Şimdi Ara

1.5 Dci 105 hp Bilgi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler benim aracımla ilgili bi durummu bu bilmiyorum arac meg 3 coupe

alt devirler debriyajdan ayağı çektiğinde gaza biraz fazla basmam gerekiyor

+ taaa 2000 devirde motor adam gibi yürüyor 2000 aşağısına düşerse durum vahim ama 2000 e geldiğinde ok gibi fırlıyor.

1.3 cdti astra motoru ilk kalkış anında daha canlı ve istekli 1.vitesden bahsediyorum.

acaba benim aracın motorunda bi sıkıntımı var yoksa normal mi buı durum.

birde 6.5 lt yakıyo 100/km de gerçi 1.3 de 6.4 yakıyor aynı güzergahda.

• Hocam devir olayı Turbonun devreye gitmesi ile alakalı gayet normal bir durum.
    Yakıtta 1.5 dci motor megane larda ortalama 6.5 gibi yakıyor zaten bi sıkıntı yok
  • mercedes a serisi motoru olarak da bilinir :)
  • 2.000 devrin altının ölü olmasının sebebi 105 hplik 1.5 dCi'lar maksimum torkunu 2000 devirden itibaren veriyor.

Dizel araçta zaten 2.000 devirde vites yükseltiliyor bu devirde vites atınca, 2000 altında habire turbo boşluğu oluyor, 1.5 dCi motorlu 65 bg eski symbol kullanmıştım 2.000 devir altında çok isteksiz, 2.000 devir üzerinde torku verdiği için biraz birşeyler hissettirmeye çalışıyordu.

http://www.zeperfs.com/en/fiche2746-renault-megane-iii-1-5-dci.htm

110 bg'likler 1750'den itibaren veriyor.

http://www.zeperfs.com/en/fiche4327-renault-megane-iii-1-5-dci.htm

En üstte Tork bilgilerinin yanında devir aralıkları yazıyor.

Astra ya 1500 ya da 1750'den itibaren veriyor ondan ilk kalkışta daha çabuk çekiş sağlıyor gibi gelmiştir size, ama 1.3 motorlu astra eşek ölüsü gibi, devir saati artsada ibrede pek artış olmuyor, kağnı gibi, yürümüyor araç o motorla.

Opel'in yeni 136 bglik 1.6 CDTi motoru da maksimum torkunu 2.000 devirden itibaren vermesine rağmen 2.000 devir altında en ufak bir titreşim, turbo boşluğu hissettirmiyor.

Dizel dediğin 1.500 devirden itibaren torkunu vermeli, vermiyorsada astradaki gibi alt devirlerde de canlı olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstraction -- 20 Haziran 2016; 16:47:09 >

• A serisi 110 luk değil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    titreşim yada bi boğulma yok ama boşluk var 2000 e kadar -0 cansızlık var 2000 de birden patlama oluyor 2000 den düştümü birden cansızlaşıyor.

misal gaza basıyorum vıııııvınnnnnnnn oluyor bilmem anlatabildimmi buda ani dur kalklarda sıkıntı oluyor motordan şüphelenmeye başlamıştım demekki normalmiş.nerdeyse servise gidecektim.
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    ordaki değerler 15 " janta göre sanırım benimkiler 17 acaba fark eder mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 110
  • quote:

Orijinalden alıntı: mixtiesto

titreşim yada bi boğulma yok ama boşluk var 2000 e kadar -0 cansızlık var 2000 de birden patlama oluyor 2000 den düştümü birden cansızlaşıyor.

misal gaza basıyorum vıııııvınnnnnnnn oluyor bilmem anlatabildimmi buda ani dur kalklarda sıkıntı oluyor motordan şüphelenmeye başlamıştım demekki normalmiş.nerdeyse servise gidecektim.

Jantlar biraz ağırlık yapar ama sizin şuanki durumda devede kulak misali.

Anladım hocam ne demek istediğinizi, titreşim ve boğulma 5. viteste 2000 devrin altında giderken olabilir fakat düşük hızlarda o devirde patlama olması aracın o devirden itibaren torkunu vermeye başladığını yani diğer tabirle o devirde turboyu açtığını gösteriyor.
  • bizim dizel loganda vitesteyken gaza basmasan bile ileri atılıyor ,güzel yapmışlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de HB 105 beygir var, 2000'den sonra gelen turbo sesiyle beraber araba şahlanıyor, altı biraz cansız.

Artı olarak yazılım ile +25hp ve +45nm tork civarı elde edilebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 20 Haziran 2016; 17:37:32 >
  • EPICA kullanıcısına yanıt
    yakıt için genelde hangi devirde vites değiştiriyorsunuz birde 2000 devir 6.vitesde araba kaç km h yapıyor
  • dikkat etmeden kullanımda şehir içi 8 litre yakıyor aracım, dikkat edersem 6.5-7 arası. 2000'i biraz geçince değiştiriyorum bu kullanımda.

100 km/h yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 21 Haziran 2016; 19:17:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.