Şimdi Ara

1.2 TSI ÇILGINLIĞI 3.6 LİTRE/100KM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
7.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vay bee 1.2 tsi golf mühendisleri diyor ki bu araç klima kapalı düz yol 80 km hız ile 4.3 yakar ama sen 3.6 yakıyosun :) Hangi yokuş aşağıdan attın arabayı soyle bakalım.

Sana 2016 1.6 tdi golf ile pozanti çamalan arası bunun yarısını atarım 1.8 litre kafayı yersin.

Milleti kandırmayın artık yeter yahu. Şehiriçi 8 8.5 şehirlerarası 120 130la 6.5 yakıyor
  • İstanbuldan Trabzona geldim aracım 1.6 turbo dizel motorlu. Boludan sonrası klima açık geldim kapanmadı hiç araçta 5 kişi artı bagaj doluydu d segment bir araç ama malum hilekar vag grubundan değil.

Toplamda 2 tonu geçmiştir yine ağırlığı. 86 km ortalama hızda 5.7 litre yaktı. Az yakacam diye çaba göstermedim hiç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 15 Temmuz 2020; 13:51:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ESER14 kullanıcısına yanıt
    Problem böyle çözülmez en az 30 40 kilometre farklı hızlarda (öyle ayağının altında yumurta varmış gibi değil) araba nasıl kullanılması gerekiyorsa öyle kullanılması gerekir. Mantıklı bir video ama yanıltıcı olmuş. Atmosferik motorlarda 5 5.5 görürsün bu şekil kullansan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refsak -- 15 Temmuz 2020; 14:20:38 >
  • Ver o arabayı bir de ben kullanayım 7-8 litreden aşağı iniyor mu görelim.

Az yakacak diye gaza korkarak dokunanları anlamıyorum zaten. Siz araba kullanmıyorsunuz kullandığınızı zannediyosunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Ver o arabayı bir de ben kullanayım 7-8 litreden aşağı iniyor mu görelim.

Az yakacak diye gaza korkarak dokunanları anlamıyorum zaten. Siz araba kullanmıyorsunuz kullandığınızı zannediyosunuz.
    Hiç zorlanmadan ortalama 5 litre ile geziyorum. Öyle stres falan yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

Bende şaşırdım kokluyor valla. Aracı 5 yıl önce sıfır almıştık genelde 5-6.5 litre arası yakıyor.

Bu arabanın farkı gazdan ayağını çekince öne yığılmıyor aktıkça akıyor yolda.
    Evet cok ilginctir ki buna bende sahit oldum. Bir ara sehiricinde kullandigim 1.2 tsi jetta da vardi bende, araba cutoff ta sanki boştaymis gibi akmaya devam ediyordu. Surtunme ve kompresyon olaganustu derecede dusuk. Yani tsi larin az tuketiminin altinda ciddi bir muhendislik yatiyor.

Ama uzun soluklu rampa inislerinde de kompresyonla inemiyosun mesela. Arabayi frenleyemiyor motor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün 130 km yaptım. 100 km şehirler arası, 30 km şehir içi.
    Hız aralığı 80-120 arasıydı. Kasmadan ortalama 5.0 yaktı.
    Hatta buranın yokuşu meşhurdur. Yokuş yukarı 130dan aşağı düşmedim.

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Bazı dsg lerde yelken modu var. Rampa inişlerinde ayağı gazdan çekince kavrama ayrılıyor ve vites boşa çıkıyor (ekrandaki vites göstergesinde görülüyor bu durum). Böylece kompresyon olmadan uzun rampa inişlerinde yakıt ekonomisi sağlıyor (diyor das auto). Audide aynı olay Smart free wheel diye geçiyor. Ben hep kapalı tutuyorum şanzıman zaten sabıkalı süreklli kavramayı ayırıp durmasın diye

• Forumun zaten tsi'ya alerjisi var açmayın böyle konular lütfen adamların damarına basıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

Bazı dsg lerde yelken modu var. Rampa inişlerinde ayağı gazdan çekince kavrama ayrılıyor ve vites boşa çıkıyor (ekrandaki vites göstergesinde görülüyor bu durum). Böylece kompresyon olmadan uzun rampa inişlerinde yakıt ekonomisi sağlıyor (diyor das auto). Audide aynı olay Smart free wheel diye geçiyor. Ben hep kapalı tutuyorum şanzıman zaten sabıkalı süreklli kavramayı ayırıp durmasın diye
    Bendeki jetta manueldi haci. Dsg lerde durum ne bilmiyorum. Ama sunu soyleyebilirim vw araclarinin mekanigi ve aktarma organlari yağ gibi bu bir gercek. Surtunme ve kayip cok az.

Kafadan rakiplerine gore -1lt daha az tuketim buradan geliyor.

• S40 1.6 dizel ile Burdur Antalya arası 2.3 litre yaktım acsamiydim bende konu arkadaşlar

• Valla İstanbul trafiğinde benzinli araba ile 8-9 litrenin altini gören yalan söylüyordur. Km fazla yapılmıyorsa benzinli mantıklı tek sıkıntı benzin fazla gidiyor psikolojisine girip dizeli düşünüyorsun.

• O da birşey mi bizim arkadaş da 1.2TSI Leon var, burdan Antalya'ya gitti geldi 3 litre benzin 8 litre mazot 20m3de LPG üretmiş aracı yolda

Çocuk ne yapacağını şaşırmış, sordum ne yaptım üretilen yakıtları diye yolda fakir fukaraya dağıtmış

• Nasıl gidyosunuz bilmiyorum ama 1.2 TSI Jetta ile İstanbul Datça geldim otobanda 140 a sabitledim 5,6 litre yaktı. O yolda bile sağdan gittim millet beni solluyodu. 3 lt yakmak için o araçla 7.vites 70 le filan gitmek lazım.o yolda o hızda ömür geçmez valla

• 2016 seat ibiza sahibiyim. ilk sahibiyim. hiç böyle bir değer görmedim. Çok da sakın kullanırım.
  • Şöyle konular ülke ekonomisinin geldiği durumun özeti resmen.Sen git ortalama bir arabaya 6 haneli rakamları vererek satın al,ondan sonra 2 lt az yaktıracağım diye ayağını korka korka bastır gaz pedalına
  • Ben de 40 km de 1.6 tdi passata 11.4 litre küsürat yaktırdım. Önemli olan aracı nasıl kullandığınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La voiture noire -- 17 Temmuz 2020; 9:0:53 >
  • rakamlar gercek, eski arabam golf 7 1.2tsi manuel idi. yalniz bu rakamlari trafikte falan yakalayamazsiniz. normal surerek ani hizlanma dur kalk yapmadan sakin bir kullanmada 4litre yakiyor. 5 kisi bagajla beraber yunanistana tatile gitmistik git gel 1000km uzeri ortalamam 5.5-6 lt idi.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.