Şimdi Ara

1.5 LİTRE SU 32 LİRA OLUR MU? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
14.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Böyle olacağını düşünemedim yoksa alırdım yanıma su. Hava sıcak zaten ısınır içerden soğuk alırım diye düşündüm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ah be güzel kardeşim keşke gitmeden önce ufak bir araştırma yapsaydın.
    Yiyecek ve içecek konusunda bu tarz ören yerlerinin ne kadar kazık olduğunu bilirdin...

Geçtiğimiz uzun bayram tatilini fırsat bilip eşimle kendime müzekart çıkartıp gitmeden önce de ufak bir araştırma yapmıştım iyiki yapmışım yoksa 200 lira para harcayıp çıkacaktık tek seferde.

Yorumlarda da pahalılık durumu dikkatimi çekmişti o sebeple yanıma 3 litre buzlu su,elma,atıştırmalık abur cubur bisküvi,biraz çerez vs almıştım.

Özellikle pamukkale yok böyle bir kazık yer ufacık noodle (makarna) 18 tl yanlış duymadınız 18 tl.Ufak su 6 tl vs. vs.

Sonuç olarak bilmediğimiz bir yere giderken her zaman için dötü kollamak gerekiyor.Hiç anlamadığımız bir anda o kazık öyle bir giriyor öyle bir acıtıyor ki anlatamam...Hiç unutmam geçen sene balayı dönüşünde biraz acıkmıştık yol üzeri bafa gölü civarında bir mekan oturalım birer tane gözleme birer ayran söyledik 50 lira para ödedik çıktık hiç unutamam...

• İzmir'de yaşıyorum gidip gelenlerden kazık bir yer olduğunu duyduk ve hiç gitmeyi düşünmedik. Yazıklar olsun .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi ülkemizde elin turisti gibi gezemiyoruz. Arabayla izmiri gezerken o tarafa uğradık kişi başı 40 tl istediler kapıdan geri döndük

• mgrosso451 kullanıcısına yanıt
    Mahalle arasındaki vasat lokantada yarım litre suyu 3 liraya geçen yıl içtik.bir daha da oraya gitmediğim için bu yıl ki fiyatı bilmiyorum.ülkede uygun fiyata bir şey kalmadı

• valla geçen ay gittim ben de efese. tabi ki araştırıp gittim. google yorumlarında bile suyun çok pahalı olduğunu yazmışlardı.ben de 1.5litre suyumu attım sırt çantama öyle gittim.

yalnız herkese tavsiye ederim harika bir yer efes harabeleri. şirince de çok yakın oraya da gidin şarap alın

• Biraz saçma bir yorum olmuş bana göre , hadi o su markası her yerde pahalı olsun peki cola veya fanta üzerinden bakarsak normal bir markette 2-3 lira olan ürün tabiki markette olan fiyatın olmasını da beklemiyoruz sonuçta turistik bir yer ona göre bir fiyat standardı olacaktır ve bana göre olması gereken fiyat 5-6 liradır , 10 lira nereden bakarsanız bakın ben buraya gelen yabancı turisti euro kuru üzeriden düdükleyim kendi yurdum insanınında canı cehenneme öğrencinin neyine tarihi yermiş , gezmekmiş kafası ortaya çıkıyor.Ki zaten bu kafa yapısı turizmde karşımıza çokça çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RustyCohle

Bir yere giderken ilk araştrmam.Orada bim ve a101 var mı
    Yoksa gdeceğim yeri ikinci plana atıyorum.İsterse dünyanın 7 harikası olsun.Benim için dünyanın bir harikası var o da BİM
    insanları kazıklanmaktan korudukları doğrudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

O marka su Fransa'dan ithal, Fransa'nın el değmemiş daglarından çıkan özel maden suyu ve her ülkede pahalı. Ağustos 2018 dolat kriziden 2-3 yıl evvel ithal ürünleri en uygun fiyattan satan Metro'da dahi o suyu alırken fiyatı elimi yakmıştı. Yani fiyat kazık değil. Ve antik egzotik mekanlarda dolaşmak da ucuz birşey değil.

BOP projesi eşbaşkanıyım diyen birinin 17 yıldır hüküm sürdüğü bir ülkenin vatandaşısınız. Bazı gerçekleri görmezden gelip, AB vatandaşı gibi yaşamaya çalışıyorsunuz sonra gerçek birden karşınıza çıkınca tepki gösteriyorsunuz.
    Tebrik ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noth1nq.

Biraz saçma bir yorum olmuş bana göre , hadi o su markası her yerde pahalı olsun peki cola veya fanta üzerinden bakarsak normal bir markette 2-3 lira olan ürün tabiki markette olan fiyatın olmasını da beklemiyoruz sonuçta turistik bir yer ona göre bir fiyat standardı olacaktır ve bana göre olması gereken fiyat 5-6 liradır , 10 lira nereden bakarsanız bakın ben buraya gelen yabancı turisti euro kuru üzeriden düdükleyim kendi yurdum insanınında canı cehenneme öğrencinin neyine tarihi yermiş , gezmekmiş kafası ortaya çıkıyor.Ki zaten bu kafa yapısı turizmde karşımıza çokça çıkıyor.
    BOP projesinin eşbakanıyız diyen birinin 17 yıldır hükümlendiği bir ülkenin vatandaşısınız. Ülkenin ölümcül gerçeklerini görmeden keyfi geziler yaparken antik egzotik bir mekanda kutu kola 10 TL dert oldu demek. Derde bakın hele.

Yanlış anlamayın: Forumda olduğum için, öğrencisiniz diye bunu söylüyor değilim. Baya zengin (zengin derken 2 Milyon TL'ye yakın mülk ve ayda 4 bin TL kira geliri olan yakın bir akrabam yani o kadar da zengin değil aslında) her yıl Rusya, İspanya, Fransa gezip duruyorlardı. Geçen sene Dolar krizinden sonra İtalya ya gezmeye gittiler, su 30TL'ydi su içemedik herşey cok pahalıydı vs. edebiyatı yaptılar. Derde bakın hele.

• O su Evian marka ve her yerde pahalı. İşin çakallığını böyle çözmüşler,farkettiysen sadece ithal ve özel marka suları satıyorlar,bizim pet şişede bildiğimiz sular yok. Fİyatlarda anormallik yok evian vs. marketlerde de benzer fiyata ama burada yapılan gerçekten ayıp..
  • san pellegrino 250 lik 20 lira diyor. Bimde 750 lik 2,95 lira. Yuh be!

• Krizi fırsata çevirseydin ya hocam..

yarım litre 6 tl 1.5 litre 32 tl ise alacaksın 3 tane yarımlık 18 tlye 14 lira kar ettim diye sevine sevine soğuk soğuk içecen ucuz suyu... hatta aklını kullanıp boş 1.5luk petlere 3x0,5 doldur 18 liradan al indirimli olarak 29.99'dan sat 32 tl verenler seni tercih etsin bir de üstüne para kazan, nasıl kapitalizm ama :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi traumaniac -- 7 Ağustos 2019; 15:47:8 >
  • Gecen sene mayista ayasofyaya gittik 2 kişi, daha sonra bahçesinde kafe var, 2 bardak nar suyu 48 tl di. Bardaklar buyuk değil normal boyuttaydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojana -- 7 Ağustos 2019; 16:44:52 >
  • Yaşadığım ülkenin şartlarının ve sorunlarının tabiki farkındayım turistik bir yerdeki içecek fiyatlarına gelene dek bir çok konuşulacak konu tabiki var ama söz konusu içeceklerin fiyatlarının fahiş fiyatlardan satılması olduğu için değerlendirmeyide bunun üzerinden yapıyoruz .Ben sadece bu fiyatların normalleştirilip öyle bir yerde fiyatlar o şekilde olur denilmesine karşıyım.
  • noth1nq. kullanıcısına yanıt
    Ülke sorunlarının farkındayım diyorsun da, öncelikli olarak bu sorundan bahsetmen öncelik açısından ülke sorunlarını önemsemediğin sadece kendi yaşadığın sorunu önemsediğin şeklinde degerlendirilebilir. Okey, acımasız şekilde degerlendirdim fakat ülke şartları öyle bberbat ki, insan acımasızlaşıyor.

Yaşadığın problemin benzerlerini en son tatile cıktığım 2016'da yaşadım. Güzel turistik bir mekanda akrabalarıma öğlen yemeği ısmarlayayım dedim. Yemek olarak sadece tost vardı. Çay tost yapalım dedik, tostun tanesi bugünün parasıyla 15TL civarıydı eh 15TL, güzel mekan, tost ta güzel birşeydir diyerek ısmarladık, bayat içinde peynir sucuk hiçbişey olmayan, kağıt gibi ince birşeyler geldi, çayla yememize ragmen boğzımıza yapıştı, bugün parası ile 5 tost 5 çaya 100+ TL para ödedim.

Bundan böyle gittiği heryerde kendi suyumu kendi yemeğimi yanımda taşırım. Problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 7 Ağustos 2019; 17:6:24 >

• Öncelikli olarak bu sorundan bahsetmedim aksine arkadaş bu sorunu dile getirmiş haliyle bende bu konu üzerine yorumumu yaptım :) farklı bir konu olsa onlar üzerinede fikrimi söylerim zaten.Turistik mekanlardaki fiyatların abartısına bende katılıyorum size hadi yurtdışında para birimimizin değersizleşmesinden dolayı her şeyin pahalı gelmesi bir şekilde kabul edilir fakat insanın kendi ülkesinde rahat bir şekilde bir tatile gidip rahat bir şekilde yemek yiyememesi insanın canını sıkıyor.
  • daha geçen gittim antik kentin sonundaki çıkıştan çıkıp ordaki marketlerden suyunuzu alıp geri giriyorsunuz bu kadar basit :D
  • Iki ay kadar once pamukkaleye gitmistim ayni sekilde cok pahaliydi..cok yazik cok..hic vali turizm muduru gormuyor mu bu skandali

• Avrupa bizi kiskaniyeeeee
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.