Şimdi Ara

VW Polo 1.4 mu yoksa 1.2TDI mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Volkswagen Polo almak istiyorum. 2011 veya 2012 model. Benim için önemli olan Yakıtta Ekonomik olması. 1.4 Benzin+LPG mi alsam yoksa 1.2 Dizel mi?
    Sizce hangisi uygun olur.

• Biraz daha para koy ve birkac parca boyali 1.6 tdi al.

1.4 Benzinli yakar gitmez
    1.2tdi ise boyundan fazla yakar yine gitmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fungar F kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.2 TDI 1.6 TDI kadar olmasada gayet iyi topluyor arabayi,1.4 benzinliden cok saha iyi bi secenek bence,tuple ugrasmayin bence.Az kilometreli bulabilirseniz 1.2 TDI daha iyi bi secenek.Tam fiyatlari bilmiyorum ama 1.6 TDI'ninda fiyatlarinin cok farkli olucagini sanmiyorum.Performans olarak 1.6 1.2'den cok cok daha iyi.Onu da degerlendirin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günlük 120 km sabit olarak yol yapıyorum. Şuan aracım ALbea 1.4 LPG ve km de 14 kuruş yakıyor. O yüzden yakıt konusunda ekonomik olsun istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fungar

Günlük 120 km sabit olarak yol yapıyorum. Şuan aracım ALbea 1.4 LPG ve km de 14 kuruş yakıyor. O yüzden yakıt konusunda ekonomik olsun istiyorum.

Polo 1.4 benzin lpg de o civarlarda yakar. Dizel 18 kuruş civarı yakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

quote:

Günlük 120 km sabit olarak yol yapıyorum. Şuan aracım ALbea 1.4 LPG ve km de 14 kuruş yakıyor. O yüzden yakıt konusunda ekonomik olsun istiyorum.

LPG ile uğraşmak yerine , 2000-2500 fazla verip , direkt Dizel tercih edilmesi daha doğru olmaz mı ?

Yukarıda yazmış bir üyemiz... 1.6TDI alın , güzel günlerde sürün.Bende ocak 2016 gibi Allah izin verirse bir araç alacağım artık ve bu araç POLO olacak gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

quote:

quote:

LPG ile uğraşmak yerine , 2000-2500 fazla verip , direkt Dizel tercih edilmesi daha doğru olmaz mı ?

Yukarıda yazmış bir üyemiz... 1.6TDI alın , güzel günlerde sürün.Bende ocak 2016 gibi Allah izin verirse bir araç alacağım artık ve bu araç POLO olacak gibi

Yani 1.4 dizel mi? Yoksa 1.2 Dizel mi?

• Hala 1.2 dizel gitmez diyen insanlar var ya. 1.6 tdi daha pahalı gücün yeterse al yoksa 1.2 iyidir. 100 tl ile istanbul içi 550 km yapıyoruz. 3.85den alıyorum mazotu işte. Var sen hesapla kaç yakar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yigit48

Hala 1.2 dizel gitmez diyen insanlar var ya. 1.6 tdi daha pahalı gücün yeterse al yoksa 1.2 iyidir. 100 tl ile istanbul içi 550 km yapıyoruz. 3.85den alıyorum mazotu işte. Var sen hesapla kaç yakar.

Hocam benimde ilgimi 1.2 Dizel çekiyor. Fabrika verilerine göre 100km de 3.0 litre şehirlerarası çıkıyor.
    Buda 100tl ile sanırım 700km civarı birşey yakar uzun yolda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

quote:

quote:

1.6 tdi çoğunlukla filo veya şirket çıkması oluyor. Aldıktan sonra 3-5 bin tl kadar enjektör turbo pompa arızası çıkarır. Devamında ne olacağı belli olmaz. Benzinli alsa yağını filtresini değiştirip gezer.

Temiz düşük km'li 1.6 tdi almaya kalksa 7-8 kağıt fazla ödemesi gerekir ve yine benzinli öne geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 28 Mayıs 2015; 12:21:37 >

• Lpg kiti olan arac yetkili vw servisleri bakim yapmiyor bilginize.

• 1.2 TDI Güzel motor alt devirleri cansız ama orta devirlerde ve ara hızlanmalarda 1.4 Atmosferik'ten daha canlı LPG İlede uğraşılmaz bakımı vs Alın 1.2 TDI Temiz,temiz binin
  • 1.2 dizel sizin işinizi görür. Aman aman bir performansı yok. Ama kasayı taşımama gitmeme durumu da yok. Devirli kullanırsanız gayet seri.

• Fungar F kullanıcısına yanıt
    3 zor 4.3den falan hesaplayın uzun yolda. ha yol düzdür , eğim yoktur yolda 90la giderim diyorsanız 3ler hayal değil tabiki de. 300 liraya falan dışardan kol değişimi ve beyin programlaması ile hız sabitleyicide takılıyor.

vergi düşük. motor titreşimli çalışıyor. çok ses almaz jantlar büyümedikçe konforda bozulmaz rahattır. 1.2lerin çok uçuk kmlisini almazsanız rahat rahat , ekonomik olarak binersiniz.
  • arkadaşım 2012 polo bulumontion aldı 40bine 18 kuruş yakıyor diyordu
  • Dizel alacak gücünüz varsa düşünmek hata, tabii ki 1.2TDI.
  • 1.6 TDI + Chip + DPF + Kat + EGR İptali

Küresel ısınmaya da katkısı olur cebine de.

Şaka bi yana 1.6 TDI + Chip iyidir. Ama 2012 öncesi motorlarda enjektör problemi olduğunu DUYDUM. Kronik olarak.
  • 1.2 tdi 'nin oldukça sesli çalıştığını unutmayın.
    3 silindirli olduğu için titreşime sebebiyet verebilir.

1.4 benzinli + lpg şahsen beni daha mutlu ederdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.