Şimdi Ara

1.5 Dci Motorların Bakım Periyodu ve Ücretleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
60.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce bi arkadaşımız 2006 yılındaki bakım zamanlarını ve ücretlerini gösteren bi tablo yayınlamıştı. O tablonun güncelleştirilmiş halini nerden bulabiliriz. Artık Dci motorların bakımı her 15000km'de bir yapılıyor, 10000km'de değil. Aracımı alırken aracı teslim eden yetkili o şekilde belirtti. Merak ettiğim bunun ücretlere nasıl yansıyacağı. daha önce arkadaşımızın yayınlamış olduğu sayfanın linki işte bu. Bakalım benzer güncelleştirilmiş tabloyu buklabilir miyiz

http://forum.donanimhaber.com/m_26490836/tm.htm#26515048

• Geçen hafta servisi ziyaret ettim,3000 km.de yarım litre yağ eksilmesi olmuş.Düz yolda uzun süre park edipte kontağı açtığımda 1 çizgi eksik gösteriyordu.yeni motorda normal olduğunu söyleyip yarım litre yağ eklediler.Sağolsunlar ücret almadılar.Bu arada bakım zamanını sordumiaracın yol bilgisayarında 10 000km.olarak belirtiliyor ve şuanda 6800 km kaldığını yazıyor.Alırkende 15000km.diye söylemişlerdi,servis görevliside aynısını söyledi.Bilgisayara bakmamamı ya 15000 km.yada 1 yıl sonunda servise gitmemi söyledi.Ancak daha en az 9 ay kaldığından fiyat almak aklıma gelmedi doğrusu.Ancak nette değişik fiyatlar görüyorum,200 Tl.den tutunda 300 Tl.ye varan rakamlardan söz ediliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: new-kangoo

Geçen hafta servisi ziyaret ettim,3000 km.de yarım litre yağ eksilmesi olmuş.Düz yolda uzun süre park edipte kontağı açtığımda 1 çizgi eksik gösteriyordu.yeni motorda normal olduğunu söyleyip yarım litre yağ eklediler.Sağolsunlar ücret almadılar.Bu arada bakım zamanını sordumiaracın yol bilgisayarında 10 000km.olarak belirtiliyor ve şuanda 6800 km kaldığını yazıyor.Alırkende 15000km.diye söylemişlerdi,servis görevliside aynısını söyledi.Bilgisayara bakmamamı ya 15000 km.yada 1 yıl sonunda servise gitmemi söyledi.Ancak daha en az 9 ay kaldığından fiyat almak aklıma gelmedi doğrusu.Ancak nette değişik fiyatlar görüyorum,200 Tl.den tutunda 300 Tl.ye varan rakamlardan söz ediliyor.

şimdi her bakımın ücreti sabit değil zaten, farklılık ordan geliyodur. ilk mesajımda verdiğim sayfadaki tabloya bi bak... Bir de bnm eski araç Clio HB 1.4tü

onun 30000 veya 2 yıl bakımı 278 tuttu, o tabloda 200 küsür bişe gözüküyo. Yani %20 civarında zamlanmış gibi. Ama net değerleri bilmek lazım tabi.

• 2007 Kangoo'mun 20.000 km bakımı için yetkili servis 200 özel servis de 150 ytl masraf çıkardı ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: historiyst_45

2007 Kangoo'mun 20.000 km bakımı için yetkili servis 200 özel servis de 150 ytl masraf çıkardı ...

fix paket kampanyası falan vardı heralde, arada yapıyolar %20 civarında indirim
  • Hayır yaptırmadım daha bu fiyatları birkaç gün önce aldım ve fix kampanya falan da yoktu malesef ...
  • Babamda 2006 model Clio III dCi var, en son 40000 bakiminda servise 430 civari bisey odedi. (Fren balatalari da degismis, ondan biraz daha yuksekmis)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ERA 1.5 DİZEL YAKIT VE FİYAT?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2005 model kango 30000 bakımına servis 200 lira söyledi mazot filtresini eklersek ne olur dedim 60 lira daha eklenir dedi.özel bir servise sordum oda mazot filtresi ile beraber 200 lira deyince hemen yaptırıverdim.
  • Mazot filtresi 20/40/60.000 de değişiyor bildiğim kadarıyla 10-20-30 da değil usta söylemişti bana da ?
  • Kaliteli euro dizel kullanırsanız 20 000 km.yeterli olacaktır.
  • acaba kaliteli tavsiye edebileceginiz kango multix eski kasa için hava filtresi varmı
    yani bu tunning cileirn kullandıgı tarzda bişeler varmı bizim araçlara göre
  • Benim aracın (Clio Grand Tour 1.5 dci) ilk yağ değişimi 237 TL tuttu, yağ, yağ filtresi ve hava filtresi bir de servis ücreti dahil bu fiyata. polen filtrelsini değiştirtmedim, yaza doğru değişecek.

1 nisan 2008'den sonra satılan araçlarda kullanılan yağ farklı imiş. artık 15.000 KM'de bir yağ değişecekmiş. ben kendi isteğimle ilk yağ değişimini erken yaptırdım. 9.000'de değiştirttim. bundan sonra 15.000'de bir gideceğim.

http://forum.donanimhaber.com/m_22660931/mpage_7/key_/tm.htm
  • kasım ayında 20 bin bakımını yaptırırken servis bana 15 binde gel dememişti,neyse artık gittiğimde sorarım
  • bu renonun sitesinde fix diye yazmışlar fiyatlar gayet uygun görünüyor ama servise gittiğinde değişebilir heralde ama yinede en ucu bence renonu servisi
  • Geçen hafta yetkili servisin 243 ytl olarak çıkardığı 20.000 km bakımını özel seviste ama orjinal parçalar kullanılarak 150 milyona hallettim ...
    (Elf yerine Shell 10-40 yağı kullanıldı tek fark olarak)
  • 10.000 de bir yol bilgisayari devamli ikaz veriyor servise git diye, gozune batiyor insanin.. 15.000 ise neden 15bine gore ayarlayamiyorlar? servis 10binde bir demisti, satilirken 15bin deniyor, bir celiski var, hangisi dogru acaba?
  • 1 Nisan 2008 tarihinden sonra satılan Clio Dizellerde bakım periyodu 15000 km. imiş. öncesi 10000km. Servisten öğrendim.
  • 2006 Model Megane II sedan dCI Authentic sahibiyim 80 hp ,

3 gün önce
    90 bin normal bakım + 4 balata kdv dahil 475 TL ödedim çıktım .

Baskı Balata kontrolu yaptırdım kaçırıyor dediler 10 bin km içinde değiştirin dediler 994 tl fiyat verdiler .
    Sağ Motor takozu gitmiş 10 bin km içinde değiştirin yolda bırakmaz ama vibrasyon yapıyor , bu da 278 tl
    Hazır kese açılmışken 100bin bakım fiyatı da aldım 2 ayda 100 bin olur çünkü , sadece bakım 385 tl civarı

e bunları ödedikten sonra 120 binde triger seti var gene 1200 - 1500 arasında tuttsa bu arabaya değmez dedim , o kadar özenli kullanılan ve bakımları atlanmayan arabaya bu kadarı çok , sanki erken döküldü gibi geldi bana , 2006 vectra vardı ben 180 binde satmıştım 280 binde daha baskı balata değişmemişti alan arkadaş. anlamadım ben bu işi
  • Merhaba arkadaslar,

Bugun megan II dci exception 2009 aracimi ilk bakimini(15000 km bakimi) yaptirmak amaci ile yetkili servise biraktim. Aracim 13000 km'de. Bana %15 indirimli olarak 270 TL fiyat cikarttilar. Yillik bakim dişinda ekstra bir uygulama yapılmadi. Sizce fiyat uygun mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hemasu

Merhaba arkadaslar,

Bugun megan II dci exception 2009 aracimi ilk bakimini(15000 km bakimi) yaptirmak amaci ile yetkili servise biraktim. Aracim 13000 km'de. Bana %15 indirimli olarak 270 TL fiyat cikarttilar. Yillik bakim dişinda ekstra bir uygulama yapılmadi. Sizce fiyat uygun mu?

fiyat uygun

%15 indirim nerden çıktı? sordunuz mu? fix paket indirimimi acaba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.