Şimdi Ara

Jetta 1.6 Tdi vs Astra 1.4T Rolling (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
1
Favori
7.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.6 multijet otomatik 120 hp egea ile 1.4 turbo otomatik 140 hp astra sedan, kalkıştan itibaren başabaş gittik. Astra bi akrabanın arabası, sürekli senin egea'yı ayırırım diyordu, ayıramadı 190 km hıza kadar.
    Tabi ağırlık ve çift kavrama şanzıman etkili oldu bu karşılaştırmada.

Ben de 140-150 hp turbo benzinliyi tadını çıkara çıkara kullanmak isterim ama malum yakıt fiyatları.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Astra tork konvertör olduğu için performansta biraz geride kalıyor çift kavramalar bu konuda her zaman öndeler.

Hocam sakin kullanıyorum ama bazende tadını çıkarıyorum. Benzin 3,5 ile 4 lira civarı olsa tadından yenmez bu araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 29 Ağustos 2018; 21:6:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • -La gardaş ne taktınız bu arabaya?
    -Opel motoru..
    -Hı?
    -Opel motoru
    -Arabayı yakacam mazot koyum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 29 Ağustos 2018; 21:36:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • astra k değilse bu kadar fark normal değil. ya jettanın yazılımı kötü yada sürücüsü vitesi atamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

Dizel binek araçlar yasaklanmalı sadece ticari amaçlı araçlar dizeller kullanılmalı bireysel satışlar acilen durdurulmalı hem sağlığımız hemde doğanın korunması için.
    bence benzinli araçlarda yasaklansın.

sadece hybrid araç satışı olsun.

sonucta benzin de fosil yakıt ve doğayı kirletiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

bence benzinli araçlarda yasaklansın.

sadece hybrid araç satışı olsun.

sonucta benzin de fosil yakıt ve doğayı kirletiyor.

Alıntıları Göster
    Hybridlerde de var içten yanmalı motor.

• Öner kullanıcısına yanıt
    Devlet güzel bir teşvik yapsın alalım hibrit araç şehir içi bende 4 litre benzinle gezmek isterim tabiki

Ben Astra yi almadan önce Toyota chr hibrit baktım ama maddi olarak o parayı çıkaramadım. Devletin desteklemesi lazım hibrit araçlarda otv yi %30 veya dahada altına çekmesi lazım ki insanlar kolay ulaşsın

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

Hybridlerde de var içten yanmalı motor.

Alıntıları Göster
    Özür.. Elektrikli yazacaktım. El alışkanlığı hybrid yazmışım.
    Tamamen elektrikli aracı kastetmiştim.
  • quote:

Devlet güzel bir teşvik yapsın alalım hibrit araç şehir içi bende 4 litre benzinle gezmek isterim tabiki

Ben Astra yi almadan önce Toyota chr hibrit baktım ama maddi olarak o parayı çıkaramadım. Devletin desteklemesi lazım hibrit araçlarda otv yi %30 veya dahada altına çekmesi lazım ki insanlar kolay ulaşsın
    Sen de parayı denkleştirebileceğin çeşidine bakıyorsun.
    Yani bütçeni düşünüyorsun.
    Biz de dizel alarak bütçemizi düşünüyoruz.
    Ben de isterim 6-7 bin devir bandında gezmeyi, 6 silindirli 250 hp lik araçlar kullanmayı ama bütçemi düşündüğüm için dizel araç alıyorum.
    Belki sıfır dizel almak mantıklı olmaz ama zaten sıfır alamıyorum.
    2. ellerde benzinli model ile dizel model arasında çok fazla fiyat farkı olmadığı için 2. elde dizel almak her türlü avantajlı.

230 tl ye depo doldurup en az 800 km yol yapıyorum.bu da bana şimdilik yetiyor.

Son zamdan sonra tahminim 260-270 tl ye dolacak depo ama minimum 800 km menzil bir benzinli ile kıyaslandığında çok daha iyi.
    Uzun yola çıkınca 1100 km üzeri yol yapıyorum aynı paraya.

Full depo 350 lira ile 110-120 arası bende 800 km yol yapıyorum uzun yolda dizel ile benzinlinin pek bir farkı yok biri 4 litre diğeri 5 litre yakıyor. Dostum işin varsa yıllık 30 bin üzeri yapıyorsan zaten dizel almalısın ama yılda 10 bin yapan adama dizel saçmalıktır. Avrupa da yavaş yavaş şehir merkezlerine dizel araç girişini yasakliyorlar.

Birde dizel aracın bakımları daha ağır tamir ücretleri çok yüksek oluyor. Benzin ve dizelin birbirlerine karşı avantajları ve dezavantajları var.

Bireysel kullanıcının binek otomobillerde 2.0 dizel ve üzeri hacimli araçların alması yasaklanmalı bence

Güç isteyen 1.6 Turbo benzin almalı ekonomi isteyende zaten 2.0 altı dizel alabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 29 Ağustos 2018; 23:7:45 >
  • BekirARSLAN kullanıcısına yanıt
    Sana denk gelmemis demekki kendisi şaka makinesidir çok arabayla oynadim işiklarda

Edit
    Bu arada yanlis anlama senin araci isiklarda gecemez bahsettigim transit
    Ama %10 egimli rampada yerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoplu -- 29 Ağustos 2018; 23:29:12 >
  • 1.4T astra ile 2.0tdi 140lık Tiguan da tokatlanıyor. Araba kalkabilse güzel gidiyor ama kalkışta baya hantal.
    Yukarıda egea ile 190a kadar beraber giden varmış. Astra durumdan haberdar değilmiş galiba. En az 2-3 boy atar gider. Tabi düz yol olması lazım. Bayır olunca ağırlık büyük handikap.
    Gönül daha iyilerini istiyor tabiki ama ne kadar para o kadar köfte :)
  • quote:

Full depo 350 lira ile 110-120 arası bende 800 km yol yapıyorum uzun yolda dizel ile benzinlinin pek bir farkı yok biri 4 litre diğeri 5 litre yakıyor. Dostum işin varsa yıllık 30 bin üzeri yapıyorsan zaten dizel almalısın ama yılda 10 bin yapan adama dizel saçmalıktır. Avrupa da yavaş yavaş şehir merkezlerine dizel araç girişini yasakliyorlar.

Birde dizel aracın bakımları daha ağır tamir ücretleri çok yüksek oluyor. Benzin ve dizelin birbirlerine karşı avantajları ve dezavantajları var.

Bireysel kullanıcının binek otomobillerde 2.0 dizel ve üzeri hacimli araçların alması yasaklanmalı bence

Güç isteyen 1.6 Turbo benzin almalı ekonomi isteyende zaten 2.0 altı dizel alabilir.
    350 tl ye 800 km den sonrasini okuma geregi duymadim.

ayni km yi 100 tl fazla vererek gidiyorsun ve arada fark yok diyorsun.

100 TL fazla yakarım ama dizelin pisliği ile uğraşmayım. Sanki dizel çok ucuz gibi savunuyorsunuz.

• quote:

100 TL fazla yakarım ama dizelin pisliği ile uğraşmayım. Sanki dizel çok ucuz gibi savunuyorsunuz.
    peki. sen 100 tl fazladan yakmaya devam et.

5 ayda 500-600 tl fazla yakacaksin benden, senede 1000 tl den fazla yapar.

her sene bakima girsek dizel bakimi 300-350 tl, benzinli 250 tl.

senede 100 tl bakimdan kâr ederken yakittan 1000 tl zarar etmeye devam et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 29 Ağustos 2018; 23:52:19 >
    Dizel kullanan arkadaşlara ve sana birşey diyemem zevkler ve renkler diyorum ama kıyasa girersek eğer

200 bin e ulaşmış araçlarınızı satarken 40 takla atarsınız motor arıza verdiği an 5 bin TL üstünde masraflarla baş başa kalırsınız

Konforum için yılda 1000 TL fazla para harcamışım çok mu? En azından o traktor sesini duymuyorum.

• jetta da 2016 tdi var mı ben 2015 son diye biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: individual

Ben insignia için demiştim. :)
    320d onu da her konuda geçiyor aynı siteden baktım.
  • quote:

Dizel kullanan arkadaşlara ve sana birşey diyemem zevkler ve renkler diyorum ama kıyasa girersek eğer

200 bin e ulaşmış araçlarınızı satarken 40 takla atarsınız motor arıza verdiği an 5 bin TL üstünde masraflarla baş başa kalırsınız

Konforum için yılda 1000 TL fazla para harcamışım çok mu? En azından o traktor sesini duymuyorum.
    bunun zevkle alakasi yok.

sen 1980 lerin dizel teknolojisi sandin sanirim.

traktor sesini traktorlerde duyarsin. yeni nesil dizeller oyle senin yazdığınıgin gibi ses cikarmiyor.

yilda 1000 tl den fazla yakit parasini extra olarak vermek bence zevk meselesi falaj degildir.

aci bir yaradir ama yedirememedir.

madem senin bahsettigin gelbi benzin daha iyi de neden lpg ye ceviriyorsunuz araclari?

benzinde kullanin.

ben uzun yolda 100 km de 4 lt yaksam bu 6.3*4= 25 kurus, sen benzinlide 5 lt yaksan 6.9*5=34.5 kurus yapar.

km basina hic de azimsanacak bir rakam degil.

sehir icinde bu fark ikiye katliyor.

bence hesabinizi tekrar gozden gecirin.

ayni kullanimda siz benden yillik minimum 1500 tl fazla harciyorsunuz.

buna bakim masraflari dahil....

bu yakit fiyatlarinda dizel daha fazla ragbet gorecektir.

su an benzinli bir arac sehir ici 8-9 lt den asagi yakmiyor. bu da km de 50 kurustan fazla yapar.

o kadar zengin bir halk degiliz. bence sen de o kadar zengin degilsin.

Ben zaten zengin falan değilim.

Yılda 15 bin veya 20 bin km yol yaparım. Lpg dönüşümde evet düşünüyorum çünkü 20 bin lira fark verip dizel ile. Uğraşacağıma hem benzin hem lpg de binerim rahatıma bakarım üstelik kendini çok çok kolay amorti eder.

Suanki dizel araçların sesi ortada hala pancar motoru gibi çalışıyorlar. Azcık gaza bas devir 3 bin olsun hele uzun yoldaysaniz araç içindeki gürültü max seviyede hiç gerek yok böyle şeylere...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.