Şimdi Ara

1.4 TSI 1.6 TDI Jetta mı Golf mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dediğim gibi bu araçlardan birini düşünüyorum, araştırmalarıma göre 45 bin tl bir bütçe ile 2. el olarak alacağım araç 1.4 benzin jetta alırsam eğer comfort alabiliyorum veya 1.6 dizel trend boş paket alabiliyorum fiyatlar kafa kafaya hemen hemen yada bunları es geçip 1.6 full golf alabiliyorum model aralığım 2011-2013 sizlere sormak istediğim önemli hususlardan birisi 1.4 benzin jetta şehir içi kaç kuruş yakar 1.6 dizel ne kadar yakar tercih kafam çok karışık açıkçası.

Yazmayı unutmuşum yıllık 10.000 km yi geçmez benim aracım bunuda göz önünde bulundurun lütfen. Yazları haftasonu tekirdağa gidip geliyorum istanbuldan. Yakıt olarak 100km de ne harcarım bunlardan birisi ile. Şehir içi ve dışı bunuda söyleyebilirmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rospel12 -- 15 Nisan 2014; 18:35:14 >

• 1.4 benzin Jetta şehir içi ortalama 8 litre, 1.6 TDI Golf ortalama 6 litre
  • Hızlı kullanım olarak değerlendirirsek uzun yolda 180-190 ile gidiyoruz 1.4 ile 1.6 dizel arasında nasıl bir ortalama olur benzinli araç o süratlerde çokmu benzin içer yoksa kafa kafayamı olur dizel ile.
  • vw binek araçlarda golf ve passat dışındaki ara ve alt modellere hiç bulaşma bence...
  • Yüksek süratlerde sarfiyat miktarları arasındaki fark fazlasıyla artacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabiki hiçbiri

opel astra j 1.4 turbo sport tavsiye ederim.

temsili örnek :

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sifirdan-farksiz-otomotik-vites-27500-km-160407512/detay
  • 1.6 full donanım golf varken hiç düşünmeyin derim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rospel12

Arkadaşlar dediğim gibi bu araçlardan birini düşünüyorum, araştırmalarıma göre 45 bin tl bir bütçe ile 2. el olarak alacağım araç 1.4 benzin jetta alırsam eğer comfort alabiliyorum veya 1.6 dizel trend boş paket alabiliyorum fiyatlar kafa kafaya hemen hemen yada bunları es geçip 1.6 full golf alabiliyorum model aralığım 2011-2013 sizlere sormak istediğim önemli hususlardan birisi 1.4 benzin jetta şehir içi kaç kuruş yakar 1.6 dizel ne kadar yakar tercih kafam çok karışık açıkçası.

1.6dizel jettanın trend modeline bulaşmamanı tavsiye ederim 1.4 TSİ şehir içi yaklaşık 8 litre comfortlıne 1.4tsı tavsiyem

• Bagaj çok lazım değilse kesinlikle Golf derim. Jetta'lar meksika üretimi ve golf ile aralarında bir miktar kalite farkı var. Ayrıca Golf VW nin gözbebeğidir. Arkadaşın dediğine katılarak Golf ve Passat haricinde diğer araçlarına bulaşma derim VW nin. Motor konusunda ise temiz bir TDI bulursan kaçırma derim gidişi yakıtı tatminkardır. Fakat yüksek kilometre dizel aracın bakımı, partikül filtresi, bujisi (ülkemizde satılan mazot kalitesizliğini göz önünde bulundurursak) başını ağrıtabilir. Tanıdıktan, temiz bildik bir dizel araç bulunmadıkça her zaman risklidir. TSİ motorda ise ekspertizde turbosuna baktır sıkıntı yoksa kalanı çok dert etme derim. Gidişine göre yakıtı gayet iyi. Yılda 15 bin km geçmiyorsan kesinlikle düşünmelisin. Vereceği keyif bildiğimiz atmosferiklere göre çok fazla olacaktır. Lakin 180-190 gibi süratlerde TSİ benzini "içer"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist1186 -- 13 Nisan 2014; 2:18:08 >

• Bagaj için Jetta, zevk için Golf. Performans açısından 1.4 TSI ile 1.6 TDI arasında fark çok olmayacaktır. TSI ekonomiktir evet ama basınca yakar. O hızlarda dizel daha az yakacaktır ama ben o hızlarda kullanmamanızı tavsiye etmem. Araçların ikisi ile de ilgili Kullanıcı Yorumlarının olduğu bir bağlantıyı BURADA Paylaşıyorum. Listeden seçerek okuyabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nalle bjorn

quote:

Arkadaşlar dediğim gibi bu araçlardan birini düşünüyorum, araştırmalarıma göre 45 bin tl bir bütçe ile 2. el olarak alacağım araç 1.4 benzin jetta alırsam eğer comfort alabiliyorum veya 1.6 dizel trend boş paket alabiliyorum fiyatlar kafa kafaya hemen hemen yada bunları es geçip 1.6 full golf alabiliyorum model aralığım 2011-2013 sizlere sormak istediğim önemli hususlardan birisi 1.4 benzin jetta şehir içi kaç kuruş yakar 1.6 dizel ne kadar yakar tercih kafam çok karışık açıkçası.

1.6dizel jettanın trend modeline bulaşmamanı tavsiye ederim 1.4 TSİ şehir içi yaklaşık 8 litre comfortlıne 1.4tsı tavsiyem

Bulaşmamamı tavsiye etmişsiniz bunun sebebi nedir. 1.6 TDI şehir içi ortalama kaç litre yakıyor kullanan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi

• Benzinle baş edemezsiniz bu yüzden hiç düşünmeden golf al.hem piyasası daha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: gitarist1186

Bagaj çok lazım değilse kesinlikle Golf derim. Jetta'lar meksika üretimi ve golf ile aralarında bir miktar kalite farkı var. Ayrıca Golf VW nin gözbebeğidir. Arkadaşın dediğine katılarak Golf ve Passat haricinde diğer araçlarına bulaşma derim VW nin. Motor konusunda ise temiz bir TDI bulursan kaçırma derim gidişi yakıtı tatminkardır. Fakat yüksek kilometre dizel aracın bakımı, partikül filtresi, bujisi (ülkemizde satılan mazot kalitesizliğini göz önünde bulundurursak) başını ağrıtabilir. Tanıdıktan, temiz bildik bir dizel araç bulunmadıkça her zaman risklidir. TSİ motorda ise ekspertizde turbosuna baktır sıkıntı yoksa kalanı çok dert etme derim. Gidişine göre yakıtı gayet iyi. Yılda 15 bin km geçmiyorsan kesinlikle düşünmelisin. Vereceği keyif bildiğimiz atmosferiklere göre çok fazla olacaktır. Lakin 180-190 gibi süratlerde TSİ benzini "içer"

Şöyle söyliyim bundan önceki aracım 1.4 fire dynamic albea şahsi aracımdı lpg vardı aracımda sıralı sistem şehir içinde 110 lira fulleyip 350 km gidiyordum. 1.4 tsi aynı bu şekilde olucaksa eğer yani 100km 30-35 lira yakarmı şehir içi yavaş kullanıcıyım kafama esmedikçe gaza basmam. Yılda 1 veya 2 kez Kastamonu ve Erzincana gidiyoruz. Kastamonu Cide yolunu bilen arkadaslar varsa rampası virajı bitmez korkum şu ki 1.4 benzinlide bize tuzluya gelmesin. Kullanıcı arkadaşların yorumlarınıda bekliyorum fabrika verilerine göre hesap yaptım. Dizel mantıklı geliyor fakat kullananlar daha çok yardımcı olucaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

tabiki hiçbiri

opel astra j 1.4 turbo sport tavsiye ederim.

temsili örnek :

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sifirdan-farksiz-otomotik-vites-27500-km-160407512/detay

Opel düşünmüyorum teşekkür ederim.
  • quote:

Yazmayı unutmuşum yıllık 10.000 km yi geçmez benim aracım bunuda göz önünde bulundurun lütfen. Yazları haftasonu tekirdağa gidip geliyorum istanbuldan. Yakıt olarak 100km de ne harcarım bunlardan birisi ile. Şehir içi ve dışı bunuda söyleyebilirmisiniz.

Bulaşma dememin sebebi jetta veya dizel olması değil aracın trendlıne olması jetta ve golf piyasada çok tutulan araçlar hatta sıfırını alabilmek için insanlar sıra bekliyor bu iki aracında trend değil comfort tavsiyem trend ikinci eli zayıf olduğundan bulaşma dedim

• quote:

quote:

Bagaj çok lazım değilse kesinlikle Golf derim. Jetta'lar meksika üretimi ve golf ile aralarında bir miktar kalite farkı var. Ayrıca Golf VW nin gözbebeğidir. Arkadaşın dediğine katılarak Golf ve Passat haricinde diğer araçlarına bulaşma derim VW nin. Motor konusunda ise temiz bir TDI bulursan kaçırma derim gidişi yakıtı tatminkardır. Fakat yüksek kilometre dizel aracın bakımı, partikül filtresi, bujisi (ülkemizde satılan mazot kalitesizliğini göz önünde bulundurursak) başını ağrıtabilir. Tanıdıktan, temiz bildik bir dizel araç bulunmadıkça her zaman risklidir. TSİ motorda ise ekspertizde turbosuna baktır sıkıntı yoksa kalanı çok dert etme derim. Gidişine göre yakıtı gayet iyi. Yılda 15 bin km geçmiyorsan kesinlikle düşünmelisin. Vereceği keyif bildiğimiz atmosferiklere göre çok fazla olacaktır. Lakin 180-190 gibi süratlerde TSİ benzini "içer"

Şöyle söyliyim bundan önceki aracım 1.4 fire dynamic albea şahsi aracımdı lpg vardı aracımda sıralı sistem şehir içinde 110 lira fulleyip 350 km gidiyordum. 1.4 tsi aynı bu şekilde olucaksa eğer yani 100km 30-35 lira yakarmı şehir içi yavaş kullanıcıyım kafama esmedikçe gaza basmam. Yılda 1 veya 2 kez Kastamonu ve Erzincana gidiyoruz. Kastamonu Cide yolunu bilen arkadaslar varsa rampası virajı bitmez korkum şu ki 1.4 benzinlide bize tuzluya gelmesin. Kullanıcı arkadaşların yorumlarınıda bekliyorum fabrika verilerine göre hesap yaptım. Dizel mantıklı geliyor fakat kullananlar daha çok yardımcı olucaktır.

Hocam basmazsan 7-8 litre civarı yakar yani son zamlarla 35-40 kuruş civarına geliyor. Uzun yolda 5-6 litre arası oynar hızına göre. Yokuşta yakıt tüketimi atmosferikler kadar artmaz çünkü turbo dolayısıyla max torkunu 1500 devir civarında veriyor ve 200nm den fazla bir tork veriyor.( 7 litreyi falan bulur sanırım yokuşlu uzun yolda. 35 kuruş civarına denk geliyor.)Dizeller ile kafa kafaya diyebiliriz.

Benimde size bir sorum olacak Konuyla alakası yok lakin bende şu sıralar 20-25 civarı araç bakıyorum. LPG konusunda tecrübelisiniz sanırım nasıldır LPG? Güvenlik konusunda çok endişelerim var sızıntı, sıkışma vs. siz ne dersiniz? Birde LPG çok arıza veriyor falan diyor çevremden tanıdık bir kaç kişi bu konuda görüşünüz nedir? Hatta direk 1.4 fire punto lpg veya fiesta 1.4 lpg bakıyorum. Albea 1.4 ile aynı motor sanırım punto çekişi gidişi nasıldır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist1186 -- 16 Nisan 2014; 22:41:40 >

• BENCE 1.4 TSI 122 200 GOLF COMFORTLİNE HİGHLİNE DOĞRU TERCİH 1.6 TDI 105 250 DE TE TORSİYON ÇUBUK VAR 1.4 TSI 122 200 DE BAĞIMSIZ SÜSPANSİYON VAR YANİ YOL TUTUŞU VİRAJ DİNAMİĞİ YOL KONFORU DAHA İYİ OLUR 1.4 TSI 122 1.6 TDI 105 İ KAYBEDER AMA EĞİMDE SERT RAMPALARDA TDI 105 DAHA AVANTAJLI OLUR SERT KULLANIMDA TDI 105 DAHA AZ DUYARLIDIR TSI 122 DEN TSI 122 İLE ÇOK BASARSANIZ ÇOK YAKAR TDI 105 NİSPETEN DAHA AZ TEPKİLİDİR.
  • TDI 105 YÜKSEK HIZLARDA 180-190 TSI 122 DEN AZ YAKAR AMA BÖLE NE KADAR GİDEBİLİRSİNİZ Kİ
  • quote:

Hızlı kullanım olarak değerlendirirsek uzun yolda 180-190 ile gidiyoruz 1.4 ile 1.6 dizel arasında nasıl bir ortalama olur benzinli araç o süratlerde çokmu benzin içer yoksa kafa kafayamı olur dizel ile.

O hızlarda,

Tdi 9-10 lt
    Tsi 13-15 lt yakıt tüketir. Tecrübe ile sbt.

• quote:

quote:

quote:

Hocam basmazsan 7-8 litre civarı yakar yani son zamlarla 35-40 kuruş civarına geliyor. Uzun yolda 5-6 litre arası oynar hızına göre. Yokuşta yakıt tüketimi atmosferikler kadar artmaz çünkü turbo dolayısıyla max torkunu 1500 devir civarında veriyor ve 200nm den fazla bir tork veriyor.( 7 litreyi falan bulur sanırım yokuşlu uzun yolda. 35 kuruş civarına denk geliyor.)Dizeller ile kafa kafaya diyebiliriz.

Benimde size bir sorum olacak Konuyla alakası yok lakin bende şu sıralar 20-25 civarı araç bakıyorum. LPG konusunda tecrübelisiniz sanırım nasıldır LPG? Güvenlik konusunda çok endişelerim var sızıntı, sıkışma vs. siz ne dersiniz? Birde LPG çok arıza veriyor falan diyor çevremden tanıdık bir kaç kişi bu konuda görüşünüz nedir? Hatta direk 1.4 fire punto lpg veya fiesta 1.4 lpg bakıyorum. Albea 1.4 ile aynı motor sanırım punto çekişi gidişi nasıldır?

Ben simit tüp kullanıyodum 44 lt BRC sıralı sistem 4 yıl kullandım yaşadığım tek sorun ışıklar kafasına göre yanıyodu ben zaten km bildiğimden takmıyodum full kullanmaya özen gösterirseniz hiç bir problem çıkmıyor. Aracınızda benzin sürekli bulunsun, gaz ayarını iyi yapan bi usta yaparsa sorununuz olmaz. Eğer gaz ayarlarında problem olursa bende ilk başlarda gazı kökleyince araç stop ediyordu devir kaybedip. Daha sonrasında bu sorun çözüldü. Yakıt olarakta Shell kullanıyordum aynı yerden alıyordum sürekli. 1.4 fire dynamic albea açık hava filtresi takılı halde 30 liraya 100 km gibi bi oran vardı 115 liraya falan full oluyodu 350-380 basarsam 300 km gidiyodu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.