Şimdi Ara

1.3 km wifi bağlantı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşımla benim evin arası 1.3 km ve wifi bağlantı kurmak istiorum ancak arada binalar ve kavak ağaçları var. Bağlantıyı kurmak için biquad anten ile çanak anten hazırladım ve AİRTİES WUS 300 125 Mps ile denedim ancak bağlanamadım.

Düşündündüğüm şey Arkadaşımın evindeki AP nin arkasına bir yansıtıcı yerleştirip sinyallerin yatay değilde belli bir açı ile yayılmasını sağlamak ve çanak antenimle sinyalleri yakalamak. Zaten yukardaki şemada temsili olarak gösterdim böyle birşey mümkünmü aceba.

1.3 km wifi bağlantı

• bu kadar proje yaptıysan mümkün olup olmayacağınıda bizden daha iyi bilrisin aslında ama mesefe bana uzak geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: N8

bu kadar proje yaptıysan mümkün olup olmayacağınıda bizden daha iyi bilrisin aslında ama mesefe bana uzak geldi

Aynen katılıyorum, bizden daha iyi biliyor olmalısın.

Antenlerin direkt birbirini görmesi gerekmiyor ama görmesinde fayda var. Bence de mesefe uzun. Resimdeki gibi yapılar varsa olmaz o iş.

Baz istasyonlarını düşün, adamlar mümkün olan en yüksek yere anten koyuyorlar ki az miktarda ölü nokta kalsın diye.
  • 802.11b modunda 1mbit hizda elindeki cihazlar ve engellerle belki baglanabilirsin..
  • Noktadan noktaya bağlanabilirsin, en süper çözüm için cihazları yüksekte tutman gerekmektedir. Paraya kıyarım diyorsan RUCKUS lari öneriyorum. De maksat sanırım zaten ucuz internet bağlantısı sağlamak :) o zaman paraya kıymayacaksın demektir. Geçtim 1.5 km yi ülkeden ülkeye yapılanı dahi oluyorsa, neden olmasn diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: proexot

Noktadan noktaya bağlanabilirsin, en süper çözüm için cihazları yüksekte tutman gerekmektedir. Paraya kıyarım diyorsan RUCKUS lari öneriyorum. De maksat sanırım zaten ucuz internet bağlantısı sağlamak :) o zaman paraya kıymayacaksın demektir. Geçtim 1.5 km yi ülkeden ülkeye yapılanı dahi oluyorsa, neden olmasn diyorum

Evet 45 Km de kullanan var, ama adam 20 25 metre direğe takmış antenleri Yani olmaz değil olur ama ne kadar maliyeti göze alarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: N8

bu kadar proje yaptıysan mümkün olup olmayacağınıda bizden daha iyi bilrisin aslında ama mesefe bana uzak geldi

aynen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.