Şimdi Ara

1.6 8V renault clio, yakıt

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar size 99 1.6 clio hb (lpg li ) hakkında iki sorum olacak. Cevaplamayı uygun görenlere şimdiden teşekkür ederim...

1-aracım uzun yolda 120-130 ortalama ile 23krş (9,5 lt/100km),şehir içinde ise 30 kuruşun üstü yakmaktadır. ortalama 32krş (13,5 lt/100km). Soruma gelecek olursak. Uzun yol tüketimi ile şehir içi tüketiminin bu denli farklı olmasının sebebi ne olabilir ? Genel olarak zaten biraz yüksek ama şehir içi başka fazla

2-Aracımın lpg ile kullanırken benzine göre çekişi çok fazla azalıyor.Acaba bunun muhtemel problemleri ne olabilir? Kötü yapılmış lpg montajı mı yoksa tıkanan herhangi bir filtre falan olabilir mi?

• Merhaba,

Sanırım Kocaeli'de oturuyorsunuz. Oranın, özellikle merkezde, şehir içi trafiği belli saatlerde ciddi yoğun, bu nedenle fazla yakıyor.

Ancak, yine de araç tüketiminiz çok yüksek. 120-130 ile giderken LPG'li de olsa, 8 lt üstünü görmemesi lazım. Şehir içine birşey diyemiyorum, hangi şartlar altında kullanıldığını bilemediğim için ama 13.5 çok fazla yine de...

Şöyle bir örnek vereyim, İstanbul'da, Laguna 1.6 benzinli (LPG yok ama) araç ile ortalama (karışık) tüketimim 7.2 idi, hadi ben çok dikkat ederim, 8.5 olsun. 1.5 tonluk araçtan bahsediyoruz.

Aracın bakımı ile ilgili bir sorun olabilir..
  • 2. öğretim öğrencisiyim. trafikle neredeyse alakam yok şehiriçi tüketimi için bahsediyorum. kullanışım ise ortalama. ne çok sert kullanırım ne de sakin. var bi anormallik ama. son zamanlarda arttı şehiriçi. debriyajım kavrama noktası da yüseldi bayya. baskı balatada mıdır problem acaba ?
  • Selamlar,

Baskı balatadan olma ihtimali yüksek. Araç kaç km'de, baskı balata değişti ise, ne zaman değişti?

Trafiğe girmiyorsanız, o aracın maksimum 7.5-8.5 aralığında yakması gerekir diye düşünüyorum.
  • araç 132.000 km de. sadece son 16.000 kmdir bende ve kaç km de değiştiğini bilmiyorum,ben değiştirmedim hiç
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsa*

arkadaşlar size 99 1.6 clio hb (lpg li ) hakkında iki sorum olacak. Cevaplamayı uygun görenlere şimdiden teşekkür ederim...

1-aracım uzun yolda 120-130 ortalama ile 23krş (9,5 lt/100km),şehir içinde ise 30 kuruşun üstü yakmaktadır. ortalama 32krş (13,5 lt/100km). Soruma gelecek olursak. Uzun yol tüketimi ile şehir içi tüketiminin bu denli farklı olmasının sebebi ne olabilir ? Genel olarak zaten biraz yüksek ama şehir içi başka fazla

2-Aracımın lpg ile kullanırken benzine göre çekişi çok fazla azalıyor.Acaba bunun muhtemel problemleri ne olabilir? Kötü yapılmış lpg montajı mı yoksa tıkanan herhangi bir filtre falan olabilir mi?

Arkadaşım,

Hangi araç olursa olsun hangi model olursa olsun yakıt sistemi (dizel,lpg,benzin) ne olursa olsun araçların şehiriçi yakıt tüketimi ile şehirdışı yakıt tüketimleri arasındaki farklar

1 Motor belirli bir devirde dönerken şehiriçinde sürekli 1-2-3 vites de, şehirdışı genellikle 5.viteste kullanılmas örneğin motorun devri 2000 olsun 2000 devirdeki bir araç 1.vites kullanırsak 15km/h, 2.vites de 30km/h, 3.vites de 45km/h 4.vites de 60km/h 5.vites de 75km/h hız yapar yani ne kadar büyük vitesi kullanırsak o kadar fazla yol yapar yakıt tüketimimiz de o kadar düşük olur. ne kadar küçük vites de kullanırsak da o kadar az yol yapar bir o kadar da fazla yakıt tüketiriz en önemli sebeb şehiriçinde araçların genellikle düşük viteslerde kullanılması

2- Araç en fazla yakıt tüketimini 1.vites de ve kalkışlarda tüketir. Durağan bir aracı harekete geçirmek hareket halindeki bir aracı hızlandırmaktan daha fazla yakıt sarfiyatına sebep olur.

3- Şehiriçi özellikle kısa mesafelerdeki kullanımda aracın motoru soğuk olduğu için motor ısınana kadar yakıtı tam randımanlı yakmaz halbuki şehirdışında aracın motoru sıcaktır ve bakımlarında bir sıkıntı yoksa tam randımanlı yakar.

LPG ile Benzin kullanımı arasında sıralı sistem lpg li sistemlerde çekişde bariz hissedilir fark olmaz. Fark %5-10 arasında ancak olur. Bu da yokuş yukarı çıkarken kendini hissettirir. Sizin aracınızda sıralı sistem lpg mi var yoksa klasik eski tip lpg mi var? adına mikserli sistem dedikleri klasik tip lpg sistemi var ise çekişte fark bariz hissedilir.

Yakıt konusuna gelince sizin aracınız uzun yolda 3000 devir 100km/h hızı aşmamak kaydıyla benzinde yaklaşık olarak 100km ye 6-6,5lt benzin ya da yaklaşık %15 fazlası olan 7-7,5lt lpg yakması lazım 120/130km/h hız ortalamasında da ortalama 8,5-9lt lpg yakması gayet normal çok olsa belki 100km ye 0,5-1lt fazlalığı var.

öncelikle aracınızda bulunan lpg sistemini belirtmiş olsaydınız sıralı mı? mikserli dedikleri klasik (doğan, şahin, broadway lere uygulanan) lpg sistemi mi bunu bir araştırın. klasik sistem kullanılmışsa çekiş problemi olur. Klasik sistemlerde gaz ayarı manuel olarak ayarlanır. Sıralı sistemlerde ise ecu (elektronik kontrol ünitsi) olduğundan gaz ayarı gerekmez sistem kendisini otomatik olarak ayarlar.

• fark olduğunu biliyorum. son zamanlarda şehir içi şehir dışı yakıt farkı eskininin iki katına çıktı. kastettiğim bu idi. lpgm sıralı sistem,zavolli marka.sanırım yerli marka.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ::::WOLKSWAGEN 1.6 TDI MOTOR::::
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.