Şimdi Ara

1+1 Haporlor Devresi !! (AMFİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamın Aleyküm beyler.kullandığım creative 1+1 haporlerin memlekette kalması üzerine 15-20 lira verip basit bir haporler almayı düşünüyordum.Fakat kendiminde uğraşarak basitçe yapabileceğimi düşündüm. Elinde r+l 2 adet çıkış verebilen ve cızırtısı olmayan basit bir devre bulunan arkadaşlarımdan paylaşmalarını rica ediyorum.
    Elimde 2 adet 4 ohm 10 watt lık haporlör var.Bunları kullanacağım hangi entegre fln gerekli sizlerden yardım istiyorum.
    Birde cızırtısı olmaması için iyi bir güç kaynağım yok elimde acaba pc nin içindeki güç kaynağından alsam bir zararı olurmu veya direkmen usb den çalışcak 5v luk bir devre yapabilirmiyiz. Yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar teşekkür ediyorum.Kolay gelsin

• 40LAZ08 4 kullanıcısına yanıt
    http://www.dosya.tc/server35/uy2D0d/tda7377.zip.html
    Daha önce de paylaşmıştım. Tda7377 anfi devresi. 1+1 ve 2+1 olmak üzere iki tane devre var. İsterseniz 1+1 olan devreyi yapıp kullanırsınız. İsterseniz 2+1 devresini yapıp sağ ve sol çıkışlara elinizdeki hoparlörleri bağlarsınız. Bu şekilde 1+1 e göre daha temiz ses verir. Merkez çıkışına ister hoparlör bağlarsınız ister boş bırakırsınız. Aynı devrede tda7375 kullanabilirsiniz şemaları aynıdır sadece 7375 biraz daha güçlüdür. Tda7377 fiyatına göre çok iyi bir tdadır diyebilirim. 20 liralık pc hoparlöründen daha temiz ses verir. Kolay gelsin. Bu arada 5volt ile bir performans alamazsın, en az 12 volt. Zatn usb max 2.5 watt verir(3.0 5 watt verir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 17 Kasım 2014; 17:47:24 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

http://www.dosya.tc/server35/uy2D0d/tda7377.zip.html
    Daha önce de paylaşmıştım. Tda7377 anfi devresi. 1+1 ve 2+1 olmak üzere iki tane devre var. İsterseniz 1+1 olan devreyi yapıp kullanırsınız. İsterseniz 2+1 devresini yapıp sağ ve sol çıkışlara elinizdeki hoparlörleri bağlarsınız. Bu şekilde 1+1 e göre daha temiz ses verir. Merkez çıkışına ister hoparlör bağlarsınız ister boş bırakırsınız. Aynı devrede tda7375 kullanabilirsiniz şemaları aynıdır sadece 7375 biraz daha güçlüdür. Tda7377 fiyatına göre çok iyi bir tdadır diyebilirim. 20 liralık pc hoparlöründen daha temiz ses verir. Kolay gelsin. Bu arada 5volt ile bir performans alamazsın, en az 12 volt. Zatn usb max 2.5 watt verir(3.0 5 watt verir.)
    İlk önce cevabınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.Bir kaç soru sorcağım kafanızı yoracağım kusura bakmassanız..
    1-Şimdi ben dediğim gibi 10w lık 2 haporlör kullanacağım bilgisayarda devamlı olarak kullanacğım. sizce 7377 mi 7375 mi kullanayım
    2-aralarında fiyat farkı varmıdır fiyatları ne aradadır tahminen
    3-şimdi benim en az kaç v kaç a lık bir gerilim uygulamam gerekiyor.elimde mevcut olan 12v 1A lık bataryadan beslesem sıkıntı olurmu.
    4-birde çizimde kenarları fln hep kaplamışsınız ben o kenarları silsem sadece yollar kalsa birşey farkedermi onu yapmaktaki nedeniniz nedir öğrenebilirmiyim ?
    5-merkez çıkışını boş bıraksak skıntı olur mu
    kafanızı yordum özür dilerim kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 40LAZ08 -- 17 Kasım 2014; 17:56:18 >

• Şimdi baktım. İstediğinizi kullanabilirsiniz teknik olarak şimdi baktım kağıt üzerinde 7375 birkaç watt daha fazla, diğer değerleri aynı. 7377 3.5 4 lira bir şey. Fakat 7375 6 7 lira. Besleme voltajı 8 ile 18 volt arasında olmalı. 12 voltla beslerseniz iyi performans alırsınız.
    12 volt 1 amperlik batarya ile beslediğinizde sesi açarsanız batarya kısa surede yıpranacaktır. Tda 7377 12 voltta 2 3ampet çeker sizin kullanımınızda. Psunuz güçlüyse oradan 12 volt hattının birini dışarıya alıp bağlayabilirsiniz. Merkez çıkışını boş bırakabilirsiniz bir problem olmaz.
    Pcbdeki boş alanları kaplamaya gelince bunun iki amacı var. Birincisi devrede ekranlama yapmak yani parazitleri süzmek sağ sol kanal sinyallerinin birbirini etkilemesini önlemek. Bu kaplama gndye bağlı. İkinci amacı ise aşındırılacak kısımları azaltarak daha kısa surede çözmek ve daha az asit kullanmak. İsterseniz silebilirsiniz orayı. Ama silmemeniz daha iyi olur.
    Son olarak devreyi metal kutu içerisinde çalıştırırsanız daha iyi performans alırsınız. Metal kutu gndye bağlanacak. Bu arada potun dış kasasını bir kabloyla gndye bağlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 17 Kasım 2014; 18:55:38 >

• Devrede 7. pine bağlı olan direncin boştaki ucunu beslemenin artısına bağlayın. Bu pinde voltaj olmadığında anfi bekleme moduna geçer. İsterseniz bu pini swiçle beslemeye bağlayıp elle aç kapa yaparsınız. İsterseniz doğrudan telle bağlarsınız. Ya da anfinin beslemesi bilgisayardan ayrı ise buraya bilgisayarın 12 volt çıkışını bağlarsınız bilgisayar açıldığında anfi de açılır kapandığında anfi bekleme moduna geçer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Devrede 7. pine bağlı olan direncin boştaki ucunu beslemenin artısına bağlayın. Bu pinde voltaj olmadığında anfi bekleme moduna geçer. İsterseniz bu pini swiçle beslemeye bağlayıp elle aç kapa yaparsınız. İsterseniz doğrudan telle bağlarsınız. Ya da anfinin beslemesi bilgisayardan ayrı ise buraya bilgisayarın 12 volt çıkışını bağlarsınız bilgisayar açıldığında anfi de açılır kapandığında anfi bekleme moduna geçer.
    teşekkür ediyorum birde şimdi demişsiniz topraklamayı bir metal kutuya yap bunun nedeni ney ? yapmassak sıkıntı olurmu ? birde o kutuya elimizi değdiğimizde bir sıkıntı oluşur mu ? birde stereo pot un ortasındaki metal kısmı mı gnd'ye bağlayacağız. Son olarak gnd hattını direk - hattıyla bağlasam yani taşısam sorun olurmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 40LAZ08

teşekkür ediyorum birde şimdi demişsiniz topraklamayı bir metal kutuya yap bunun nedeni ney ? yapmassak sıkıntı olurmu ? birde o kutuya elimizi değdiğimizde bir sıkıntı oluşur mu ? birde stereo pot un ortasındaki metal kısmı mı gnd'ye bağlayacağız. Son olarak gnd hattını direk - hattıyla bağlasam yani taşısam sorun olurmu ?

Alıntıları Göster
    birde bu devre 2x35 w benim haporlörler 10w patlama gibi bir sıkıntı çıkmazmı ortaya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    http://www.dosya.tc/server35/QJnLSm/tda7377.zip.html
    Devrelerde küçük değişiklikler yaptım. Bakır kaplamanın kenar boşluklarını artırdım. Devreyi metal kutu içerisinde çalıştırmanın nedeni ise çevresel parazitlerden etkilenmeyi azaltmaktır.
    Öncelikle tda 7377 4 adet çıkışa sahip. Her çıkış
    2 0hm hoparlörde 10 watt(7375 12 watt) 4 ohm hoparlörde 6 watt(7375 7 watt) verir. Çıkışlar koprulenip 2 ohm hoparlör takıldığında ve 14.4 volt besleme verilirse 2x35 watt güce ulaşılır.
    Yani hoparlörleri devrenin sağ ve sol çıkışlarına bağlarsanız patlamazlar. Zaten pot ile sesi gerektiği kadar açarsınız. Pot sorusuna gelirsek potun etrafındaki metal kılıfa bir kablo lehimleyip kablonun diğer ucunu da devredeki gndye bağlayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 17 Kasım 2014; 20:55:11 >

• quote:

http://www.dosya.tc/server35/QJnLSm/tda7377.zip.html
    Devrelerde küçük değişiklikler yaptım. Bakır kaplamanın kenar boşluklarını artırdım. Devreyi metal kutu içerisinde çalıştırmanın nedeni ise çevresel parazitlerden etkilenmeyi azaltmaktır.
    Öncelikle tda 7377 4 adet çıkışa sahip. Her çıkış
    2 0hm hoparlörde 10 watt(7375 12 watt) 4 ohm hoparlörde 6 watt(7375 7 watt) verir. Çıkışlar koprulenip 2 ohm hoparlör takıldığında ve 14.4 volt besleme verilirse 2x35 watt güce ulaşılır.
    Yani hoparlörleri devrenin sağ ve sol çıkışlarına bağlarsanız patlamazlar. Zaten pot ile sesi gerektiği kadar açarsınız. Pot sorusuna gelirsek potun etrafındaki metal kılıfa bir kablo lehimleyip kablonun diğer ucunu da devredeki gndye bağlayacaksın.
    Teşekkürler hakkınızı helal edin benim için çok uğraştınız fakat ben anlamadım gene. :)
    şimde verdiğiniz rardan2+1 yazan devreyi çıkarsam tüm elemanları yerleştirsem doğru bir şekilde. potun metal kısmını şaseye bağlasam
    switch butonu fln halletsem haporler girişlerini direk olarak verip 12v 1a besleme versem çalışmazmı devre ?
    gnd çıkışına bir şey bağlamam mı gerekiyor. nasıl bir düzenleme eklemem gerekiyor. ?

• +12V yazan bağlantı noktasının (pcb tipi klemens)üstteki bağlantı noktasına beslemenin(12volt) canlı ucu bağlanacak.Yanındakine de beslemenin eksisi.(Devre 12 volt 1 amperde çalışır fakat ses kısık olur.) Hoparlör bağlantı noktalarına gelirsek klemenslerde üstteki bağlantılara hoparlörlerin artısını diğer noktalara da hoparlörlerin eksisini bağlayın. Merkez hoparlor için artı ucu klemenste alttaki uç bağlayın. (Hoparlörlerin kutuplarını yanlış bağlanmasının sisteme herhangi bir zararı olmaz fakat ses verimi düşer. Önemli olan aynı yönde bağlamak.)
    Sonra da uygun bir kablo ile potun yanındaki jak girişinden ses sinyali vereceksin. Bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 17 Kasım 2014; 22:11:51 >
  • quote:

+12V yazan bağlantı noktasının (pcb tipi klemens)üstteki bağlantı noktasına beslemenin(12volt) canlı ucu bağlanacak.Yanındakine de beslemenin eksisi.(Devre 12 volt 1 amperde çalışır fakat ses kısık olur.) Hoparlör bağlantı noktalarına gelirsek klemenslerde üstteki bağlantılara hoparlörlerin artısını diğer noktalara da hoparlörlerin eksisini bağlayın. Merkez hoparlor için artı ucu klemenste alttaki uç bağlayın. (Hoparlörlerin kutuplarını yanlış bağlanmasının sisteme herhangi bir zararı olmaz fakat ses verimi düşer. Önemli olan aynı yönde bağlamak.)
    Sonra da uygun bir kablo ile potun yanındaki jak girişinden ses sinyali vereceksin. Bu kadar.
    gnd ucunu hiç biryere bağlamıyrm.direk çalışır diyorsanız yarın malzemeleri alıp deneyeceğim.

birde r5 in değeri ney ? ben göremedimde pcb de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 40LAZ08 -- 17 Kasım 2014; 22:13:35 >

Devrede bu haliyle gndleri bağlı. Yani anlattığım şekilde bağlantı yaparsan gnd uçlarını da bağlamış oluyorsun sorun yok.
    Şimdi aklıma geldi devrede boşlukları dolduran kaplamayı kaldırdıysan bazı bileşenlerin gnd bağlatıları kopabilir. Zaten program bu durumda oklarla bağlantı yapman gerektiğini söylüyor. Kaplamayı kaldırmadıysan sorun yok.
    R5 için önce 1k bağlayıp dene, led kısık yanarsa değerini dusur. Led bass vurdukça yanar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 17 Kasım 2014; 22:19:07 >
  • quote:

Devrede bu haliyle gndleri bağlı. Yani anlattığım şekilde bağlantı yaparsan gnd uçlarını da bağlamış oluyorsun sorun yok.
    Şimdi aklıma geldi devrede boşlukları dolduran kaplamayı kaldırdıysan bazı bileşenlerin gnd bağlatıları kopabilir. Zaten program bu durumda oklarla bağlantı yapman gerektiğini söylüyor. Kaplamayı kaldırmadıysan sorun yok.
    R5 için önce 1k bağlayıp dene, led kısık yanarsa değerini dusur. Led bass vurdukça yanar.
    peki kondansatörlerin kaç v olacakları yazılmamış bir sıkıntı olur mu ? kaldırmadım kaplamayı . birde jack uçları felan tam boyutunda değilmi kılıfta sorun çıkmz sanırım.
    16 volt kondansatorler uygundur. Jak ölçüleri tam. Daha önce çıktı alıp gerçek jakla karşılaştırmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 17 Kasım 2014; 22:26:42 >
  • quote:

16 volt kondansatorler uygundur. Jak ölçüleri tam. Daha önce çıktı alıp gerçek jakla karşılaştırmıştım.
    elimdeki 1000u 50v sıkıntı olursa yenisini alıyım mı ?birde stereo potu bulamassam normal pot olmazmı
    Normal pot olmaz. Mutlaka stereo olacak.
    Kondansatore gelirsek, bu kondansatörü taksanız devre çalışır, da o kondansatör çok büyük olur karta sığmayabilir. 16 volt bulamazsan 25 voltta alabilirsin. Ölçüleri aynıdır.
    Bu arada Bilgisayar güç kaynağında sarılar 12 volt. Siyahlar da eksi(yani gnd) belki işine yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 17 Kasım 2014; 22:41:37 >
  • quote:

Normal pot olmaz. Mutlaka stereo olacak.
    Kondansatore gelirsek, bu kondansatörü taksanız devre çalışır, da o kondansatör çok büyük olur karta sığmayabilir. 16 volt bulamazsan 25 voltta alabilirsin. Ölçüleri aynıdır.
    Bu arada Bilgisayar güç kaynağında sarılar 12 volt. Siyahlar da eksi(yani gnd) belki işine yarar.
    Teşekkürler biliyorum da hiç güç kaynağını ellemek istemiyorum kablolar kopar kısadevre ypar anakartı yakar fln korkuyorum bir kere ekran kartını yaktım deneyimliyim :P ama 10 liraya ikinci el bi 300w güç kaynağı alıp kendime 3-5-12 v çıkışlı bi güç kaynağı ypmayı düşünüyorum birde aklıma takıldı çok önemli bişey var. : şimdi biz jack yardımı ile ses girişi veriyoruz ya devreye aynı şekilde ses kaynağındanda erkek jak ile alacağız yani kullanacağımı z kablonun iki ucuda erkek jack mı olacak ???

Devreyi tamamladığınızda kısa devreye karşı bütün bağlantıları kontrol edin. Mümkünse iki ayrı psu kullanmayın bilgisayara zarar verebilir. Çünkü iki psu birbirini etkileyebiliyor.Güç bağlantısı için 4 pinli yassı güç konnektorunun dişisinden temin edin. Anfiye giden besleme kablosunun ucuna bunu takın. Konnektoru de psunun yassı güç çıkışlarından birine takın. Kabloyu dışarıya çıkarın. Bu şekilde bağlantı yaptığınızda, kabloları kesmemiş olursunuz. bir sorun olmaz. Kabloları kesip bağlarsanız dediğiniz gibi kötü sonuçlar olabiliyor. Bir de kabloya kasa içinden bir düğüm atarsanız asıldığınızda kablo yerinden çıkmaz.
    Ses sinyali için, sinyali dvd player uydu alıcı vs. gibi rca(kırmızı beyaz) çıkışlı cihazdan verecekseniz bir ucu kırmızı beyaz lale jak diğer ucu 3.5 mm erkek olan kabloyu, bilgisayardan ya da telefondan ses verecekseniz iki ucu da 3.5 mm erkek kak olan kablodan alacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 17 Kasım 2014; 23:39:44 >

• quote:

Devreyi tamamladığınızda kısa devreye karşı bütün bağlantıları kontrol edin. Mümkünse iki ayrı psu kullanmayın bilgisayara zarar verebilir. Çünkü iki psu birbirini etkileyebiliyor.Güç bağlantısı için 4 pinli yassı güç konnektorunun dişisinden temin edin. Anfiye giden besleme kablosunun ucuna bunu takın. Konnektoru de psunun yassı güç çıkışlarından birine takın. Kabloyu dışarıya çıkarın. Bu şekilde bağlantı yaptığınızda, kabloları kesmemiş olursunuz. bir sorun olmaz. Kabloları kesip bağlarsanız dediğiniz gibi kötü sonuçlar olabiliyor. Bir de kabloya kasa içinden bir düğüm atarsanız asıldığınızda kablo yerinden çıkmaz.
    Ses sinyali için, sinyali dvd player uydu alıcı vs. gibi rca(kırmızı beyaz) çıkışlı cihazdan verecekseniz bir ucu kırmızı beyaz lale jak diğer ucu 3.5 mm erkek olan kabloyu, bilgisayardan ya da telefondan ses verecekseniz iki ucu da 3.5 mm erkek kak olan kablodan alacaksınız.
    Elimde bunlardan 10-20 tane var : Tıkla
    - r l 3 kablo alıp ikisininde aynı pinlerine lehmlesem birini bilgisayara birini devreye taksam bir sıkıntı olmaz değilmi ?

Sorun olmaz. Yalnız kablo kaliteli olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.