Şimdi Ara

1.5 LİTRE SU 32 LİRA OLUR MU? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
14.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen, ş.arası dahi olsa turist gibi dolaşmak AB vatandaşı gibi yaşamak oluyor. Ülkenin gerçeklerine gözlerini kapatsanız da gerçekler kendisini gösterecektir. Neyse yine de ben ülkenin gerçeklerini boşveririm, AB vatandaşı gibi dolaşırım diyorsanız o halde ona göre önlem alacaksınız, su şişeniz, yiyeceğiniz vs yanınızda taşıyarak. Gerçek hayatta bi arkadaş, at yarışı oynamaya Hipodroma gitmiş, bi ekmek arası döner bi ayran aldım 32TL tuttu cok diye yakında, cok değil normal dedim. Hem at yarışı oynamaya gidiyon hem de şikayet ediyon. Yaptığınız "keyfi" faaliyetlerde sorun yaşadığınızda şikayet etmeyeceksiniz.
  • 3.5 liralık powerade e bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklı olmadan fikri olanlar gelmiş yine. Evian en pahalı suymuş da bilmem neymiş de...
    Hayatı filmlerden öğrenirseniz tabi böyle rezil olursunuz. Evian 1.5 litrelik su carrefourda 9 lira. Yabancılarda 2 dolar, o da 11 lira falan yapar.
    Gerçekten şaşırıyorum ya.

• Auckland kullanıcısına yanıt
    Aynen dünyanın en pahalı suyu. Amazonda 24lüsü 6 dolar. Carrefourda 1.5 litresi 9 lira.

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Aynen dünyanın en pahalı suyu. Amazonda 24lüsü 6 dolar. Carrefourda 1.5 litresi 9 lira.
    tamam hocam sakin olun öncelikle, evian tartışmasız en pahalı pet şişe sudur(cam demiyorum).gayette eminim
    www.quora.com
    Why is Evian bottled water so expensive? - Quora
    https://www.quora.com/Why-is-Evian-bottled-water-so-expensive
    niye çok pahalı diye açılan konuhttps://www.marketing91.com/most-expensive-bottle-of-water/ en pahalı su markaları

su ithal dikkatini çekerim bu bir
    ikincisi kur belli
    üçüncüsü amozon da 24 lü diğer su markalarına bak istersen 2-3 dolar aralığında

• Auckland kullanıcısına yanıt
    24 lü kutuda su başı 1.3 tlye denk gelir. Şimdi bakkala gitsen erikli su 1 lira. Tr şartlarında abartılı bir fiyatı yok.
    İthal olduğu için vergileri eklesen bile 32 liraya satılmasının bir izahı yok şunun. Markette 9 lira.

• Antik egzotik turistik mekanlardaki yerler hipermarket, Amazon fiyatlarından satmaz. Markette 9 TL, Efes'e kadar yol masrafı ile 12 TL olsun demi? Yok öyle birşey.

Geçen sene birkaç büyük akrabam İtalya'ya gezmeye gitti. Yarım lt su 30TL'ye denk geliyordu o yüzden su içmeden dolaştık diyorlardı! Plajda güneşlenmek istese, şezlong 100TL'dir, makarnacıda makarna yeseler, makarnanın cenneti İtalya'da bir porsiyon makarna 150TL'dir. Turistik yerlerde ya öpülürsün ya da aç susuz dolaşırsın. Konu budur.
  • ben onu bunu bilmem. 5 litre suyu 2.50 liraya alıyorum gezdiriyorum yanımda. bu dolabı da susayıp bir irlandalı aça..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 6 Ağustos 2019; 3:37:44 >
  • Çoğu müzede pahalıdır marka sudur. Yerli sular daha ucuzdur. Bu her müzede benzerdir. Mecburda değilsin almaya. Ancak yerli su koyulup 3 tl ye felan satmaları gerekir diceksin evet ama, müzeye gelenlerin çoğu turist, turist için 2 3 dolar fiyat pahalı değil. O şekilde kazanıyor buralar para. Savunmuyorum bana göre çok pahalı bende olsam o fiyatı vermezdim tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: A L F O N S O

Bu mesaj silindi.
    Evian yurtdisinda bildigin 50 kuruşluk su. Tadı da Hayat suya benziyordu hatta. San pellegrinoda da ayni durum var. Beypazari cok daha iyi ama fiyati 10 kati.

• Çinde otelde kalan bir Türk müşterim sabah akşam bu sudan içmiş odasında. Sabah 2 şişe akşam 2 şişe. oda parası kadarda suya vermişti adamın içine ne oturmuştu be :) ama diyorki içimi güzelmiş yumuşak su diyor :)
  • Bu ne la 3 tane yarim litrelik alsan daha ucuza geliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Aynen, ş.arası dahi olsa turist gibi dolaşmak AB vatandaşı gibi yaşamak oluyor. Ülkenin gerçeklerine gözlerini kapatsanız da gerçekler kendisini gösterecektir. Neyse yine de ben ülkenin gerçeklerini boşveririm, AB vatandaşı gibi dolaşırım diyorsanız o halde ona göre önlem alacaksınız, su şişeniz, yiyeceğiniz vs yanınızda taşıyarak. Gerçek hayatta bi arkadaş, at yarışı oynamaya Hipodroma gitmiş, bi ekmek arası döner bi ayran aldım 32TL tuttu cok diye yakında, cok değil normal dedim. Hem at yarışı oynamaya gidiyon hem de şikayet ediyon. Yaptığınız "keyfi" faaliyetlerde sorun yaşadığınızda şikayet etmeyeceksiniz.
    Peki paşam :Ddd??

• Fiyatlarda da bir anormallik var. Mantıken bir şeyi topluca alınca daha ucuza gelmeli. Yani yarım litre su 6 tl ise, 3 tanesi (1,5 lt) 18 tl ediyor. O zaman direkt olarak 1,5 lt alsak 18 tl'den az tutmalı.
  • kutu kola 10 tl.
  • 3 tane yarım litrelik al. Daha ucuza gelir :)

• Pamukkale’de kutu kola 15 TL.Ona ne diyeceksiniz peki ???

• Bende böyle büyük antik şehirleri gezerken Stanley termosumu alırım öyle dolaşırım.
    Şöyle bir durum daha var termosumu aslında hiç yanımdan ayırmam 1 kg lik ve 600 ml olamak üzere
    Valla orada burada suya verilen paralarla 10 tane Stanley alınır

• Girişe 12$ para vermişsin onu sorgulamıyosun 1$ suyu sorguluyosun 1$ çokta pahalı değil millet gelsin 50¢ su içsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumandan hüsamettin -- 6 Ağustos 2019; 17:17:41 >
  • kumandan hüsamettin K kullanıcısına yanıt
    Girişe 30 TL verdim 1 yıllık müzekart alıp. 1 Dolar onlar için pahalı olmuyor evet ama Türkte gayet çoktu orada.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.