Şimdi Ara

1,5 yıldır piyano çalıyorum. Fantaisie Impromptu'yu ekledim Chopin'den. (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
9
Favori
8.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

Orijinalden alıntı: Living Toy

Hocam o gizlediğiniz videoyu seyrettim, eğer gerçekten 6 aylık performansınız bu ise bence şahane. Tebrik ederim. Diğer videolarınızı da izlediğimi söylemiştim, halen süreler konusunda çok ufak hatalar olduğunu düşünsem de, 6 aylık videonuzda tam performans sergilemişsiniz. Tebrikler.

Sağolasın.

O yüksek performanslı videoda teknik olarak iyi olmama rağmen tonlamalarda zayıfım. "p" ve "ff" arasında fark yok ve pasajlar belli belirsiz. Ayrıca sana hata gibi gelen rubato da yok benim o çalışımda ve özellikle "Ritardando" (yavaşlama) olması hereken kısımlar da sabit ritmle çalınmış. Bu söylediklerim notalarda bestekar tarafından belirtilmiştir.

O parçaya başlamak için en az 7 yıl düzenli piyano dersi şart koşuyorlar. O manada 6 ay için iyiyim.

Şu an onları da kullanarak çalıyorum.

Dolayısıyla tahmin ediyorum ki, o parçayı kaydettiğimde sen dinleyince kulağına yine sanki hatalıymış gibi gelecek.

Bu sefer anladım hocam, başarılarınızın devamını dilerim. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Serdar kullanıcısına yanıt
    Sağolasın adaşım. Bari bulmuşken bir iki soru daha sorayım. Batı müziği çalarken tamam da, bizim buralardan çalarken koma notalar oluyor. Misal sazda 3 tane fa var. Piyanoda bir naturel fa bir de fa#, 2 tane fa var. Bu sesleri vermen gerekince ne yapıyorsun?
  • Serdar bey harika çalıyorsunuz. Benim sorum biraz farklı olacak, mesleğinizi merak ettim, belirtme şansınız var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antifa_ultra

Sağolasın adaşım. Bari bulmuşken bir iki soru daha sorayım. Batı müziği çalarken tamam da, bizim buralardan çalarken koma notalar oluyor. Misal sazda 3 tane fa var. Piyanoda bir naturel fa bir de fa#, 2 tane fa var. Bu sesleri vermen gerekince ne yapıyorsun?

Koma notaların çalındığı eserlerle ilgili henüz çalışmam olmadı. 1,5 yıla her şeyi sığdırmak zor ki tam zamanlı çalışan biri olarak daha da zor.

Komalı tona batı müziği enstrumanında ulaşmak mümkün olmasa da o tonu andıracak sese ulaşmak için asıl tonun Sekunde'sini (bir ton üstünü) ya da Terz'ini (iki ton üstünü) birlikte çalarım diye düşünüyorum. Yine de komalı Fa'yı vermez, ancak fa ve fa diyezden farklı bir ton ortaya çıkacaktır.

İyi bir harmoni bilgisiyle bu engelin daha kolay aşılacağı kanısındayım ki bu da biraz zaman isteyen bir olgu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Tebrikler güzel çalışmalar olmuş devamını bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackworms

Gerçekten harika. Comptine d'Un autre été her gün işten eve-evden işe giderken dinlediğim şarkılar arasındadır L'absente ile beraber. :) Son 1 yıldır da aktif olarak piyano çalmayı planlıyorum, fakat bir türlü kafamda oturtup da yol haritası çizemedim maalesef. Buna en büyük sebep, yaşımın 29 olması ve yetişkinlik çağında öğrenmenin gerilemesi idi. Fakat sizin de geç yaşta başlamanız ve bu şekilde bir seviyeye gelmeniz oldukça sevindirici.

Kusura bakmayın lütfen önceden yanıtlamış olabilirsiniz, fakat günlük çalışma süreniz nedir? Benim ayırabileceğim maksimum 45-60 dk. gibi bir süre olabilir diye planlamıştım. Ayrıca iyi bir hoca bulursam pek tabii ki yanlış teknikleri düzeltmesi ve/veya geliştirmesi için destek almayı planlıyorum.

Bu yaştan sonra ABRSM sınavlarına girmeyi düşünmediğimiz için, amatör-profesyonel seviyesinde klasikler ve modern eserleri çalmak ana amacım olacaktır. Umuyorum ki sizin gibi bir gelişme eğrisi gösterebilirim. :)

Beğendiğinize çok sevindim, teşekkür ederim.

Şayet piyano öğrenmeye başlamanıza tek engel yaşınızsa, ki ben sizden 3 yıl daha yaşlı olarak 32 yaşında başladım, durmayın, hemen başlayın. İlk 6 ayda yüksek tempolu zor eserleri çalma gibi bir mecburiyetiniz yok, ben yapmak istedim ve uğraştım. Siz, daha çok müzikalite üzerine yönlenebilir, teknik gelişmeye öncelik vermeyebilirsiniz. Ben her şeyden önce tekniğimi hızlı ilerletmeye yöneldim, tonlama işine sonra başladım. Dolayısıyla bir parçayı "fff" (fortefortissimo - mümkün olan en yüksek şiddette) çaldığım zaman tonlamaya dikkat etmeden, çok az hatalı çalıyorum. Hatalar, tonlamaya (Dynamik) dikkat ettiğimde artıyor ki bunların da çalışmasını devamlı yapmak icap ediyor. Parmakların kontrol altında tutulması ya da terbiyesi de zaman alıyor haliyle.

Bunlarla ilgili açıklayıcı videolar da paylaşacağım kanal eğer biraz daha büyürse, hem Almanca hem de Türkçe.

Günde bir saatlik çalışma eğer verimliyse yeterli olacaktır. Ben heri geliyor 4 saat kalkmıyorum başından, iş yoğunluğum yüksek olan zamanlarda her gün yatmadan en azından yarım saatle bir saat arası en azından parmak çalışmaları yapmaya ve birkaç parça çalmaya gayret ediyorum ki soğumasın.

Bu yolu izlerseniz başarılı olmamak için hiçbir neden yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

Hocam o gizlediğiniz videoyu seyrettim, eğer gerçekten 6 aylık performansınız bu ise bence şahane. Tebrik ederim. Diğer videolarınızı da izlediğimi söylemiştim, halen süreler konusunda çok ufak hatalar olduğunu düşünsem de, 6 aylık videonuzda tam performans sergilemişsiniz. Tebrikler.

Sağolasın.

O yüksek performanslı videoda teknik olarak iyi olmama rağmen tonlamalarda zayıfım. "p" ve "ff" arasında fark yok ve pasajlar belli belirsiz. Ayrıca sana hata gibi gelen rubato da yok benim o çalışımda ve özellikle "Ritardando" (yavaşlama) olması hereken kısımlar da sabit ritmle çalınmış. Bu söylediklerim notalarda bestekar tarafından belirtilmiştir.

O parçaya başlamak için en az 7 yıl düzenli piyano dersi şart koşuyorlar. O manada 6 ay için iyiyim.

Şu an onları da kullanarak çalıyorum.

Dolayısıyla tahmin ediyorum ki, o parçayı kaydettiğimde sen dinleyince kulağına yine sanki hatalıymış gibi gelecek.

Bu sefer anladım hocam, başarılarınızın devamını dilerim. :)

Teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatwxe

Serdar bey harika çalıyorsunuz. Benim sorum biraz farklı olacak, mesleğinizi merak ettim, belirtme şansınız var mı?

Teşekkür ederim, eksik olmayın.

Veterinerim. Büyük baş çalışıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: LePrestıge

Tebrikler güzel çalışmalar olmuş devamını bekliyorum

İlginize teşekkür ederim.

• Hocam kanalın sana ait olduğunu kanıtlarsan, kanalını bütün arkadaşlarımla ve 1500 takipçili twitter hesabımdan paylaşırım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oa3355

Hocam kanalın sana ait olduğunu kanıtlarsan, kanalını bütün arkadaşlarımla ve 1500 takipçili twitter hesabımdan paylaşırım.

Videonun açıklamasında sana selam gönderdim.

• Hocam maddi durumunuz iyi sanırım . Daha ònce soruldu mu bilmiyorum ama almancayi nerde ogrendiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puantum

Hocam maddi durumunuz iyi sanırım . Daha ònce soruldu mu bilmiyorum ama almancayi nerde ogrendiniz?

Almancayı Almanya'ya geldikten sonra öğrendim.

• Serdar kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam kaldırabilirsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oa3355

Tamam hocam kaldırabilirsin

• Tebrikler bende 34 yasinda yim. Bende çok istedim kısmet olmadı. Şimdi de doktora ya başladım bitince bakalım heves kalırsa başlarım diyorum....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2n2

Tebrikler bende 34 yasinda yim. Bende çok istedim kısmet olmadı. Şimdi de doktora ya başladım bitince bakalım heves kalırsa başlarım diyorum....

Herkesin kendi bileceği iş gerçi, ama doktora piyano öğrenmeye mani değil. Ben de uzmanlık sınavına hazırlanıyorum yoğun iş hayatının yanında. Günde 1 saat, kesik kesik de olsa zaman ayırmak mümkün.

Ayrıca kafa dağıtmak için en iyi çözüm.

• Tebrikler, ben de bir gün sadece Ryo Fukui'nin müziklerini çalmak için piano öğreneceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanYeE -- 22 Temmuz 2017; 20:10:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KanYeE

Tebrikler, ben de bir gün sadece Ryo Fukui'nin müziklerini çalmak için piano öğreneceğim.

Ben de "Für Elise'yi çalsam bana yeter" diye başladım.

• hocam piyano size mi ait yoksa bir kayıt stüdyosunda mı çektiniz?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.