Şimdi Ara

1.4 122 Cax-b, Med 17.5, Cold Start Problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sorunum size belki garip gelecek ama araç yaklaşık iki aydır cold start yapmıyor. 

Bilindiği üzere sabah ilk çalışmada emisyon çok yüksek olur. Katalizor soğuktur ve erken ısıtılması istenir. Motor çift enjeksiyon yapılır oluşan zengin karışımla hidrokarbon (çiğ yakıt) atılımı artar böylece katalizör reaksiyonu hızlandırılır. Ve katalizör hızlıca ısınır. 

Bu sebeple de tsi motorlar 4-5 saat beklediğinde ya da sabah ilk çalıştırmada emisyon düşürmek amacıyla zengin enjeksiyon yapıp katalizörü ısıtırlar. Hatta dump valf bile açılılr. 10-20 saniye süren bu çalışmada motor rölantisi 1100 rpm civarında seyreder ve sesi de gürültülü olur. Sonra yavaşça normal rölantisine düşer. 

Ancak benim araç iki aydır bir defa cold start yapmadı. İki gün beklediği zaman da ama yapmadı. Zaman aralığı ne olursa olsun motoru yeni stop etmiş gibi çalışıyor.

Sabah çalışmalarda bile rölanti 700-800 arasında, sallantı ya da titreme yok. Vag-comdan baktığımda silindirlerin hepsi dahil 1 tane tekleme (misfire) dahi oluşmuyor.

Vag'da hata kodu yok. Parametreler normal. Rail basıncı, turbo basınç eğrisi, maf değerleri normal. Silindir başına yer alan knock sensör grafiği de normal sayılır. Bobinler yeni. Bujiler 30 binde.

Motor 210 binde ve sadece 3 nolu silindir de hafif bir sübap sesi var lifterden dolayı.  

Motor yönetimi Bosch-med 17.5. Bilindiği üzere bu Ecu'de farklı modlar bulunmakta. Varsayılan mod hangisi olduğunu bilmesem de dtc sil yaptım ama değişen bir şey olmadı.

Daha önceden kötü yakıt ve vuruntu nedeniyle farklı moda geçmiş ve avans düşürmüştü. İvemelenme zayıflamış ve dtc cleared yaptığımda düzelmişti. Ancak mod değişimde uyarı ya da arıza kaydı oluşturmamıştı. 

Biraz teknik bir konu biliyorum ancak bu alanda uzman kimselerden bilgi istiyorum.

Med 17.5 Ecu hangi parametreler oluştuğunda cold start yapar? 

Cold start olması mı ya da olmaması mı normaldir?

Şimdiden teşekkürler. 

• cold start yapması için motor suyu sıcaklığının 18 derecenin üstünde olması gerekir.Sıcaklık bu derecenin altında ise normal çalışır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.33 vs 1.6 Corolla ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.