Şimdi Ara

1.3 TCe Hızlanırken Silkeleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım 90.000 kmde, Clio 5 1.3 TCe EDC. Yaklaşık 2.500 km önce, özellikle motor sıcakken ve araba hızlanırken silkeleme problemi yaşamaya başladım. İlk etapta hafifken gitgide daha hissedilir oldu.

Bujileri değiştirdim ancak problem geçmedi. Deneme amaçlı Würth’ün enjektör temizleyicisini yakıta ekleyince 2 3 depo silkeleme problemi geçti ancak geçenlerde yine yapmaya başladı. Tekrar enjektör temizleyici ekledim ve problem yine yok oldu.

Sanayide, buji, bobinler tek tek deneye deneye çözmeye çalışıyorlar, haliyle baya masraflı oluyor. Daha önce böyle bir problem yaşayan oldu mu? Enjektör temizleyici koyunca geçen problem direkt enjektör değiştirmeyi mi gerektirir? Önce, bobinlerden mi başlamalıyım?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam çözüldü mü sorun ? Megane 4 1.3 tce de aynı sorunu yaşıyorum. Bujiler değişti düzelmedi. Siz nasıl çözdünüz

• Hocam merhaba bendede 1.3 tce captur var araç 2020 78 binde bujileri bobinleri değiştim sorun hala devam ediyor hatta değişmeden önce azalmıştı. Soğukken yapmıyor sıcakken yapıyor. Özellikl 1500-2000 devir arası düşük seyir ve yokuşta yapıyor.

• MustafArif kullanıcısına yanıt

Bir önceki mesajıma cevaben,

Bobin değişti düzelmedi,

Buji değişti düzelmedi,

Araca würth benzinli araç enjektör temizleyicisi attım. Depo 4/3 dolu iken.

20km normal seyrettikten sonra otoban da seri gazlamalar yaptım. 3-4-5-6 bin devir 7. vitese kadar. Araç cigerli olduğu için hemen hızlanıyordu ancak yavaşlatıp tekrar aynı şekilde seri gazladım. Eğer silkeleme ve problem gözlemleniyorsa ciddi şekilde hissediliyorsa sizde risk olabilir. Bu benim taktiğimdi. Gazlarken silkeleme yapmayacak şekilde yürüttüm aracı hep.

Neyse 50 KM de böyle gazladıktan sonra sorun çözüldü. Sorunun üzerinden 200 km / 3-4 gün gibi bir zaman geçti. Tekrarlar mı bilemiyorum ancak artık roketliyor araç. Silkeleme tekleme yok. Cuf cuf turboyu doldurup gazlıyoruz. Makinenin turbosu torpidoya çok yakın, yüklenince sesi geliyor :)

Sanırım alınan yakıtın kirli olması yada benzin deposunda biriken herhangi bir şey sebep oldu bu duruma. Benzin filtresi var mı araçta emin değilim. Ancak direk enjeksyon olduğu için 200 bar civarı bir püskürtmeye sahipler yani ciddi bir basınç ile. En ufak sorun yanma sorunlarına sebep oluyor yada araç tarafından kasıtlı engelleniyor diye düşünüyorum. Arıza kodu çıkartmaması da ayrıca komik. Komutan gidemiyoruz diyorsun arabaya ama arabaya göre herşey normal. Benim sorun 2-3-4 bin devirde bile olmaya başlamıştı. kullanılamayacak durumdaydı.... Ustalar da bir çözüm üretemedi son ana kadar.

Umarım kimsenin başına gelmez. Başına gelen olursa önce würth temizleyici (benzinli araç) sonra buji sonra bobin sırası ile giderse iyi olur. bobinler deli para..

Edit: motor soğuk iken yapmıyor 90 dereye gelince başlıyordu. önce 1500-2000 devir aralıklarında başladı. son zamanlar 3-4 bin devirde bile yapıyor evin yolunu bulamıyorduk...

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc_Leopard -- 4 Mart 2025; 19:46:39 >

• Mc_Leopard kullanıcısına yanıt
    Dostum bende de aynı araç 1.3 tce captur sogukken hiç bişi yapmıyor kısa mesafede , Araç ısınıyor uzun da yola çıkınca başlıyor, 4 buji değiştim tanesi 2.500 tl bobin değiştim herşeyi denedim bi bu kaldı bende çok hafif hafif yapıyor sert ve ani değil yakıtı bitirmeye çalışıyorum bu Würtü de sipariş vereceğim araç benzinli olduğu için filtre yok bu ürünü hiç kullanmadım zarar verir mi diye düşündüm ve size yazdım umarım işe yarar araçtan soğumuş durumdayım :(

Makinaya bağlanında araç da hiç bir hata alınmıyor usta en son benzin dağıtıcıda olabilir dedi oda çok para önce test etmek gerekiyor dedi. 4 bin en enjektör 10 bin bobin şu an 14 binlik olduk Würtü denemedim onu deneyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafArif -- 5 Mart 2025; 10:31:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.