Şimdi Ara

1.6 D / TDCi / HDi Motor Yağı Miktarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2012 model 1.6 TDCi motorlu Ford Mondeo aracımın üç kere yağ değişimini yaptırdım. Her değişim sonrasında yağ seviyesini kontrol ettiğimde azamî seviye çizgisinin üzerinde olduğunu tespit ettim.

Kılavuzda motorun 3,5 lt, yağ filtresi dahil 3,8 lt yağ aldığı yazıyor. En son ustam filtreyi de değiştirip gözümün önünde 4 lt yağ koydu.

Bugün ise motoru durduktan 10 dakika sonra, enjektör ve serum hortumu kullanarak, yağ seviyesini asgarî ve azamî seviye çizgilerinin tam ortasına gelinceye dek çektim. Yağı doldurduğum kapta ise tam 1,5 lt yağ birikti.

Bu motora sahip araç kullananlar (Ford, Citroen, Peugeot, Volvo...) kaç litre yağ koyuyor ve yağ seviyesi ne durumda?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

1.6 D / TDCi / HDi Motor Yağı Miktarı

Ford Focus 1.6 TDCi ve Diğer Motorlar İçin Motor Yağı Miktarı

Bir Ford Focus 1.6 TDCi motoruna sahipseniz, yağ değişimleri için doğru yağ miktarını bilmek önemlidir. Aynı motor, Ford Focus, Mondeo ve diğer araçlarda da bulunabilir.

1.6 TDCi Motor Yağı Kapasitesi

1.6 TDCi motor, tipik olarak 3,5 litre motor yağı gerektirir.

1.6 HDi Motor Yağı Kapasitesi

1.6 HDi motor, genellikle 3,75 litre motor yağı alır.

Ford Focus için Motor Yağı Kapasitesi

Ford Focus'un farklı motor türlerine bağlı olarak değişen motor yağı kapasiteleri vardır:

• 1.6 TDCi: 3,5 litre
    • 1.6 Ti-VCT: 3,7 litre
    • 1.5 EcoBoost: 4,1 litre
    • 2.0 EcoBoost: 5,5 litre

Önemli Notlar:

• Motor yağı miktarı, aracınızın yılına ve modeline bağlı olarak değişebilir.
    • Motor yağı seviyesini düzenli olarak kontrol etmeniz ve gerekirse tamamlamanız önemlidir.
    • Motor yağı değişimleri için üretici tarafından önerilen yağ türünü ve viskozitesini kullandığınızdan emin olun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bende bakım yaptırıcam ford focus kılavuzda filtre dahil 3.85 lt yazıyor. yağı kendim alıcam 4 mü yoksa 5 lt mi alsam emin olamadım. 4 lt yetmeme durumu olabilir mi acaba.

araç focus 2016 1.6 tdci.

• Senkei kullanıcısına yanıt

3,8 litre bile hayli hayli yeterken neden 4 lt yetmesin ki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PoloClassic75 kullanıcısına yanıt

bazı ustaları bilirsin doldururda doldurur :)

bu arada bakım yaptırdım 4 lt yağın hepsini koyduk.

sıkıntı yok şimdilik.

• Ben vakum ile karterin dibi dahil tüm yağı boşaltıp net 3.8lt yağ koyuyorum ve Volvo S60 Euro5 TDCi motorda azami seviye çizgisinin üç tık altında kalıyor. Yine koyarken ara ara bakıyorum, bu şekilde 2.5lt koyduğumda minimum seviye çizgisinin dört tık üstünde kalıyor.

K.

@Paramedik 112

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayesque -- 7 Ağustos 2023; 21:17:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.