Şimdi Ara

1.4 siena EL lpg taktırmayı düşünüyoruz.yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle herkese merhaba. 99 model 1.4 motor siena aracımıza lpg taktırmayı düşünüyoruz. araba tek noktadan enjeksiyonlu ve sıralı sistem takılmıyormuş. sizden isteğim şu: hangi marka lpg taktırmalıyım? ne gibi sorunlar yaşayabilirim ya da yaşarım? her haftasonumu gaz ayarı için sanayide ya da lpg servisinde geçirir miyim? lpg nin dezavantajları neler? bu soruları yanıtlamanızı rica ediyorum.

çekişin de bir miktar düşeceğini biliyorum.düşmemesi için lpg ayarını açmak gerekiyormuş ve o zaman da ekonomik olmuyormuş.gazı biraz kıstırırsam çekişi nasıl olur? aracım zaten 1.4 motor ve kasa zaten bu motora ağır geliyor.zaten bu yüzden çok benzin yakıyor ve bu yüzden lpg taktırmak istiyorum.ankara da oturuyorum.sabah ve akşam trafiğini az-çok bilirsiniz.araba 5 yıldır benim ve sorun çıkmasından korktuğum için lpg ye pek yanaşmadım.sizce ne yapmalıyım?

YARDIM EDEN HERKESE ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz_ank -- 7 Ocak 2008; 20:55:24 >

• yıllık ne kadar km yaptuğınızı bilirsek daha iyi yardımcı olabiliriz.
    lpg montajının ardından genellikle ilk birkaç gün bazı ayarlar için sanayiye gidiliyor ve kullanımınıza en uygun ayarlar yapılıyor. bundan sonra iyi bir montaj yapılmışsa sorun çıkmaz...
  • km olarak ölçmedim ancak aylık aşağı-yukarı 120 ytl lik benzin harcıyorum ve bu bana çok geliyor.1 depo benzinle 250-300 km civarı yapabiliyorum.servise götürdüm aracı çok yakıyor diye,onlar da gerçekten çok yaktığını,bu kadar yakmaması gerektiğini,ancak bütün ayarlamaları yaptıklarını ve ancak bu kadar tasarruf yapabileceğimi söylediler.bu yüzden lpg taktırmak istiyorum.

ayrıca ilk birkaç hafta yapılacak ayarlamalar önemli değil.önemli olan bunun sürekli olmaması.şimdi aracım çok yakıyor ancak sorunum yok.lpg taktırınca her haftasonu bir yerini yaptırmak için sanayiye gideceksem hiç taktırmayayım.bu konuda tecrübeli olanlar yardımcı olurlarsa çok memnun olurum.
  • madem ayda 120 liralık yakıt harcıyosun ben hiç taktırma derim.aracın baya fazla yakıyor.bu halde sanma ki lpg de yakıt masrafım düşücek.benzinde cok yakan aracın lpgde de cok yakar.tasarruf son zamlardan sonra %30 lara kadar düştü.ha nolur 120 ytl yerine 80 ytl olur aylık yakıt harcaman.40 lira için deymez bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zephry -- 7 Ocak 2008; 22:32:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: zephry

madem ayda 120 liralık yakıt harcıyosun ben hiç taktırma derim.aracın baya fazla yakıyor.bu halde sanma ki lpg de yakıt masrafım düşücek.benzinde cok yakan aracın lpgde de cok yakar.tasarruf son zamlardan sonra %30 lara kadar düştü.ha nolur 120 ytl yerine 80 ytl olur aylık yakıt harcaman.40 lira için deymez bence.

teşekkürler.
    peki yapılacak ayarlama ile çekişten fedakarlık edersem ne olur?
    bu arada ben sorun çıkarıp çıkarmayacağını merak ediyorum ama yine de yorumun için sağol.

bu arabayı ben 2 yıl daha kullanacağım.tüpü 450 ytl ye taktırıyorum.2 yılda kaba bir hesapla:

24x40=960 ytl oluyor sizin hesabınızla.benim için tüp masrafını çıkarması yeterli çünkü aracımı geçen yaz değiştirmeyi düşündüm ve lpg olmadığı için satamadım.arayanların ilk sorusu 'lpg var mıydı?' oldu.çok yaktığı için kimse yanaşmıyor pek.biraz da bu yüzden istiyorum lpg yi.

sorun yaratmayacaksa bu bir hafta içinde taktırmam lazım.bu yüzden sorularımı acil cevaplarsanız memnun olurum.

şimdiden herkese teşekkürler

• arkadaşım eğer aracında benzinliyken kronik bir soruna rastlamadıysanız, lpg montajını da işinin ehli bir ustaya yaptırırsanız kafanız rahat olsun hiç problem yaşamazsın. anladığım kadarıyla lpg taktırdıktan sonra aracınızın satışta prim yapacağını düşünüyorsunuz... 450ytl diyorsunuz... o zaman bütün hesaplar sizin lehinize dönüyor, bir an önce taktırıp tasarruf etmeye başlayın derim. 2 sene kullanırsınız satarken de şimdiki durumuna göre 1 milyar üstüne müşteri ararsınız. hayırlısı olsun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustyyyyy

arkadaşım eğer aracında benzinliyken kronik bir soruna rastlamadıysanız, lpg montajını da işinin ehli bir ustaya yaptırırsanız kafanız rahat olsun hiç problem yaşamazsın. anladığım kadarıyla lpg taktırdıktan sonra aracınızın satışta prim yapacağını düşünüyorsunuz... 450ytl diyorsunuz... o zaman bütün hesaplar sizin lehinize dönüyor, bir an önce taktırıp tasarruf etmeye başlayın derim. 2 sene kullanırsınız satarken de şimdiki durumuna göre 1 milyar üstüne müşteri ararsınız. hayırlısı olsun...

teşekkürler yorum için.zaten benim amacım da bu.hem biraz ekonomik olsun,hem de satarken kolaylık olsun.
    tek korkum sorun çıkması ya da düzen tutmaması. ama yorumlara göre iyi bir usta bu işi sorunsuz halledebilir.
    yorum yazan herkese tekrar teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguz_ank

up

+1
  • Arkadaşım 5 yıl beklemeyle çoook geç kalmışın. Yarından tezi yok iyi bir serviste LPG montajı yaptır huzur bul (Benim gibi).
    Araçlarımızın motorlları aynı.Benim aracım 1999 Palio 1.4 EL. Ben 370YTL ye 1,5yıl önce Voltran marka kit monte ettirdim ve 12000Km yi aşkın yol katettim. Çok memnunum.Birkaç kez ayar için sanayiye uğradim hepsi o kadar.Yani bana LPG den dolayı aracım hiç sorun yaşatmadı.

Sana tavsiyem zararın neresinden dönersen kardır. bazı olumsuz yorum yapanlara itibar etmeyin, işin ehli bir montaj servisi bulun ve tasarrufa bir an önce başlayın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavigökyüzü

Arkadaşım 5 yıl beklemeyle çoook geç kalmışın. Yarından tezi yok iyi bir serviste LPG montajı yaptır huzur bul (Benim gibi).
    Araçlarımızın motorlları aynı.Benim aracım 1999 Palio 1.4 EL. Ben 370YTL ye 1,5yıl önce Voltran marka kit monte ettirdim ve 12000Km yi aşkın yol katettim. Çok memnunum.Birkaç kez ayar için sanayiye uğradim hepsi o kadar.Yani bana LPG den dolayı aracım hiç sorun yaşatmadı.

Sana tavsiyem zararın neresinden dönersen kardır. bazı olumsuz yorum yapanlara itibar etmeyin, işin ehli bir montaj servisi bulun ve tasarrufa bir an önce başlayın...

yorum için tşkler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.