Şimdi Ara

1.6 ghz nasıl 2.0'dan daha iyi (i7)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bişi merak ediyorum şimdi bende ki laptopta 2.0 ghz bir islemci var ama eski intel core duo t4200. Ets2 acarken düşük ayarda oynatıyor. Ram 4 GB ekran kartı 1 GB yetiyor sıkıntı yok. Yüksek ayarlar kasıyor. Ama okulda pc odası var orda da yüklemisler bi pc ye ets2 yi onda i7 1.6ghz islemci var ama yüksek ayarda kaldırıyo bu nasıl oluyor? 1.6 ghz bi islemci nasıl daha iyi kaldırır ki? Tesekkurler simdiden

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    jimhendrix demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

millet cpubosstan veri atınca bir şey yok, ben passmarktan atınca auvvvvv yapan veletler ortaya çıkar şimdi neyse.

mimari ismi bulamadım birinci nesil i7 için ama core2 ve quadlara göre yeni bir mimari olduğunu söylememiz çok da yanlış olmaz sanırım.
    t4200 standart 2. nesil core 2duo işlemci 45nm.
    www.cpubenchmark.net
    PassMark - Intel Pentium T4200 @ 2.00GHz - Price performance comparison
    https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Pentium+T4200+%40+2.00GHz&id=1399
    www.cpubenchmark.net
    PassMark - Intel Core i7-720QM @ 1.60GHz - Price performance comparison
    https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-720QM+%40+1.60GHz&id=851

720qm 4 çekirdek 8 izlek ve 2.8 ghz turbo hız mevcut.

bırak da aynı dönemdeki i7, c2d tarihi eserinden iyi olsun.
    sen kime atarlanıyon kendi kendine ?
  • i7>t4200

Bunun dışında ise tek kelime ile cevap vereyim ekran kartı yada GPU performansı.

• 1.6 Ghz'lik bir laptop işlemcisinin başka bir laptop işlemcisi olan t4200'e karşı performans değerlendirmesi.

• çekirdek sayısı ve teknoloji çok düz mantık düşünme bence 1.6 motor mu 2.0 motor mu eee 1.6da turbo varsa 2018 modelse 2.0 motorda 2005 modelse sence hangisi alır bide 1.6 motorlu olan araç daha pahalı ve özel bir araç olsun

pentium 4 vardı bi ara elimde 3.2ghz core 2duodan kötü herşey ghz değeri değil umarım anlatabilmişimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowWyvern -- 20 Kasım 2018; 21:42:4 >
  • 1-i7 1.6ghz baz frekansıdır turbo ile daha yüksek GHz seviyelerine çıkabilir.

2-Gene bunun dışında IPC farkı var mesela i7nin 1.6ghz'i t4200ün 2.0 veya daha yüksek frekans seviyesine eşittir.
    Çekirdek sayısı vs'de cabası

3-i7'de kullanılan ekran kartı daha iyi bir ekran kartıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 20 Kasım 2018; 21:43:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok saolun herseyin ghz olmadigini anladm

• Birincisi yüksek ayarla düşük ayar arasındaki fark işlemcide değil ekran kartında biter. Adı üstünde grafik ayarları. Grafik ayarları ekran kartının işi işlemcinin değil. Ekran kartın kötü olsun istersen dünyanın en iyi işlemcisini tak hiçbir işe yaramaz.

Onun dışında işlemcilerin teknik özelliklerinde yazan şeyler bir anlam ifade etmez. Bir işlemciyi veya ekran kartını güçlü yapan mimari tasarımıdır. Aynı mimarili işlemcileri teknik özelliklerine göre kıyaslayabilirsiniz. Ama farklı mimarili donanımlarını teknik özelliklerine bakarak kıyaslayamazsınız. i serisinin mimari tasarımı core 2 duo serisine göre daha öndedir. Bunu bir de ilk nesil i işlemciler için söylüyorum. Daha yeni nesiller için bu fark özellikle 2. nesilde daha da açılıyor.

Sizde 2009 yılından kalma bir 2 çekirdek 2 izlekli işlemci var. 1.6 ghz lı i7 biraz bakındığımda üç model bulabildim. i7-720qm, i7-2657m, i7-4860eq. Birincisi fark etmediğiniz şey şu ki 1.6 ghz dediğiniz bu işlemcilerin temel frekansları. Yük altında üç işlemci de turbo boost ile daha yüksek frekanslara çıkıyorlar. Söylediğim üç i7 işlemci için bu değerler sırasıyla 2.8, 2.7, 3.2. Sizin basit düz mantık ghz yüksekse hızlıdır mantığıyla da bunlar çok daha önde işlemciler.

Ayrıca sizin işlemci sadece iki çekirdek ve iki izlekten oluşurken bu üç i7 işlemci yine yazdığım sırayla 4 çekirdek 8 izlek, 2 çekirdek 4 izlek ve 4 çekirdek 8 izleğe sahipler. Sizin 2 çekirdek 2 izlekli işlemciye göre bu konuda da ciddi fark atıyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bişi daha sormak istiyorum intelin xeon 3440 diye bi islemcisi var. 2.54 ghz ama overclocla 3.8 bile oluyomuş baya destekliyomuş ama server işlemcisiymiş. Kullansam oyunlarda da iyi is gorur mu?

• millet cpubosstan veri atınca bir şey yok, ben passmarktan atınca auvvvvv yapan veletler ortaya çıkar şimdi neyse.

mimari ismi bulamadım birinci nesil i7 için ama core2 ve quadlara göre yeni bir mimari olduğunu söylememiz çok da yanlış olmaz sanırım.
    www.cpubenchmark.net
    https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Pentium+T4200+%40+2.00GHz&id=1399
    www.cpubenchmark.net

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 21 Kasım 2018; 13:58:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

millet cpubosstan veri atınca bir şey yok, ben passmarktan atınca auvvvvv yapan veletler ortaya çıkar şimdi neyse.

www.cpubenchmark.net
    www.cpubenchmark.net

• Cerenimo50 kullanıcısına yanıt
    Öyle fantazilere gerek yok. Herhalde tahminim 2. nesil i5 seviyesinde falandır overclockla. Öyle overclock işlerine girmeden direk 2. nesil i5 kullanmak daha mantıklı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: martax32

Alıntıları Göster
    düzelttim aslan parçası.
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Normalde passmarkdan da aratıyorum. Şansıma, iyi ki cpuboss kullanmışım da atarlanan çıkmamış demek ki...
  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    Okul yorgunluğundan uğramamışlar herhal şanslısın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.