Şimdi Ara

1.2 tsi golf7 manuel rekor tüketim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
7.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugun havza samsun (atakum türkis) samsun havza mevkine gidiş dönüş tüketimim. inat yaptım ne kadar düşürebilirim diye. havza nın rakımı 675 ve bazı geçitlerde 900 metreye kadar çıkılıp iniliyor samsuna varıncaya kadar. sonuçta her inişin bir çıkışı var akşam dönüşte de 80 90 geldim yine aynı yol ve aynı başlangıç noktası.
    gidiş dönüş (3.8 + 5.6)/2= 4.7 lt çıktı ortalaması ortalama hızlar ise 65 gidiş 68 dönüş şehir merkezinde 4-5 ışık ta bekledim. bu kadar iner, daha da düşer mi bilmiyorum. normal hızla gidersem gidiş te 4.8 lt dönüşte 5.7 civarı oluyor. araç 2300 km de 1.2 tsi manuel
     1.2 tsi golf7 manuel rekor tüketim 1.2 tsi golf7 manuel rekor tüketim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudret1 -- 12 Mayıs 2013; 22:53:57 >

• helall
  • quote:

Orijinalden alıntı: theged

helall

saoll:))
  • quote:

Orijinalden alıntı: kudret1

quote:

helall

bir sorum olcak hocam sana, düz bir yolda 110-120 km hızla yaklaşık 150 km bi yolda ne kadar yakar?
  • Gerçekten güzel değerler. Bu araç bence 10000 km den sonra 4.7'den 4.4'e kadar düşer.
  • quote:

quote:

quote:

helall

bir sorum olcak hocam sana, düz bir yolda 110-120 km hızla yaklaşık 150 km bi yolda ne kadar yakar?

hocam 110 120 gidersen de 5 5.5lt civarı ama araba yüklü olmayacak ve klimayı açmamıştım. fabrika değerlerine gayet rahat ulaşılabiliyor. şehir içi de İstanbul haricinde gayet normal. 5.8 lere düşebiliyor 6.5-7 litre arası sakin kullanım

• Polodan sonra alacağım aracım Golf olur herhalde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Life Jacket

Polodan sonra alacağım aracım Golf olur herhalde.

inşallah allah daha iyilerini nasip etsin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Life Jacket

Polodan sonra alacağım aracım Golf olur herhalde.

inşallah allah daha iyilerini nasip etsin

Amin, inşallah. Sizin adınıza da en iyileri olsun.
  • güncell
  • 65 km/h ortlama hız diyor+ sakin kullandığınız belli+1.2 motor normal bir değer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

65 km/h ortlama hız diyor+ sakin kullandığınız belli+1.2 motor normal bir değer.

valla hiçbir forumda bu kadar düşüğünü görmedim. ki fabrika verisi 4.3 o yüzden böyle bir başlık açtım bana normal gelmedi!
  • Elde ettiğin değerler gayet normal arkadaşım.
    800--900 rakımlı Havza dan 0 rakımlı Samsun'a inmişsın. Zaten eğimli yolları inerken 1500 devirin üzerinde kaldığımız ve gaza basmadan ilerlediğimizde (tabiri caizse motor freni devreye girdiğinde ) aracımız Cut-Off yapıyor ve yakıtı kesiyor. bu durumu yol bilg. anlık tüketimden takip edebiliyoruz. Bu esnada tüketim ''0'' olur ve böyle yol alırız. Ta ki tekrar gaza basana kadar bu durum devam eder.
    Sen de Samsuna inerken bilerek veya bilmeyerek Cut-Off yaparak yol katetmişsin ki, bu da ortalamana yansımış zaten.

Her inişin bir çıkşıvardır mutlaka. Sız aynı yolu gidip gelmişsınız. Bu duruma göre de ortalama tüketiminiz gayet tatminkar.

Peki Samsun şehiriçi tüketiminiz nasıl. Arabada 4-5 kişi oluca klima açık durumda bariz bi çekiş problemi oluyormu?.
    Bende 1.2 comf. DSG ve 1.6 TDI DSG arasında kaldım. Memurum dolayısıyla yılda max 10.000 yaparım. Yenı yılda almayı planlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mavigökyüzü

Elde ettiğin değerler gayet normal arkadaşım.
    800--900 rakımlı Havza dan 0 rakımlı Samsun'a inmişsın. Zaten eğimli yolları inerken 1500 devirin üzerinde kaldığımız ve gaza basmadan ilerlediğimizde (tabiri caizse motor freni devreye girdiğinde ) aracımız Cut-Off yapıyor ve yakıtı kesiyor. bu durumu yol bilg. anlık tüketimden takip edebiliyoruz. Bu esnada tüketim ''0'' olur ve böyle yol alırız. Ta ki tekrar gaza basana kadar bu durum devam eder.
    Sen de Samsuna inerken bilerek veya bilmeyerek Cut-Off yaparak yol katetmişsin ki, bu da ortalamana yansımış zaten.

Her inişin bir çıkşıvardır mutlaka. Sız aynı yolu gidip gelmişsınız. Bu duruma göre de ortalama tüketiminiz gayet tatminkar.

Peki Samsun şehiriçi tüketiminiz nasıl. Arabada 4-5 kişi oluca klima açık durumda bariz bi çekiş problemi oluyormu?.
    Bende 1.2 comf. DSG ve 1.6 TDI DSG arasında kaldım. Memurum dolayısıyla yılda max 10.000 yaparım. Yenı yılda almayı planlıyorum.

araçta turbo olduğundan dolayı ilk kalkışta veya 1. viteste devirini almadan 2 taktığınızda yığılma yapıyor. 1.6 atmosferik bir araca göre. ama bir müddet sonra sürüş tarzınızı arabaya uyduruyorsunuz ve çekmeme gibi bir durumla karşılaşmıyorsunuz. kredi çekip alacaksanız 1.2 alın derim sıkıntı yok . ayrıca fabrika değerinini net olarak yakalamak bu olsa gerek
    benzinli bir araç için
    şunu da soyleyeyim 3.8 normal bir değer değil!

• Elde ettiğiniz değerler normal sürüş tarzına göre tabii ki normal değil. ama;

700-- 900 rakımlı yerden 0 rakımlı yere inerken, dikkatli kullanımla 3.8 elde ediliyorsa ben buna normal dedim.

Ben, 1400 rakımlı Rize Ayder den '0' Rakımlı Ardeşene yaklaşık 50 Km lik yolu dikkat ederek (Cut-off yaptırarak) Bezinli bir golf7 ile 3 ortalamanın altını kesin görebileceğimi biliyorum. Ama bu çok uç, anormal bir değer olsa da Rakım, güzergah ve yol durumuna göre normal sonuç olur.
    Bilmem anlatmak istediğimi, anlatabildimmi.
    Sorunsuz, güzel günler dileklerimle...
  • yılda 10bin km, kesinlikle benzinli.
    1.4tsi ayder yaylasını bir solukta çıkar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bugun havza samsun (atakum türkis) samsun havza mevkine gidiş dönüş tüketimim. inat yaptım ne kadar düşürebilirim diye. havza nın rakımı 675 ve bazı geçitlerde 900 metreye kadar çıkılıp iniliyor samsuna varıncaya kadar. sonuçta her inişin bir çıkışı var akşam dönüşte de 80 90 geldim yine aynı yol ve aynı başlangıç noktası.
    gidiş dönüş (3.8 + 5.6)/2= 4.7 lt çıktı ortalaması ortalama hızlar ise 65 gidiş 68 dönüş şehir merkezinde 4-5 ışık ta bekledim. bu kadar iner, daha da düşer mi bilmiyorum. normal hızla gidersem gidiş te 4.8 lt dönüşte 5.7 civarı oluyor. araç 2300 km de 1.2 tsi manuel
     1.2 tsi golf7 manuel rekor tüketim 1.2 tsi golf7 manuel rekor tüketim

Güzel değerler.
    Ben de senede bu araçla 15-20 bin km yapacak olmama rağmen benzinli sipariş verdim.
    Bakalım ben ne ortalama yapacağım.

• 15 bin e kadar benzinli tavsiyem bu araç
  • Aynı yol km gittikce dusuyor.rekor rekor ustune
     1.2 tsi golf7 manuel rekor tüketim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende DSG sanziman var, Atasehir-Gebze arasi yaklasik 40 km yolu 5 lt/100km ortalamasi ile gittim. Arac 2 haftalik su anda ort. 6.3 lt gecen hafta 6.7 idi. Git gide dusuyor. Genel olarak arabayi 100-120 km araliginda kullaniyorum. Bence super bir yakit sarfiyati var. Ben benzinli aracta bu kadar az yakani gormedim.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.