güya yazımlayıp turbo benzinli araçlara kafa tutanlar yüzünden oluyor. şimdi o yazılımı yapan vatandaş bu araba 140 - 150 beygir oldu kimse seni tutamaz diye gazlamıştır vatandaşı.
    Müşterimde 500 bg turbo porsche vardı. Bir ferrari maserati cadillaca (maserati sahibi, cadillac sahibi müşterim de vardı) göre gerçekten çok az yakıyordu. O bahsettiğin turbo dizel gerçekten fena nal toplar.

• quote:

Orijinalden alıntı: individual

0’dan kalkarsa muhtemelen geçerler. Opel’lerin ilk kalkışları kötü.

Ama rolling’de şartlar değişebilir. 100-200 arası süre önemli

Alıntıları Göster
    http://www.zeperfs.com/en/duel5951-6050.htm

Hiçbir türlü geçemiyor.

• Azstek kullanıcısına yanıt
    Ben insignia için demiştim. :)

• individual İ kullanıcısına yanıt
    Sıfır dan kaldırdık onunda videosu var hiç şansı bile olmadı belki bir süre kafa kafaya giderdi ama çok sardı tekerleri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sinoplu kullanıcısına yanıt
    Kabul istediğin rampa da kaldıralım... Senin aracın hız değil güç üstüne kurulu rampa da düz fark etmez her türlü alır otomobiller senin transiti

• Du Hast D kullanıcısına yanıt
    2.0 lt 250 hp civarı yada üzeri bir türbo benzinli kullanmanızı isterdim. Özellikle yeni g30 5.30 bir kullanın. Ahh o v6 dizel motor, ne kadar da isteksizssin derdiniz.

• BekirARSLAN kullanıcısına yanıt
    Bırak hocam 240 da bayılsın

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.