Şimdi Ara

1.5 tb maxtor biçimlendirme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elime bugün geçen taşınabilir maxtor 1.5 tb lık harici hdd bilgisayara takılıyken bilgisayarı yeniden başlattığımda ve hdd e girmeye çalıştığımda G biçimlendirilsin mi diye soruyor ve hdd e giremiyorum.İşletim sistemi vista ,taşınabilir hdd in dosya sistemi ntfs geldiğinde öyleydi,acaba bu sorun neden oluyor yardımcı olursanız sevinirim.

• Daha önce biçimlendirme yapmadıysanız, bir kere yapmanız yeterli olacaktır, eğer sürekli yeniden biçimlendirme yapmanızı istiyorsa, garanti yolları görünmüştür.
  • Bölümler (birincil) ve mantıksal sürücüler nelerdir? Genişletilmiş bölüm, temel bir diskin sahip olabileceği birincil bölüm sayısı sınırını geçebilmeye yönelik bir yoldur. Siz G biçimlendirilsin mi? diyince bilgisayarınızdeki HDD sayısı ve bölüm özellikleri veya başka bir bilgisayarda veya bu harici HDD'yi USB'den çıkarıp direk bağlayıp bölümlemiş iseniz, birincil bölüm sayısı gibi nedenlerle HDD sistem dışında kalabilir veya format isteyebilir.

Harici HDD kullanımı (ANLATIM)
    konusunu inceleyin.

HARİCİ ve DAHİLİ HDD BÖLÜM OLUŞTURMA (Fotolu Anlatım)
    konusunu inceleyin.

• ilginiz için teşşekkürler,fakat şimdi açtığımda böyle bir hatayla karşılaşmadım nasıl oldu bilmiyorum.

bu arada 1.36 kullabılabilir olarak göstermesi normal mi?1.500 ün kullanılamayacağını biliyorum ama 240 gb da çok fazla değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom_mf -- 19 Mayıs 2009; 12:35:47 >
  • Aslında 1.500.000 x 0.9313 = 1.396,95 Mb. gözükmesi (yaklaşık olarak) gerekirdi. Aldığınız Maxtor cihazın içinde Seagate bir HDD var. Bu Seagate HDD'nin üreticisi diskin bir kısmını Firmware için ayırıyor. Ayrıca Windows daha düşük gösteriyor. Tamamını format esnasında 1.430,797 Gb. olarak görüp, 1.397,26 Gb. olarak format edebilirsiniz.
    Disk kapasiteleri çok farklı olabiliyor inceleyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.