Şimdi Ara

Jetta 1.6 Tdi vs Astra 1.4T Rolling (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
1
Favori
7.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hiç kendini yorma hocam bu arkadaşlar dizelci ve dizelin hala ekonomik olduğunu düşünüyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

Ben zaten zengin falan değilim.

Yılda 15 bin veya 20 bin km yol yaparım. Lpg dönüşümde evet düşünüyorum çünkü 20 bin lira fark verip dizel ile. Uğraşacağıma hem benzin hem lpg de binerim rahatıma bakarım üstelik kendini çok çok kolay amorti eder.

Suanki dizel araçların sesi ortada hala pancar motoru gibi çalışıyorlar. Azcık gaza bas devir 3 bin olsun hele uzun yoldaysaniz araç içindeki gürültü max seviyede hiç gerek yok böyle şeylere...
    Dizel bir araçta 3000 devirde 150-160 km ile giderken benzinli ile 120-130 km de gidersin (+ veya - değişebilir modele göre) sen 160 km çıkarsan motor sesini dizele göre daha fazla duyarsin. Ha birinde 7 lt yakarken diğerinde 12 lt yakarsin. İkinci el de abarttigin gibi 20.000 TL fark yok. Bu arada piyasası en ölü araba olan Astra 1.4 arabayi kullandığından haberin olsun.

Bir elemandan dizel benzin aynı para olsa dizel satmaz demiş şaka gibi asıl benzinli araba satmaz Türkiye de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Araçlar anlamadığınız çok açık ortada 3000 devirde bizde 160 km hızla gidiyoruz. Hatta baktım 200 km hızda 3800 devir çeviriyor araç siz 3000 devirden sonra motoru yanınızdaymış gibi hissedersiniz biz sadece lastik sesi rüzgar sesi duyarız

Yakıt konusunda haklı olabilirsiniz ama ticari amaçla kullanmıyorum aracımı zaten benzinli araç alanların hiç biri ticari amaçla kullanmaz tamamen zevk ve renkler

Diğer konuya gelecek olursak piyasası en ölü araba demişsin hiç satılmazsa ne olacak? Ben bu işin ticaretini yapmıyorum ki binici insanım siz 3 günde satarsınız ben hadi diyelim 1 ay çokta umursadığım bir konu degildir.

• dizel aracı pahalı alırsınız, satarken de pahalı satarsınız.
    yakıt için harcadığınız "DAHA AZ RAKAM" yanınıza kar kalır.

benzili modelden 10.000 fazla verip alsanız bile satarken 10.000 fazlaya satarsınız.

örneklerde 77.000 tl ye alınan bir araç 3 yıl kullanıldıktan sonra 55.000 e giderse 22.000 tl fiyat düşümü demek.
    3 yılda yakacağınız benzin yaklaşık 20.000 tl yapar.
    8 lt/ 100 km ortalama benzin den km de 55 kuruş yapar.
    ylda 12000 km yol yapan kişi 3 yılda 36000 km den 19.800 tl benzin harcaması yapar.

dizelde de ortalama yakıtı 5.5 lt aldım. 6.3 tl den 12.600 tl yapar 3 yıllık kullanımda.
    arada fazladan ödeyeceğiniz 7600 tl yi hiç kimse hesaba katmıyor.

3 yıllık kullanımdan sonra 110.000 tl ye aldığınız aracı 25.000 tl düşük fiyata satsanız yine karda oluyorsunuz.

inanmayan buyursun hesaplasın...
  • İlk videodaki Jetta'nın yazılımı nerde yapılmış ne alemde belli değil. Yazılımlı olarak stock halinden pek bir farkı olmadan giden çok araç gördüm.

Sağlıklı bir 1.6 TDI üniteden 150-155 bg civarı güç alınıyor.

Stock 1.4T Astra'yla en kötü kafa kafaya gider.

He 1.4T 140'da yazılımla 170-80 bg oluyor, o ayrı.

İlk videodaki Jetta bana pek sağlıklı gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butterfly_effect_53 -- 3 Eylül 2018; 11:55:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DA7034F2D

Dizel bir araçta 3000 devirde 150-160 km ile giderken benzinli ile 120-130 km de gidersin (+ veya - değişebilir modele göre) sen 160 km çıkarsan motor sesini dizele göre daha fazla duyarsin. Ha birinde 7 lt yakarken diğerinde 12 lt yakarsin. İkinci el de abarttigin gibi 20.000 TL fark yok. Bu arada piyasası en ölü araba olan Astra 1.4 arabayi kullandığından haberin olsun.

Bir elemandan dizel benzin aynı para olsa dizel satmaz demiş şaka gibi asıl benzinli araba satmaz Türkiye de.

Alıntıları Göster
    Astra 1.4t`ye piyasası ölü diyorsan otomobilden hiçbir şey anlamıyorsun sen

• quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

İlk videodaki Jetta'nın yazılımı nerde yapılmış ne alemde belli değil. Yazılımlı olarak stock halinden pek bir farkı olmadan giden çok araç gördüm.

Sağlıklı bir 1.6 TDI üniteden 150-155 bg civarı güç alınıyor.

Stock 1.4T Astra'yla en kötü kafa kafaya gider.

He 1.4T 140'da yazılımla 170-80 bg oluyor, o ayrı.

İlk videodaki Jetta bana pek sağlıklı gelmedi.
    Selam.

Eski aracım Astra J 1.4T manueldi, arkadaşımda da Mehhmet Gazihan'ın yazılım yüklediği Jetta 1.6 TDI var, araç yaklaşık 145Hp.

Astra J nin -son sürat dışında- yazılımlı Jetta ile başa çıkacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DECF0C154

Astra 1.4t`ye piyasası ölü diyorsan otomobilden hiçbir şey anlamıyorsun sen

Alıntıları Göster
    3 aydır aldığı fiyata satamayan Arkadaşima da yapma alma demiştim o da sizin gibi otomobilden anlardı.

Xpowex hocam Astra 1.4 turbo benzinli otomatik piyasası canlı diyorlar senin yorumunu merak ediyorum belki ben hataliyim ?

@xpowex

• 3 aydır satılmayan aracın ilan linki var mı acaba, bi bakayım merak ettim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 3 Eylül 2018; 12:17:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

3 aydır satılmayan aracın ilan linki var mı acaba, bi bakayım merak ettim ?
    Şimdi baktım sahibinden.com da yok ilan uzatmamis sanırım.

• quote:

Araçlar anlamadığınız çok açık ortada 3000 devirde bizde 160 km hızla gidiyoruz. Hatta baktım 200 km hızda 3800 devir çeviriyor araç siz 3000 devirden sonra motoru yanınızdaymış gibi hissedersiniz biz sadece lastik sesi rüzgar sesi duyarız

Yakıt konusunda haklı olabilirsiniz ama ticari amaçla kullanmıyorum aracımı zaten benzinli araç alanların hiç biri ticari amaçla kullanmaz tamamen zevk ve renkler

Diğer konuya gelecek olursak piyasası en ölü araba demişsin hiç satılmazsa ne olacak? Ben bu işin ticaretini yapmıyorum ki binici insanım siz 3 günde satarsınız ben hadi diyelim 1 ay çokta umursadığım bir konu degildir.
    Benzinli arabalarin çoğu 120 km civarı 3000 dveei sizinki farklı haklısınız bu konuda 3000 devirde yakıt tüketimi nedir ?

• 3 aydır satılmıyorsa araçla ilgili veya yazdığı fiyatla ilgili bi sıkıntı vardır. Piyasası normal seviyede olan bi araç.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Selam.

Eski aracım Astra J 1.4T manueldi, arkadaşımda da Mehhmet Gazihan'ın yazılım yüklediği Jetta 1.6 TDI var, araç yaklaşık 145Hp.

Astra J nin -son sürat dışında- yazılımlı Jetta ile başa çıkacağını sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    Ben yine de 1.4T'nin geniş devir bandından dolayı en azından başabaş olur dedim.

Yoksa düzgün yapılmış bir yazılımla TDI'ın alacağını düşünüyorum.

TDI ünite yüksek devir çevirmeye istekli, potansiyelli bir ünite, motor bloğu filan çok sağlam.

• butterfly_effect_53 B kullanıcısına yanıt
    1.6 turbo dizel ile 1.4 Turbo benzin rakip olamazlar birbirine benzin her alanda 1.6 dizeli ezer geçer ama 1.6 dizele çok büyük değişiklikler vs olursa o zaman öne geçebilir.

• Hiç bakmadım ama muhtemelen 9 ile 10 litre arası birşey yakar diye tahmin ediyorum. 160 km hızda

• BekirARSLAN kullanıcısına yanıt
    Çok büyük değişiklik değil, sadece düzgün bir yazılımla 1.6 TDI, stock 1.4 turbo benzinlilerin çoğundan daha iyi yürüyor.

Denendi, görüldü, tecrübeyle sabit.
  • quote:

1.6 turbo dizel ile 1.4 Turbo benzin rakip olamazlar birbirine benzin her alanda 1.6 dizeli ezer geçer ama 1.6 dizele çok büyük değişiklikler vs olursa o zaman öne geçebilir.
    Hocam çok afaki konuşuyorsunuz.

Siz her 1.6 dizeli, 1.5 dcı ve crdı ile karıştırmayın. TDI çok ayrı bir dünya vs vs vs diye gider. Adam akıllı 1.6 yazılım lı jetta 1.4 değil 1.6 turbo astra getirmen lazım geçmen için.

Yazılım yapan firma çok önemli ne araçlar gördük yazılım lı olduğu halde stock araç geçemeyen. Onun için specler paylaşmadan yorum yapmak zor.

Yazılım lı 1.6 TDI bir araç 1.4 Astranın içinden geçer amuda kalkar ( anlayacağın dilde yazayım :)

Al sana alakasız bir video ama 1.6 TDI verimini anlaman için paylaşıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=gWMHUOLfaH4

https://www.youtube.com/watch?v=gWMHUOLfaH4

• yek_ka kullanıcısına yanıt
    Açıklamaya bak polo da neler var görürsün daha büyük Turbo, daha büyük intercooler, nozzle ve yazılım uygulaması var şimdi bana tdi verimimi diyorsun o kadar şeyi şahine yapsan oda kafa tutar

Polo daha hafif araç avantajı vs diye gider o kadar doldurmaya rağmen stok civic peşinden hiç ayrılmamış

Honda ya sadece yazılım atsan honda ileriden konum atar demekki

Ayni adam buradada geride kalmış?
    https://youtu.be/odv3qyfrtiw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 9 Eylül 2018; 15:14:6 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.