Şimdi Ara

1.3 Multijet Linea dan 1.4 Easy Egeaya Geçmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 90 hp linea active aracım var. Sıfır araç fiyatlarından dolayı 1.4 egea easy alıp tüp taktırmak istiyorum.Egeaya tüp taktırırsam lineayı aratır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben olsam böyle bir şey yapmazdım linea dan memnunsanız devam edin sırf motoru için bile linea derim

Şimdi mtv olarak egea alırsanız bayağı fark edecek
    Egeadaki 1.4 motor kronik yağ eksiltme sorunu var son durum nedir bilmiyorum.
    Multijet motor sağlamlığıyla düşük bakım maliyetiyle ve az yakmasıyla meşhur
  • Ben olsam böyle bir şey yapmazdım linea dan memnunsanız devam edin sırf motoru için bile linea derim

Şimdi mtv olarak egea alırsanız bayağı fark edecek
    Egeadaki 1.4 motor kronik yağ eksiltme sorunu var son durum nedir bilmiyorum.
    Multijet motor sağlamlığıyla düşük bakım maliyetiyle ve az yakmasıyla meşhur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okumayanadam -- 1 Mayıs 2019; 23:52:50 >
  • Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
    Şuan ki aracımın 7 yaşında olup sıkıntı çıkarma ihtimalinin olması ve yalıtımının düşük olması beni değişim yapma isteğine götürüyor.Yağ yakma sorunu takip ettiğim kadarıyla azaltılmış durumda.
    Sıfır araç alındığı zaman en azından insan bakımlarını yaptırıp gönül rahatlığıyla binebiliyor.Ama belli bi yaşı geçtimi orasımı burasımı bozulacak diye tedirgin oluyor insan.
    Gönlümden geçen astra sedan almak ama malesef şartlar el vermiyor.
    Egea görünüm olarakta hoşuma gidiyor.Egea 1.4 fire benzinli olarak 95 hp ama tüp taktırdıktan sonra kaç hp performansı hissettirir?

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin4755

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
    Şuan ki aracımın 7 yaşında olup sıkıntı çıkarma ihtimalinin olması ve yalıtımının düşük olması beni değişim yapma isteğine götürüyor.Yağ yakma sorunu takip ettiğim kadarıyla azaltılmış durumda.
    Sıfır araç alındığı zaman en azından insan bakımlarını yaptırıp gönül rahatlığıyla binebiliyor.Ama belli bi yaşı geçtimi orasımı burasımı bozulacak diye tedirgin oluyor insan.
    Gönlümden geçen astra sedan almak ama malesef şartlar el vermiyor.
    Egea görünüm olarakta hoşuma gidiyor.Egea 1.4 fire benzinli olarak 95 hp ama tüp taktırdıktan sonra kaç hp performansı hissettirir?
    Benzinli araç hiç kullanmadım bende linea sahibiyim şu sıralar alınabilecek en uygun araba egea bildiğim kadarıyla 5 yılda garantisi var servisinde lpg taktırırsanız da garanti devam eder diye biliyorum

Aracınız 7 yaşındaymış ben daha yeni sandım bu durumda alınabilir duruyor lpg çekişi ne kadar etkiler bilemiyorum az da olsa etkileyeceğini tahmin ediyorum ama dizel deki gibi yokuş performansı iyi olmayabilir onun haricinde lpg ile uyumlu bir motoru var egeanın vergi olarak en az 1000 lira fark eder bunu da düşünün

• fiyatlarını bilmemekle birlikte 1.3 mj egea 2. ele yönelseniz daha mantıklı olabilir kanımca. Sıfır ayarında araçlar mantıklı fiyatlara alıcı buluyor.
  • Aracınızın kilometresi yüksek değilse ve araba temizse bence yolunuza linea ile devam edin. Lineayi kaç yıldır kullanıyorsunuz?

• Realwest58 kullanıcısına yanıt
    Araç bir yıldır bende hocam 140 bin km de şuan.Şirket aracı olabileceğini düşünüyorum aracın geçmişine çok güvenemediğim içinde değiştirmek istiyorum

• D-4D corolla ve tüplü corolla aynı anda kullanan biri olarak söylüyorum ; D-4D ile seke seke ceylan gibi gittiğim o rampalarda tüplü corolla ile 4-5k devir çevirmek zorunda kaldığımda göz yaşları döküyorum. Sollamaya çıkınca hızlanmak yerine kaptırarak soldan gitmek zorunda kalıyorum. Linea çok dökük değilse bence girişmeyin.

Benden birkaç saniye önce atmışsınız mesajı :
    quote:

Araç bir yıldır bende hocam 140 bin km de şuan.Şirket aracı olabileceğini düşünüyorum aracın geçmişine çok güvenemediğim içinde değiştirmek istiyorum

O kilometrelerde dizele tavsiyem;
    Enjektörleri ölçtürüp tıkanma varsa ultrasonik temizletme (kimyasal değil)
    Turboya şöyle bir endoskobik kamerayla baktırmak
    EGR var zannedersem onu bir temizlettirmek
    Zamanı gelmişse kaçırma varsa geç kalmadan baskı balata.
    Bunların hepsi zaten 3-4bin hatta fazlası tutar diye düşünüyorum.

Genel tabloya bir baktım, belki sıfır km benzinli sizin için daha iyi bir opsiyon olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 2 Mayıs 2019; 1:2:12 >

• yasin4755 kullanıcısına yanıt
    Bakimliysa 140 bin kilometre çokta yüksek değil dizelden sonrada atmosferik LPG li araç çok tat vermeyecektir.

• Şartları zorlayıp 1.3 dizel egea almaya çalışın derim. 1.4 fire berbat keyifsiz bir motor
  • Easy alma Egea’yı ne donanım var ne de malzeme kalitesi, alacaksan urban veya üstünü al değiştirdiğine değsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerinde olsam 1 saniye düşünmeden geçerim sıfır araca.
  • iki aracı da uzun süre kullanan biri olarak cevap yazayım. burada birkaç kriter var.

linea > egea
    7 yıl 140 bin km. > 0 km
    1.3 mjet > 1.4 benzin+lpg

sırasıyla,

egea lineadan daha konforlu gelecektir.
    geçmişi belli olmayan 140 bin km den sıfır km ye geçeceksiniz.
    ben fazla km yapmadığım için benzinli kullanıyorum yani lpg hakkında fikrim yok ancak dizel motor tüketim olarak elbette daha makul değerler sunar. ayrıca mtv konusu da artık akıllara zarar hale geldi.
  • Hocam dizel den benzine geçmek pek mantıklı değil. Çekiş gücü çok mutsuz eder. Bende 1.6 dizel var canavar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.