Şimdi Ara

1.5 TERABYTE HARRİDSK ALDIM AMA 1.350 GB OLARAK GÖRÜYOR YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugun WD harddisk aldım 1.5 tb.ama pcye taktığımda 1350 gb görüyor bunu nasıl düzeltebilirim?

• o normal bişey 500 gb olanlarıda 470 gb 1 tb olanlarıda 930 gb civarı bişey görüyo bilgisayar 150 gb az değil ama bütün hddler böyle
  • Tamamen normaldir düzeltecek birşeyiniz yok . Satılan hemen hemen tüm Harddiskler byte olarak hesaplanır . Örneğin almış olduğunuz disk 1.500.000 Byte'tır . Fakat bir Megabyte 1000 değil 1024 Byte'tır . Bundan dolayı da satın aldığındaki değer ile bilgisayarınızda görülen değerler farklıdır ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deumos

Tamamen normaldir düzeltecek birşeyiniz yok . Satılan hemen hemen tüm Harddiskler byte olarak hesaplanır . Örneğin almış olduğunuz disk 1.500.000 Byte'tır . Fakat bir Megabyte 1000 değil 1024 Byte'tır . Bundan dolayı da satın aldığındaki değer ile bilgisayarınızda görülen değerler farklıdır ..

ufak hdd lerle kıyaslayınca biraz fazla olduğunu düşünebilirsiniz. 80 gb >76 gb görür 160> 140 görür. 1.5 terabyte daha büyük olduğu için byte değerleri, bu kadar fark şaşırtmasın sizi.korkacak bi durum yok yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.