Şimdi Ara

seat leon 1.2 tsi mi, 1.4 tsi mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamun aleyküm arkadaşlar, uzun zaman araştırmam neticesinde leon almaya karar verdim fakat ikisi arasında kaldım. ikisi arasında çok fazla yakıt farkı var mı acaba ? 1.2 performans olarak iyi ama motor küçük olduğu için uzun yolda çok yakar mı ? (130-150 km hızla).. yardımlarınızı bekliyorum, herkese iyi forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justasecond -- 2 Mart 2014; 15:55:57 >

• 1,2 tsi Küçük hacimli olduğu için yüksek hızlarda biraz fazla yakar ama ekonomik kullanımlarda gerçekten az yakar.Bu manada 1.2 tsi üzmez ama 1.4 tsi ayrı bir dünya.Ben olsam belirttiğin hızlarda kullanımda 1.4 tsi tercih ederdim....Daha düşük hızlar için 110 u geçmeyecek şekilde 1.2 tsi süperdir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

1,2 tsi Küçük hacimli olduğu için yüksek hızlarda biraz fazla yakar ama ekonomik kullanımlarda gerçekten az yakar.Bu manada 1.2 tsi üzmez ama 1.4 tsi ayrı bir dünya.Ben olsam belirttiğin hızlarda kullanımda 1.4 tsi tercih ederdim....Daha düşük hızlar için 110 u geçmeyecek şekilde 1.2 tsi süperdir...

Ben senede en az bir defa Mardin-Kocaeli arası yol yapıcam, yani en az 3000 km uzun yol.. Diğer kullanımlar hep şehiriçi ama bahsettiğim yer çok küçük bir ilçe trafik yok.. Arada bir 35 km Midyat'a giderim. Bu durumda 1.4 tsi daha mı mantıklı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: justasecond

quote:

1,2 tsi Küçük hacimli olduğu için yüksek hızlarda biraz fazla yakar ama ekonomik kullanımlarda gerçekten az yakar.Bu manada 1.2 tsi üzmez ama 1.4 tsi ayrı bir dünya.Ben olsam belirttiğin hızlarda kullanımda 1.4 tsi tercih ederdim....Daha düşük hızlar için 110 u geçmeyecek şekilde 1.2 tsi süperdir...

Ben senede en az bir defa Mardin-Kocaeli arası yol yapıcam, yani en az 3000 km uzun yol.. Diğer kullanımlar hep şehiriçi ama bahsettiğim yer çok küçük bir ilçe trafik yok.. Arada bir 35 km Midyat'a giderim. Bu durumda 1.4 tsi daha mı mantıklı acaba ?

Yeni leondan bahsediyorsan 1.2 tsi 105 hp yeni ve gerçekten çok entresan güzel bir motor ancak 1.4 tsi 140 hp de yeni daha ayrı bir dünya.Eğer gaz pedalına hakim olursan ama arada küçük kaçamaklar yapayım dersen 1.4 tsi seni uçurur hiç üzmez ama ben kendimi tutamam yakıt önemli diyorsan da 1.2 tsi senin işini çok iyi görür.Şehiriçinde ise bu durum fark etmez...Hangisini alırsan al olur.

• quote:

quote:

quote:

Yeni leondan bahsediyorsan 1.2 tsi 105 hp yeni ve gerçekten çok entresan güzel bir motor ancak 1.4 tsi 140 hp de yeni daha ayrı bir dünya.Eğer gaz pedalına hakim olursan ama arada küçük kaçamaklar yapayım dersen 1.4 tsi seni uçurur hiç üzmez ama ben kendimi tutamam yakıt önemli diyorsan da 1.2 tsi senin işini çok iyi görür.Şehiriçinde ise bu durum fark etmez...Hangisini alırsan al olur.

Anladım kardeşim.. şimdi 105 hb ve 140 hb beygir arasında bayağı bi fark var bu yakıta çok yansımaz mı diyosun ? Bu arada ben arabayı çok seri kulllanırım, öyle pedalı falan okşama yapmam :) Ama bu arabaya binersem mecburen senin dediğini yapıcam :) Bu arada bahsettiğim yeni leon 1.2 tsi 105 hb olan..

• justasecond J kullanıcısına yanıt
    Sana tavsiyem iki motoru da test etmen ve hangi motor içine siniyorsa ve beğendiysen onu alman.Yani kalbinin sesini dinle....
  • quote:

Sana tavsiyem iki motoru da test etmen ve hangi motor içine siniyorsa ve beğendiysen onu alman.Yani kalbinin sesini dinle....

peki sen ne kullanıyosun kardeşim ve aracından memnun musun ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Ben 2009 dan beri leon kullanıyorum.2009 da ki ilk leonum 1.6 stylance leondu.Onu sattım ve 2012 yılında mk2 leon 1.4 tsi fr aldım ona biniyorum.Aracım afs bixenon dahil neredeyse tam dolu bir araç 125 beygir motora sahip.Yol tutuşu çok güzel atak agresif bir araç....
  • quote:

Ben 2009 dan beri leon kullanıyorum.2009 da ki ilk leonum 1.6 stylance leondu.Onu sattım ve 2012 yılında mk2 leon 1.4 tsi fr aldım ona biniyorum.Aracım afs bixenon dahil neredeyse tam dolu bir araç 125 beygir motora sahip.Yol tutuşu çok güzel atak agresif bir araç....

peki bana da tavsiye eder misin ? yani "arkadaşım bu araba alınır" der misin ? Tek tereddütüm yakıt.. Ya da leon yerine şu aracı alabilirsin dediğin bir araç var mı ?
    Sen bana nasıl bir araba istediğini belirt ben sana ancak öyle tavsiyede bulunabilirim yani hız mı çeviklik mi aile tipi mi yakıt mı önemli , dikkat çekici bir araç mı istiyorsun belirtirsen daha faydalı olur...
  • quote:

Sen bana nasıl bir araba istediğini belirt ben sana ancak öyle tavsiyede bulunabilirim yani hız mı çeviklik mi aile tipi mi yakıt mı önemli , dikkat çekici bir araç mı istiyorsun belirtirsen daha faydalı olur...

şimdi kardeşim şöyle diyim, ben arabanın dış görünüşünü çok önemsiyorum o yüzden leon tam benlik bir araba :) mesela opel yeni cosmo kasa da beni çok etkiliyor.. ancak birçok forumda gördüm ki leonun iç dizaynı çok kötüymüş, bir sürü insan sırf iç tasarımı yüzünden almaktan vazgeçmiş.. Golf'e kıyasla kötü malzeme kullanıldığı belirtiliyor :(
    Bu nedenle de ses yalıtımı da kötü diyolar.. Maalesef hiç leon kullanmadım o yüzden de test etmeden bu yorumlara bakarak konuşuyorum.. ben henüz 26 yaşındayım ve ilk arabam olucak, o yüzden araba bastın mı gitsin, şöyle yolda birçok arabayı tokatlayasım var :) ama yakıt olarak da çok üzmesin.. (45-50 kuruş yakacaksa baş etmek zor).. Arabayı sadece ben kullanıcam ; hız, güvenlik ve konfor ön planda benim için. Kasa zaten iyi ona lafım yok.. Umarım kendimi biraz anlatabilmişimdir :) Yani biraz olumlu yanıt görsem opel astra J kasaya da yönelebilirim..

• quote:

quote:

şimdi kardeşim şöyle diyim, ben arabanın dış görünüşünü çok önemsiyorum o yüzden leon tam benlik bir araba :) mesela opel yeni cosmo kasa da beni çok etkiliyor.. ancak birçok forumda gördüm ki leonun iç dizaynı çok kötüymüş, bir sürü insan sırf iç tasarımı yüzünden almaktan vazgeçmiş.. Golf'e kıyasla kötü malzeme kullanıldığı belirtiliyor :(
    Bu nedenle de ses yalıtımı da kötü diyolar.. Maalesef hiç leon kullanmadım o yüzden de test etmeden bu yorumlara bakarak konuşuyorum.. ben henüz 26 yaşındayım ve ilk arabam olucak, o yüzden araba bastın mı gitsin, şöyle yolda birçok arabayı tokatlayasım var :) ama yakıt olarak da çok üzmesin.. (45-50 kuruş yakacaksa baş etmek zor).. Arabayı sadece ben kullanıcam ; hız, güvenlik ve konfor ön planda benim için. Kasa zaten iyi ona lafım yok.. Umarım kendimi biraz anlatabilmişimdir :) Yani biraz olumlu yanıt görsem opel astra J kasaya da yönelebilirim..

Madde madde cevap vereyim ben mk2 kullanıcısıyım ama mk3 te kullanmıştım:
    1-Merak etme 1.4 tsi 140 hp çok enfes bir motor bir çok piyasa aracını çok rahat geçersin.
    2-Yeni leon 1.4 tsi fr+ led paket +18 inç jant alırsın emocion kırmızı ile herkes dönüp bakar.
    3-Yeni leon birçok araçtan oldukça kaliteli ancak golf kadar değil tabiki.Çünkü nereden baksan 20 bin tl ye yakın fark var arada.Sırf golf diye de 20 bin tl fazladan fiyat vereceksen birşey diyemem...
    4-Yakıt anlamında o kadar yakmaz tabi tam gaz gitmezsen.Yani uzun süre 180-200 km hız yapmazsan...
    5-Yeni leon ve özellikle fr olanı güvenlik ve süspansiyon anlamında diğerlerinden daha farklı ve daha iyi yol tutar.Seni üzmez...
    6-Mk2 leonnun içi çok sadeydi ben mesela çok beğeniyorum herşey yerli yerinde.Yeni de daha kaliteli ancak bu işler göreceli.Ben de mesela astrayı oldum bittim beğenemedim gitti.Hele de direksiyonunu...

Benim kısaca sana tavsiyem 1.4 tsi fr +led paket+kırmızı renk+18 inç jant...Ancak test etmeden ve içine sinmeden asla ve asla alma.Kalbinin sesini dinle...
    Ya da biraz daha paran varsa giulietta alabilirsin.O da çok hoş bir araba.1.4 170 hp dist. olanı harikadır...

• quote:

quote:

quote:

Madde madde cevap vereyim ben mk2 kullanıcısıyım ama mk3 te kullanmıştım:
    1-Merak etme 1.4 tsi 140 hp çok enfes bir motor bir çok piyasa aracını çok rahat geçersin.
    2-Yeni leon 1.4 tsi fr+ led paket +18 inç jant alırsın emocion kırmızı ile herkes dönüp bakar.
    3-Yeni leon birçok araçtan oldukça kaliteli ancak golf kadar değil tabiki.Çünkü nereden baksan 20 bin tl ye yakın fark var arada.Sırf golf diye de 20 bin tl fazladan fiyat vereceksen birşey diyemem...
    4-Yakıt anlamında o kadar yakmaz tabi tam gaz gitmezsen.Yani uzun süre 180-200 km hız yapmazsan...
    5-Yeni leon ve özellikle fr olanı güvenlik ve süspansiyon anlamında diğerlerinden daha farklı ve daha iyi yol tutar.Seni üzmez...
    6-Mk2 leonnun içi çok sadeydi ben mesela çok beğeniyorum herşey yerli yerinde.Yeni de daha kaliteli ancak bu işler göreceli.Ben de mesela astrayı oldum bittim beğenemedim gitti.Hele de direksiyonunu...

Benim kısaca sana tavsiyem 1.4 tsi fr +led paket+kırmızı renk+18 inç jant...Ancak test etmeden ve içine sinmeden asla ve asla alma.Kalbinin sesini dinle...
    Ya da biraz daha paran varsa giulietta alabilirsin.O da çok hoş bir araba.1.4 170 hp dist. olanı harikadır...

ilk önce verdiğin cevaplar için çok teşekkür ederim Alfa romeo hiç düşünmedim, piyasası da yok zaten onu es geçelim :) Gelelim Leon'a, Fr paketi biraz pahalı bütçemi aşar :(( senin dediğin araba en az 42-43 bin liradır.. Ben en fazla 36-37 bin lira para ayırabilirim.. 1.4 tsi düz olanın süspansiyonları sert mi ? Bunlardaki güvenlik paketi Fr olanından daha mı düşük ki ? en azından bir ESP olsun araçta..

• Benimde aracım Manuel 1.2 105 . İki haftada bir İZMİR - DİDİM yapıyorum gişeleri geçtikten sonra sol şeride geçiyorum SÖKE yakınlarındaki gişelere kadar. Hızı 160-170 arası sabitliyorum fazla dikkat etmedim lakin 7.3 - 7.5 arası yakıyor. Arabaya bir yedinci vites olsa inanki dahada gidecek , arabayı alırken kendini şartlama dostum ben 110 km yi falan geçmem diye pedalın altındaki güç seni kendine çekiyor. Arabalar ne kadar az yakarsa yaksın benzin fiyatlarından dolayı insan her benzinliğe gittiğinde sövmeden edemiyor. 1.2 motorda sana fazlasıyla yetecektir yanlız söyle bir sorun var benmi beceremiyorum onuda bilmiyorum. Diyelimki rampa çıkıyorsun hızını aldın rampaya başladın (uzun yollarda cıktığımız rampalardan bahsediyorum) 4. vitestesin olaki arabanın deviri düştü vitesi 3.e atıyorsun buda yetmiyor 2 ye kadar düşüyorsun arabaya o an için istenilen güç gelmiyor ondan sonra tekrardan ivmelenmeye başlıyor . Dediğim gibi belki benden kaynaklı bişeydir belirtmek istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tonimotto

Benimde aracım Manuel 1.2 105 . İki haftada bir İZMİR - DİDİM yapıyorum gişeleri geçtikten sonra sol şeride geçiyorum SÖKE yakınlarındaki gişelere kadar. Hızı 160-170 arası sabitliyorum fazla dikkat etmedim lakin 7.3 - 7.5 arası yakıyor. Arabaya bir yedinci vites olsa inanki dahada gidecek , arabayı alırken kendini şartlama dostum ben 110 km yi falan geçmem diye pedalın altındaki güç seni kendine çekiyor. Arabalar ne kadar az yakarsa yaksın benzin fiyatlarından dolayı insan her benzinliğe gittiğinde sövmeden edemiyor. 1.2 motorda sana fazlasıyla yetecektir yanlız söyle bir sorun var benmi beceremiyorum onuda bilmiyorum. Diyelimki rampa çıkıyorsun hızını aldın rampaya başladın (uzun yollarda cıktığımız rampalardan bahsediyorum) 4. vitestesin olaki arabanın deviri düştü vitesi 3.e atıyorsun buda yetmiyor 2 ye kadar düşüyorsun arabaya o an için istenilen güç gelmiyor ondan sonra tekrardan ivmelenmeye başlıyor . Dediğim gibi belki benden kaynaklı bişeydir belirtmek istedim.

rampalardaki zorlanma olayını ilk defa senden duymadım kardeşim, birkaç kişi daha söylemişti.. 160 km hızla 7.5 yakması bence gayet iyi, yol kaç km acaba ? 1.2 motor gerçekten bana yeter ama işte uzun yolda sorun olur mu onu araştırıyorum :)

• quote:

quote:

Benimde aracım Manuel 1.2 105 . İki haftada bir İZMİR - DİDİM yapıyorum gişeleri geçtikten sonra sol şeride geçiyorum SÖKE yakınlarındaki gişelere kadar. Hızı 160-170 arası sabitliyorum fazla dikkat etmedim lakin 7.3 - 7.5 arası yakıyor. Arabaya bir yedinci vites olsa inanki dahada gidecek , arabayı alırken kendini şartlama dostum ben 110 km yi falan geçmem diye pedalın altındaki güç seni kendine çekiyor. Arabalar ne kadar az yakarsa yaksın benzin fiyatlarından dolayı insan her benzinliğe gittiğinde sövmeden edemiyor. 1.2 motorda sana fazlasıyla yetecektir yanlız söyle bir sorun var benmi beceremiyorum onuda bilmiyorum. Diyelimki rampa çıkıyorsun hızını aldın rampaya başladın (uzun yollarda cıktığımız rampalardan bahsediyorum) 4. vitestesin olaki arabanın deviri düştü vitesi 3.e atıyorsun buda yetmiyor 2 ye kadar düşüyorsun arabaya o an için istenilen güç gelmiyor ondan sonra tekrardan ivmelenmeye başlıyor . Dediğim gibi belki benden kaynaklı bişeydir belirtmek istedim.

rampalardaki zorlanma olayını ilk defa senden duymadım kardeşim, birkaç kişi daha söylemişti.. 160 km hızla 7.5 yakması bence gayet iyi, yol kaç km acaba ? 1.2 motor gerçekten bana yeter ama işte uzun yolda sorun olur mu onu araştırıyorum :)

İzmirdeki evden Didimdeki ev tam tamına 165KM. Hızı sabitleyip gittiğim mesefe ise yaklaşık 100km vardır.

• quote:

quote:

quote:

İzmirdeki evden Didimdeki ev tam tamına 165KM. Hızı sabitleyip gittiğim mesefe ise yaklaşık 100km vardır.

off çok kararsızım yaa

• Hocam yazdıklarını okudum şu anda senınle aynı butceye ve duygulara sahıbım.ne aldıgını merak ettım. Yazarsan sevınırım , yakıt konusu benıde dusunduruyor.1.2 ye yakınım ama esp olmayısı benıde dusunduruyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

off çok kararsızım yaa

Hocam yazdıklarını okudum şu anda senınle aynı butceye ve duygulara sahıbım.ne aldıgını merak ettım. Yazarsan sevınırım , yakıt konusu benıde dusunduruyor.1.2 ye yakınım ama esp olmayısı benıde dusunduruyor.

• 1.2 tsi motoru 10000km kullanmış biri olarak söylüyorum performansı üzmez ve pişman etmez. yakıt olarak düşünecek olursak benzin 4.90 civarıyken 35krş ile 40krş arası gider gelirdim basarsan yakar basmazsan yakmaz. vergi avantajı da düşiünülecek olursa bence 1.2 candır. ben arabamı almadan önce çok yorum okudum arızalarıyla ilgili ama başıma herhangi bir şey gelmedi. düğün yapacağım için satmak zorunda kaldım. şu an ne alırsın dersen 1.4 e lpg takma cesaretini kendimde bulabilsem hiç gözümü kırpmam 1.4 ün performansının tadını çıkarırım ancak cesaret edemediğimden fazla para verip 1.6 tdi alırım. dizel alacak paran yoksa ve benzinli bineceksen hem vergi avantajı hem de biraz daha düşük tüketim değerlerine sahip 1.2 tsi uygun seçim olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.