Şimdi Ara

1,5 atmosferik Yaris alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Epey zamandır 1,5 yaris hybrid araştırıyordum. Atmosferiği çok yakar diye bakmamıştım bile. Bazı sitelerde yeni 1,5 motorlu kasaların 5-5,5 civarı yaktığını söylüyorlar(Hybrid değil atmosferik). Atkinson çevrimi falan bir takım teknolojilere sahipmiş. 70000 bin civarına ikinci el yaris hybrid bakıyordum. 2015-2014 modeller var. Bu hem daha yeni. Hem son makyajda şaşenin güvenliğinide geliştirmişler. Zaten arabayı galeride incelemiştim içi bayağı kaliyeliydi ama Style donanımdı.
    Senelik 7-8 bin km yapılacak genellikle şehir içi. Ama uzun yıllar kullanmak için istiyoruz(6-7 yıl). Otomatik manuel farketmez(Hybridler sürekli otomatik).
    Atmosferik mi hybrid mi?
    Ekleme: 1,33 motor da var 2016 modeller iyi duruyor direksiyon simidi yenilenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerotobil -- 7 Kasım 2018; 1:30:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence atmosferik. bu yeni motor mazdadan geliyor olabilir.
    en azından bazı teknolojiler. bikaçyıl önce işbirliği anlaşması yapmışlardı.
  • Ben Esime aldim 2014 makyajsiz ama full versiyon..1.33 atmosferik..Cidden cok az yakiyor..Vites gecisleri Cvt sanziman ama cok iyi gercekten..7 ileri belirlenmis vites orani...

1.33 motor da isinizi cok rahat gorur..Tek sevmedigim ozelligi konforsuz geldi bana..Ama tam sehir ici arabasi...Yakiti Cok iyi..

• Güzel bir motor. Yüksek sıkıştırma oranına sahip bu sayede alt devirlerde de yüksek tork üretir. Gaz tepkisi falan iyidir. Cvt uyumu çok iyi, kaymak gibi. 1.33 yerine bu motoru alın pişman olmazsınız. Hem kasası da daha iyi. Hibriti de çok ekonomik ama yapacağınız km çok değil, atmosferik de işinizi görür.

Yüksek hızlarda lastik sesi çok alır bir de bana fazla tipsiz geliyor. Yoksa bana da mantıklı geliyor. Hanım her gün okul kreş ev çarşı vs dolanıyor.

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Sizde 1,5 varsa yakıt tüketim değerleri paylaşabilir misiniz?Şimdilik 8 bin dedim ama arabayı aldiktan sonra bu değer artabilir diye düşünüyorum biraz da.

Tek derdim yakıt. Hybrid zaten 4-4,5 arası tüketir. Ama atmosferik 6,5 ve üstü yakıyorsa vazgeçerim atmosferikten. Pek kullanan olmadığı için yakıt verisi bulmak biraz zor oluyor ne yazık ki?

• kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, 2009 yaris 1.33 6 ileri manuel Yaris ile sabah erken 07:00 civarında ( çok trafik olmayan saatler ) ve akşam 18:30 ( trafiğin yoğun olduğu ) saatlerinde uzun süre kullandım. Fabrika verisi 6.3 litre diyordu yanılmıyorsam. Ben sakin kullanırım ve bu dediğim koşullarda 6.3 lt yakıyordum. Yeni kasa 1.33 motor Yaris' lerde yakıt tüketimini azaltan değişiklikler yapıldı mı bilemiyorum.

Şehir dışında ise zaten diğer araçlar gibi 90-100 giderseniz 4.5 litreleri görebilirsiniz.
  • Bende yaris yok ama bayiiler yardımcı oluyor. Biraz uzun test etmek istiyorum diye isteyebilirsiniz. Eğer şehir içi trafik vs oluyorsa hibrit mantıklı olabilir.

Arabam.com un testinde de 5.9yakmış. Gayet başarılı.

https://www.arabam.com/blog/otomobil-testleri/toyota-yaris/

Forumda övülen 1.0tsi polo 7.2yakmış.

https://www.arabam.com/blog/otomobil-testleri/volkswagen-polo-test-surusu/

Turbo motorda düşük tükettirmek için çok dikkat etmek lazım, testte o yüzden yüksek olabilir ama yaris o konuda da daha rahat. Tam gaz kullansan bile yakıt aşırı artmaz turbolar gibi. Yeni motorun bir diğer güzel yanı da bu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 multijet alınır mı ?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ixuss40 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam 130-140 lı hızlarda şehir dışı konforu ve verdiği güven nasıl acaba hatırlıyoru musunuz?

• Kullanacağınız güzergahta veya şehirde çok yoğun trafik varsa hibrit öneririm. Belki yıllık 10.000km'lere ulaşırsanız çok daha ekonomik olur.

Şehir içinde kullanılacaksa otomatik alın.

Cam tavanlı Yaris'in içine mutlaka oturup ferahlığı hissedin.

Makyajlı 1.5 kullandım. İçinde daha kaliteli hissi var.

Yaris için benim görebildiğim bazı şeyler ise; amortisörler biraz sert, yan rüzgarlardan biraz etkileniyor, direksiyon pek hisli değil, klima ve ses sistemi performansı beklenenden iyi, yol sesi alıyor kabine, donanım sınıfına göre daha iyi.

Aklıma geldikçe ekleme yaparım.

• bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    70-80 arasına düzgün hybrid yok malasef. 50bin km yapmış araçlar var. Bende alıp 100bine getirsem kmyi sanmıyorum ki o km de 6-7 yıllık hybrid araç bizim ülkede tık diye satılsın. Fiyatı ne kadar düşük koyarsan koy biraz zor satılır bence. Yeni makyajlılar gerçekten çok kaliteli bir hissiyatı var içerde.

• yaris, swift, micra.. hangisini uyguna bulursan
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Bende yaris yok ama bayiiler yardımcı oluyor. Biraz uzun test etmek istiyorum diye isteyebilirsiniz. Eğer şehir içi trafik vs oluyorsa hibrit mantıklı olabilir.

Arabam.com un testinde de 5.9yakmış. Gayet başarılı.

https://www.arabam.com/blog/otomobil-testleri/toyota-yaris/

Forumda övülen 1.0tsi polo 7.2yakmış.

https://www.arabam.com/blog/otomobil-testleri/volkswagen-polo-test-surusu/

Turbo motorda düşük tükettirmek için çok dikkat etmek lazım, testte o yüzden yüksek olabilir ama yaris o konuda da daha rahat. Tam gaz kullansan bile yakıt aşırı artmaz turbolar gibi. Yeni motorun bir diğer güzel yanı da bu.
    Aynı adam 1.4tsı 150hp leonla 6.2lt yakmıs. Poloya ınanalım mı ? Ya da yarıse ?

https://www.arabam.com/blog/otomobil-testleri/yeni-seat-leon-testi/

• kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kardeşim ile birlikte 180 km hıza çıkmıştık Konya yolunda, tabi uzun süre gitmedik ama herhangi bir tedirginlik hissetmedik. Çok keyifli bir araçtır. İç hacmi bir çok araçtan büyüktür. Ben 1.88 boyumla ön koltuğu kendime göre ayarladıktan sonra, arka koltukta uzun yola çıkabilirim. Dediğim gibi yeni kasalara binmedim ama eğer bu araçla yolculuk yapmadıysanız mutlaka yapın.
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Leona inanma, yarise inan

• Bayilerle bir görüşün, az bir ekleme ile ötv, hurda indirimli sıfırı alınabilir.
  • Hurda araç olmadan indirimini yapıyorlar mı ki?

• bu yaris niyeyse hoşuma gidiyor, cvt değilse keyifli de olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Hurda araç olmadan indirimini yapıyorlar mı ki?
    4-5 bin liraya size hurda satıyorlar, o hurda ile 10bin indirim yapıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.