Bildirim
1.4 16V 100 HP motoru hakkında bilgi
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Hiçbir Fiat çı bu motoru kullanmıyor, enterasan -
çünkü fiat'ın böyle bir motoru yoktur -
quote:
Orijinalden alıntı: havnitekin
çünkü fiat'ın böyle bir motoru yoktur
Enterasan, ben bu bölüme yardım almak için giriyorum fakat ben yardım edeceğim herhalde
FIAT 500 deki bu motor ne peki ? Pancar motoru mu
http://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/fiat500_fiyat.aspx
http://www.fiat.com.tr/Documents/Pdf/500_3.pdf
-
haklısınız özür dilerim...
bu motor diğer fiat versiyonlarında 90 ve 95 hp olarak kullanılmıştı...500'ü unuttum...fiat 500de 100hp olarak kullanıldı...
hiçbir sorunu olmayan ,çift kam teknolojisi nedeniyle sportif bir motor sesine sahip,çok atak ve uzun ömürlü bir motordur..
yakıt sarfiyatı emsallerine göre birazcık fazla olmakla birlikte özellikle fiat 500de çok başarılı sonuçlar vermiştir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havnitekin -- 21 Ekim 2009; 22:26:26 > -
quote:
bu motor diğer fiat versiyonlarında 90 ve 95 hp olarak kullanılmıştı...500'ü unuttum...fiat 500de 100hp olarak kullanıldı...
hiçbir sorunu olmayan ,çift kam teknolojisi nedeniyle sportif bir motor sesine sahip,çok atak ve uzun ömürlü bir motordur..
yakıt sarfiyatı emsallerine göre birazcık fazla olmakla birlikte özellikle fiat 500de çok başarılı sonuçlar vermiştir.
Önemli değil.
Kullanıcılar biraz daha bilgi verirse sevinirim.LPG olayı vs türünde. Bir de bir Fiat 500 kullanıcısı 35 lt benzinle 500 km gidiyorum demiş ( normal kullanım) doğruluk payı var mı daha fazla km yapan varsa sevinirim.
Özetle motor hakkında teorik bilgim var ama pratik yok.Kullanmadım sonuçta bu motoru
-
quote:
Orijinalden alıntı: tenekekutu
quote:
Önemli değil.
Kullanıcılar biraz daha bilgi verirse sevinirim.LPG olayı vs türünde. Bir de bir Fiat 500 kullanıcısı 35 lt benzinle 500 km gidiyorum demiş ( normal kullanım) doğruluk payı var mı daha fazla km yapan varsa sevinirim.
Özetle motor hakkında teorik bilgim var ama pratik yok.Kullanmadım sonuçta bu motoru
Aynı motor Fiat Panda da kullanılmaktadır. (Ancak ülkemizde satılmamıştır.)
Teknik verileri;
Fiat Panda 100HP
4 silindir, 72 x 84 Hacim; 1368cc, sıkıştırma oranı:11, max güç 100hp/6000dv,max tork 131nm/4250dv
maksimum hız:185km
Yakıt tüketim;ş.içi/ş.dış/ort
8,7/5,3/6,5
1.4 100hp lik fiat 500 ise; 35lt benzinle eğer sürekli ş.içinde kullanıyorsa; 500km gitmesi çok zor. Ancak 1.2 motorlu bir araç ise çok rahat 500km gider...
-
Şehiriçi 500 km yapmakta zorlanırsa eğer;
O zaman 1.2 motor daha mantıklı.Çünkü performanstan daha çok güvenilir motor olması ( Fiat motorları zaten bunu sağlıyor),az yakması ve benzinli olma şartı var. -
quote:
Orijinalden alıntı: tenekekutu
Şehiriçi 500 km yapmakta zorlanırsa eğer;
O zaman 1.2 motor daha mantıklı.Çünkü performanstan daha çok güvenilir motor olması ( Fiat motorları zaten bunu sağlıyor),az yakması ve benzinli olma şartı var.
veriler ortada; ş.içi 8.7 lt yakıt tüketimi ile.. maksimum menzili 350- 380km olur...
Sizin isteklerinize en uygunu 1.2 motor... Kendi aracım(1.2 dualogic panda) ile ş.içinde sakin kullanım ile genelde 450km olduğunda benzin ışığı yanıyor...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X