Şimdi Ara

1.2 Benzinli Polo ne kadar yakar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşım 4.000km'de benzinli 1.2 115HP -beygirinden tam emin değilim ama 115 olması lazım- Polo almak üzere. Araç 24.000TL ve henüz çil çil.

İstanbulda yaşıyor ve şehiriçi ayda ortalama 400 km yapacak. Bu araç ne kadar yakar ?

Bana sordu bende bilmediğimi ama forumda kesinlikle bilen birilerinin çıkacağını söyledim

Bilgisi olan ve kullanan arkadaşlarımızdan yorum bekliyorum.

edit: ve birde LPG taktırmalımı ? LPG taktırınca garantisi bitiyor bunu da unutmamak lazım. Yorumlarınızı bekliyorum.

edit2:genel olarak ekonomik kullanımda 8lt. yakacağı söyleniyor forumda. Ancak 1.2 motorun neden bu kadar yaktığını anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 2 Mart 2013; 1:55:09 >

• Bahsettiginiz arac 1.2 TSI ise eger 105 BG ve kullanima bagli olarak yakitta cok farklilik gosteren bir arac.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • polo'nun 1.2 TSI seçeneği daha Türkiye'ye gelmedi. arkadaş sanırım 1.2 70 hp Polo'dan bahsediyor?
  • Yanlış biliyor olabilirim ama 1.2 tsi polo yok. Olsa bile 105 beygir olur. 1.2 atmosferik motor da 70 beygir bildiğim kadarıyla.
  • Bence göründüğü kadar az yakmaz.
    binekarac.vw.com.tr
    Volkswagen Polo Fiyatları ve Model Özellikleri
    http://binekarac.vw.com.tr/polo-teknik-bilgi.aspx

Şehir-içi 7,3 lt dese de, aıkışık trafikte 9-10 olur.

• Bahsettiğiniz araç 1.2 70 beygirlik bir araç ve tüketim değerleri hiç de düşük değil. Kesinlikle önermem. Onun yerine i20 veya Colt'a yönelin... Bahsettiğiniz araç 9 litreden aşağı düşmez.

kaba bir hesap yaparsak ayda 36 litre benzin tüketirsiniz 400 kilometre yol giderseniz bu da 175 lira aylık benzin tüketimi demek...
  • Güncel fiyatlı haliyle 191 tl benzinle 710 km yaptım. 60 km si denizli ve izmir şehir içi kullanıldı.İzmir - Denizli otobanda 110 - 120 otoban dışı 90-100 ortalama hız ile.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.6 TDI Motor neden Yok
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tüketim tek basına iken sehir ici 7.5-8,0 litre olur.( ekonomik kullanımda )

Ben biraz basayım derseniz 10 Lt cok rahat görür ve bu tüketimin karşılığı performanstan cok uzak olursunuz.

Saygılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Tüketim tek basına iken sehir ici 7.5-8,0 litre olur.( ekonomik kullanımda )

Ben biraz basayım derseniz 10 Lt cok rahat görür ve bu tüketimin karşılığı performanstan cok uzak olursunuz.

Saygılar.

Hocam 1.2 motor neden bu kadar cok yakıyor ? Arkadaşım aracı aldığında sonucu buraya yazacağım
  • aynı motorlu fabia kullanıyorum 9-10 litre hiç yakmadım kışın 8 lt/100 km, yazın 6.8-7 lt/100 km şehir içi.

şehir dışında da cruise control'ün de yardımıyla 4.5 5 lt arasında yakıyorum hızım 85-90 olunca. 100 ün üstüne çıkarsam 5.5-6 lt civarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Tüketim tek basına iken sehir ici 7.5-8,0 litre olur.( ekonomik kullanımda )

Saygılar.

Hocam 1.2 motor neden bu kadar cok yakıyor ? Arkadaşım aracı aldığında sonucu buraya yazacağım

Valla her hâlukarda alacaksa deneyin ve görün derim ,

1.2 atmosferik motor verimsiz bir motor. Neden cok yakıyor ? Yeni teknoloji degil, Gücü yetmiyor, ondan sonra ver gazı ver gazı...

Sadece vw değil Renault da da aynı motor var ve benzer degerler çıkıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.2 70 hp benzinli Polo yerine (bütçenizi bilmiyorum) ikinci el ya da sıfır Seat İbiza 1.2 TSI düşünebilirsiniz. Hem 105 hp hem de yakıt tüketimi makul.
  • 1.2 70 PS (Aynı motor) Fabia kullanıyorum. Araç 1500 km'de. Şehiriçi ortalama 7-7,5 lt yakıyor. Fazla dur-kalk olmazsa ve çok sakin kullanarak 6,8 lt civarına düşürebiliyorum. Biraz yüksek devirli kullanırsanız 8,5-9 lt civarında yakıyor. Şehirdışında 120 km hızla 5,5-6 lt yakıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.