Evet i5 650 eski işlemcime temizlik yaptıktan sonra overclock işine giriştim. 3.5 GHz'ye 1.208V gerilim altında çıkabildim. Daha üst seviyelere çıkmak istiyorum ama sorun şu ki voltaj sınırına takılmak istemiyorum ve pcnin diğer bileşenlerine zarar gelmesinide istemiyorum. Ne yapmam gerektiğini söylermisiniz? Ayrıca turbo ile çarpan sayısı 26 yapılıyormuş ben yapamadım onu. Maks. çarpan 24 görünüyor. Ben yaptıklarımı kısaca söyleyeyim:
- İşlemci çarpan maksimum seviyesine alındı (24) - İşlemci FSB 133 MHz'den 146 MHz'ye çekildi (3504 MHz) - Ram frekansları 1066 MHz'ye indirildi. (1333-1066 gerçek saat 1167 MHz) - Akasa soğutucu Windows SpeedFan uygulaması üzerinden kontrol edilebilmesi için manuel hıza alındı ve sabit %50'de çalışıyor (1700 RPM)
Sıcaklıklar: OC öncesinde çekirdekler 25 yükte 50, yüzey sıcaklığı 24 OC sonrasında çekirdekler 30 yükte 60, yüzey sıcaklığı 30-35
BIOS'ta voltaj ile ilgili birşey göremediğim için soruyorum. 3.8 yada 4.0 GHz'ye kadar çıkılır mı bu sıcaklıklarla? Zannetmiyorum ama belli bir oranda çıkabilir. En azından 3.6 yada 3.7 çıkmak istiyorum. Şimdiden sağolun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme