bi de otomatik vites tüketimi nasıl? veya performansı
Merhaba, fiyat için birşey diyemiyorum. Geçen yaz ben aldım aynı aracı 33.200 idi yanlış hatırlamıyorsam. Eşime aldığım için tam hatırlayamıyorum, yanlış anlaşılma olmasın. Titanium x paket araç. Ancak Ocak'ta kendi arabamı satınca eşimin arabasına el koydum ve son altı aylık deneyimlerim şu şekilde : 1- 1.4 tam otomatik bir araç için performans çok çok tatmin edici. 2- 40 litre benzile maksimum 500 km gidebilirsiniz İstanbul trafiğinde, yani çok yakıyor. Yol bilgisayarı değeri bende şuan 9.4 lt/100km. 3- Bu fiyat grubundaki araçlar içinde en kaliteli malzemeye sahip olanlardan biri. Daha iyi malzeme için başka markalara 5-8 milyar arası daha çok para verip donanım eksikliği yaşama durumu oluryor. 4- Geri kaçma problemi falan yok, araç tam otomatik. ( çok soran oluyor) 5- Yokuşta tıkanma falan yok. 6- Daha 10.500km tabi ki ama herhangi bir şanzuman vs. problem yaşamadık. 7- Vites geçişleri biraz yavaş ama sarsıntısız. Sarsıntısız olmasını sağlayan sistem aracı D veya R moduna ilk alıp hemen gaza bastığınızda bir iki saniye kadar gaza basmanızı umursamayıp şanzumanın hazır olmasını bekliyor bu da sizin korna yemenize sebep olabiliyor. Son üç saniye kala vitese takıp hazırolmak gerekiyor ama tabi heryerde saniyeli ışık yok. 8- Manuel modda kullanımı pek zevk vermiyor daha da ağır kalıyor. 9- Ama gazı kökleyip acil vites küçülttüğünüzde ne hikmetse çok daha hızlı vites değiştiriyor. 10- Araç 4 vites :) Lütfen bilerek alın. 100-110KM ulaşmak için 3000 devir yapmak insana çok koyuyor. 5. vites eksikliği çok çok çok fazla hissediliyor ve uzun yolda hızınızı 100 km ile limitliyor bu da size 2010 model arabayla en sağ şeritten gitmek zorunca kalınca çok koyuyor.
Sonuç olarak araç başarılı. Şanzuman başarısız olmamakla beraber 4 viteste kalmak ve gereğinden fazla yakmak gibi 2 ciddi sorunu olan bir şanzuman.
Tavsiyem: Fiesta'yı kesinlikle alın. Ama dizel ve manuel vites olarak. Aldığınız gün 45 hava basılı olan lastiklerinizin hepsini 31 hava basıncına indirin yoksa benim gibi ilk 3 ay ne sert amortisörleri var ya binilmez bu arabaya der satmayı düşünürsünüz. Ama hemen indirirseniz ne güzel pamuk gibi dersiniz :D
bi de otomatik vites tüketimi nasıl? veya performansı
Hocam kafa karıştırma olmasın ama Punto Evo ya bakmanızı tavsiye ederim. 5K DYNAMIC Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC 34,230 ve Assist Kit 400 tl bayiden alacağınız fiyat çok daha uygun olacaktır. Hem de donanım ve güvenlik bileşenleri olarak eminim Fiesta dan daha dolu bir araç olacaktır. Ayrıca tüketim değerleri de gayet iyidir.
yorumlar için çok teşekkürler. benzin derdim fazla yok aslında aracı sadece h.sonları kullanacağız. h.içi iş için kullanmak zorunda kalırsak benzini şirket veriyor o bakımdan sorun yok :D bugün kısmetse almaya gidiyorum.
çok yakıyormuş doğrusu, punto evoyu öneren arkadaş ne kadar yaktığını söyleyebilirmi?
quote:
Orijinalden alıntı: oksit
çok yakıyormuş doğrusu, punto evoyu öneren arkadaş ne kadar yaktığını söyleyebilirmi?
Fabrika verilerine bakacak olursanız şehir içi Fiesta 8.9 lt, Punto Evo 6.9 lt yakıyor.
tek kelime:)) çok yakıt harcar benzinli hemde otomatikkç..... almaaa